Politika Ministarstvo kulture

Nadležni da reaguju na javne manifeste mržnje prema crnogorskim novinarima

Gušenje slobode govora, prijetnje gašenjem medija, pozivanje na zatvaranje novinara, dio su neke nove realnosti u Crnoj Gori. Obzorje epohe jednoumlja, u kojoj ne smije biti mjesta za drugačije već je počelo, a netolerancija i progon, izuzev neistomišljenika, sada je realnost i u slučaju kada se nekome ne dopada ni način vođenja programskih sadržaja. I to, kako smo čuli, je po novom ‘pravu’ zločin za zatvor, saopštili su danas iz Ministarstva kulture.

<<<Skandalozno: Savjetnik Krivokapića najavio zabranu Dnevnih novina<<<

Kako ističu, atmosferom linča, kako to uvijek i biva, rukovode politički ostrašćeni ljudi koji i dalje nijesu upoznati sa elementarnim postulatima kao što su sloboda izražavanja i medijski pluralizam.

“To, ipak, ne smije biti nikakav izgovor kada je u pitanju ova orkestrirana kampanja protiv autora i medija koji su spremni da iznesu drugačiji stav. Ako neko misli da će sijanje straha i utjerivanje jednoumlja proći – vara se. Crna Gora, okrenuta toleranciji, afirmaciji različitosti i slobodne misli, na to neće ćutati, neovisno od toga bila ona u opoziciji ili u vlasti. Dugo su i mukotrpno na ovom prostoru uspostavljani maniri u duhu savremenih civilizacijskih normi da bi sve to preko noći unizili ekstremi koji ovih dana pozivaju na linč”, dodaju u resoru kulture.

Ministarstvo poziva nadležne institucije da u najkraćem roku reaguju protiv javnih manifesta mržnje usmjerenih protiv crnogorskih novinara i medija, kako već započeti lov na vještice u skorije vrijeme ne bi postao praksa.

“Pozivamo i sve one subjekte koji su nedavno izražavali zabrinutost povodom nove zakonske regulative iz oblasti medija da ukažu na ozbiljnost i moguće posljedice zabrinjavajućeg trenda posljednjih dana, a političke aktere da utiču na svoje aktiviste koji lično stoje iza pokušaja gušenja slobodne riječi u Crnoj Gori”, poručuju iz Ministarstva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pero
Gost
Pero

Mislim da i sami novinari trebaju dobro pazit sta pisu, dati sebi previse slobode, kad tad se razbije o glavu. Niko te ne moze srozati kao ti sam sebe. Davno sam cuo izreku ” nemoj da uradis sve sto te zapane”.

KLM
Gost
KLM

Novinar
Pravi trebao bi da bude samo
Novinar istine
Niti Crnogorski
Niti bilo ciji
A takvih u CG nazalost
Skoro i da nema

dzonatan
Gost
dzonatan

jeftina predstava.

Sara
Gost
Sara

Mozda ti nadlezni ne reaguju..zato sto pripadaju istoj grupi…jednostavno zele takav sistem…

Pitam se,ko je nadlezan da ih otpusti…???

Send this to a friend