Politika

MUP: U biračkom spisku nema neregularnosti

Ilustracija

Birački spisak vodi se u skladu sa zakonom i Ustavom i u njemu nema neregularnosti, poručuju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Birački spisak se formira na osnovu podataka iz registra prebivališta, registra crnogorskih državljana i matičnih registara rođenih i umrlih, za raspisane izbore, odnosno glasanje, i ažurira se permanentno i u kontinuitetu. Svaka promjena koja nastane u nekom od ovih registara automatski se generiše i u biračkom spisku”, dodaju oni.

Državna izborna komisija (DIK) vrši uvid u birački spisak, i ako ona utvrdi postojanje nepravilnosti, bez odlaganja ukazuje MUP-u na potrebu njihovog otklanjanja.

“Takođe, vrše se redovni inspekcijski nadzori na godišnjem nivou, kao i vanredni inspekcijski nadzor koji je obavezan u godini izbora. U poslednjem izvještaju Misije ODIHR-a, gdje je u fokusu posmatranje izbora, nije bilo primjedbi ni preporuka na sprovođenje izbornog procesa kada su u pitanju aktivnosti iz nadležnosti MUP-a”, navode iz MUP-a.

7

avatar
1000
6
1
0
 
6
DjukabrkooToniD.DKam
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
brkoo
Gost
brkoo

Kako nema, ako nas po popisu ims 620 000 od čega je 180 000 maloljetnih znači ostaje 440 000 sa pravom glasa

Toni
Gost
Toni

Nema bez jedno 40 000 sitnih neregularnosti.

D.D
Gost
D.D

Ako od 620 hiljada stanovnika
Oduzmete 140 hiljada ucenika i djece iz predskolskog uzrasta kako dobijate 540 hiljada biraca
Zvanicni podaci u pitanju
Objasnite

Djuka
Gost
Djuka

Sad će to Milivoje da izvidi. Biće kad završi 620 000 glasača.

Kam
Gost
Kam

Svi koji iz inostranstva dodju na dan izbora i glasaju,bice popisani i njihovi.podaci predati zemljama(Njemackoj,Lucemburgu..) iz kojih su dosli kako bi im bili oduzeti djeciji dodaci,socijalna pomoc i socijalno stanovanje…

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Ne,okle.Samo ima 50000 prekobrojnih i ništa više.

Djuka
Gost
Djuka

Ne vjerujem vam dok se ne oglasi NKT.

Send this to a friend