Politika

Na ova pitanja će se odgovarati na popisu

Foto: MONSTAT

Nakon dva odlaganja u Crnoj Gori bi sjutra, 3. decembra, trebalo da počne Popis stanovništva, domaćinstava i stanova. Plnairano je da popis traje 15 dana, ali je moguće da bude produžen za još nekoliko dana.

CdM objavljuje na koja pitanja će se na popisu odgovarati

Iz MONSTAT-a su ranije za CdM kazali da su pitanja u popisu definisana članom 9,10 i 11 Zakona o popisu i odnose se na lica, domaćinstva i stanove kao jedinice popisa.

“Podaci koji se prikupljaju Popisom odnose se na sljedeće karakteristike lica i to: demografske, geografske, ekonomske, obrazovne, migracione, etničko-kuluturološke, invaliditet. Zatim se prikupljaju podaci koji će nam ukazati na veličinu i strukturu domaćinstva i porodice, a takođe i na karakteristike stana i opremljenosti stana instalacijama”, istakli su u MONSTAT-u.

Dodatno, prikupljaju se i podaci o poljoprivredi, koji služe za identifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i predstavljaju okvir za predstojeći popis poljoprivrede.

Zakonon o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova je predviđeno da su Popisom obuhvaćeni crnogorski državljani koji imaju prebivalište ili boravište u Crnoj Gori bez obzira da li su prisutni u mjestu stanovanja ili privremeno borave u drugom mjestu u Crnoj Gori ili u drugoj državi. Zatim stranci koji imaju odobren stalni ili privremeni boravak u Crnoj Gori, domaćinstva; stanovi i druge nastanjene prostorije.

Popis ne obuhvata diplomatsko osoblje stranih diplomatskih i konzularnih predstavništava u Crnoj Gori, predstavnike međunarodnih organizacija i tijela koji imaju diplomatski status, kao ni članove njihovih užih porodica koji sa njima borave u Crnoj Gori.

Propisano da se od građana prikupe podaci o: imenu i prezimenu; polu; datumu rođenja i jedinstvenom matičnom broj; mjestu i državi rođenja; mjestu stalnog stanovanja majke u vrijeme kada je lice rođeno; boravku lica u drugoj državi; datumu (godina i mjesec) odlaska u drugu državu i nazivu države; namjeravanoj dužini boravka u drugoj državi; mjestu iz kojeg se lice doselilo; godini i mjesecu doseljenja; razlozima odsutnosti lica iz Crne Gore; državi iz koje se lice doselilo; godini, mjesecu i razlozima posljednjeg doseljenja, odnosno povratka u Crnu Goru; namjeravanoj dužini boravka u Crnoj Gori.

Građani će popisivaču davati podatke o bračnom statusu, odnosno vanbračnoj zajednici, životnom partnerstvu lica istog pola; broju živorođene djece; državljanstvu; nacionalnoj, odnosno etničkoj pripadnosti; vjeri; maternjem jeziku; jeziku kojim lice uobičajeno govori; stranim jezicima kojima se služi; nivou školske spreme, odnosno stečenog obrazovanja; poznavanju rada na računaru; statusu ekonomske aktivnosti (zaposleno, odnosno nezaposleno); razlogu neaktivnosti (dijete, student, domaćica, lice sa prihodima od imovine, penzioner i drugi razlozi zbog kojih lice nije aktivno); zanimanju; djelatnosti u kojoj je lice zaposleno, odnosno bilo zaposleno; angažmanu lica; državi i mjestu u kojoj je lice zaposleno; funkcionalnoj sposobnosti lica za obavljanje svakodnevnih aktivnosti; mjestu uobičajenog boravka, prethodnom mjestu uobičajenog boravka i datumu (godina i mjesec) dolaska u sadašnje mjesto boravka, invaliditetu i vrsti invalidnosti (senzorna, motorička, psiho-socijalna).

“Ukoliko građanin ne želi da se izjasni o nacionalnoj, odnosno etničkoj pripadnosti, vjeri, maternjem jeziku i jeziku kojim uobičajeno govori, kao i o invaliditetu i vrsti invalidnosti upisuje se odgovor “Ne želi da se izjasni””, piše u Zakonu o popisu.

Popisiće se i osobe koje se nalaze u zatvoru.

Precizira je i način popisivanja predstavnika države Crne Gore na radu u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Crne Gore, međunarodnim organizacijama, članova domaćinstava koja sa njima borave u drugoj državi, kao i popis stanova koje koriste strana diplomatska i konzularna predstavništva u Crnoj Gori, a koji nijesu u vlasništvu stranih država.

Kako se popisuju odsutni članovi domaćinstva i djeca?

“Podatke o odsutnim članovima domaćinstva daje punoljetni član domaćinstva kome su podaci o odsutnim članovima najviše poznati. Za djecu mlađu od 15 godina podatke daje jedan od roditelja, usvojitelj ili staratelj. Ako popisivač u vrijeme popisa ne zatekne u domaćinstvu lice obuhvaćeno popisom, popisivač će ostaviti pisano obavještenje da je to lice dužno da se javi na kontakt telefon iz obavještenja, radi dogovora oko ponovnog dolaska popisivača”, navodi se u Zakonu.

Podaci prikupljeni u popisu koji se direktno ili indirektno mogu dovesti u vezu sa licem na koje se odnose, statistički su povjerljivi i predstavljaju službenu tajnu.

Upitnici za popis stanovništva, domaćinstava i stanova štampani su na crnogorskom jeziku i na jezicima u službenoj upotrebi – srpskom, bosanskom, albanskom i hrvatskom.

Upitnici na crnogorskom i srpskom jeziku štampani su na latinici i ćirilici.

Štampani su i upitnici na engleskom, ruskom, turskom i ukrajinskom jeziku.

A.O.

Tags

167

avatar
1000
62
105
0
 
119
JovanŠKRIPARJajavaslukaEto takoCrnogorac sam
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eto tako
Gost
Eto tako

Papir trpi sve A mi smo svakako čudan neki narod.
Prvo smo bili Crnogorci, pa onda Jugosloveni, pa onda ponovo Crnogorci, pa će mo sad vjerovatno Srbi pa na sledećem možda vanzemaljci itd.itd.

Crnogorac sam
Gost
Crnogorac sam

Pitas njemca sta si ko si on kaze njemac.pitas italijana on kaze talijan ,pitas makedonca on kaze makedonac i tako za redom jedino u cg pitaju te ko si sta si oni kazu srbin e propala se takva drzava

Jajavasluka
Gost
Jajavasluka

Narod vijeran istoriji i tradiciji.

Vanja
Gost
Vanja

Ako imamo pravo da se ne izjasnimo na pitanja o nacionalnosti,vjeri i jeziku, zašto nam nije dato pravo da se ne izjasnimo na lična pitanja tipa – bračni status,broj djece i sl?!

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Mozete samo da napisete Crnogorac Pravoslavac, jezik Crnogorski i ajte zdravo… al ce morat da mi pokaze licnu kartu ovaj popisivac i

Rumija
Gost
Rumija

Daju li sto?

marius
Gost
marius

Pošto mi prvi put u kuću dodite, nema te mi rašta zvonit, ako bez boce dodjete. Toliko od mene,a sad ojdo u aljine. Valja se naspat, predje no počne ovizi kastig od popisa.

Mila
Gost
Mila

A kako da ne

Danka
Gost
Danka

Izdajaa

Mićko
Gost
Mićko

Nijesam doma

Zoki
Gost
Zoki

Bojkottt,iudaja

Milan šklampara
Gost
Milan šklampara

Crnogorac jezik crnogorski crkva crnogorsko primorska.

City kvart
Gost
City kvart

Mene je fecimo stra da pustim popisivaca u kucu, i sto cemo onda? Odakle ja da znam ko je popisivac? Koje je psihe taj popisivac? Iz koje je sekte, iz koje je partije?

Niš i Prokuplje
Gost
Niš i Prokuplje

Izjasnit se Srbinom je isti koš sa onima Srbima iz Leskovca,prokuplja,niša…. E neću sa njima u isti koš pa da će sve u oganj poć…. Crnogorac…. Pravoslavac….. Crnogorski Jezik …… 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Lipa
Gost
Lipa

A šta hvali ljudima iz Čačak, Leskovac, Vranje, Kraljevo, Valjevo a svim ćeš u koš sa pazarcima ajde providni ste…ajde par riječi o tome jeziku..

Jovan
Gost
Jovan

Za pocetak ne kaze se hvali nego fali

Metotije
Gost
Metotije

Jugosloven!
Hrišćanin
Srpskohrvatski jezik!
Crknite nacionalisti i fanatici svih boja!
🇲🇪❤

ŠKRIPAR
Gost
ŠKRIPAR

Metodije,živjela ti Jugoslavija i srpskohrvatski jezik…💪🤣🤣👏👏👋

Metotije
Gost
Metotije

Vazno je da nije bojkot nego polu-bojkot!🤣🤣🤣🤣🇲🇪❤

Djera
Gost
Djera

Necu da odgovaram na pitanja iz licnog zivota!

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Šteta zaista za nas sve prave Crnogorce koji ćemo morati reći da smo Srbi kada vidimo u koji nas koš svrstava to današnje “crnogorac ” .

DarthVader
Gost
DarthVader

pa ce ti pomoc da kazes Srbin. Koji su to sve svrstani u Srbe, prije bi pristao da sam marsovac.

Śedirasiose
Gost
Śedirasiose

Ja sam Crnogorac pa da ću biti jedan jedini, ali u tu njihovu većinu nikad neću biti. Eto tako!

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Glupe su ti fore botu iz Leskovca… jos jr gluplje rec da si srbin iz CG to ispada da si izdajnik nesreco

Nikola
Gost
Nikola

Potpuno se slazem sa Vama

freeMNE
Gost
freeMNE

Vaš je jedini problem što ćete “morati” da upadnete u taj koš sa tim i takvim srbstvom.
Ili jesi ili nisi.

ŠKRIPAR
Gost
ŠKRIPAR

Ti si katunjanin ka i oni iz Paraćina i Požarevca🤣

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Konačno popis !
Vrijeme je da se Crnogorci prebroje !

Koca
Gost
Koca

Dako bude koja fina popisivacica da se upišem I ispisem😀😀😀

Demosten
Gost
Demosten

Navodno izgleda kao “plan je” da, se negdije na pola popisa izmisli izgovor, i kaže da popis nije uredu. I da ne bude bojkot nego “polu bojkot”.
Eto gledajte, e to vi je tako da Dps. Odnodno da se pokuša osporiti popis. Znaju da ne mogu tp, a li će se makar o tome pričati par mjeseci

DIMuDIM
Gost
DIMuDIM

Ako uočimo grešku, budi siguran da neće biti popisa.

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Ene glednog🤣🤣🤣

Milan šklampara
Gost
Milan šklampara

Nemam nista ni lokale ni stanove.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

To sam kako je rekao naš veliki Njegoš i njegova majka nad njegovim odrom i što su bili svi drugi oko njegovog odra i ništa drugo ili više od toga.

DIMuDIM
Gost
DIMuDIM

A vidi što Njegoš piše LIČNO u Testamentu, pominje samo Crnogorce, Srba nema. Kd čovjek umire pred smrt govori ISTINU jer svejedno ide prvo pred Svetog Petra!

Kotor
Gost
Kotor

CRNOGORSKI JEZIK ,CRNOGORAC ,CPC Prosti odgovori

Podgorica
Gost
Podgorica

Zar vi ne bojkotujete, oni neće ga oni vama u kuću ulaziti i slične gluposti

Polakote
Gost
Polakote

Tako je bilo ali se srblji prepadose pa onda pustise sve sto je trazeno. Tj dps nadje snjima kompromis zarad nekog svog interesa kao i svaki put kad je serbima nesto trebalo!!

Jovanka Vukadin
Gost
Jovanka Vukadin

Svako kako se osjeća

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Jovanka mozes da se osecas dobro lose al ne mozes da se osecas Srbin ili nesto drugo… to se ne oseca to se radja

Srbin
Gost
Srbin

Samo mi kazi gdje to postoji osim crnogorac teritorijalno,crnogorski jezik ne priznaje 80% građana a CPC da i ne pričamo je NVO i manje od toga…I sve ti ti oćeš da nam kažeš da tako treba e kako su ti isprali mozak!!!!!

Dzoanikije
Gost
Dzoanikije

Srećan tebi nije , valjda zbog toga što si bio pod Turcima 500 godina . A tek kriza identiteta mmmm ! Śedi đe si izmišljeni srbine

DIMuDIM
Gost
DIMuDIM

Srbin, đe si se to školovao, kod Šeša, je l? Ajde, odabij, neznalice i mrzitelju Crnogoraca!

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Srbine ko vas spasi na mojkovacku bitku dok je vas 40h bjezalo od 20 hiljada austrougara? Zaustavise ih Crnogorci dok ste vi bjezali… jesu li tad postojali? Aleksandar veliki je krsten u CPC majka mu i otac vjencani u tu istu crkvu… postojite li vi Srbi? 500godina 12 korijena setanje opanaka itd…

amo
Gost
amo

Smijem li slikati svoj popisni list,da bi mogao da ga uporedim sa elektronskim izvještajem Montstata.

Radnik
Gost
Radnik

Svi cemo ga slikati, smjeli ne smjeli!

Dejan
Gost
Dejan

@Radnik – u pravu si!

Iva
Gost
Iva

Dobices svoj primer i kod sa kojim ces moci da proveris da li je dobro upisano

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Zasto bi ga slikao kad dobijas kopiju?

RaduleodKrupca
Gost
RaduleodKrupca

Popisni listic je u dva primjerka.Jedan nama jedan monstatu.

Vojin
Gost
Vojin

Taj kod monstata za koji ti misliš da je duplikat jw već popunjen i čeka, a to što misliš da si dao monstatu završiće u prvoj kafani za sprdnju po društvenim mrežama

5555
Gost
5555

A koje ucio srpsko-hrvatski jezik u onoj srecnoj Drzavi.Kako ce se izjasnit kojim jezikom govori

Ananas
Gost
Ananas

Crnogorskim

MP jad
Gost
MP jad

I tada i sada crnogorskim. Kako su ga oni nazvali, nebitno!

Slavko
Gost
Slavko

I je rodjen i bivsoj SFRJ, pisacu se kao JUGOSLOBEN!

Saša
Gost
Saša

Crnogorski jezik

Lipa
Gost
Lipa

Kako dajte ljudi malo ozbiljnosti ne može to e od danas taj i taj jezik ajde neko neka dvije tri riječi o tome jeziku sveže lako je reć ajde šta…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Pa pošto nije u Hrvatskoj popis onda Srpski .

Samo Crna Gora
Gost
Samo Crna Gora

Ada cus. Dosta je bilo nametanja i moranja.. nema vise pa.pa..

velibor
Gost
velibor

Hercegovacki

Miki
Gost
Miki

Zamislite pitanje: Jezik kojim lice uobičajno govori?
Odgovor: podgorički, bjeopoljski, šatrovački, seljački, …
Glupog li pitanja?

DIMuDIM
Gost
DIMuDIM

crnogorski-crnogorski.

Komentator
Gost
Komentator

Momci jeste li srbi ili crnogorci

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Mislis momci jeste li Crnogorci ili Izdajnici, prosto jednostavno

Ilija
Gost
Ilija

Zamislite ne daj Bože da je neko od popisivača u zavađi sa licem koje treba da popiše!!!! Jeste li vi normalni?! Zar ne vidite svaki dan šta se dešava????!!!

City kvart
Gost
City kvart

Okle ja znam kakve je psihe popisivac

stetoc1na
Gost
stetoc1na

Tačno! Oću popisivać, ako misli da mi ulazi u kuću, da nosi sanitarnu knjužic “ovjernu”! I da piše “sposoban za rad”.
Drugačije mi ga neće ulazit u dom 😉

Mirko
Gost
Mirko

Čitajući komenatre postajem s razlogom zabrinut?
Da li popisivači imaji potvrde od ljekara da su mentalno zdravi? Da li iko razmišlja zapravo ko su ti ljudi?

Ikka
Gost
Ikka

I sad treba popisivač da mi pričunja po selu s kim živim i od kad i koliko đece imam? Važi!

Vaso
Gost
Vaso

A prvi put se popisijes,vazi

Ikka
Gost
Ikka

@Vaso – to su vaše fore, da zloupotrebljavate ljude i njihove podatke! E nećemo taj film gledati!

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Ovo je ka razgovor za posao, a ne popis. Skontajte zadnja 3-4 pitanja.

Eureka
Gost
Eureka

Pitanja nisu teška, a i “zna se” koji odgovori vode do posla u zadnjih 5g i koji će i sledečih 15. A koji odgovori “malo usporavaju”…

Ned
Gost
Ned

Zašto nema albanskog, bosankskog i hrvatskog jezika na upitniku?

Fumigans
Gost
Fumigans

A postoji li bosanski ili hrvatski jezik?
Ko im je smislio gramatiku? Pravopis?

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Ako bude veliki procenat Srbendi, ide li se u Prizren dogodine?

Lipa
Gost
Lipa

Naravno bracki to nemoj da vas buni a da nećete vi biti protiv toga…

Alen
Gost
Alen

Dali će biti kakvo pitanje koliko možemo puta na dan.

Danka
Gost
Danka

Samo još to fali,iskreno
Ovo je sramota!

nebriga
Gost
nebriga

nacionalnost – Eskim
vjera – Inuitska

Mr. Hyde
Gost
Mr. Hyde

Jezik – Nemušti…😀

Gost
Gost
Gost

Jezik- nemušti

Realnost
Gost
Realnost

Dozivjet cete bojkot od onih koji su najvise za popis,zivi bili pa vidjeli .

u vrh mozga
Gost
u vrh mozga

zloj ptici ono u kljun…CRNOGORCI SVOJI NA SVOME! Tuđe nas ne zanima A SVOJE NIKOME NE DAMO. Svima otvorena vrata ali FULSAT NIKOME!

Dida cool
Gost
Dida cool

Jedva čekam da čujem za slučaj đe je popisivač premlaćen metlom ili potiračom 🤣🤣🤣
Pa vi popisujte!

Za Sidu cool
Gost
Za Sidu cool

Sram te bilo
Platio bi ti meni kaznu za ovaj komentar

Dida cool
Gost
Dida cool

Ma sav sw potresoh evo! 🤣
Pali bre, sendvičaru vučićev!

BerCT🇲🇪
Gost
BerCT🇲🇪

To je Dps nacin

Danka
Gost
Danka

Nemam povjerenja u ljude koji su popisivači
Šta više…strahujem od njih, viđeli smo na primjeru izbora u Šavniku na šta su spremni, a još ta njihova politička mržnja…NE, NE ŽELIM!

zor_đevojkaCG
Gost
zor_đevojkaCG

Danka, samo ti ubilježi imena popisivača…dalje će imati ko da brine

Danka
Gost
Danka

Kako da ne, baš vjerujem da će ove prsle institucije reagovati! Ja sam iskreno u strahu za svoj život zbog njih!

Lipa
Gost
Lipa

Da te ne oklape a nadaš se a možda i neće A ne sekiraj se možda i želiš nego ne znaš….

Tivat
Gost
Tivat

Piše podaci su “provjerljivu”. Znači ako neko kaže da je neko u inostranstvu mjesec dana, a da je raj tamo 3g.
Oni to mogu provjeriti putem provjere izlaza tog lica preko pasoše evidencije koja postoji. A sastoji samo o jednostavnim ukucavanjem imena i matičnog broja u sistem. I ako neko laže, ili da lažne podatke, “slijedi kazna”…

Proleter
Gost
Proleter

Samo neka me zaobidju

Cikota
Gost
Cikota

Opet vi nisam kuci!!!

Netka inzenjerk
Gost
Netka inzenjerk

Штета грдна.

Milovan
Gost
Milovan

Netka, pao ti je snijeg na Žabljak, zgrabi lopatu preko ramena i razguli!

ZUPLJANIN
Gost
ZUPLJANIN

E stete grdne sto nisi, nebitan si

Metotije
Gost
Metotije

Mi Srbi iz dpsa necemo bojkotovati nego se slobodno izjasniti kao Srbi, nek bojkotuju Crnogorci🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🇲🇪❤👋

u vrh mozga
Gost
u vrh mozga

Lako je tebi kad si Metotije. A Crnogorci NE LJUBE LANCE!!!

Danka
Gost
Danka

A ti imaš kuću???
Mislila sam samo da imaš više nickova hahaha,pa da…BOLE neke stvari, jako!

Kucni red
Gost
Kucni red

Bravo

vojo
Gost
vojo

pa dobro nijesu teska

Metotije
Gost
Metotije

Aj da mi Crnogorci iz dpsa poslusamo sefa i bojkotujemo, pa nek se izjasnjavaju ovi drugi Crnogorci🤣🤣🤣🤣🤣🇲🇪❤👋

Danka
Gost
Danka

A ti nemaš pravo da progovoriš ni svojoj kući

ZUPLJANIN
Gost
ZUPLJANIN

Danka uzmi limuna bice ti lakse 🙂

Dajgle
Gost
Dajgle

Jesi li pitao djeda sto si?

Lipa
Gost
Lipa

Tvrdi Srbin što me ćera da pitam Đeda…

Joksim
Gost
Joksim

Vi DPS Crnogorci😂😂😂

Maja
Gost
Maja

Joksim je još na slobodi????
Prejeo si se salame?

Milos
Gost
Milos

Mislim da su srbi ugrozeni i da listic nije isti za njih te da treba traziti da listic bude iskljucibo na srpskom jeziku🤣

u vrh mozga
Gost
u vrh mozga

To kad budeš živio u Vranju traži.

Pass Asko
Gost
Pass Asko

Listic trobojka sa 4s u gornjem desnom uglu.

crnogoracpravi
Gost
crnogoracpravi

Ti si Milos ka jesam li ja Ramiz

Monarch
Gost
Monarch

Kako prodjoste na najboliji reg site?Ima li ko da zna?

Ratka
Gost
Ratka

Nikome neću da dajem lične podatke! Kraj!
Imam indicije da je određen dio popisivača krivično gonjen!

Sasa
Gost
Sasa

Nismo doma…

ZUPLJANIN
Gost
ZUPLJANIN

E stete grdne sto niste 🙂

Metotije
Gost
Metotije

Džaba je dps odlago popis, istina se ne može odložiti, sad cemo viđet ko je ko! Crnogorci iz dpsa treba da ne puštaju popisivače u kuću.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😄🤣🤣🤣😄🤣🇲🇪❤

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Oval Metotije ima vezu kod administratora komentara

stetoc1na
Gost
stetoc1na

Nije džabe! Ne vidim niđe pitanje o nekretninama, koliko ko ima kvadrata i automobila i poslovnih prostora? Pitaju koristimo li internet, znamo li koristit word, exel i internet. Imamo li mail?!? Radimo li? Jesmo li na zzzcg i ako nismo a nismo zapošljeni, zašto ne tražimo posao?!? Ovo je sprdnja, nije popis. Uglavnom, bez ovjerene sanitarne mi ga neće u… Više »

Metotije
Gost
Metotije

Ja da sam dps trazio bih odlaganje popisa još 2 dana inače svi u bojkot🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😄🤣🤣🤣🤣🇲🇪❤

Metotije
Gost
Metotije

A šta bi zbojkotom?🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🇲🇪❤

Serhio Ramos
Gost
Serhio Ramos

Može li se to ostaviti za avgust, nijesam učio ništa, nijesam spreman?

jowoglowo
Gost
jowoglowo

oće li biti neko pitanje u vezi sa oteto-prokleto

Alen
Gost
Alen

Neka pitaju one u Sahovicima kod Bijelog Polja čiji su pretci izvršili genocid nad Bošnjacima 1924 poklali ih zapalili i ostatak protjerali. Danas se to mjesto zove Tomaševo. Neka ih pitaju na čijoj su zemlji.

stetoc1na
Gost
stetoc1na

Aoooooo, potežeš istoriju bespotrebno! Oćemo li pitat koliko je bilo Bošnjaka u CG, pa ako oćeš i na Balkan prije dolaska Turaka(Osmanlija)? Kolko su i đe su pokaspljeni od njihove ruke? U suštini, Poštuj zemlju đe si rođen, ako si rođen u CG. Ako ćeš po tvojoj logici, trebao bi da se izjasniš kao Osmanlija. Svako ko je rođen u… Više »

Lipa
Gost
Lipa

Na svojoj pa otomansko carstvo je bilo okupator nemojte što zameriti nije tako bilo niko nije poklan poklani su bili Damjanovići i još puno porodica dolaskom okupatora čak su se i Turci divili našoj hrabrosti i čojstvu da uopšte nijesmo osvete pravili a imali smo zašto zato Alene nemoj ti crnogorce napaćene mnogo opominje dobri smo kako smo pod okupatorom… Više »

veki
Gost
veki

pitanja ka i vazda ista

Atos
Gost
Atos

Ako Dps mora da diže tenzije, nešto pričati moraju. I onda kad izdaju pitanja, vidimo sve isto, a onda se Dps umiri

Danka
Gost
Danka

Atos, na Žabljak je snijeg! Kako ćeš tu u popis? 🤣

Passmaskom
Gost
Passmaskom

Nije problem u tome… Al’ nema veze, ti si vec sklopio svoj sud.

stetoc1na
Gost
stetoc1na

Nije isto prijatelju. Na prošli popis su išli sa metrom u ruke. Pa fino polako i redem. Koliko imaš kvadrata. Pa koliko kvadrata pločica, pa koliko kvadrata parketa. Zaboravili su ljudi izgleda kakav je bio popis nekad. Ovo mi više liči kao intervju za posao. A DPS je uspio da se to izbjegne. Nema da se vidi kolkiko ko ima… Više »

Đurđa
Gost
Đurđa

Veliki broj ličnih/privatnih pitanja!
Koja popisivači mogu da zloupotrijebe,naročito u malim mjestima, jel ima kazna za takve? Čime smo zaštićeni kao građani?

Ivana
Gost
Ivana

I mene živo zanima otkud kome pravo da te pita intimna pitanja poput bračnog statusa, broja djece, članova porodice, godina, seksualne orjentisanosti, školske spreme itd… To je bitno za popis?
AZLP, ima li vas? Ili samo primate plate?

Orli-Ban Kenobi
Gost
Orli-Ban Kenobi

Znate li vi uopšte šta je intimno? Bračni status nije intimno pitanje, reguliše se zakonom (upisuje kod matičara). Djeca vam imaju izvode, upisana su, škole su vam izdale diplome, kućne zajednice se svejedno prijavljuju za razne potvrde, kredit, porez ili šta već.
Da li imate ljubavnike vas komisija neće pitati.

Đurđa
Gost
Đurđa

Ja vrlo dobro znam šta je intimno!
Odakle tebi ili bilo kome pravo da pitaš npr da li sam u braku i koliko imam đece??? Posle se žalite upravi vodovoda kad vam neko nalupa šamare! Sramno!

Danka
Gost
Danka

@Orli-Ban Kenobi – BRAČNI STATUS JESTE LIČNO I INTIMNO PITANJE!

Kotor
Gost
Kotor

Seksualna orjentiranost je jos samo u Cg i Albaniji tabu tema, svakako ne moras odgovoriti.

Ivana
Gost
Ivana

@Kotor kako kad je obavezno odgovoriti na svako pitanje?

Tivat
Gost
Tivat

Ta prava mu je dao Dps donoseći zakon, tako ako ti pitanja nisu smetala prošlo put, neće ni sad

Chunk
Gost
Chunk

žali se agenciji za zaštitu ličnih podataka hahhaahhaha

ZUPLJANIN
Gost
ZUPLJANIN

Ista pitanja su se postavljala 2011 ! Tada cutaste ko zaliveni sto bi odjednom LICEMJERIII

CETINJE
Gost
CETINJE

Neću ni na jedno odgovoriti, neka prepišu od prošlog popisa sve!

Lipa
Gost
Lipa

Nene mene su tada prevarili pisao sam se crnogorac greškom posle postao samo siguran glas znamo kako je to išlo sad sam Srbin , rasim, ne brinite komentar ovo je živa istina poslaću vam sve informacije o meni, štab mi je u kuću bio, nikad niko osim laži nije dobio posao otišli smo naravno trbuhom za kruhom e sad ne… Više »

BerCT🇲🇪
Gost
BerCT🇲🇪

Dje si ti sa Cetinja strucnjak pises se u Andrijevicu il Savnik

Marko P
Gost
Marko P

a pitanja koliko imate stanova, automobila i sl. to nije bitno.

Sadness
Gost
Sadness

Neće…

NVO
Gost
NVO

Kad je u pitanju invaliditet, postoje i druge vrste osim navedenih. Recimo, kod oštećenja organa ili sistema organa, taj invalididet nije nijedan od navedenih. To je funkcionalni ili organski invaliditet.

Sil
Gost
Sil

Unaprijed se znaju pitanja!
Bice i prepisivanja.

Orli-Ban Kenobi
Gost
Orli-Ban Kenobi

🙂 Svi će dobiti petice, samo da zbog toga ne ponište test…

Danka
Gost
Danka

@Orli-Ban Kenobi – ti si jedna osoba sa više nickova!

❤🇲🇪
Gost
❤🇲🇪

Dali postoji pitanje koliko placam podstanarski stan,jer juce mi je bio gazda da me zamoli da kazem da placam 150e iako placam 300 da moja izjava nebi naskodila njegovom porezu…

Tivat
Gost
Tivat

On valjda ima ugovor sa tobom, i u ugovor piše kolki je zakup.
On plaća državi porez na imovinu i porez na zakup. Mislim da je poštenije prema Državuži da ti podigne cijenu za 50€, i da on plaća puni iznos poreza, poštenije je to prema Državi

❤🇲🇪
Gost
❤🇲🇪

Koliko ti izdajes stan podstanarima jer ocigledno je da ni ti drzavi ne placas nista nego samo blejis i odires jadni narod i drzavu

Sasa
Gost
Sasa

Postenije da mu lupi jos 100,sram te bilo…

Flip
Gost
Flip

Ahahahaahahahahahahah

Samokažem
Gost
Samokažem

💣💣💣👏👏🤝
To je manje bitna stavka, nije u fokusu interesovanja. Svako svoju muku neka muci.
A nama podstanarima je sjajnoooo, gazde su nam ugorozene, vazda im malo kao nasim politicarima… nama sreca pa sa neba padaju 😉

Caco
Gost
Caco

Nađite se na 225e i svi srećni

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Da si legalan ima bi ugovor sa gazdom, tako da si i ti mutan itekako. Vjerovatno si i dalje prijavljen na adresu mame i tate četniku.

Kotor
Gost
Kotor

Četniku???????? Ajmo Bokelji ca put HR i zid ka cg

RofZ
Gost
RofZ

Kako može to da naškodi njemu? I to pitanje nikad nije bilo niti ima logike da bude

S.R.
Gost
S.R.

Ja sam te fino pitao, a ti to javno iznosis. Razmisljao sam da ti smanjim kiriju, ali sad necu…

Smješno
Gost
Smješno

@S.R udri gazda po dzepu,kirija plus kamata zbog javne klevete gazda,nista ako mu ni klimu ne naplatis po upaljenom minutu.On ce da kuka javno😂😂

Sasa
Gost
Sasa

Razmisljao da smanji kiriju 😄😄

Orli-Ban Kenobi
Gost
Orli-Ban Kenobi

Plati porez patrioto, nije dovoljno ogrnuti se zastavom.

Pecirep
Gost
Pecirep

Lele sts da kažem ne znam ni ko sam ni šta sam ni dje sam

Send this to a friend