Politika

MUP vjeruje da će komisije dati doprinos primjeni sporazuma o demarkaciji Crne Gore i Kosova

Ministarstvo unutrašnjih poslova vjeruje da će komisije Crne Gore i Republike Kosovo u duhu dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje dati doprinos punoj implementaciji Sporazuma o državnoj granici između dvije zemlje.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj objavio na Fejsbuku da će se uskoro sastati komisije Crne Gore i Kosova, kako bi ponovo razmotrile demarkaciju koja se odnosi na Kulu i Čakor.

<<<Haradinaj: Ponovo ćemo razmatrati demarkaciju Crne Gore i Kosova<<<

Iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova podsjećaju da je Sporazum o državnoj granici između Crne Gore i Republike Kosovo, potpisan u Beču 26. avgusta 2015. godine.

Sporazum je u Skupštini Crne Gore potvrđen 28. decembra 2015. godine, a ratifikovan u Skupštini Republike Kosovo 30. maja 2018. godine, nakon čega je Sporazum stupio na snagu 4. juna 2018. godine.

“U skadu sa zaključenim Sporazumom komisije Crne Gore i Republike Kosovo, u roku od dvije godine od njegovog stupanja na snagu, izvršiće obilježavanje Sporazumom utvrđene državne granice. Vjerujemo da će komisije Crne Gore i Republike Kosovo u duhu dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje dati doprinos punoj implementaciji ovog Sporazuma”, poručuju u MUP-u.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marv
Gost
Marv

Kako jadna drzava, znaci potpisu demarkaciju ali mi sada moramo neke komisije koje mogu da zatezu kako njima odgovara. Pa sto su onda potpisivali ono? Jel mogujce da nas i Kosovo vuce za nos???

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Hihihihi nije da vas vuce nego zavrce usi

alo
Gost
alo

Greska je vlade sto je pristala na bilo kakvu komisiju, to je zavrsena stvar. Sad kosovari mogu da kazu da nismo saradjivali i da je komisija formirana radi reda ako odbijemo korekcije granice

CGmut
Gost
CGmut

Vi ste sad NATO,vas će Amerika i Nemačka braniti od Ramuša.

Prc CG
Gost
Prc CG

Tako i treba neka vam uzmu ionako pola jadne države ….a sve vam uzeli da Bog da..0

Send this to a friend