Politika

Nametanje nacionalnih tema odgovara vlasti koja nema odgovor na brojne izazove

Krivokapić i Veber

Nametanje nacionalnih tema odgovara svakoj vlasti koja nema odgovor na izazove u sferi ekonomsko-socijalnog razvoja i jačanja pravne države, kao što odgovara i svim drugim strukturama koje se protive građanskom ustrojstvu drzave, rekao je predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić tokom sastanka sa ambasadorom Njemačke Robertom Veberom.

Iz SDP-a je saopšteno da je Krivookapić Vebera upoznao sa aktuelnom političkom i ekonomsko socijalnom situacijom u zemlji, obavezama koje proizilaze iz procesa EU integracija i potrebom da se država okrene rješavanju ključnih pitanja iz domena vladavine prava i ekonomskog razvoja.

Krivokapić je naglasio da je pred Crnom Gorom izazov uspostavljanja funkcionalne demokratije u kojoj će institucije kroz poštovanje zakona biti u funkciji cijelog društva, a ne instrument u rukama jedne partije.

“Jedino na taj način Crna Gora može sa sebe skloniti teret zarobljene države, kako se to opisuje u Strategiji EU o proširenju na Zapadni Balkan”, naveo je Krivokapić.

On je poručio da je Crnoj Gori potrebno okupljanje svih progresivnih snaga oko pitanja razvoja, kako bi se spriječilo iseljavanje njenih građana, ekonomska stagnacija i osjećaj bezperspektivnosti koji je sve više prisutan kod mladih ljudi koji moraju biti temelj budućnosti ove zemlje.

Nažalost, naveo je Krivokapić, umjesto potenciranja ovih tema i stvaranja konstruktivne političke klime imamo na sceni aktuelizaciju završenih tema koje cijelo društvo vuku nazad u devedesete godine ili predreferendumsko vrijeme.

Krivokapić se zahvalio Njemačkoj kao jednom od ključnih partnera Crne Gore na putu ka NATO i EU, ističući da je pomoć i podrška njemačkih partnera bila uvijek korisna u svim dosadašnjim fazama razvoja demokratije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Randolf
Gost
Randolf

Ranko je jedini državnik u Crnoj Gori. Rođeno gospoče….

Zoran
Gost
Zoran

Krivokapic je istrosen političar njegovo vreme je
prošlo.

Alt stvarnost
Gost
Alt stvarnost

Ranko djeluje ko neko ko je svestan da je …. ….. pa je zažmurio i zapusio dlanovima uši i ponavlja svoju mantru alternativne stvarnosti kakva mu odgovara, pa mozda se nadje neko da mu povjeruje. Ali ljudskosti nema, da prizna greske izvine se biracima sto je stranku kamikaza politikom doveo na 1% i krena iz pepela ili jos logicnije prestane… Više »

Ko raspiruje na
Gost
Ko raspiruje na

Ali ne vidis destruktivan uticaj ruskih marioneta i cetnika koje ti zoves “ugledni parlamentarci” ili Amfilohijevih marionete koje ti zoves “gradjani”. Svi od reda raspiruju srpski nacionalizam.Niko od njih nije zelio niti zeli Crnu Goru ali si sa njima usao u koaliciju. Oni koji su povratili drzavnost Crne Gore i oni koji su je uveli u NATO i oni koji… Više »

Sta je iza?
Gost
Sta je iza?

Da ali on je u koaliciji sa cetnicima u opstinskim vlastima. Ranko ni rijec kritike nije uputio DF, Rusiji niti crkvi tri godine. Sta je bilo u drugoj polovini 2015te Ranko ? Ko te je i cime zaduzio ?

Licemjer
Gost
Licemjer

Da ali ko namece nacionalne teme? Zar te teme nije nametao DF kad ste ugledne parlamentarce pozivali na saradnju? Zar te teme ne namecu i ostale stranke opozicije sa kojima ste u vlasti. Vi ste SNP nazivali gradjanima ? I sto je najbizarnije 3 godine niste uputili rijec kritike ni njima ni SPC ni Rusiji. Sramite se licemjeri i izdajnici

Junior
Gost
Junior

Krivokapic je u pravom smislu demokrata.

Killy
Gost
Killy

Raśa brate zaboravi ti kad si dizao najveće tenzije oko jezika i crkve. Nisi tada pričao oko ekonomije i brojnih izazova.. a sad prdiš kvake kad te niko ni za šta ne pita više

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Uvažena redakcijo znam da Vas je Krivokapić zadužio,ali dosta više ovoliko prostora čojeku koji sjedi u društvu četničkog vojvode.

Čatko
Gost
Čatko

Nikšićanin mnogo si ekstreman sa komentarima prijatelju. Bolje se moli Svetom Vasiliju Ostroškom da te spasi 🤓

Send this to a friend