Politika

MUP će ispitati ko je sve upisan u birački spisak do 4. marta

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) detaljno će pratiti broj upisanih u birački spisak za lokalne izbore u Nikšiću 14. marta, saopšteno je Danu.

MUP će, kako su naglasili, odlučno reagovati na sveuočene eventualne nepravilnosti i do zaključenja biračkog spiska 4. marta biće obavljane rigorozne provjere.

“Na dan 25. februar nije uočen dramatično povećan broj novoupisanih birača. Ipak, sve će da bude detaljno ispitano”, saopštili su iz MUP-a.

Posebno karakteristično za ove izbore jeste to što nema uslova minimalnog vremenskog boravka u opštini kao uslova za pravo glasa, pa je moguće prosto prijaviti prebivalište i steći pravo glasa.

U nedavnom saopštenju, iz OO SNP Nikšić su tvrdili da je došlo do „seljenja” jednog broja birača iz Šavnika, što, kako su kazali, jasno ukazuje da DPS sprema nove zloupotrebe.

U Nikšiću je na lokalnim izborima održanim 12. marta 2017. godine pravo glasa imalo 58.486 birača, što je bilo za 245 manje u odnosu na parlamentarne izbore 2016. godine. Po podacima MUP-a, na dan 19. februar ove godine u birački spisak Opštine Nikšić upisana su 58.522 birača.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović formirao je operativni tim koji će nadzirati izborni proces u Nikšiću. Osim toga, i Vlada je formirala tim koji će se primarno baviti obavještajnim radom.

Kako je kazao državni sekretar u MUP-u za kontrolu rada policije Rade Milošević, situacija u Nikšiću za sada je redovna.

“Mi pratimo bezbjednosnu situaciju na nedjeljnom nivou, kretanje određenih ljudi, da li postoji opasnost, da li ima upliva ili nema drugih službi, drugih država. Sitacija je zasad redovna, ali mi smo u obavezi da to ispratimo, s obzirom na to da se stiče utisak da se u Nikšiću dešava nešto strašno i da može doći do određenih eskalacija. Zbog toga postoje dva tima”, kazao je Milošević za RTCG.

U fokusu jednog tima, kako se objašnjava, biće obavještajni rad. Drugi će, između ostalog, imati zadatak da ukazuje na nezakonitosti u radu policije, te da predlaže mjere za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti.

Milošević ističe da je on državni sekretar za kontrolu rada policije i da to nema veze sa njegovim partijskim angažmanom.

“Dozvolićemo uvid u ono što ne ugrožava ničiju privatnost da se vidi šta tim traži, šta kontroliše pa će biti lako procijeniti da li se tu vrši politički uticaj ili ne”, kazao je Milošević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kostadin
Gost
Kostadin

Dps više ne može da manipuliše biračkim spiskom, završeno je sa tim.

Minjoza
Gost
Minjoza

Potežak zadatak za MUP, ali ne i neizvodljiv.

Djuradj
Gost
Djuradj

Biracki spiskovi se moraju srediti, i ne sme se dozvoliti prostora DPSu ili bilo kome drugom da pravi malverzacije.

Milance
Gost
Milance

DPS i dalje pokusava nelegalnim i nepostenim putem da dodje do vlasti, onda kada je vidjeo da su mu dani odbrojani.

Slobo
Gost
Slobo

Naravno državljani srbije i republike srpske!
Organizovano dolaze da glasaju za svetosavske partije!

Vanja
Gost
Vanja

Treba ispitati ko ima državljanstvo Srbije i Crne Gore, prva znam da ih ima, a glasaju u Nikšić. Javna tajna da ko ima CG, srpsko dobije tako što sredi preko popova da ode u Beograd i dobije. Bruka. Uslov je kažu da se na popisu izjasniš kao Srbin. Tražiti od EU da se Srbija uslovi da da spisak ljudi koji… Više »

Lala
Gost
Lala

Prvo to uraditi sa Albancima i Bosnjacima. Pa nije Vucic dolazio pred izbore u Crnu Goru pozivao narod za koga da glasa vec Albanski predsjednik

PRAVDA
Gost
PRAVDA

Krajnje je vrijeme da MUP počne da radi svoj posao kako treba. Stop fantom biračima !

Zvončica
Gost
Zvončica

Pojeo vuk magarca. Ajde se kladimo da neće naići na nedosljednosti. Ne zato što ih nije bilo, nego zato što ruka ruku mije

poskok
Gost
poskok

Тридесет година се боримо са увозом гласача, томе треба више стати на пут, на МУП-у је велики задатак !

poskok
Gost
poskok

Е ту МУП треба да се покаже на дјелу, да не буде Фантомских гласача !

Hunter
Gost
Hunter

Svi za Uru 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

sloboda33
Gost
sloboda33

Moraju se biracki spiskovi koliko toliko srediti.

Ljubo
Gost
Ljubo

Ajde da vidimo i to čudo. Nadam se da će ministar konačno početi nešto da radi.

BugiBaba
Gost
BugiBaba

Vi pratite situaciju pa onda bi trebalo da znate ko batina ljude na ulici. Kako vec sami rekoste da pratite onda ste sigurno i to ispratili

Dula
Gost
Dula

Bravo Rade. 🤦‍♀️

Naroz
Gost
Naroz

Kakav god ishod bude, biće sigurno jedna pozitivna stvar, a to je da će na nikšićkim izborima URA biti zbrisana sa lica zemlje.

Radulović
Gost
Radulović

Bez URA nijedna vlast se više neće formirati.Upamtite to dobro.

Lala
Gost
Lala

Iskren da ti budem i ja to mislim

Send this to a friend