Politika

Na večerašnjim litijama u više gradova bilo oko 29.500 građana

Berane, foto: MCP

U više crnogorskih gradova u kojima su organizovane litije u znak protesta proitv usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti koje organizuje Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, prema nezvaničnim saznanjima CdM-a iz Uprave policije, večeras je bilo oko 29.500 građana. To znači da je  večerašnjim litijama (protestna okupljanja protiv tog Zakona održavaju se četvrtkom i nedjeljom) bio okupljen isti broj građana kao i prošlog četvrtka, a manje nego u nedjelju kada ih je bilo oko 53.000.

<<<Na litijama u 12 gradova bilo oko 29,5 hiljada građana<<<

<<<Oko 53 hiljade građana večeras bilo na litijama<<<

Prema nezvaničnim podacima policije večeras je u Podgorici na protestbom okupljanju bilo oko 11.000 građana, Herceg Novom 1.200, Tivtu 650, Pljevljima 3.500, Žabljaku 400, Nikšiću 3.200, Plužinama, 230, Beranama 3.000, Plavu 180, Andrijevici 200, Bijelom Polju 2.000, Mojkovcu 700 i Baru 3.200, što je ukupno oko 29.460.

Beranci su šetali do manastira Đurđevi stupovi, gdje je služen moleban.

Bijelo Polje, foto: Facebook

U Bijelom Polju građani su krenuli u molitveni hod od crkve Svetih apostola Petra i Pavla do hrama Svetog oca Nikolaja Mirlikijskog u Nikoljcu.

Bar, foto: Facebook

Mojkovčani su išli od crkve Svetog arhanđela Mihaila u Štitarici do hrama Hristovog Rožedestva u Mojkovcu, gdje je služen moleban.

Murino, foto: Facebook

U Podgorici je nakon molebana u Hramu Hristovog vaskrsenja održana litija koju je predvodio iguman manastira Savina Makarije, a išlo se bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do mosta Blaža Jovanovića pa prema Pravnom fakultetu i potom nazad ka hramu.

Podgorica, foto: MCP

Litiju u Nikšiću je predvodio i njenim učesnicima se na centralnom gradskom trgu obratio protojerej Mirčeta Šljivančanin, paroh podgorički.

Nikšić, foto: MCP

Protestna okupljanja organizovana su, između ostalog, i u Andrijevici, Baru, Herceg Novom, Pljevljima, Podgorici, Tivtu, Žabljaku…

Tivat, foto: MCP

<<<Marković i Amfilohije sjutra o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti<<<

Podsjetimo, iz Vlade je saopšteno da će sjutra biti održan prvi sastanak premijera Duška  Markovića i mitropolita crnogorsko-primorsog Amflohija nakon stupanja na snagu Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

458

avatar
1000
187
271
0
 
327
JankoNedjeljkoDokle viseSunshinePobro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sunshine
Gost
Sunshine

Bio kmointramiting u Nk,jedva salu od 300 ljudi popunili . Toliko o tome sta narod podrzava

4 C
Gost
4 C

Hoćete da vam popovi iz Foče, Šapca, Bileće i Rudog kažu ko ste i šta ste, ko su vam predaci, kojim jezikom govorite i da vam kradu i falsifikuju vašu istoriju, tradiciju, kulturu i identitet. Hoćete da vas ubjede da ne treba da imate svoju državu i svoju zastavu, himnu i grb već da treba da uzmete druga, tudja obilježja… Više »

CDM brojač
Gost
CDM brojač

Naknadno smo utvrdili da je bilo 29.999 pristalica.

Covjek
Gost
Covjek

HA HA

Eeeee
Gost
Eeeee

Na litiji u Plavu je bilo 1000

eko
Gost
eko

Ja sa priloženih slika izbrojah 5351 lice,bez agenata, što stranih ,što naših.

ime
Gost
ime

Nije bitan broj setaca vec njihova istrajnost,odlucnost,ideja vodilja,spremnost na zrtvu,vjera u uspjeh a ja to u ovom slucaju ne vidim nista od navedenog tako da im prognoziram propast kao i u slucaju jedan od 95000.

tološi
Gost
tološi

prema pouzdanim podacima i snimcim koje je NASA iz svemira snimila bilo je oko 45 miliona

Alfa 2
Gost
Alfa 2

Ma neeee…. bilo je oko 2500 osoba….

kortez
Gost
kortez

ima li medju ovim narodom advokata pa da da svoj skromni doprinos u vidu volonterskog rada pa da pokupi sa svih portala ove lazi i od svakog sto javno laze onako bez srama i argumenata pa podnese tuzbu…ima li zakona koji brani mene od laznih novinskih naslova,laznih podataka i svega laznog sto vidim javno na tv-u i novinama???inace musliman sam… Više »

kortez
Gost
kortez

pored mojim ociju,mojih usiju,mojih osjecanja treba vas da slusam kako da vidim,sta treba da cujem i koga da mrzim…malo ste se zaigrali vezano za sve !

Covjek
Gost
Covjek

Nikog ne mrzim sve volim, osim mantijasa bilo koje vjere

Nedjeljko
Gost
Nedjeljko

SVI ti kazu:Ne slusaj popove..eto vidis gdje su te odveli…jos par puta I eto te uDobrotu..

Rrrrr
Gost
Rrrrr

Vise od pola Crne Gore je na nogama,prestanite da lazete narod sa laznim informacijama.

Rrrrr
Gost
Rrrrr

Cdm portalu prestanite da lazete narod

Rrrrr
Gost
Rrrrr

U berane je bilo 20.000

Rrrrr
Gost
Rrrrr

A u plavu je bilo 700

Eeeee
Gost
Eeeee

Mala ispravka u Plavu je bilo 1000 sve nas je vise i vise

Rrrrr
Gost
Rrrrr

U andrijevicu je bilo 1000 ljudi

Rrrrr
Gost
Rrrrr

Milov portal

Send this to a friend