Politika

Napad na Medojevića politički progon DF-a

Zahtjev glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića Skupštini za skidanje imuniteta poslaniku Nebojši Medojeviću, nastavak je političkog progona Demokratskog fronta (DF), saopšteno je na konferenciji za novinare tog saveza.

Medojević je naveo da postoji više razloga zbog koje je Katnić uputio Skupštini Zahtjev za odobrenje da se protiv Medojevića može pokrenuti krivični postupak i odrediti pritvor, i dodao da se radi se o ličnoj naredbi Aca i Mila Đukanovića.

Medojević je kazao da to nije ništa što nijesu očekivali u DF-u.

„DF je predmet političkog, protiustavnog i protivzakonitog progona od Đukanovića, bez ijednog materijalnog dokaza“, rekao je Medojević na konferenciji za novinare.

On je kazao da je objavio sve detalje “državnog šverca više od pet tona kokaina od 2001. do 2005. godine”.

Drugi motiv zbog kojeg je Katnić ovo uradio je, kako je rekao Medojević, zalaganje PzP-a da se suoče sa zločinima koje su građani Crne Gore sporovodili u operacijama oko Dubrovnika 1991. i 1992. godine.

Prema riječima Medojevića, Katnić ne može da ode u Hrvatsku jer, ako bi otišao, bio bi uhapšen.

„Protiv PzP-a se politički progon od Katnića, a naredbu mu je dao Đukanović. Katnić pretpostavlja ozbiljnu prijetnju i on mora biti smijenjen i hospitalizovan“, naveo je Medojević.

Kako je rekao, da je neko iz opozicije ovako „na pravdi Boga“ optužen, DF bi prvi reagovao i dao podršku.

Potpredsjednik PzP-a, Branko Radulović, ocijenio je da je napad na Medojevića napad na jedan od simbola za borbu za slobodnu Crnu Gorui. „Sve što je on uradio je za ponos Crne Gore“.

Kako je rekao Radulović, ovo pokazuje kakva je Crna Gora – „zatočena, jadna, mučna i nikakva, koja udara na svoje simbole“.

Prema riječima Radulovića, PzP i Medojević će iz ovog iskustva izaći jači.,

„Volio bi da sam na mjestu Medojevića, istorija na kraju sumira sve“, saopštio je Radulović.

Milan Knežević iz DF-a je, nakon što su na konferenciji za medije puštena dva video klipa, naveo da je na njima prikazan dio integralnog razgovora premijera Crne Gore, Duška Markovića, sa Leksusom.

Kako je kazao Knežević, Marković je, misleći da govori sa predjsednikom Ukrajine, Petrom Porošenko, u razgovoru saopštio da se danas raspravlja o optužnici koja je podignuta protiv lidera DF-a i da će ona biti potvrđena.

„Sud bi o optužnici protiv lidera DF-a trebalo da se izjasni 7. ili 8. juna, međutim, Marković nam je 24. maja već donio presudu i to najbolje govori o nezvaničnosti pravosuđa i radu Tužilaštva“, naveo je Knežević.

Prema njegovim riječima, crnogorsku opoziciju sve vrijeme optužuju da ih finansira Rusija. „A ovdje dobijamo konkretan dokaz da je Đukanović spreman da podržava ruske opozicionare ako imaju bilo kakav biznis u Crnoj Gori, i da im se stavi na raspologanje“.

„Juče ja i Andrija Mandić, danas Medojević, sjutra će biti neko četvrti, ovdje se jasno radi o besprizornom progonu DF-a“.

Andrija Mandić iz DF-a rekao je da je danas urađeno Medojeoviću ono što je nedavno urađeno njemu i Kneževiću.

„Katnić je krenuo u brutalnu akciju obračuna sa DF-om. Nemamo nikakve dileme da se radi o ličnoj osveti, o akciji jednog opasnog čovjeka koji se naoružan šeta po Tužilaštvu i drugim institucijama pravosuđa Crne Gore“, kazao je Mandić.

On je pozvao nadležne institucije da, kako je naveo, razoružaju tog čovjeka

„Čvrsto stojimo uz našeg kolegu, Medojevića. Čitav srpski narod u Crnoj Gori snažno podržava Medojevića, jer je on jedan od predstavnika crnogorskog naroda koji nije antisrpski ostrašćen i koji imas pošten i korektan odnos prema našem narodu i političkim organizacijama“, poručio je Mandić.

Kako je rekao, crnogorska vlast je krenula pogrešnim putem koji može da povede Crnu Goru u težak položaj i stanje koje niko ne želi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Evo ga Medo!! Nakon svega ti jos javno na mikrofone? Kad tebe ili ove tvoje propale iz DF hoce da hapse, vi se pozivate na narod i postenje – nijeste vi narod, a za postenje vase da ne govorim. Stida nemate. Pa ti jos nijesi napusta Crnu Goru sem u srbiju i rusiju – Na Zapadu bi te vec davno… Više »

z d
Gost
z d

„Sve što je on uradio je za ponos Crne Gore“. Blago nama s njim. Odakle mu Ruski dolari ili je sve to pošteno zaradio sa svojih šest prstiju. Ili mu je to nagrada za službu u Zemunskom klanu. A koliku kamatu uzima na mjesečnom nivou? Ovo pitam ako mi budu trebale pare na zajam.

Кто дает деньги
Gost
Кто дает деньги

Nema to nikakve veze sa “politickim progonom” vec sa krivicnim zakonodavstvom ! Samo odgovorite otkud vam toliki novac u kesu, ko vam je to dao i u koje svrhe ? Ako je dat od “elementa inostranosti” onda mnogo toga treba da objasnite. Ako ste prosli na kladionici ili loto-u, onda OK.

Send this to a friend