Politika

Nađ Đukanoviću: Ne dozvolite nikom da pomjeri ono što je do sada Crna Gora ostvarila

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Rumunije u Crnoj Gori Ferdinanda Nađa, kojem je za veliki doprinos unapređenju međudržavnih odnosa i partnerskog povjerenja uručio medalju za zasluge. Đukanović je poručio da je tokom sedam godina mandata svjedočio izuzetnom ličnom naporu ambasadora da doprinese učvršćivanju prijateljstva i razvoju međudržavnih odnosa i veza dvije zemlje.

On je zahvalio za kontinuiranu podršku Rumunije demokratskom razvoju Crne Gore i njenim euroatlantskim aspiracijama, podsjetivši da je podrška i razumijevanje Rumunije bila od izuzetnog značaja za prijem naše zemlje u NATO, što je ključni napredak Crne Gore od obnove nezavisnosti i strateška prekretnica i zaokret ka evropskoj porodici i euroatlantskim vrijednostima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

“Đukanović je uz ocjenu da je povratak regiona evropskoj kući jedina formula za prevazilaženje slabosti, kazao da visoko cijeni napore Rumunije i susjednih zemalja članica da približe ovaj region Evropi. Predsjednik je pozdravio i doprinos ambasadora na planu unapređenja bilateralnih odnosa, posebno u oblasti unutrašnjih poslova, odbrane i bezbjednosti, uz očekivanje da će i saradnja u turizmu i energetici biti intenzivirana”, dodaje se u saopštenju.

Nagi je uz zahvalnost Đukanoviću za visoko državno priznanje poručio da je ponosan i počastvovan što je diplomatsku službu u Crnoj Gori obavljao tokom njegovog mandata kao premijera i predsjednika. Uz žaljenje što napušta Crnu Goru, kako je naglasio prijateljsku zemlju i svoj drugi dom, podsjetio je da su o godinama nakon Berlinskog kongresa na kojem su obje zemlje stekle nezavisnost, Crna Gora i Rumunija u više od 140 godine prošle zajedno puno istorijskih događaja i zajedničkih izazova.

“Sada smo zajedno u NATO, a nadam se da ćemo uskoro biti zajedno i u Evropskoj uniji. Ne dozvolite nikom da pomjeri ono što je do sada Crna Gora ostvarila“, poručio je Nagi.

Sagovornici su se u kontekstu postizbornih prilika, saglasili da je važno da Crna Gora u najskorije vrijeme dobije novu vladu, kako bi se uz visok stepen odgovornosti što prije suočila sa aktuelnim izazovima izazvanim korona virusom i ekonomskom situacijom prouzrokovanom COVID krizom.

“Dalja evropska perspektiva Crne Gore kao NATO članice, mora ostati prioritet, što će Rumunija i ubuduće podržavati”, poručio je Nađ.

Predsjednik je potvrdio da će sa svoje pozicije davati jasan, prepoznatljiv i ključni ton tom procesu.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
8484
Gost
8484

Ziva istina ako nijesi do sad ukapirao po sad ti je kasno da se trudis

Dula
Gost
Dula

Da🇲🇪 je🇲🇪 vjecna🇲🇪 Crna 🇲🇪Gora🇲🇪

Veki
Gost
Veki

Sa njim i uz njega cuvat ce mo nasu milu Crnu Goru

Živa Istina
Gost
Živa Istina

Samo da će mi neko navesti sto je to postigla Crna Gora pod čizmom Đukanovica,samo jednu jedinu stvar neka mi neko navede,normalno pozitivnu.

Mims
Gost
Mims

Crna Gora je obnovila svoju drzavnost , izgradilo se dosta ( sa tim u vezi kad vodis famelju po Portu , ne pada ti na pamet koji su to ugovori i olaksice investitorima vec uzivas u pogledu ) Usli smo u Nato , mozemo da putujemo slobodno ne uvode nam sankcije nikakve …. eto samo nekoliko , ali ti si… Više »

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Zatvorio je svaku fabriku, a otvaraju se supermarketi, kladionice, tehnički servisi to se drug ne broji

Za saku eura
Gost
Za saku eura

Kao i na citavom Balkanu

Logika
Gost
Logika

Crna Gora ti je do 1997. bila na saveznom fondu za nerazvijene, a sad se prepucavamo jesmo li ko Hrvatska ili kao Srbija… A to nam je bilo svetlosnim godinama daleko… Samo pogledaj slike pre 30god i sad

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Sa stotine fabrika, smo tačno bili ne razvijeni, a ti misliš da sada kada smo i njih zatvorili da smo se razvili i napredovali… Da li se ti šališ

Pametan
Gost
Pametan

Vidim sve sto se uradilo digo se standard plate su u proseku 300eura ( oni koji primaju 600 ili 700 na papirum obicno plate kasne nisu redovne i tako i oni primaju 300 eura u proseku )samo toliko

Logika
Gost
Logika

Da ne pričamo da niko još uvek ne zna odakle nam Euro, sto nas je bombardovanje 1999. jedva zakačio, sto smo jedini mirno obnovili državu, sto je država gradjanska (možda i previše na štetu Crnogoraca)

Gojko
Gost
Gojko

Živa istina,
CG je obnovila nezavisnost,postala članica UN,priznala državu Kosovo,ušla u NATO,priblizila se EU i to je dovoljno za istoriju.
I ništa od ovoga više ne može da se promijeni,tako da ko god bude vršio vlast ova dostignuća ostaju.

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Da dodam, sve bi isto bilo to i da si ti mjesto Mila bio.. Misliš li ti stvarno da se mi pitamo oko tih globalnih stvari

Niko
Gost
Niko

Sto i da ti se kaze ne razumijes,nijesi civilizovan i mrzis!

Istina
Gost
Istina

Neda Milo a ni mi kome je CG domovina bez obzira na naciju

Segio
Gost
Segio

Rumun

Buba
Gost
Buba

Bas ce se Milo pitat 🤣🤣🤣

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Ne, ti ćeš, bubašvabo.

Niksicanka
Gost
Niksicanka

Jok, ti ces…

Ha,ha,ha
Gost
Ha,ha,ha

A pita se jado vise nego sto mislis,nego ti je sprzen mozak sa popovima!

Anderba
Gost
Anderba

Trula EU je svojim upornim ćutanjem i nereagovanjem povodom najbrutalnijeg miješanja Srbije u izbore u C.Gori većim dijelom doprinijela što je ovo svetosavsko zlo došlo na vlast.

Mitar
Gost
Mitar

E pa …

BigOne
Gost
BigOne

Sto “E pa. “???

Mitar
Gost
Mitar

E pa nista od toga! Nova vlast ima za cilj da nas povede nedje sasvim drugo!

Dgra
Gost
Dgra

E pa sprdnja. Ćutali su godinu dana navodni NATO saveznici, a EU je priča za sebe. A smijesno im je bilo guranje Markovića od Trampa. Sad vam nešto nije smiješno kad je ponovo na vlasti u CG ideologija iz 90ih, čini se.

delboj
Gost
delboj

Brzo ce se opte pitati Bajden, kao i prije Trampa. Evropska Unija moze samo da slusa SAD.

Bad boy
Gost
Bad boy

Oce Krivi i planine da pomjera

Bnjj
Gost
Bnjj

Rumunija nam dijeli lekcije e đe smo došli

BigOne
Gost
BigOne

Naravno,i Rumunija je zabrinuta radi ovoga sto nas se desava!Milo,VRATI SE!

Milo
Gost
Milo

Evo ocu ,samo sto nisam 🤣🇮🇹🇮🇹🇮🇹

Nana
Gost
Nana

Đe je pošo da bi se vratio?
Tu je i tu će za sreću Crne Gore i ostati.

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

🇲🇪🇲🇪👍

Send this to a friend