Politika

MVP će pokrenuti disciplinski postupak protiv ambasadora zbog neopravdanog nedolaska na konsultacije

Ministarstvo vanjskih poslova

Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da će pokrenuti disciplinski postupak protiv ambasadora koji, bez opravdanog razloga, nijesu doputovali u Crnu Goru na konsultacije.

“Opozvani ambasadori Miodrag Vlahović, Darko Pajović, Sanja Vlahović i Vera Kuliš, kao i ambasador Nebojša Kaluđerović, nijesu doputovali u Crnu Goru na ambasadorske konsultacije. Ambasadori koji opravdano nisu mogli doći na konsultacije zbog zdravstvenih problema, pravovremeno su informisali Ministarstvo vanjskih poslova da nijesu u mogućnosti da doputuju u Crnu Goru do 18. januara. Imajući u vidu činjenicu da nedolazak na ambasadorske konsultacije, bez opravdanog razloga, predstavlja težu povredu službene dužnosti, Ministarstvo vanjskih poslova će protiv opozvanih ambasadora pokrenuti disciplinski postupak”, saopšteno je iz MVP-a portalu Pobjeda.

Kako su istakli u Ministarstvu, okončanjem disciplinskog postupka, ambasadorima bi mogao prestati i radni odnos u Ministarstvu vanjskih poslova.

Iz resora Đorđa Radulovića Vladi su ranije predložili da opozovu Tarzana Miloševića (Srbija), Sanju Vlahović (Italija), Miodraga Vlahovića (Sveta Stolica), Veru Kuliš (Njemačka), Dušanku Jeknić (UAE), Obrada Miša Stanišića (BiH) i Darka Pajovića (Kina). Vlada je zatim, na sjednici, održanoj 17. decembra prošle godine, donijela odluku o opozivu sedam ambasadora.

Uslijedio je poziv MVP-a svim diplomatsko-konzularnim predstavnicima da dođu u Crnu Goru do 18. januara zbog održavanja ambasadorskih konsultacija.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorac
Gost
crnogorac

Kako se blamiraju ovi apostoli

12majmuna
Gost
12majmuna

Znam da ste neobrazovani i intelektualno deficijentni pa da probam da pomognem:

Ustav Crne Gore, čl. 95. st. 5:

Predsjednik Crne Gore:
postavlja i opoziva ambasadore i šefove drugih diplomatskih predstavništava Crne.

Dakle imate dvije opcije, da promijenite Ustav za što vam fali svega još 17 poslanika, ili da se slikate i okačite mačku o rep.

Antique
Gost
Antique

Kuku, dako ih opozovu ((((((

Send this to a friend