Politika

Nakon cirkusa u Budvi, DPS podnosi krivičnu prijavu protiv Radovića

Demokratska partija socijalista će podnijeti nadležnim organima krivičnu prijavu protiv predsjednika Skup[tine Krsta Radovića (Demokrate) i drugih lica, koja su ugrožavala bezbjednost odbornika u, i pored improvizovane skupštinske sale, kazao je šef budvanskog DPS-a Predrag Jelušić.

<<<Burno u Budvi: Verbalni sukobi, uvrede, polivanja vodom, o smjenama 3. i 5. juna>>>

Burno je danas bilo u metropoli turizma na sjednici lokalnog parlamenta. Sjednica Skupštine Opštine Budva je prekinuta i biće nastavljena 3.juna, kada će na dnevnom redu biti smjena predsjednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića. Smjena predsjednika Opštine Marka Carevića (DF) biće na dnevnom redu 5. juna. Ispred šatora, u kojem se održavala sjednica, došlo je i do verbalnih sukoba, kada je grupa građana vrijeđala nezavisnog odbornika Stevana Džakovića i odbornika DPS-a Gojka Ljubanovića.

Danas je na sjednici u Budvi bilo i polivanja. Odbornik Demokratskog frontra vodom Janko Dimić polio je vodom nezavisnog odbornika  Džakovića, što se vidi na snimku koji je objavio CdM.

U DPS-u su jasni –  nakon današnjih scena, svima jasno zbog čega su ih organizatori ove sjednice, pozvali da se okupe pod šatorima.

“Ovo nije Budva. Mi treba da živimo jedni sa drugima, ali ovo prevazilazi sve obrasce političkih razlika. Lica koja ste vidjeli da vrijeđaju, psuju i nasrću na odbornike SO Budva, nijesu okupljeni narod, vec je riječ o funkcionerima i porodicama funkcionera DF-a i Demokrata. Imali ste priliku da vidite na koji način je prije tri i po godine DPS predala vlast. civilizovano sa pruženom rukom, ovo danas pokazuje da su ljudi koju su upravljali Budvom, od naše Budve napravili grad revansizma, i mržnje”, napominje Jelušić.

Mapominje da ih ne čudi da se odlazeća vlast, čiji je mandat, kako kaže,  obilježen palanačkim manifestacijama, odlučila da u istom stilu siđe sa scene.

“Umjesto da dzentlmenski podnesu ostavke, opredijelili su se da završnu tačku svog odlazećeg cirskusa, izvedu  onako kako su i počeli, pod šatorima. Koalicija u Budvi se odavno raspala, i sad je Budvanima jedino preostalo da pokažu jos malo strpljenja i isprate posljednji čin blamaže onih koji su kompletan mandat potrošili u međusobnim svađama, uvredama i optužbama. Čak je i mrznja prema DPS-u bila u sjenci njihove medjusobne netrpeljivosti. Do danas”, jasan je Jelušić.

Prvi čovjek budvanskog DPS-a tvrdi da su danas (misleći na vladajuću koaliciju u Budvi),  bez obrazlozenja prekinuli sjednicu o razrješenju predsjednika Opštine Marka Carevica, i njen nastavak zakazali za 5. jun , iako su znali da po statutu , odluku o razrešenju Skupština mora donijeti najkasnije u roku od 30 dana od dana podnošenja prijedloga.

“Taj rok ističe sjutra, što znači da se ulazi u klasično kršenje statuta, sa namjerom da se cio proces opstruira i da se ne dozvoli verifikacija volje većine odbornika u budvanskom parlamentu. Takođe, današnjom sjednicom o inicijativi za razrješenje predsjednika Skupstine Radovica upravljalo je neovlašćeno lice (Mijomir Pejović, Demokrate), čime je permanentno kršen poslovnik”, zaključio je Jelušić.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Џејмс Бејкер
Gost
Џејмс Бејкер

Нека, нека,… Кривичних пријава и стоних лампи, никад доста. 🙂

PrEma
Gost
PrEma

Sami primitivci s krša

malena15
Gost
malena15

Cemu se ti nadas Jelusicu?Budva je mala, znamo se svi. Da ste sve u zlato okovali ovih 30godina _ dosta je vise!

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Izlazite li medju narod vi ,,narodni poslanici,,? Sa kim mislite da kafu popijete u društvu i komšiluku?Dižete zidove po 3 metra da se ne vidi vaš ,,teško zaradjeni,, luksuz.Vidimo se na slobodnim izborima ako ih bude.

Sekula
Gost
Sekula

Ajmo skidajte tu nenarodnu korumpiranu vlast u budvi. Najveća sprdačina kada predsjednik budve blokira saobraćajnicu znači blokira svoje građane a treba suprotno da bude za korist i na uslugu građana.

sds
Gost
sds

DPS ce ih sve oduvati u Budvi na sljedecim izborima. Kakvi su ovo divljaci neizivljeni koji se derinjaju kukala im majka sto ih rodi.

Cica
Gost
Cica

“Ne znam gospodine Simoviću da li vi i ja živimo u istoj državi. Slušajući vas i poslanike DPS-a, imam osećaj da vi živite na Marsu, a da mi svi ostali živimo u nekakvoj državi koja se zove Crna Gora, i koja ima realne probleme, i koja će teško izaći iz ekonomske pandemije, koja nas je već zadesila”, rekao je Knežević.… Više »

nik
Gost
nik

Ocit si ti sa marsa

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Coco ajde ti nazad u tvoje Nevesinje,previse je sunca u CG za tu tvoju sumsku glavu

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Mene samo interesuje…kako su ovi sto ne postuju drzavu uzbicili…

Mila
Gost
Mila

Zato je šator raširen na tom mjestu! Tako se sprdaju državi! A naravno i zbog cijelog cirkusa koji je uslijedio!
Jer da je bila sjednica u sali, ovi ,,rikači” nebi mogli prići! Sve je izrežirano, hahaha, kakav cirkus! I nisu sem za šator!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Posebno su karakteristicni dijalekti koji su se culi,tipicno Iz ovog dijela CG😀😀😀😀

Darina
Gost
Darina

Primitivci. Sram vas bilo. Vi možete upravljati samo ringišpilom u cirkusu. I to vam je mnogo.

Haris
Gost
Haris

A što očekivati od demokrate = df = zastiđe! Nikad više 1918.!!!

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Dosta ih je bilo!! ćeraj ova zastiđa…

Crna gora
Gost
Crna gora

E sram ih bilo. Uzas

Mirjana
Gost
Mirjana

Gradjani i gradjanke Budve,ne dozvolite da vas ovakvi i dalje predstavljaju.

Tinkulica
Gost
Tinkulica

Sta ste ocekivali od DF ,primitivci bili i ostali

Dje je logika
Gost
Dje je logika

Sta radi SDP sa ovim velikosrbimau Budvi ?

Strašno
Gost
Strašno

Divljaci.

Darko
Gost
Darko

Demokrate ulicari !!
Ali znaju koga ce nspasti a da ne dobiju po glavi

Tuga
Gost
Tuga

A u šatoru cirkus, cirkus nam je oličenje države, društva i svijesti u kojoj se kao društvo nalazimo. Nema ovo veze sa crnogorcima, srbima itd., ima samo veze sa našom svijesti kao društva, a ovi cirkusanti su samo naš odraz u ogledalu…

Mirko
Gost
Mirko

DF i Demokrate – sve jasno, samo im se ime pomene 😂😂😂😂 Greoteeee!!!

Boca Senior
Gost
Boca Senior

Jeli ovo demokratija koju nudi prosrpska vlast u Budvi?

Kotor CG.
Gost
Kotor CG.

Ka sto nudi svudz

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

Ocekujemo najostrije reagovanje svih nasih NVO – zastitnika ljudskih prava i demokratije!!! Hahahh
Evo slike i prilike kakvu demokratiju nude DF, Demokrate i ostali sateliti! Videce ovo svi ambasadori i Evropski posmatraci!!!

Dzmz
Gost
Dzmz

Pušti ambasadore. Oni dođu i odu a mi ostajemo da živimo sa ovakvima.

Send this to a friend