Politika

Na pomolu koalicija DPS-a i BS-a u Rožajama

Rožaje

Iako još uvijek nije formalno dogovorena koalicija Bošnjačke stranke i DPS-a u Rožajama, činjenica da su odbornici DPS-a na protekloj konstitutivnoj sjednici podržali kadidata BS za predsjednika lokalnog parlamenta nagovještava da je postizborni savez dvije partije izvjestan.

O motivima da se podrži kandidat BS, koja je na proteklim lokalnim izborima dobila apsolutno povjerenje građana, odnosno od 34 mjesta u lokalnom parlamentu osvojila 19 mandata, predsjednik OO DPS-a Bećir Kalač kazao je da taj gest prestavlja ispruženu ruku njegove partije u cilju stvaranja boljih odnosa.

“Dali smo podršku kandidatu BS za predsjednika SO. Naš je motiv bio da damo doprinos smirivanju tenzija koje su bile izražene u protekle četiri godine. Ja se nadam da dolazi neko novo vrijeme za Rožaje, te da uspostavljanjem kvalitetne saradnje na jasnim principima,možemo doprinijeti privrednom i ekonomskom oporavku ove sredine”, kazao je Kalač.

On je rekao da u međuvremenu nije bilo razgovora predstavnika dvije partije o mogućoj koaliciji, ali da postoje ozbiljni nagovještaji da će ipak doći do uspostavljanja saradnje.

“Vjerujem da s ovakve dvije partije, koje čine koaliciju na državnom nivou,  sve ide u pravcu sklapanja koalicije koja može rezultirati stvaranje ambijenta za kvalitetniji život svih građana Rožaja”, naglasio je predsjednik rožajskog DPS-a.

Kalač je kazao da još uvijek nije odlučeno dali će odbornici DPS-a,podržati kandidata BS za predsjednika opštine na sjednici SO koja će se najvjerovatnije održati posljednjeg radnog dana naredne sedmice, te da će njegova partija o tome imati konačan stav narednih dana.

“Ne mogu u ovom trernutku reći naš konačan stav jer ćemo o tome ćemo odlučiti narednih dana ali je sigurno da će BS imati dobrog partnera kada je u pitanju OODPS”, rekao je Kalać

Podsjetimo,BS je za kandiata čelonog čovjeka opštine nedavno predložila Ejupa Nurkovića, koji je i u predhodne četiri godine obavljao tu funkciju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Che
Gost
Che

Jel ‘moguce.

Raki
Gost
Raki

Najbolje rjesenje…da se pomire gradjani i da se krene u razvoj ove opustosene sredine.prioritet da se izmire hitno neisplacene zarade uposljenih sto je bruka za cg a onda rijesiti visak najmanje 150 uposljenih koji i ne dolaze na posao jer nemaju sta raditi i procvat Rozajaje na pomolu

Rozhajac
Gost
Rozhajac

A SD? Najbolju partiju nisu zvali!?

Send this to a friend