Politika

Najčitanije vijesti na CdM-u: Događaji koji su obilježili prethodnu sedmicu

CdM i ove nedjelje objavljuje naslove koje ste najviše čitali protekle sedmice. Ukoliko ste neke od njih propustili sad ih možete pročitati.

Deset najčitanijih vijesti:

1.Nova vlast podijelila mjesta po dubini, pročitajte šta je kome pripalo

Nova vlast je raspodijelila direktorska mjesta i funkcije po dubini. Tom raspodjelom Demokratskom frontu pripašće direktorska mjesta u Agenciji za elektronske medije, Agenciji za nadzor osiguranja, kao i Agenciji za zaštitu konkurencije i Agenciji elektronske komunikacjke i poštansku djelatnost…

<<<Nova vlast podijelila mjesta po dubini, pročitajte šta je kome pripalo<<<

2.Adžić i Rašović imenovani za Abazovićeve savjetnike

Vlada je u četvrtak na sjednici imenovala tri savjetnika potpredsjednika Dritana Abazovića.

<<<Adžić i Rašović imenovani za Abazovićeve savjetnike<<<

3.Pročitajte ko je dobio počasno državljanstvo od 2008. do 2020. godine

Centar za građansko obrazovanje CGO objavio je danas spisak svih počasnih državljanstava od 2008. do 2020. godine i pozvao novu Vladu i nadležno Ministarstvo unutrašnjih poslova da to učine na svojim zvaničnim stranicima jer javnost ima pravo da zna ko po ovoj proceduri i zbog čega dobija crnogorsko državljanstvo.

<<<Pročitajte ko je dobio počasno državljanstvo od 2008. do 2020. godine<<<

4.Spajić pobjegao sa duela sa Medojevićem na RTCG

Ministar finansija Milojko Mickej Spajić pobjegao je sa duela sa predsjednikom Pokreta za promjene Nebojšom Medojevićem na RTCG, objavljeno je na YouTube kanalu PzP-a.

<<<Spajić pobjegao sa duela sa Medojevićem na RTCG<<<

5.Pročitajte šta sve ima prvi čovjek ANB-a

Novi vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost advokat Dejan Vukšić, koji je prethodno obavljao funkciju predsjednika Skupštine Opštine Kotor, posljednji put je predao Agenciji za sprječavanje korupcije izvještaj o prihodima i imovini 1. decembra 2020. godine. U izvještaju je prijavio primanja na redovnom poslu naznačenom kao “samostalna djelatnost”, gdje je prihodovao po 5.000 eura mjesečno, odnosno 60.000 eura godišnje.

<<<Pročitajte šta sve ima prvi čovjek ANB-a<<<

6.Na pomolu veliki politički revanšizam: Hoće Đukanovića na čelu EPCG, a da Srbija gradi HE Komarnica

Poslanik Demokratskog fronta Milutin Đukanović, najozbiljniji je kandidat za novog direktora Elektroprivrede Crne Gore, potvrdilo je Dnevnim novinama više izvora bliskih vrhu vladajuće koalicije.

<<<Na pomolu veliki politički revanšizam: Hoće Đukanovića na čelu EPCG, a da Srbija gradi HE Komarnica<<<

7.Dozvoljen međugradski saobraćaj vikendom, za ulazak u Crnu Goru ne treba test

Ministarka zdravlja Jelena Borovnić Bojović kazala je na pres konferenciji da su korigovane mjere protiv širenja koronavirusa. Prema njenim riječima biće dozvoljen međugradski saobraćaj vikendom i ulazak u Crnu Goru bez testiranja na korona virus, preko svih graničnih prelaza.

<<<Dozvoljen međugradski saobraćaj vikendom, za ulazak u Crnu Goru ne treba test<<<

8.Ko je do sada dao podršku Građanskoj inicijativi 21. maj

Podršku proglasu i pokretu “21. maj” dalo je više od 2.000 ljudi, saopšteno je iz Građanske inicijative “21. maj” koja je osnovana kao široki, društveni i državotvorni pokret slobodnih crnogorskih građanki i građana, kojima je cilj očuvanje i afirmacija temeljnih vrijednosti građanske i slobodne Crne Gore.

<<<Ko je do sada dao podršku Građanskoj inicijativi 21. maj<<<

9.Jovanovićeva supruga: Čedomir u lošem stanju, prima morfijum

Poslije korone koju je imao u julu kada je jedva preživio, Čedomir se pridržavao svih savjeta ljekara. Neistina je da je bio nemaran i da mu se stanje zbog toga pogoršalo, kaže Jelena Jovanović, supruga lidera LDP Čedomira Jovanovića.

<<<Jovanovićeva supruga: Čedomir u lošem stanju, prima morfijum<<<

10.Novi kadrovi u Ministarstvu zdravlja

Doktor Slobodan Mandić iz privatne klinike Feniks medika biće generalni direktor Direktorata za kontrolu kvaliteta u Ministarstvu zdravlja. Stomatolog Ivana Živković, ćerka Radojice Živkovića, funkcionera Nove srpske demokratije biće angažovana u Direktoratu za javno zdravlje u resoru koji vodi Jelena Borovinić Bojović, saznaje CdM.

<<<Novi kadrovi u Ministarstvu zdravlja<<<

Send this to a friend