Politika

Najava proslave Podgoričke skupštine dokaz da je važno braniti tekovine 21. maja

Miloš Nikolić

Poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić ocijenio je u intervjuu za Pobjedu da je najava proslave Podgoričke skupštine dokaz koliko je važno braniti tekovine 21. maja. Nikolić je apsolutno saglasan sa stavom Vlade da takav skup treba zabraniti.

“Teško da postoji logička argumentacija kojom se može pravdati proslava faktičke aneksije sopstvene države koja se desila 1918. godine. Odlukama nelegitimne Podgoričke skupštine, Crna Gora je izgubila svoju nezavisnost i suverenost koju smo povratili 88 godina kasnije. Međutim, vjerujem da je stogodišnjica Podgoričke skupštine dobra prilika da se svi prisjetimo vrijednosti referendumskog dostignuća iz 2006. godine i opomena da državna samosvojnost Crne Gore nije datost sama po sebi, već se uvijek, u svim vremenima, mora čuvati i braniti”, rekao je Nikolić.

On je istakao da je potrebno izmijeniti Zakon o finansiranju manjinskih savjeta.

“Ne bih prejudicirao sadržaj zakonskih izmjena, ali svakako da je cilj da novac građana Crne Gore bude trošen na projekte koji afirmišu građansku, multikonfesionalnu i multikulturalnu Crnu Goru, a ne na projekte koji de facto negiraju postojanje crnogorske nacije i identiteta”, poručio je on.

Poslanik DPS-a je, komentarišući slučaj Mašulović, kazao da imajući u vidu dešavanja 90-ih razumije i reakcije zvanične Srbije i prosrpske opozicije u Crnoj Gori.

“Ipak, kada racionalno sagledamo situaciju vjerujem da ćemo se složiti da se ovom događaju daje na značaju i da mu se imputiraju razni konteksti kako bi se ostvarila sitna politička korist ili se skrenula pažnja javnosti sa gorućih političkih i državnih pitanja u susjednim državama”, kaže Nikolić.

On je odgovarajući na pitanje da li razlike koalicionih partnera DPS-a i Bošnjačke sa jedne strane i SD-a sa druge kada je u pitanju privatizacija ili valorizacija Aerodroma Crne Gore mogu narušiti jedinstvo vladajuće koalicije kazao da je ubijeđen da jedinstvo neće biti ugroženo.

“Sa našim koalicionim partnerom SD-om imamo sjajno razumijevanje i komunikaciju kada su u pitanju sva važna državna, strateška pitanja. Prirodno je da se s vremena na vrijeme jave i različiti pogledi na dalji razvoj u pojedinim oblastima, ali samo iz iskrene želje kako bi se našlo najbolje rješenje za državu Crnu Goru. I u ovom slučaju vjerujem da ćemo naći rješenje sa kojim će sve strane biti saglasne u pogledu daljeg razvoja avio saobraćaja. Siguran sam da ćemo na kraju ovog procesa imati apsolutnu saglasnost da smo našli najbolje rješenje kada su u pitanju crnogorski aerodromi”, zaključio je MIloš Nikolić.

73 Komentara na "Najava proslave Podgoričke skupštine dokaz da je važno braniti tekovine 21. maja"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend