Politika

MUP: Pravo glasa u Herceg Novom ima 25.590 birača

Povodom Odluke Predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, broj: 01-299/21 od 9. marta 2021. godine, o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Herceg Novi, za 9. maj 2021. godine, shodno ovlašćenjima iz člana 16 Zakona o biračkom spisku, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) obavještava da je broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore na dan 28.4.2021. godine 25.590.

Kako navode, broj birača u biračkom spisku u opštini Herceg Novi po kome su održani prethodni izbori 30.8.2020. godine je 25.507.

Numerički tabelarni prikaz podataka o promjenama nastalim u zaključenom biračkom spisku u odnosu na birački spisak po kome su održani prethodni izbori u Herceg Novom.

“Uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Područne jedinice za upravne poslove, državljanstvo i strance Herceg Novi, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od 8 do 14 sati, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš)”, kazali su iz MUP-a.

Prema njihovim riječima, birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me.

“Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa”, ističu iz MUP-a.

Takođe, pozivanjem „Call-centra“ sa jedinstvenim brojem 19820, koji je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori, i saopštavanjem ličnih podataka (ime i prezime, datum rođenja i ime roditelja) ili jedinstvenog matičnog broja, kako kažu, građanin će od operatera dobiti informaciju o tome da li je upisan u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasa.

“Građani će pozivanjem ovog broja moći i da prijave eventualne nepravilnosti vezane za izborni proces, a povodom raspisanih izbora za odbornike u Skupštini opštine Herceg Novi”, zaključuju iz MUP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Koliko ih je sa dvojnim državljanstvom? A koliko ima trojno?

.....
Gost
.....

provjeriti dvojna državljanstva i zabraniti glasanje dvojcima

Send this to a friend