Politika

Nadležni da reaguju: Budvanski bilbordi slave izdaju i pokušaj zatiranja Crne Gore

Skandalozni bilbordi u Budvi (Foto: CDM)

Novi bilbordai Budvi kojima se najavljuje proslava 100 godišnjice ujedinjenja i Podgoričke skupštine ponovo su uznemirili crnogorsku javnost. Pojedini sagovornici CdM-a na ovo gledaju kao na svojevrsnu skandal, te pozivaju državne organe da zaustave pokušaje da se podjelama unese razdor među građane Crne Gore. Nezampaćeno je, poručuju da se slavi izdaja.  S druge strane, ima i onih koji kažu da su bilbordi “uljepšali dan” svima koji poštuju svoje pretke ujedinitelje iz 1918.

<<<Bilbordima u Budvi ponovo se provocira javnost<<<

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Budva Predrag Jelušić je jasan-vlast u Budvi DPS prati jer nešto ne funkcioniše kako bi trebalo u interesu građana Budve.

“Biće interesantno vidjeti kako će Crnogorska reagovati na sva ova dešavanja. Infantilnost budvanske vlasti jasno pokazuje da im je lakše da se igraju ovim temama umjesto da zasuku rukave i rade projekte koji su važni i u javnom su interesu. Vidjećemo da li će se poštovati koalicioni sporazum, da li je važeći, da li se krši ili ne. Shvatio sam da je jedan od uslova Crnogorske bio taj da se sklone i oni prethdni bilbordi s istim i sličnim temama kako ne bi proizvodili sukobe. Očito ta tema nije savladana i da je aktivna”, naglasio je Jelušić za CdM.

On poručuje da se ovdje otvara novo pitanje za građane Budve.

“Koje su to suštinske teme koji projekti oko kojih se koalicioni partneri mogu dogovoriti da traju i daju rezurat za građane Budve i turste. Očito nijedan”, ocijenio je Jelušić.

Jovan Rabrenović iz Liberalne partije nema dilemu-danas nakon 100 godina od sramnog prisajedinjenja Crne Gore Srbiji, nasljednici politike koja je ispisala najružnije stranice istorije ovih prostora, umjesto da sa stidom i molbom za oprost potraže smiraj za duše onih koji su pokušali svoju državu da ugase imaju toliko drskosti da još pokušavaju slaviti ono sto je bilo izdaja zbog koje se predaju vječnoj anatemi i prokletstvu.

“Žalosno je da se ni njihovi nasljedici nijesu još uvijek pomirili sa činjenicom da je Crne Gora bila i ostala nezavisna država. Razlika je samo što su tada izvođači radova srpske monarhije sprovodili zauzimanje i pripajanje Crne Gore Srbiji svim raspoloživim sredstvima. Danas se to “bratsko oslobađanje” i neuspjelo zatiranje Crne Gore pokušava oživjeti i u nekim opštinama slaviti i prikazati kao značajan događaj, iako svi znamo da se nikad nije dogodio i da je predstavljao uvod u godine terora koje su ubrzo zadesile Crnu Goru i njen narod. Kako tumačiti to što su pojedinci iz Budve organizovali slavlje za dešavanja iz naše prošlosti koja nikakvog istorijskog ni racionalnog utemeljenja nemaju, već kao pokušaj da se prikrije loša politika koju sprovode i elementarno poznavanje istorije”, jasan je Rabrenović.

Nadležni da reaguju

Prema njegovirm riječima, nema tih bilborda i proslava koje će potrijeti rezultate onoga što se dešava u Budvi i ostalim opštinama u kojima je ova gospoda na vlasti, na žalost potpomognuta partijama i ljudima koji su se nekada izjašnjavali kao suverenisti.

“Ako nijesu ranije, ovo je zadnji čas da se državni organi čija je to nadležnost konačno uključe i zaustave, po ko zna koji put, pokušaje da se podjelama unose nemir i nesloga među građane Crne Gore. Ako se prisjetimo tzv. Podgoričke skupštine koja je proglasila bezuslovno prisajedinjenje Crne Gore Kraljevini Srbiji suprotno tada važećem Ustavu države Crne Gore i njenom pravnom poretku i ako imao na umu da su tada tog 26. novembra 1918. godine donijeli Odluku kojom je ukinuta država Crna Gora, a njena teritorija prisajedinjena teritoriji države Srbije i njen narod prozvan srbima. A najvažnija odluka te skupine je bila da se kralj Nikola I Petrović Njegoš i njegova dinastija svrgnu s crnogorskog prijestola, da se Crna Gora bezuslovno sjedini s Srbijom.Ukinuta je država, u vrijeme donošenja Odluke suverena, međunarodno priznata koja je imala Ustav, vladaoca, Narodnu skupštinu, kao ustavotvorni i zakonodavni organ, Vladu, pravni poredak. Ako danas pročitamo proglas kralja Nikole Crnogorcima, jasno nam je da se ista poruka može poslati i sto godina kasnije od te 1918. koju slave oni koji ne znaju svoju istoriju ili ne žele da budu to što su njihovi preci bili”, zaključio je Rabrenovć za CdM.

Divni bilbordi

Za razliku od Jelušića i Rabrenovića, poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović drugačije vidi situaciju. Za CdM ističe da su novi bilbordi divni i da su mu uljepšali dan.

“Ne samo meni nego svima onima koji poštuju svoje pretke ujedinitelje iz 1918. godine i ponose se njihovim djelom. Ovo je godina u kojoj se obiljezava 100 godina slave srpskog oružja i junačke vojske koja je u nezaustavljivom jurišu probila Solunski front i oslobodila Srbiju, Crnu Goru, i druge krajeve, i zato je dobro i ovim činom odati zahvalnost njima koji su slomili najveću silu toga vremena. Uostalom, valjda ćemo proslavljati oslobođenje od okupatora, a neko ako mu smeta, neka tuguje za Austrougarima, koji su, da ne zaboravimo, srušili i Njegoševu kapelu na Lovćenu 1916. godine, čime se posebno podičio Hrvat Stjepan Sarkotić dobivši i titulu baron od Lovćena. Situacija je jasna, mi se ponosimo oslobodiocima, a neko neka se kiti Sarkotićem, koji je, takođe, osnovao ustašku organizaciju između dva rata”, ispričao je Vučurović za CdM.

Potpredsjednik Opštine Budva iz Crnogorske Vladimir Bulatović, rekao je za CdM da ovi bilbordi nemaju veze sa Opštinom, niti zna ko je organizator.

“U ime Opštine Budva u novembru neće biti nikakve proslave sem Dana Opštine, koji je 22. novembra. To je dan koji ima istorijski karakter za nas, gdje su naši preci dokazali da svojim učestvovanjem u antifaštističkoj borbi žele da iskažu vrijednosti slobode, dostojanstva, jednakosti, vrijednosti koje treba da vladaju našim društsvom. Opština Budva ne učestvuje ni u kakvoj drugoj organizaciji osim u onoj 22. novembra”, istakao je Bulatović za CdM.

Iz Proglasa kralja Nikole Crnogorcima: Političarima iz Biograda cilj opravdava sredstvo

Vama je poznato da zvanična Srbija već odavno u Crnoj Gori nije gledala brata i drugara, na zajedničkomu poslu, nego protivnika, koga je po nekomu čudnome shvatanju trebalo trsiti, tobož, u interesu Srbije. Naoružani neobješnjivom mržnjom prema Crnoj Gori i njezinijem predstavnicima i lišeni solidne moralne osnove, izvjesni političari iz Biograda, postavili su se u politici prema Crnoj Gori na načelo: cilj opravdava svako sredstvo… Vođena je protiv nas jedna najodvratnija kampanja kojoj je bio cilj: omalovažiti ulogu Crne Gore u ovomu ratu i srušiti njezin visoki ugled među saveznicima… Meni u izgnanstvu ostao je mučan i ničijem nezaslužen zadatak da branim čast i ugled Crne Gore… Pored svijeh kleveta, Vlada Srbije nije uspjela da diplomatski uništi Crnu Goru, okupirala ju je, u ime vlade Srbije, njezina vojska. Da bi se pred svijetom kao Pilat mogla od svoga bogomrskoga i u istoriji nezapamćenoga zločina pravdati i preturati ga na narod crnogorski, ona je falsifikovala volju naroda. Skupila je tzv. Veliku narodnu skupštinu na jedan nasilnički način, čije odluke nemaju nikakve važnosti…Crna je Gora Crnogoraca! To je bilo i to će biti! Sami Crnogorci i niko više odlučiće slobodno zakonskijem putem o budućnosti Crne Gore…
(Na Badnji dan 1918.godine)

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Randolf
Gost
Randolf

Nikad više 1918!

Komsija
Gost
Komsija

Tako je Rabrenovicu,ali isto ti nije smetalo da ides u Srbiju.Vi ste crnogorci do zadnjeg eura.

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Hitno treba Ukinuti Okupatorsku ilegalnu tzv.sPc.i Hitna Revizija za viseo od 8o.hiljada
Dosljaka koji su na korumpirani Nacin dosli do Boravka a vecina i do Crnogorskog Drzavljanstva,
a Sve rade da Sruse Crnogorsku Drzavu,i svestih na 6% koliko ih je bilo pocetkom 9o ih,i
svi problemi Nestaju !!

Komsija
Gost
Komsija

Ajde ti kafenisi na Balsica pazar i cekaj da ti majka da 1 Euro za kafu.
Ti sa kafom vrijedis bas taj 1 Euro i da ti kusur ostane.

Kralj
Gost
Kralj

Istovremeno ce se odvijati dva skupa. Jedan u Nikšiću kod spomenika komitima koji su poginuli boreći se za pravo, čast i slobodu Crne Gore. Dugi će biti “proslava” Podgoričke skupštine čiji su učesnici bili suprotna strana komitima i to dobro naplatili.

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Oprostite mi braćo Srbi, ja sam se malo našalio u prethodnim komentarima, inače sam veliki Srbin. Još jednom, izvinjenje svima! E viva Montenegro🇲🇪🇷🇸
Neko mi je ukrao nick.

bleferi
Gost
bleferi

Ne vjerujem da će iko smjeti slaviti izdaju Države! Nekad se znalo što raditi sa onima koji ruše državu!

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Naravno da se znalo. Ali se nikad nijesu ponosili izdajom kao danas.

Njegos
Gost
Njegos

Njegos je bio najveci Crnogorac kojeg Srbi probaju da svojataju al kako je Njegos jednom reka znam ja tu ludu Srbadiju, da im ne bi Obilica ostadose Turci dovjeka.

Mitar
Gost
Mitar

“Jugoslavija ne može se zamisliti bez svih Slovenaca, Hrvata i Srba.U našoj Crnoj Gori, dobro znate, od davnina žive najbolji Srbi i Jugosloveni.” Neji, 7(20) oktobra 1918. kralj Nikola, sr.

Njegos
Gost
Njegos

Kakve veze ima Njegos sa Kraljom Nikolom? Ako ces vec tako, onda potrazi malo po internetu o NEKOLIKO STRANICA IZ KRVAVOG ALBUMA KARAĐORĐEVIĆA Zbirka dokumenata pod ovim naslovom objavljena je u Rimu 1921. godine, u izdanju crnogorske kraljevske Vlade. Publikovani dokumenti uglavnom su izvještaji sa terena o akcijama srpskih okupacionih trupa prema domaćem stanovništvu, a koji su, tih godina prezentirani… Više »

Oreb
Gost
Oreb

Dodjoh malo prije sa posla,nesto mi je inace puna glava oko toga,te reko kad stigoh kuci da vidim sta ima novo,kad ono 330 komentara zbog bilborda,Srba Crnogoraca,traktora,okupatora,i onda sam pomislio e blago njima,da su mi njihove glave da odmorim malo,rade li ti ljudi ista kad imaju vremena da misle o tome i da se dopisuju, boze me sakloni

Haradinaj
Gost
Haradinaj

Oce srbi ponovo na TRAKTORE

Ljepota
Gost
Ljepota

A ti bih opet vezane u jame

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Bidon ti idol, bravo.

komšija
Gost
komšija

Ako Bog da…

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Ahaaa CUJ BESJEDE iz izgnanstva velikog Kralja naseg Nikole….Srbijanci mu smjestili a stace crni kukac mora je za izdaju necesovo opravdanje nac….

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Branite se Crnogorci. Mi nemamo rezervne drzave. Imaju je i Srbi i Bosnjaci i Hrvati i Albanci uz svo duzno postovanje prema svima. Mi nemamo dje odavde. Oce Srbi ponovo da osvajaju i nece se smiriti vez nove Oluje ili Bljeska. Ovo sve ka tome ide. Srecom sve ih je manje od popisa do popisa a i “matica” ih vise… Više »

Rolex
Gost
Rolex

Ovo je interesantno drzava je sve cinjela i stvorila ambijent da negatori Crne Gore bujaju i ojacaju da mogu otvoreno vrsiti razne destrukcije i unizavati drzavu,a sto je jos interesantnije ova vlast je u kontinuitetu od nezavisnosti,e pa majcin sine snadji se u ovoj vukojebini od drzave!

luidji
Gost
luidji

Izgieda da samo srbi slave poraze i izdajnike.

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Slavicemo i ove 2018, NAJLJEPSU 1918. Slavicemo i 3018 – 1100 godina od ujedinjena.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Tvoji potomci ce tada zivjeti u okolini Arilja

rokenrola
Gost
rokenrola

Koliko istoricara na cdm, sve sa fakultetom i znanjem, a da se bosnjaci do’vate vlasti, ne bi mi bili ni srbi ni crnogorci… moderan narod od trenda…

Barski
Gost
Barski

stoja – kucka.mp3

Gaeta
Gost
Gaeta

Plačite koliko oćete ali sto godina od ujedinjena će se slaviti.Znaju potomci što su im činjeli preci i dosta je potomaka koji se ponose na svoje pretke.

znalac
Gost
znalac

Gaeta…nosiš nik koji simbolizuje Crnogorce rodoljube! I ništa te ne boli. Ne boli te ništa jer nemaš pojma o prevari vijeka, o zloupotrebi bratskih odnosa, kakvu svijet ne pamti. Za početak, molim te, pročitaj Vitni Vorena i Jožefa Bajzu, nijedan nije ni Crnogorac, ni Srbin, pa idi nazad do u pisane tragove o Crnoj Gori…

Istina lijek
Gost
Istina lijek

I Cetinjani su docekali Italijane, pa ih ne osudjujemo. I oni su nasi, bivsi Srbi.

aoooh
Gost
aoooh

Istina lijek, samo mi reci da tu istinu ne temeljiš na pjesmaricama…

Pircio Biroli
Gost
Pircio Biroli

aoooh, kako su ti se zvali djed i pradjed, da ih nadjem u pjesmaricama. Nijesam od takvih moga živjet, koliko su špijali jedni druge svaki dan. Četvrtkom sam zabranio špijanje.

aoooh
Gost
aoooh

Pircio Biroli, ajde malo, molim te, zaviri u srbijansku arhivu i nađi tamo pisma koja su slata na Cetinje predstavnicima srbijanskim, đe im se savjetuje da prate što radi kralj Nikola i kakvo je raspoloženje na Dvoru…Pa, vi ste doktori špijunaže, a pričate nešto o Cetinjanima…čitajte malo što ste vi radili, ima toga gomila…

Pircio Biroli
Gost
Pircio Biroli

Vjerujem da su to radili predstavnici srbijanski, to im je bio posao, ali mi ne odgovori je li ti djed špija pradjeda ili obrnuto. Čitaj šta su ponosni Cetinjani radili za šaku makarona.

ma, neka
Gost
ma, neka

Istina lijek, a vi ste dočekali i Turke i Austrijance, čak se preselili kod Austrijanaca, kao i vaš Karađordje što je emigrirao u Malorusiju, pa ništa, nikom ništa što ste istrijebili sopstvenu biologiju pa vam sad trebaju drugi narodi za nadoknadu…

Mmm
Gost
Mmm

Pobjeda? Ko ih cita i ko im vjeruje????

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Ti ocigledno

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bilbordi slave nase pretke koji su ogromnom vecinom podrzali ujedinjenje

Sasa
Gost
Sasa

“Stara Podgorice” tvoji stari su dočekivali i dočekali Otomansku imperiju zato si ti mladoturcin a ne srbin !

Barski
Gost
Barski

vazi kralju

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Što bi se desilo da neko u Pragu postavi bilbord u kojem veliča naciste ili u Jerusalimu da veliča Aušvic i Dahau. I još ovi domaći Posrbljeni slave. I pominju Nikolu kojem su Srbi zabranili da se vrati u Crnu Goru i koji je u jadu umro kad je vidio što mu je unuk od Crne Gore učinio.

Uzmi ocale
Gost
Uzmi ocale

Nikola je sebe zvao Srbinom. Od lazi ne mozes da citas. Sebe je zvao Srbinom, helllo, cujes li?

a eeeee
Gost
a eeeee

Uzmi ocale: “Crna Gora je Crnogoraca, tako je bilo, i tako će biti!”, reče kralj Nikola 1919. u Neji, Francuska. Pa, uzmi očale!

Реално
Gost
Реално

Хахахха, Никола је био Србин и не само он него цијела династија, чињеница. То што се ви не можете .ухватити ни за кога осим за фашисту.Дрљевића то је ваш проблем па се држите њега и Црвене Хрватске.

aoooh
Gost
aoooh

Реално, a reče li Petar Prvi da je “jedini Srbin u Crnoj Gori Sima…”, te da je Diku crnogorsku napisao “skoro na crnogorskom jeziku”…???

Mitar
Gost
Mitar

Jedini Srbin iz Srbije, za autohtone Srbe pročitaj više u Poslanicama!

ma, neka
Gost
ma, neka

Mitar, Poslanice znam “u prste”, to mi je fah. I tvrdim da je u tekstovima Petrovića “srbin” zamjena za pojam “hrišćanin”. Kako objašnjavaš stih “srpska Italija” u pjesmi “Srbin srbinu”??? Uostalom, ruski slovenofili su još u početkom 19. vijeka objasnili pojam “srbin” kod nesrba pravoslavaca, i tvrde da su Turci nametnuli taj naziv u kolokvijalnom značenju. (1859)

Mitar
Gost
Mitar

Znači, po tebi, postoje kolokvijalni Bugari, kolokvijalni Grci, kolokvijalni Rumuni i kolokvijalni Srbi! Razmisli malo, ipak!

Brdjanin
Gost
Brdjanin

aoooh rece bogomi to No deder mi patrioto ti reci odakle su svi Milutinovici pa i Simina familija…Mora da to AOOOH znas ko veliki CG patriota i domoljub ,ajde takoti boga?

Nemoj blejati
Gost
Nemoj blejati

Pročitaj ti šta je pisao i radio šezdeset i kusur godina, a ne dvije rečenice na kraju života, koje je napisao, ogorčen što ne može biti kralj Srbije!

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Neces mene zvat Crnogorcem ja nebi bijo ka ovi sa Cetinja pa ljeba nema…Materi daj imena po Gorama,Sumama i imenima livada i pasnjaka ja sam SRBIN a ako ti smeta mrs u PM

a eeeee
Gost
a eeeee

Milo Vujovic CT, prvo, ne psuj, to možeš u požarevačkoj birtiji, ovo je portal. Drugo, Crnogorci te se rado odriču, nemoj da brineš, pričalo se dosta o posrbljenicima, to je tvoje pravo, budi Kinez ako hoćeš, ali, ako si građanin CG, e, bogomi je moraš poštovati, budi siguran!

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Ova drzava treba mene da postuje…biedo ,glasa sam 2006 za moju PRO SRBSKU Crnu Goru…a sta je ovo? Jos me ti zelis pre vaspitat,zatirete sve Srbsko i nije vas stid

Simanov
Gost
Simanov

Sto bi se desilo da u Njemackoj javno obozavas fašistu i ratnog zločinca, kao vi Sekulu?

Ljepota
Gost
Ljepota

Veze nemas,prvo sve sto si pomenuo bile su fasisticke tvorevine,fasizam je zabranjen u citavom svijetu sem u CG gdje se slusa himna koju je napisao fasista i saradnik okupatora,pa bi vjerovatno bili kaznjeni i u Pragu i u Jerusalimu zbog veličanja fasizma,Srbija nikad nije bila na strani fasizma niti je imala logore ni jame kao neki drugi, tako da ti… Više »

Mao
Gost
Mao

Istorija Srbije je istorija zločina.

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

Sto rece AristoTELE?

Реално
Gost
Реално

Како Џукљанима тешко пада што смо остали Срби као и наши преци и нијесмо се преобратили у неку измишљену нацију као они, пјене на све оно што је српско.

znalac
Gost
znalac

Реално, ajde, jadan ne bio, ne zaluđuj se lažima i nekakvim bolesnim inatom. Otvori oči i pogledaj, pročitaj, piše sve, no, srce ti je otrovano srpstvom, tuđom nafakom…Ja te neću vrijeđati, ne pada mi na pamet da zaluđenike vraćam na put istine jer nijesam ni Bog, ni pop, ali, reći ću ti nešto čisto ljudski: nemoj da te uče oni… Više »

Branko
Gost
Branko

Kako ce opet DPS da pobijedi, samo vi provocirajte.

Caca
Gost
Caca

Providni DPS bot.

TG-PG
Gost
TG-PG

Vuk Stefanović Karadžić: “ Vas Crnogorce sam posrbijančio, i od ove kuge se nećete tako lako osloboditi jer ste priglup i primitivan narod”.

a eeeee
Gost
a eeeee

TG-PG, pa, dobro, je li došlo vrijeme da pokažemo DA NIJESMO GLUPI? Jeste, jeste! Vrijeme je da pokažemo da Crnogorci neće više trpjeti teror i provokacije posrbljenika!

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

To si citao u.mikijevom zabavniku?

Jakov
Gost
Jakov

Možemo li mi da napravimo u Podgoricu jedan bilbord sa traktorčićima? Ne možemo , naravno, jer za tako što treba biti ništa, kao ovi po Budvi.

Idite
Gost
Idite

Mozes, i slikaj se sa Mirasem i Adnanom, duhovnim ocevima dukljanske nacije. Albanija vas iscekuje.

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Jeli se udala marinovicka? 👍😃

Marinovicka
Gost
Marinovicka

Nisam.

Marinovićka
Gost
Marinovićka

Jesam!

Marinovićka
Gost
Marinovićka

Razvela sam se!

Mikaš
Gost
Mikaš

Trak, trak , traktorče

Putuj
Gost
Putuj

Ides za Albaniju ili Hrvatsku?

Mikas
Gost
Mikas

Idem na Kosovo, kod brace Albanaca, tamo nema vas Srba, a mogu I u Hrvatsku ni tamo vas nema.

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Treba li da prenesem Nikoline rijeci, gdje on sebe zove Srbinom?? Dokle idu lazi dukljana?

znalac
Gost
znalac

Kralj Nikola, treba li da ti kažem da je kralj Nikola rekao da “kad gođ pošaljem Crnogorca u inostranstvo da se školuje vrati se kao Crnogorac, samo se iz Srbije vrati kao Srbin” . Eto, to je nesrećna takozvana Podgorička skupština, skup prodatih crnogorskih otpadaka i Pašićeve bulumente!!! Prestanite da distribuirate laži, potuđenici!!! Esencija Crnogorca ne spava, u to budite… Više »

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Bijo je za to u pravu 100%…Svakojeg Crnogorca kojeg u Zagreb poslasmo vratio nam se kuci veci ustasa od Pavelica….

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Ranka zacarala si me juče ne mogu niđe. 👍

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Crnogorci nikad sa komsijama nijesu imali problema do sa Srbima. Nikad nijesam cuo od Hrvata, Albanca, Bosnjska ili bilo kog pripadnika drugog naroda da mi kaze da ne postojim bez jedino od Srbina. Srecom posrbica u CG je sve manje i manje jer ljudi vide kuda to ide. A ide ka traktorima. U pamet se posrbljena braco. Vratite se korjenima.… Više »

Njegos
Gost
Njegos

“Ime mi je Vjeroljub, prezime mi Rodoljub, Crnu Goru, rodnu grudu, kamen paše odasvudu. Srpski pišem i zborim, svakom gromko govorim: narodnost mi Srbinska, um i duša Slavjanska.”

Aco
Gost
Aco

Bravo Negose iz Leskovca ! Ima li ćevapa i krivih opanaka !

znalac
Gost
znalac

“Njegos”, to je dodatak, nečijom rukom pisan na koricama. To nije Njegošev rukopis. Uostalom, Njegoš se izjasnio kao Crnogorac, vidi mu pasoš!

Njegos
Gost
Njegos

Mislis na Srbina Njegosa ili Srbina Nikolu? A da, i Krsto Popovic je sebi u pasosu napisao da je bio Srbin.

120 godina?
Gost
120 godina?

Prije 120 godina dukljani nijesu postojali, a ne ljuti se.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Jesu dudukljani, ka sto smo mi danas.

Vuk
Gost
Vuk

Ne vala, samo hoce da se makne krst i staci polumjesec, inace je OK! BRAVO, ajmo aplauz

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Cmarko, i tebi kao i Mustaj kadiji smeta svako ko u Crnoj Gori ,,Krstu služi, a Milošem živi”.

Oxoxoxoxoxo
Gost
Oxoxoxoxoxo

Zasto prije 1918 nije postojala cirgilica, nego srpski jezik? Ili jos bolje, zasto su cetinjska djeca ucila srpski jezik i srpsku istoriju? Ili najbolje, zasto je kralj Nikola CG zvao srpskom drzavom? Oxoxoxoxoxoxox, istina dukljani, oxoxoxoxo

Joko
Gost
Joko

Vuk Stefanović Karadžić: “ Vas Crnogorce sam posrbijančio, i od ove kuge se nećete tako lako osloboditi jer ste priglup i primitivan narod”.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Joko, tebe neko da stavi samar, ne bi ga makao, nego nosio i zalio se.

Joo
Gost
Joo

Zato sto je znao razliku izmedju Srbina i srbijanca….ti ocigledno nemas pojma…….

Przi
Gost
Przi

…ima i onih koji kažu da su bilbordi “uljepšali dan” svima koji poštuju svoje pretke,,, Kao i fašista koji i dalje misle da su im preci bili u pravu, ali to ne umanjuje zločin.

Rajko Fuštić
Gost
Rajko Fuštić

Da je vječno nezavisno Kosovo! Nikad više 1918!

Tip top
Gost
Tip top

Rajko, sta tebi fali znas li?

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Dukljani zive u nestvarnom svijetu. Misle da ce izmisljanjem istorije, slova, falsifikovanjem Petrovica, da naprave nesto od CG? Rezultat je sve jaca srpska svijest Crnogoraca.

u ime naivaca
Gost
u ime naivaca

Ovaj proglas kralja Nikole treba staviti na bilbord ili na neko mjesto dje ce podsjacati na svo politicko i ostalo “dobro” koje nam salje piluzvanicna Srbija – odvajkada!
Istivremeno treba sankciinisati one koje djeluju pritiv drzave CG i one ciji mediji (i bilbordi ) sluze da poniste ili omalovaze Crnu Goru ..Dosta je vise provakacija …

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Da se stavi i ona Nikolina izjava gdje CG zoce srpskom drzavom?

Joo
Gost
Joo

Srpskom = Pravoslavnom….ne Srbistan iliti srbijanskom……

Lagano samo
Gost
Lagano samo

@u ime naivaca: Proglas je cenzurisan prikladno u dijelu gdje govori u Caru Lazaru. Proguglaj, pa vidi original. cdm je cenzurisao tekst u posljednjem pasusu.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Nije Joo nego Ojs.

nik
Gost
nik

kako te nije sramota pod ovim imenom pisati ovakav komentar. Izdajnici se uvjek kriju iza drugih

Slova
Gost
Slova

Da je srece, drzava bi izdajom nazvala falsifikovanjem njegosevog srpskog jezika, i izmisljanje slova.

Arhiv
Gost
Arhiv

Ćirilo je sahranjen u Crkvi Sv. Klimenta u Rimu 400 metara od Koloseuma. Njegove mošti su u betonskom sarkofagu u kripti Crkve I mjesto su hodočašća mnogih Slovena. Iznad sarkofaga su mermerne spomen-ploče na kojima su ispisane izjave zahvalnosti za njegov prosvetiteljski rad kod Slovena. Tu su zahvalnice Bugara, Rusa, Čeha, Crnogoraca, Slovenaca, Ukrajinaca, Hrvata, Makedonaca itd. Jedino još uvijek… Više »

Cetinje
Gost
Cetinje

Bože, hvala ti što nisam srbin!

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Vjerovatno jesi, nego to jos ne znas.

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

@Cetinje: Takodje….no ovi nasi domicilni ableci koji se tripuju da su srbi ne kapiraju da su u stvari crnogorci sa duboko ukorijenjenim patoloskim kompleksom nize vrijednosti…

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

95 posto Srba na CT 1910 godine. Vi se tripujete da ste dukljani.

Cetinje
Gost
Cetinje

@FreeMontenegro, mi ih zovemo posrbice.

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

Bravo! Definicija posrbice je crnogorac koji se tripuje da je srbin (zbog gore navedenog) i zbog toga sto nidje dalje begisa vozom/busom nije obrta!

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Je li zato kralj Nikola za sebe govorio da je Srbin?

Vuk
Gost
Vuk

A svi vas Pink Panteri, mada je lopovluk u MNE vrlina

Joo
Gost
Joo

@vuk….bolje i to nego genocidna nacija ratnih zloccinaca……

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

Srbi se zahvaljuju Bogu sto nisi.

Marko K.
Gost
Marko K.

@Bokelj pravi

Ti nijesi nikakvi Bokelj. Pravi Bokelji su porijeklom Srbi i Hrvati. Miraslija na prostorima Boke nema.

Joo
Gost
Joo

Zasto se cin OKUPACIJE naziva ujedinjavanjem……1918.-e Srbistan je okupirao teritoriju CG…..desetljecima su srbijanci pokusali da uniste sve sto je Crnogorsko, istoriju, nacionalnost, drzavnost, religiju, kulturu, itd……ko jos slavi okupatora…..to bi bilo kao da Indijanci slave Engleze……svasta……drzava da se jasno izjasni i okupaciju nazove okupacijom……

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Okupacija narodna volja, i svecani docek srbijanske vojske? U kom filmu zivis?

Joo
Gost
Joo

Svecani docek vojske….koji je organizovao okupator….sam za svoje…….

Rade Hn
Gost
Rade Hn

@Bokelj pravi

Ti Boke nijesi gledao. Savjetujem ti da procitas knjigu od Petra Palavrsica: Kapetani i jedrenjaci Herceg Novog, pa ce ti biti malo jasnija slavna istorija Boke.

Budvani
Gost
Budvani

Neka cetinjani i plavljani navijaju za Cirgica, Budva je sa Bokom srpski kraj.

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Zasto prije 1918 nije postojala cigrilica, nego je kralj Nikola pisao i govorio srpskim jezikom?

destop
Gost
destop

kako jutros odradjuju posao oni tableti i lap topovi sto kupise pred izbore.. onda oko 2 hiljade.. sad ih ima pa da ce 5 hiljada…

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

Ovdje stalno duvaju neki povjetarci i sl.. ovdje potrebna jedna OLUJA!!!

Budvani
Gost
Budvani

Kralj Nikola, najveci Srbin koji je zivio na ovim prostorima.

Joo
Gost
Joo

I onda ga srbijanci nakon sto su okupirali njegovu zemlju proterase…..posadise svoje parazite koji su parazitarili iis krali do oslobodjenja 2006-e……kleo je sve sto je srbijansko do zadnjeg uzdaha….i izgleda kako vam stvari stoje danas…..kletva vas je stigla……

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

Mislis pobjegao.je sa 80 godina od austrijanaca sa bisagama punim.zlata i ostavio goloruki narod da se bori?

Joo
Gost
Joo

Ne….ne…..mesas ga sa vasim srbijanskim kraljem……koji je do vrha natrpanim vozom pobegao iz Srbistana za Englesku na pocetku drugog svetskog rata…..natrpao srbijanski kralj sve sto nije bilo zakucano i tutanj uhvatio…….

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

A cudno jer je taj kralj bio praunuk ovog koji je sa 80 godina utekao i živio citave dvije godine poslije toga! A jedini mu je zal bio sto nije mogao biti srpski kralj, a njegov praunuk je bio dijete od 20 godina koje je pobjeglo u London, bas kao ii Sarl de Gol koji je nacionalni junak Francuske.Da, i.mladi… Više »

Musa
Gost
Musa

Pa jeste, zato mu nisu Srbijanci dali da se udje u svoju zemlju..

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

od fronta se ne cudim kao ni od demokrata.. ali zivo me interesuje sta ce sad po ovom pitanju uradit liberali i PURKO…. A vi budvani gledajte kome ste glasove dali na zadnjim izborima.. da ih zapadne da su vlast.. za 15 dana bi je satrli nebi bilo ni c od crne gore..

Luka
Gost
Luka

Koja je razlika između Crnogorske i DF-a, nikakva, to je jasno. Profiteri.

Budvani
Gost
Budvani

Budvani znaju ko su, dukljani nijesmo. Izdaja je ovo sto vi falsifikatori istorije cinite.

Joo
Gost
Joo

Srbijanci imate svoju drzavu Srbistan….vrati se svojim autohtonim turskim korenima……budvanine koji Budve vidis par dana leti svake pete godine…….

Vuk
Gost
Vuk

Rece neko iz Karadaga

Thor
Gost
Thor

Ali Duklja je prva Srpska drzava. To je paradoks. Dukljani su zapravo Srbi. Toliko o tome koliko nas narod neupuceni, neinteligentni, neobrazovani zna o istoriji.

Cuca
Gost
Cuca

Dobri su ovi naši Srbii iz CG, povoljni.

Luka
Gost
Luka

Jeftini.

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

Milogorci su s druge strane dzabe, to spijuni za sopstveni gust!

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Ranka da ti ja dođem u goste vikendom treba ti blizu da je željeznička banka taxi i prodavnica. 👍

Boki
Gost
Boki

A što je izbjeglica iz Republike Šumske navalilo na forum. Dobili naknadu pa od zore potrčali. Teško se sa njima izboriti jer su jeftini vrlo.

Serdar
Gost
Serdar

Eto tako, mora da ih je palma častio-200 dinara za gospodina…i sad ne patišu…😀
Srpska boka porcijaši ćao ćao…i slični retardi od pobegulja…

Vojvoda
Gost
Vojvoda

Ali, to prosto nije istina jer pare u Crnoj Gori idu samo Dukljanima i prelamačima u mozgu. Sveto najbolje zna. Da daju pare Srbima, Srba bi bilo bar 80% (računam da bi se i masu muslimana vratilo na staro, možda i pokoji Albanac?).

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Vlado kupi jedno Traktorce. Šteta što više nema stojadina ili sto keca. 😃😃😃😃😃😃😃

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Traktorce Traktorce vreteno posla mala na prelo izgubila vreteno ♩Traktorce Traktorce. ………..♩

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Ranka trebali smo jedan stan u Bari da kupimo blizu porta. 👍

Realno
Gost
Realno

Ovo se i desava zbog diskriminacije srpskog naroda u CG. Reakcija. Dok ovo ne bude drzava svih gradjana, ovako ce biti. Ocito dukljanizacija nije uspjela.

Joo
Gost
Joo

Kad Srbijanac prica o diskriminaciji….pa hahahahaha…..cisti svoje dvoriste pa pljuckaj u tudje……toliko ste opsednuti u Srbistanu sa CG…..da ni ne primecujete da vam polako najveca manjina….a kako im ide brzo i vecina……postaju vasa braca, veliki prijatelji, sa bliskog istoka……za vas je diskriminacija da ne dozvoljavamo vasim religo-nindzama da dolaze i sire lazi i nemir…..kako bi vi reagovali da vam dodje… Više »

Realno
Gost
Realno

Ovo se i desava zbog diskriminacije srpskog naroda u CG. Reakcija. Dok ovo ne bude drzava svih gradjana, ovako ce biti. Ocito dukljanizacija nije uspjela.

Boki
Gost
Boki

Oće, oće, uspjeće.

Poduzimač
Gost
Poduzimač

Bogome ja bez Srba ne mogu, to su mi najmiliji radnici na građevini. Rade mi po 12 sati po suncu, kupim im za ručak one jeftine salame po 2e, još im kupim po jedno pivo ono njihovo jeftino i oni mrtvi zadovoljni. Ljepota.

Radnik
Gost
Radnik

Nije ni tebi lako. Od prodavnice do prodavnice, vazda do guše u parizerima, a sve da bi Srbima udovoljavao. Ako, i treba. Zadovoljan ti, zadovoljni oni. A sad trkni po ručak i nemoj kasnit jer ćeš možda dobit lopatom po leđima. Aport!

Joo
Gost
Joo

E mrco mrceni….procitas li sta napises…..pa tebi je najveca sreca i zadovoljstvo, parizer…..eeeee jado jadni….ajd’ nek ti je prijatno…..

Joo
Gost
Joo

🤣🤣🤣 😂😂

Primorje.
Gost
Primorje.

I meni Njemci, toliko dobro zivimo..da evo i iz EU dolaze da rade kod nas.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Vidi Bog sve, Poduzimacu.

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Sreća je braćo moja mila, nemati u familiji(ni užoj niti široj)-izrode i izdajnike svoga naroda, i maloumnike zatucane kao što su-posrbice, izbjeglice ili kako već sebe nazivaju…Živi se skromno, normalno ali to je velika sreća-vjerujte mi.Zlo i u pleme i u familiju-zlo za državu-nema sreće… Hvala ti Bože. Da je vječna naša lijepa Crna Gora sa zdravim i prosperitetnim narodom… Više »

Majko mila
Gost
Majko mila

Ono kad ti Džek Trbosjek poželi dobro jutro.

Dusan
Gost
Dusan

Budo Srpska glavo,slavis srpsku slavu😘😘

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Nijesam ja Srbin, ja sam blesa.

Njegos
Gost
Njegos

BD cak nije 1918 ni u CG bila. Sta se dukljani javljaju? U Boki i Budvi 1918 drugog naroda sem srpskog nije bilo.

Joo
Gost
Joo

Jesi to naucio iz onih Crnogorskih istorijskih knjiga sto su srbijanci odneli sa Cetinja na “cuvanje” u Srbistan……pa u to vreme pola Srbistana danas, nije bilo ista teritorija…..svojim “argumentima” stalno sami sebi pucate u nogu…….

Piksi
Gost
Piksi

Spustite se malo na zemlju “nebeski” narode!

Joo
Gost
Joo

Nije im to u genima…..jer onda moraju da prihvate realnost….zasucu rukave…..i rade za sebe ii na sebi……a naucili da zive i opstaju od drugog i od okupiranja tudje teritorije i resursa……

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Treba pokrenuti pitanje autonomije Boke. Dukljani falsifikuju istoriju, Njegosa, Nikolu, Srbe, nase pretke. Vrijeme je da se u Boki i Budvi lazi zaustave.

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Hahaha-ti i takvi možete da pokrenete samo pitanje svoga identiteta i preispitate se, za svoje dobro…dako vam se Bog smiluje-pa vam bar razum vrati…i osvijesti izrode.

Budomojelijevo
Gost
Budomojelijevo

Budo, tu si ti a ja te plaćam da zanosis na krivinama. Vrci se odma.

Pejo
Gost
Pejo

Trebaš ti uraditi psihijatrijsku ekspertizu, jer nećeš predugo tako. Možda ima lijeka.

Joo
Gost
Joo

Cim seresi pitanje autonomije i negde odcepljenja….Zemuna, Vojvodine, Sandzaka, Presevske Doline……..

Porcijas DPS
Gost
Porcijas DPS

Toga se prava Crna Gora kao vječno slobodna srpska država i kao osloboditeljka Peći neće smjeti nikada odreći.
Kralj Nikola I u objavi SRPSKA PATRIJARŠIJA 
(iz službenog lista kraljevske vlade Crne Gore u izgnanstvu, “Glasa Crnogorca”, br. 88, 1920. god)

Oooo montenegriiiniii 😁😁😁😁

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Pravi si porcijas poserbicki-junšpi…😃😃😃

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Uzo si mi ljeb iz usta i porciju, sram te bilo.

Pejo
Gost
Pejo

Koje peći, na struju?

Ivo Pg
Gost
Ivo Pg

Traktorom ste za cas do Bosne.

Njegos
Gost
Njegos

I ti u Albaniju.

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Ranka što ima novo? Trebali smo odleceti na jedan odmor na ibicu. 👍

Miki
Gost
Miki

Ovako ste se junacili po Hrvatskoj I Bosni I Kosovu, pa posle pali traktorce.

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

Jeste, i samo smo dobili tu jadnu reubliku srpsku od dva miliona ljudi i pola bosne, a u sledecem dijeljenju karata koje ce biti vrlo brzo, pa da ne prejudiciram bice jos stosta.No ti ces tad bit veliki srbin

Igor
Gost
Igor

E jake države, hahahaha. Kako me nasmija. Republika Šumska, hahaha.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

@Miki, i austrougari 1916. mislili da su slomili Srbe, pa ih iznenadi 1918.

Joo
Gost
Joo

@operi bolje……iznenadise i “braca” srbijanci Crnogorce 1918.-e ne ponovila se nikad vise……e viva Montenegro 🇲🇪

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

@joo, hoćeš da kažeš da je 500 srbijanskih vojnika iznenadilo 200.000 stanovnika Crne Gore?

Joo
Gost
Joo

Pa kad ste se iza Crnogorskih ledja udruzili sa tim neprijateljem sa kojim ste se gonili godinama…..jos tada ste imali pik na Europeizam…..sjahali vam Turrci da vam uzjasu AustroUgari……..

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Joo, možda ne znaš, srpska vojska se borila protiv austrougarske. Sa austrougarima je šurovao neko drugi.

Joo
Gost
Joo

@operi…..da, do momenta kada su srbijancima pruzili pomoc i potporu da srbijanci okupiraju CG…..nasli su se srbijanci i Ugari u zajednickom interesu kada su shvatili da im CG teritorija strateski dobro dodje…..nikad vise 1918.-a…..da se slavi 2006.-a…..e viva Montenegro 🇲🇪

Primorje.
Gost
Primorje.

Palili tvoji prezimenjaci i ljudi koji slave istu slavu kao i ti. A , bjezali od onih koji su ti sad tzv. Braca, protiv kojih se i tvoj djed borio.

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Cigilica je izdaja Njegosevog srpskog jezika.

Boki
Gost
Boki

Ćirgilicu će ti đeca i unučad učiti, hahaha.

Marvo
Gost
Marvo

Svima će nam djeca, ako budu pametna, učiti neki evropski jezik i živjeti tamo. Ovdje je Bog davno rekao laku noć i djeci i unucima i praunicima.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Sto rade Ruski placenici po Crnoj Gori I izbjeglice Srpske po diktatu SPC. Zakasnili ste. Ljubite crvenu nasu zastavu.

Dusan
Gost
Dusan

Ljubi nam guzu😂👏🏻

Bokelj stari
Gost
Bokelj stari

Poziv ovim laznim Bokeljima da Boku I nas koji zivimo u Boki stotinama godina ne uzimaju u usta. To nisu Bokelji nego Srbi koji su pobjegli iz Bosne da bi se spasili, a mi ih Bokelji I Crna Gora primili. Ne pljujte na pruzenu ruku.

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Ti si Cuca, jer su Bokelji Srbi.

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Srpska Boka-a ti ga -cuclaš…ne vadiš ga …😀

Dusan
Gost
Dusan

Budo Admine😘😘

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

E druze, tacno sam to prokomentarisao sekund prije nego sam vidio tvoj komentar, znaci zna im se dnk, a ne sto drugo.

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

Aha, samo ti je djed sisao nedje iz cuca i pokatolicio se.

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Da nijesu ovi falsifikatori na vlasti u PG, ovo bi drzava finansirala. Na sjecanje na srpsku CG kakva smo drzava bili prije 1918.

Foxfoxic
Gost
Foxfoxic

Muči sotino bezvrijedna!

Bokelj pravi
Gost
Bokelj pravi

Da ima drzave juce bi razbucala bilborde a ove sto su ono smece zalijepili po 20.000 eura kaznila.

Simanov
Gost
Simanov

Daleko si ti od pravog Bokelja!

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Ti nijesi Bokelj, nego Plavljanin.

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Postojaće Crna Gora, dok je Lovćena i Durmitora, dok je mora pod Barom i Kotorom, dok je sunca i dok je Grahovca, ne damo Te….🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Rasol
Gost
Rasol

A sad, nakon meketanja, nazad u štalu. Možda te gospodar pomiluje kad dođe iz Švajcarske. A možda ti uradi ono što ti radi već 3 decenije? Ko zna. Bitno: ne zaključavaj obor. Budi mu dostupan, kao i vazda.

Dusan
Gost
Dusan

Budo Srbine😘

Pedja
Gost
Pedja

Zivoradi iz Budve.

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Izdaja je ovo sto dukljani rade.

Max
Gost
Max

Dukljanin nije pogrdno ime za razliku od vas srbalja i vlaha

Njegos
Gost
Njegos

“Ime mi je Vjeroljub, prezime mi Rodoljub, Crnu Goru, rodnu grudu, kamen paše odasvudu. Srpski pišem i zborim, svakom gromko govorim: narodnost mi Srbinska, um i duša Slavjanska.”

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

…a korijeni izrodski i krv-izdajnička!😀

Hdiduddsh
Gost
Hdiduddsh

A jesu ti budo.. jesu..

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

Budo konjski zbori, narodnost mu majmunska, um i dusa dukljanska! Budo, budo, majmunce ludo! Budo voli smajli!

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Ćao,ćao-pobeguljooo!😁😁😁
Trak trak traktorče…idemooo…😎

Dusan
Gost
Dusan

Budo Srbine😘

Dusan
Gost
Dusan

Budo srbine😘😘

Zelenasi
Gost
Zelenasi

Neka slave, tih izroda ce se stidjet njihovi potomci za vajkad. Nek’ je vjecna Crna Gora!

Njegos
Gost
Njegos

Vi neki potomci falsifikujete istoriju CG. Bravo Bokelji, vi znate ko ste za razliku od dukljana.

Srpska Boka
Gost
Srpska Boka

Bravo Bokelji, bravo Budvani. A sljedece neka bude pitanje autonomije Boke. Boka je pored CG.

Bokelj pravi
Gost
Bokelj pravi

Niste vi Bokelji nego izbjeglice.

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

A ti si cuca unijatska.

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Ćao,ćao-cuclaš ga-ne vadiš…ahahahaha

Dusan
Gost
Dusan

Budo Srbine😘😘

Foxfoxic
Gost
Foxfoxic

E da će ova država da se opametiti, pa sve vas koje primismo, sve koji izbjegoše, koji tražiste utočište i kojeg dobiste u CG, preko granice nogom u d… ‘okle ste došli! Sram vas i stid vazda bilo!!! Zaposlili vas, skućili, sve dali, a vi??? Nego u pamet se Crnogorci! Red je i vakat da sebi najbitniji budemo ‘e nagrabusismo!… Više »

Njegos
Gost
Njegos

Kosovo je Albanija, ali i Presevo i Medvedja. A Vojvodina je nezavisna republika. Od Velike Srbije ostase Nis i Leskovac koje ionako niko nije ni zelio nikad. Cak ni Bugari. Njegos je zborio. Posrbice na aparatima.

srb
Gost
srb

ko sve koristi Njegosevo ime

Hdiduddsh
Gost
Hdiduddsh

DPS ga ne koristi, pitaš li se zašto? Sad je krsto zrnov novi heroj

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Petar II Petrović Njegoš,,Hvala svijetlome knjazu i Vama njegovim sovjetnicima, što se, ako i katkad sjetite ovog krvavoga srpskog krša”.

Joo
Gost
Joo

@operi bolje…..drago mi je da danas takvi kao ti moraju da koriste pasos da predju granicu nase okupatora oslobodjene, samostalne, suverene, nezavisne CG…..e vivaMontenegro 🇲🇪

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Joo, odakle znaš koji pasoš koristim😉

Joo
Gost
Joo

@operi….pretpostavljam onaj koji ti je dusi mio…..one zemlje cije interese zastupas, pa joj verovatno i pripadas……znam da srbijanski i Crnogorski u isto vreme nemozes imati, pa eto logicka pretpostavka….😎

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pokoljenja su rekla da je to bila okupacija i pokušaj zatiranja svega što je crnogorsko. Nažalost još se čeka osuda.

caka
Gost
caka

Pokoljena su rekla da to nije bila okupacija no velika manjina sa albancima i muslimanima i korumpirani režim koji podjele koristi za pljačkanje države, a zato su je i odvojili.

Simanov
Gost
Simanov

Boka i Crna Gora, kao nebo i zemlja!

SEKULA DRLJEVIĆ
Gost
SEKULA DRLJEVIĆ

CRNA GORA JE CRNOGORACA,PROĆI ĆE SRBI KA ŠTO SU PROŠLI OD TRIGLAVA DO GEVGELIJE

MILO KOJIC
Gost
MILO KOJIC

Sram vas bilo izdajice srpskog roda,bog ce vam suditi.

SEKULA DRLJEVIĆ
Gost
SEKULA DRLJEVIĆ

ŠTA SE TI JAVLJAŠ KOJIĆ TO NISU CRNOGORCI,FATAJ SE ŠUMSKE REPUBLIKE O JADU STE ZABAVILI MUSLIMANE I HRVATE.

vale
Gost
vale

Više mi se čini da ćete vi ustaše proć .

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

@sekula, hvala na podsjećanje da je srpska vojska 1918. oslobodila sve od Đevđelije do Triglava.

SEKULA DRLJEVIĆ
Gost
SEKULA DRLJEVIĆ

TEBI OPREM DOKTOR MOŽE DAT DIJAGNOZU,SLUDIO TE RISTA SOTONISTA

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

@sekula, vidiš kako iz tebe na momente progovori Srbin, ipak krv nije voda. Hvala na divno podsjećanje na 1918. , kada je srpska vojska posle proboja solunskog fronta oslobodila sve od Đevđelije do Zriglava.

SEKULA DRLJEVIĆ
Gost
SEKULA DRLJEVIĆ

bolest je teška oprem,koga vi možete oslobodit vi samo gubite,samo što vi poraze pretvarate u pobjede(bitka na kosovu)
inače nisam rob,Crnogorci su uvijek bili slobodni nikad nisu 500g. turci zaskakakivali im žene.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Sekula, da imaš išta sa Crnom Gorom, znao bi za Boj na Vrtiljerci, gdje su Bajo Pivljanin i njegovi hajduci izginuli svi do jednoga, a Njegoš njihovu veličanstvenu borbu i žrtvu opisao u Gorskom vijencu. Njegoš je taj poraz pretvorio u pobjedu. A kad nekom držiš moralnu pridiku, podsjeti se koga su zaskakivali Italijani od 1941-1943

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Sekula, jesi li ikada čuo za Boj na Vrtiljerci?

Dusan
Gost
Dusan

Sekula se opet zeni🙈🇷🇸👏🏻

srb
Gost
srb

mora da je zbog cirilice

Dule
Gost
Dule

Ovo vam je udarna vijest? A ono sa zdravstvom nije

Misko
Gost
Misko

Samo slijepi i gluvi ne vide i cuju da je Crna Gora okupirana od strane Srbije isto ka 1918 godine,uzmimo ekonomiju u sopinzima je 90 % robe iz Srbije,mediji od stampanih do elektronskih,kao i kablovska je iz Srbije je 95 % pokrivenost,zatim SPC sa svojim retrogradnim ponasanjem je pokrivenost 100 %,biznis vlastodrzaca je veza 90 % iz Srbije i na… Više »

aljdfhaskjhfsd
Gost
aljdfhaskjhfsd

Znaci li to da mi nismo drzava?

Bokelj
Gost
Bokelj

Da tacno nismo drzava,na papiru da,ali u stvarnosti realnog zivota NE!

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

Ne znam, najbolje ti je onda da i dalje kupujes u tuzi.

Bada Bing
Gost
Bada Bing

Misko@Tacno tako a sta je sa m:tel mobilni operater,dozvolili su ovom srpskom mobilnom operateru da ima kontrolu kompletne Crne Gore od strane srpskih tajnih sluzbi i mogu uvijek da destabiluzuju drzavu,to je i djeci jasno,a i ovima koji su odobrili pristup mobilnim mrezama ovom srpskom operateru.

Simanov
Gost
Simanov

Budvanski bilbordi slave oslobođenje Boke od austrougarske okupacije! Time je omogućeno i da Boka postane dio današnje Crne Gore!

Vasko
Gost
Vasko

Sjedi jedan!

Simanov
Gost
Simanov

Vale, što nije tačno? Da je srpska vojska otjerala austrougarskog okupatora? Da je nakon toga Boka spojena sa Crnom Gorom?

Bobic
Gost
Bobic

Sta da se slavi…sto smo umjesto u evropu dje smo tada bili zavrsili na balkanu i to onom najrigidnijem…od 1918-1941 u hn nova vlast jednu brokvu nije zakucala sve sto smo imali napravila nam je AU…

💗Primorka
Gost
💗Primorka

Dođe dan da sluge i robovi komanduju vitezovima i junacima. Valjda droga čini svoje.

Mugabe
Gost
Mugabe

Za drogzu ste junaci i glavni distributeri.

💗Primorka
Gost
💗Primorka

Ovo je velika sramota za Budvane. Okupirani su. Ovo je veliko zlo, ja mislim da im se preci prevrću u grob. E Budvani Budvani, probudite se. Sve vam ponješe izbeglice.

Dusan
Gost
Dusan

Hahaha polako sad kad zaladi ode ti u Bg,grande montenegrina😘

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Dok god bude.Srba u cg…Bice problema…Cio Balkan su zatrovali..sve ratove izgubili…sva sramocenja su ucestovali..opet idu istim putem..stid i okidjeni obraz za njih ne postoji

delija
Gost
delija

jel ti to pozivas na fasisticke ideje dukljaninu bolesni

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

Ne pozivs, buda su izu fasistickih udruzenja izbacili da se ne brukaju..

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

To nijesu srbi! To su prvov pravoslavci, to suboni pravoslavci sto su i oslobodili ove prostore. Ocerali osmanlije, austrougare… Sve zemlje u regionu resavaju svoje nacionalno pitanje. Ovo j pravoslavna zemlja i necemo je dati ni papi ni odzi…

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Druže, postoji sadašnjost i budućnost…manite se više osmanlija i austrougara, to je prošlo vrijeme ej… je li realno da ste svi toliki retardi nepismeni…u šta vam život prolazi-jadovi jadni…no što ni ljudima oko vas ne date mira…a vi kako oćete…nesreće…
Crna Gora je samo Crnogoraca i ničija više-niti će biti, to neka je jasno svim izrodima…🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Dusan
Gost
Dusan

Budo Srbine😘😘

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

@dukljanine, podsjećaš me na Mustaj kadiju, jer je i njemu smetao svako ko ,,Krstu služi, a Milošem živi”.

Durmitorac
Gost
Durmitorac

Kojim Milošem?Onim izmišljenim likom iz srpskih bajki.

Dusan
Gost
Dusan

Da je izmisljen ti sad ne bi kucao poruke😘

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Durmitorac, da je iko tvoj ikada dobio Obilića medalju, ne bi tako pričao.

Dusan
Gost
Dusan

Dok god pustaju takve kao ti da imaju misljenje stanje ce biti sve gore i gore..U tor fasisto!!

Dusan
Gost
Dusan

Samo u Crnoj Gori Liberalna partija je nacionalisticka partija koja velica crnogorce a mrzi srbe.Pa valjda liber treba da bude liberalnog shvatanja,da sve shvata i razumije bez mrznje!

KLM
Gost
KLM

Ja nemam vremena morase raditi

DejanP
Gost
DejanP

Stanje ce biti doveden do usijanja I onda ce se neko javiti da su izbori jedino rjesenje ali po starim zakonima.To je to.

Rolex
Gost
Rolex

Ajde budimo realni drzava nema snage da se odbrani od ove posasti zvane spc i srpskog nacionalizma,ali isto tako bez precutnog odobravanja od strane dps ovo se ne bi moglo raditi po Crnoj Gori,e sada je pitanje kome odgovara ovakvo nestabilno stanje drzave?Mozda je odgovor poznat,u svakom slucaju na stetu drzave zbog licnih dobiti pojedinaca u vlasti definitivno!

Dusan
Gost
Dusan

Ajde budimo realni,bot ne smije da koristi ime Rolex vec Roleks,jer ste fals roba😘

Plavi
Gost
Plavi

A o ekonomiji ništa, pravima radnika ništa, cijeni goriva ništa, o pridruženju EU nešto je tu zapelo ništa..Pa da, što da o tome lupamo glavu kad imamo dva tri problematična bilborda u Budvi jel tako?

Vidak
Gost
Vidak

Dje je Blazo Radjenovic?jesu li bilbordi njegova nadleznost?

Serdar Janko
Gost
Serdar Janko

Uznemirili se dukljani,jutros totalna medijska ofanziva i trovacina!

Fakat
Gost
Fakat

Imali su vijest juče, ali narod se u komentarima nije ponašao kako se očekivalo. Sad ide opet, ali ovaj put se bot armija spremila. Juriš dukljanska sendvič brigado! U napad sa državnog posla! Do zadnje masline! Nikad više majonez!

Terra nova
Gost
Terra nova

A vi se tu pravite kao naivni – mi smo srbi a oni nas napadaju samo zato sto smo srbi – e nece biti srbo, provocirate to sto mozete a sve po komandi i naredbi staba, pocev od Amfilohija pa nadolje, samo da vam na nos ne izadje branjenje tudjija interesa, jer se priblizava priznanje Kosova . A sto tamo… Više »

Istina
Gost
Istina

Provocira onaj ko ovo plasira kao vijest godine. Ko drugačije misli, stvarno nema ništa u glavu.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Vlast je nikakva u cg…Dozvolili su da prljaju obraz cetniks CG…Uzas i sramota..

Ljubo
Gost
Ljubo

MARKOVICU OBLACIS LI PONOVO RASU

Veljko
Gost
Veljko

Nesto se veliko iza brda valja.Bilbordi u Budvi crkva na Rumiji.Ko je postavio bilborde.Gdje su stampani?

Garac
Gost
Garac

Kako je moguce da djeca robova uce djecu vitezova sto da rade

Mugabe
Gost
Mugabe

ahahhahaha oprosti Arthure nisam te prepoznao.

Marinero
Gost
Marinero

Jel to turisticka metropola, postaje leskovac ili surdulica

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

Ne, nego tvoje rodnoime gusinje.

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

Pohapsiti stoku i na prevaspitavanje…dosta je bilo…neka slave medju svoje zidove šta god oće…nisu im ovo izrodski korijeni oatavili…ne ne.
DA JE VJEČNA🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Dusan
Gost
Dusan

Budo Srbine😘😘😘

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

Da je vjecan budov mikro mozak!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

To je To….Trebalo je prije misit na cg….Danas je okupatorsks spc pustila pipke…Vlast je mislila na svoj takulin…Drzava koja je imala.F.Vujanovica..S.Marovica nije dobra dezava…Ovo je dokaz za to…

LOVĆEN
Gost
LOVĆEN

Hvala ti Bože što nijesam srbin!

Srbin
Gost
Srbin

Eto u nečemu da se složimo.

Ilija
Gost
Ilija

Fala ti Boze sto je talijan.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Na Lovćenu Njegoš spava, najmudrija srpska glava.

Avro
Gost
Avro

Mene su lično najviše uznemirili bilbordi u kojima Cg sportisti propagiraju NATO pakt,ali smo svi na to ćutali,jer je sloboda izražavanja osnovni postulat demokratije. Tako i ovo. Ljudi različito vide određene stvari. Nesumnjivo da je ujedinjenje sa Srbijom 1918 željela ogromna većina naroda u CG. To isto i danas želi makar 45% građana. Prema tome, treba vrijeme da bi se… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

Buva i sva Boka usli su u sastav crne gore 1945

zrno krstov još
Gost
zrno krstov još

KAD JE UŠLA VOJVODINA U SASTAV SRBIJE,STUČNJAČE,”BOKELJU”?

Garo
Gost
Garo

Da vidimo hoće li Premijer Marković i Vlada reagovati , od toga mu zavisi hoće li ponovo dobiti glasove Crnogoraca !
Na provokacije četničkih agentura treba odgovoriti punom državnom silom , inače će nas shvatiti kao slabost i pojačati anticrnogorsko djelovanje , što traže treba da dobiju !

Serlok
Gost
Serlok

Vidi boga ti, ne moze da se pomene oslobodilacka OLUJA a moze okupatorska skupstina?

Animus
Gost
Animus

Nakon svih ovih prepucavanja, zakljucuje se sledece: Opozicija (cetnicka) ce da ke*a po drzavi, a nadlezni ce “mudro” da konstatuju da je to ke*anje po drzavi i tako do u nedogled, od slucaja do slucaja? Oce li ko robijat za ovu izdaju i udar na temelje drzave i crnogorskog postojanja? Ako nece, manite nas ovakvih prica, novinarcici rezimski…i vi ste… Više »

Sasa
Gost
Sasa

Lako je Sloveniji da bude srecna Drzava kad se ne granici sa srbijom !

Loky
Gost
Loky

Mi kao Crnogorci treba da slavimo ovaj datum jer je oznacio oslobodjenje od okupatora. Sa istorijske tacke gledista, Srpska vojska kad je krenula u Budvu, cuvsi to general von Meinhoffen je nalozio da se Austrougarska vojska povuce sa naseg primorja dok su se i dalje u okolini Podgorice vodile gerilske borbe protiv ostataka okupatora. Austrougarska vojska je redom potucena na… Više »

Mugabe
Gost
Mugabe

Sve si tacno rekao! Nikola je svojim mesetarenjem izgubio naklonost i Istoka i Zapada. Unutrasnje stanje u zemlji je tek bilo uzas. Bio je zreo za promjenu, a da ne govorim sto je raspustio vojsku i drzavu i pobjegao.

Boban Bg
Gost
Boban Bg

Imaš samo jedan problem – sve što si napisao je ordinarna laž. Na sreću postoje dokumenta Jadranskih trupa u Vojno- istorijskom muzeju u Beogradu, a postoji u bečkim arhivima austrijaska dokumenta. Tako da možete da izmišljate i mijenjate prošlost samo za budale koji su inače slibepi kod očiju. Jadranske trupe su 24. oktobra tek došle u Peć, kada je već… Više »

Mugabe
Gost
Mugabe

Ne dipr Bobane. Posli su doma jer je Solunski front probijen i stizala im je cistka! Poznavao sam dosta ucesnika Solunskog fronta, tako da ti ta milova istorija nece proci.

Thor
Gost
Thor

@Boban – Sve je istina. To sto je tebi problem da sa istorijskog i faktografskog ugla sagledas objektivno je tvoj problem. Kakav crni Pec? O cemu pricas? Posle pada Austrougara na Ceru, Kolubari i Kabardinu gro Austrougarske vojske je bio zarobljen. U Srbiji samo bilo 42.000 zarobljenika. Srpska vojska jeste usla u Budvu, zato sto je ideoloska vodilja bila da… Više »

Miško
Gost
Miško

Reagovaće kao i do sada.

Maris
Gost
Maris

Vučurović je rekao suštinu-ili slavite oslobodioce ili austrougarske okupatore. Nema između.

fahro
Gost
fahro

Maris – nije mi jasno kako mozete tako uskogrudi i tupi biti?Slavite krvoprolice,silovanja, paljenja itd.?To isto radite i za Srebrenicu i sva ostala zla koje ste nanijeli u zadnjih 100 i vise godina u okruzenju. Neko rece: Srpski narod je stradao. Jeste stradao, ali dokle god lazete i krivotvorite istoriju (to vam i Dobrica Cosic kaze) i slavite ovakve sramne… Više »

Rolly
Gost
Rolly

Pazite ovo: Svi Crnogorci, a nema toga pravoslavnog Crnogorca koji ne slavi slavu sto je karakteristican PAGANSKI obicaj za nas Srpski/Crnogorski narod kao i za narod u Hercegovini, i medju tim ljudima ima ovih ispranih bezmozgovica koji i dalje misle da je Sekula Drljevic bio za slobodu kad je bio jedan obican fasista koji je na kraju ipak bio Unionista.… Više »

Gatoo
Gost
Gatoo

Odakle ti ovo za 4 nahije, to nije tačno. To su bili Srbi, i tako su se pisali, što možeš vidjeti od Petrovića, Vukotića, Martinovića do Krsta Popovića. Uzmi pjesmu Njegoševu ,,Nahije”, gdje on za Katunsku nahiju kaže- ,,ti si mati srpske Crne Gore!”.

fds
Gost
fds

sad su i nahije srpske !? Ali mi je najjace od svega sto je “srpsko”, a sve je, da su, veli, Kastrioti srpsko pleme ! bolesna, izmisljena, politicka srpska nacija sklepana pocetkom 20.v, bez istorije i tradicije, sastavljena od pripadnika okolnih naroda, koja svoj identitet pokusava da stvori pripajanjem okolnih naroda, njihovih istorija i tradicija! Sta reci o “naciji” koja… Više »

Mugabe
Gost
Mugabe

fds pa ti veze sa zivotom nemas… Kakvi Crnogorci u Boki? Od kad postoji Srpski Soko? Valjda mi iz Boke znamo ko su nam preci 300-400god. ahahhaha

eto
Gost
eto

i soko je srpski ?

Mugabe
Gost
Mugabe

Srpski Soko Herceg Novi kad je osnovan i ko ga je osnovao? Znam da ne znas. Sad si ti Soko Crnogorski ahhaha

Krsto
Gost
Krsto

Baš si se nalupetao, a na kraju začinio tvoju glupost da je Duklja bila prva “srpska” država! Tako nešto do sada nijesu izjavili ni najokoreliji srpski kvazi istoričari koji negiraju sve što je Crnogorsko.

Tom
Gost
Tom

Tebi religija određuje aciju !? : )

fds
Gost
fds

Izjasnjavali se velis kao srbi !? Ajde daj mi jedan dokaz, daj mi papir za to, nesrecnice nesretni, ograniceni ! Sto su se onda Crnogorci iz Boke koji su krenuli iz vrmene Sv.Petra Cetinjskog za Latinsku Ameriku jos davne 1798. upisivali svi do jednog kao Crnogorci!? Sto se ne upisase kao srbi (turski izmecari)? Sto se Njegos u svom testamentu… Više »

Luka CT
Gost
Luka CT

Rolly@
Pa ti si neviđena budala,i to mogu shvatiti,rode se ljudi tako,ili ih odgoje!!! Ali pored toliko mogućnosti u današnje vrijeme da se informišeš ti pišeš nebuloze.
Pozdrav sa slobodnoga i Crnogorskog Cetinja,budalo.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

@Rolly,
Duklja je bila srpska država?
Tebi ne treba obrazovanje, nego lobotomija.

xxx
Gost
xxx

a sto ste vi iz Dps-a do skoro slavili….isto…samo zbog sverca i interesa ste se odvojili od nas i naprasno zavoljeli CG..Vasim lopovlukom ste vise stete nanijeli nego sve okupacione vojske

Koko
Gost
Koko

Crnogorci, albanci, muslimani, srbi… Mala državica a toliko podjela, phaf!

Rruga
Gost
Rruga

Crna gora i Albanija to je jedna familija! uh ako Bog da da se pripojimo Albaniji da pocinemo od srbalja vise

delija
Gost
delija

jeli iko svjestan da niko,NIKO u CRNOJ GORI niko nikad nije tu podgoricku skupstinu dozivljavao kao dukljani sad,niko nije osjecao niti zlo niti da je porobljen,neko se sad zbog trenutne pliticke situacije pravi histerija.Uhvatili se e godine pa pijan plota,pa englezi su stotinama godina ubijali i porobljavali skote,pa sad ti isti skoti zele zajedno sa englezima

Historik
Gost
Historik

Iz istog Proglasa ili Proklamacije kralja Nikole:
“… i na koji je ona prva razvila zastavu svoju sa Dušanovim bijelim orlom, čije gnjezdo bijaše vjekovima samo na Lovćenu…”
Proklamacija kralja Nikole 24.12.1918.

Vrh
Gost
Vrh

Hahaha. Ozbiljno? Jao kako podmeću 🙂

Ilija
Gost
Ilija

Kakav crni proglas kralja Nikole. Dok je bio na tronu srbova je i uziva dok je narod krepava od gladi, pa kad su mu njigovi dojucerasnji pajtosi zabranili dolazak i kad je ostao bez sbih beneficija onda se sjetio Crne Gore i njenog naroda.

amsterdam
Gost
amsterdam

ka Milas danas

Luka CT
Gost
Luka CT

Možda si i u pravu,djelimično,ali je ipak u poređenju sa Njegošem bio pravi patriota a i čovjek. Kud ih ne poslaše u Srbiju da ih braća objeručke dočekaju isto ka Karađorđa.

logika
Gost
logika

“pozivaju državne organe da zaustave pokušaje da se podjelama unese razdor među građane”…. a sto je ova hajka, no bas stvaranje podjela da se unese razdor medju gradjane? a, licemjeri? koga briga sto ko lijepi na bilborde…

POGBA
Gost
POGBA

Nikad vise 1918-ta!!!

Porcijas DPS
Gost
Porcijas DPS

Slavicemo SRPSKE PRAZNIKE, SRPSKE VELIKANE I SRPSKE SVETINJE koliko god zelimo u mojoj CRNOJ GORI jer ovo je zemlja svih nacija i vjera zar ne?

Kotor
Gost
Kotor

Slavićeš kući, posrbico, a ne po trgovima i javno.

Porcijas DPS
Gost
Porcijas DPS

Dodji da nam ti odredis dje cemo da slavimo gologuzane :)) sto trosite rijeci dodjite nam na proslavu da pokazete to vase junastvo djelom a ne kuckate tu

Aco
Gost
Aco

Proslavi nešto u Knin ,Pristinu ,Djakovicu Peć ,srbine lako ti je po Crnoj Gori kad ste bili i ostali izrodi !

Privatnik
Gost
Privatnik

A pravljenje groblja i pomena fasistima iz svjetskog rata sta to slavi moze li neko da odgovori? Hvala

Globetrotter
Gost
Globetrotter

ADMINE STO MI BRISES KOMENTARE KAD POMINJEM OVOH POTPLACENOG NOVINARA KOJI TRUJE NAROD !!!!

amsterdam
Gost
amsterdam

to ti je “sloboda izrazavanja” izbrisu ti komentar kad napises nesto sto nije u skladu sa politickim opredeljenjem portala

\"uznemireni\"
Gost
\"uznemireni\"

Kakava antisrpska propaganda na CDM-u jutros! TRI udarne vijesti protiv Srba i naše svetosavske crkve! Ne može na silu ništa! Shvatite već jednom!

Mr.Bin
Gost
Mr.Bin

Od,, Crnogorske” u Budvi nema ni C Crnogorskog.

Sava
Gost
Sava

Hvala junackoj srpskoj vojsci sto nas je oslobodila okupatora. Vjecna im hvala sto su protjerali okupatora koji je srusio Njegosev grob iako grob nije vojni cilj. Stop fasizmu. Stop genocidu. Stop nasilnoj asimilaciji. Stop projektu izgladnjavanja porodica samo zato sto pripadaju jednom narodu. Stop unistavanju istorije, kulture, jezika, crkve, tradicije jednog naroda koji je u najtezim danima okupacije Crnoj Gori… Više »

Prolaznik
Gost
Prolaznik

Zar niste imali istu ovu vijest prije manje od 24h gdje ima preko 300 komentara? O čemu se radi, huškači?

Hello
Gost
Hello

Ne primajte se na ove gluposti. Svi su politicari isti. I ovi u Bd cim su se dohvatili vlasti svoje su pozaposljavali. A sad u dogovoru sa Vladom lijepe bilborde kroz Bd da bi vam podigli cijenu necega. Koju necete osjetit jer ste zauzeti pricom oko zastave, himne, bilborda… i sve tako u krug.

\"uznemireni\"
Gost
\"uznemireni\"

Mene je uznemirio vaš naslov a ne bilbordi. Bilbordi su činjenice i protiv istine se ne može ma koliko vi željeli da je prekrajate kako vama odgovara jer ste srbomrzci.

CT- LSCG
Gost
CT- LSCG

A đe je presjednik,ne čuje se nešto dok mu svetosavci zidaju na Rumiju!!

\"uznemireni\"
Gost
\"uznemireni\"

Ne kaže se na Rumiju već na Rumiji. Ne znaš padeže a hoće da se praviš pametan. Sjedi 1 za kraj godine!

CT- LSCG
Gost
CT- LSCG

Žargon cetinjski treba razumjeti!

Bora
Gost
Bora

Podmazi traktor aj poloako

Luka CT
Gost
Luka CT

uznemireni@
Upravo se tako kaže na Cetinje.
Ajd molim te ne pravi se pismen,kad to nijesi.
Veliš ne može to na silu,a sve sto ste imali ste silom i izdajom dobili,a sad ste izdajom i silom sve i izgubili. Karma je čudo.

Miksailo
Gost
Miksailo

Kaže se predsjednik, i poslije upitne rečenice se stavlja znak pitanja. A koji si fakultet završio?

dirigent
Gost
dirigent

Da bi ukapirali ovi negatori: to je kao kad bi Srbi slavili oslobodioce Turke 1389.. ili to nije najbolji primjer, ipak tih 500 godina su se dobro saživjeli jedni sa drugima. Nego, Jevreji kad bi postavili zahvalnost Nacistima . Jeste li Vi svjesni da je CG posle žrtvovanja za Srbiju od Srbije dobila to da je NESTALA kao država, nacija,… Više »

Montenegrino
Gost
Montenegrino

U pravu si, oće srbi da nas uče junaštvu. Zna se koje 1941 oslobodio Crnu Goru i dočekao naše oslobodioce sa cvijeće. VIVA VERO MONTEGRO smo i tada ponosno klicali

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Bravi Mirsade bravoooo

Privatnik
Gost
Privatnik

Mi smo iz zahvalnosti nacistima napravili groblje u podgoricu..zasto ne bi i jevreji?

Koje gluposti
Gost
Koje gluposti

Dakle, kažeš da su zli Srbi u Crnoj Gori 1918 (obaška što su to ljudi iz Crne Gore koji su Srbi bili i prije i poslije 1918, a ne Srbi iz Lajkovca) uradili isto što i nacistički Njemci Jevrejima u Drugom Svjetskom ratu?????? Gdje su se krili tvoji 86 godina, dok je pogrom trajao (1918-2006)? Iz koje si rupetine izmilio?

Historik
Gost
Historik

Da bi ukapirao ti, Velike sile su krojile kartu Evrope, poslale u istoriju četiri dinastije, stvarali nove države.Kaže Živko Andrijašević: “Ideja sila-pobjednica o stvaranju južnoslovenske države na Balkanu, od nekadašnjih oblasti pod vlašću Austro Ugarske i nezavisnih kraljevina Srbije i Crne Gore, isključivala je njihovo dalje samostalno postojanje… Sile-pobjednice, odnosno Francuska, zbog toga odlučuju: ukloniti Crnu Goru i njenu dinastiju.… Više »

Serlok
Gost
Serlok

Ocigledno na bilbord moze svasta. Mozda ja zakupim jedan s dr Franjom Tudjmanom 🙂

Kapetan Leši
Gost
Kapetan Leši

Rabrenovicu ti si najveci izdajnik sa ovih prostora,izdao si Slavka pa zatim i Crnu Goru tako sto si napravio pakt za đavolom(citaj dps),ali makar znas zbog cega,reci fino za koju si se platu prodao đavolu,a mi PRAVI LIBERALI to dobro znamo,tako da nemoj da mi izigravas nevinasce da te zamolim i tebe i brata ti !!

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

a kakva nam je opozicija sto je ovo ne zna se ko je gori oni ili pozicija, mrtva je trka

Dusan
Gost
Dusan

Zar nije demokratija da ljudi mogu da slave sta god hoce?Odmorite malo sa raspirivanjem mrznje..A svi znamo da je Crna Gora drzava sad i da je niko nece uzeti.Realno i kome treba ovako zatrovana i pokradena drzava!

Struhar
Gost
Struhar

Ljudi mogu da slave što god hoće? Pa što ti onda smeta kad Hrvati slave OLUJU? A još je OLUJA bila oslobodilački poduhvat za razliku od ovog okupatorskog koji se ođe slavi.

Dusan
Gost
Dusan

Haha oslobodilacki poduhvat?!Brkas zabe i babe majstore,procitaj istoriju malo.A meni ne smeta neka slavi sta god ko hoce,nego mi smeta mjenjanje istorije,sto je ovdje slucaj!A ti da si isao na te casove shvatio bi da smo sa srbima uvijek bili rame uz rame,kao i oni sa nama,tako da ne vidim razlog za mrznju istih..

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

nije to demokratija. demokratija kad su ti prava zagarantovana, kad postujes zakone, drzavu i sve ostale gradjane u njoj nije da mozes da radis sto pozelis

Dusan
Gost
Dusan

Jel?Onda ne zivimo u istoj drzavi,jer ja to vec dugo nisam vidio u ovoj da se desava!

Gornja rzanica
Gost
Gornja rzanica

Dodjite u Gusinje da vidite kako se zatire,Drzava, sto o tome ne pisete

Toni
Gost
Toni

Uznemirili građane? Mene nijesu, baš me briga.

boki
Gost
boki

Nisu apsolutno nikog uznemirili, svakog boli uvo, nego ova, da ne kažem šta, namjerno dižu kao frku. Pih.

amsterdam
Gost
amsterdam

A sto cemo sa albanskim zastavama u Tuzima? cdm=dps / vidjite da zavadite ovaj narod ako kako mozete

Dusan
Gost
Dusan

To sam i ja sinoc napisao,pa kazu da nije to isto haha..Snila baba sto joj milo bilo,tako ti je odje!

amsterdam
Gost
amsterdam

A tako, ako dps proglasi da je g**no zdravo, svi cemo ga izjes’ ka da je lokum

Dusan
Gost
Dusan

Svi isli u SPC do prije 10 godina a sad je pljuju i nju i srpsku vojsku..Moraju tako,vodja kad kaze “mrzi”oni moraju mukice,da im se ne naljute!

Montenegrino
Gost
Montenegrino

Šta to hvali Albanskim zastavama u Tuzima I Ulcinju ili Turskim u Rožajama, Petnjici, Gusinju. Da nebi možda Srpsku. Zna se koje obnovio Crnu Goru

Dusan
Gost
Dusan

Hahahaha odmori lepi,previse kucas,treba ti odmor..

razocarani
Gost
razocarani

Makoste li ISTINU KUKAVICE !!!!!

Send this to a friend