Politika

Napadi iz Srbije pomažu SPC da podigne ulog, nešto se iza brda valja

Crna Gora sačuvala multietnički sklad

Danima ne prestaju dobro smišljeni napadi zvanične Srbije na Crnu Goru, a “prosrpska opozicija” u Crnoj Gori ih i podržava i učestvuje u njima i još “doliva ulje na vatru”.  Posljednji u nizu napada je izjava stpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, koji je prije neki dan, u Beogradu, tokom sastanka sa predsjednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem, saopštio da se jasno mogu prepoznati tortura i diskriminacija nad građanima Srbije u Crnoj Gori, kao i nad Srbima u našoj zemlji.

<<<Dačić ne prestaje da optužuje Crnu Goru, Mandić mu aminuje<<<

Premijer Duško Marković je juče kratko kazao da je Dačićeva izjava nepristojna i da ne zaslužuje komentar.

<<<Marković: Izjava Dačića nepristojna, ne zaslužuje komentar<<<

Perdsjednik Liberalne partije Andrija Popović za CdM kaže da se, bez sumnje, “nešto valja iza brda” u odnosima Srbije i Crne Gore i do nedavno, kako su govorili najviši državni funkcioneri obje zemlje, gotovo idilični odnosi su ozbiljno narušeni.

“Vjerujem da aktuelni, nimalo diplomatski napadi na Crnu Goru imaju višestruki cilj. Primarno služe za unutrašnju upotrebu izmještanja pažnje sa dešavanja i eventualnog kompromisa sa Kosovom, a sa druge strane, trebaju pomoći SPC u Crnoj Gori u podizanju uloga pred usvajanje Zakona o vjerskim zajednicama, koji treba da ojača status naše države kao sekularne i građanske. U skladu sa tim ciljevima se ponaša,kao i uvjek, “prosrpska” opozicija u Crnoj Gori”, smatra Popović.

Funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj poručuje da je o izjavama srpskih zvaničnika i onih iz Demokratskog fronta dovoljno, juče u Draču, rekao premijer Dusko Marković, da takve izjave ne zaslužuju komentar.

“To je i moj odgovor.
 Danas je Crna Gora građanska država u kojoj su svi građani ravnopravni. Takođe, svaki dobronamjeran čovjek zna da je naša država primjer u svijetu po njegovanju multietničkog sklada i tolerancije, i ne samo što je gajila i njegovala nego je Crna Gora, predvođena DPS-om i njenim rukovodstvom, i drugim relevantnim subjektima, u najtežim vremenima, kada je imala žestoke pritiske sa određenih poznatih adresa, pa i sa današnjih, sačuvala mir, multietnički sklad i toleranciju i bila je katalizator svih procesa vjerske i nacionalne harmonije”, istakao je Gegaj za CdM.

Što se tiče izjave DF-a, odnosno poslanika DF Jovana Vučurovića o Albaniji, Gegaj smatra da ona zaslužuje svaku osudu.

“Smatram da svi mi koji se bavimo javnim poslom moramo dobro izvagati ne samo izjavu već svaku riječ, moramo se prilagoditi demokratskim vrijednostima i njegovati kulturu saopštavanja, a ne na način kako to rade predstavnici DF. Ja sam duboko uvjeren da su Crna Gora i Albanija dvije iskrene prijateljske države. One su to prijateljstvo dokazale više puta. Jadna je ona politička grupacija koja pokušajem omalovažavanja države Albanije želi da prisvoji sitne političke poene. Ali se pitam kako se osjećaju one građanske partije koje sa njima vrše vlast u pojedinim opštinama u Crnoj Gori”, upitao je Gegaj.

<<<Vučurović pita Markovića: Što si odćutao na uvrede Trampa?<<<

Podsjećamo, kao što je navedeno i na početku teksta, posljednji napad na Crnu Goru iz zvanične Srbije stigao je od predsjednika Socijalističke partije Srbije i ministra spoljnih poslova u srpskoj Vladi Ivice Dačića, koji je saopštio da Srbija i njegova partija sa zabrinutošću gledaju na seriju poteza zvanične Podgorice u kojima se, kako tvrdi, jasno mogu prepoznati tortura i diskriminacija nad građanima Srbije u Crnoj Gori, kao i nad Srbima u toj zemlji. On je to saopštio predsjedniku Nove srpkse demokratije Andriji Mandiću sa kojim je razgovarao u Beogradu.

Mandić se, kako je saopšteno iz NOVA-e, složio sa Dačićem i iznio čitav niz podataka koji potvrđuju da se Srbi u Crnoj Gori nalaze pod strahovitom državnom torturom.

Iako Dačić žestoko proziva državu zbog prava Srba u Crnoj Gori, valja podsjetiti šta je Dačić rekao u januaru ove godine u Podgorici.

“Mi ćemo i u budućnosti sarađivati sa Crnom Gorom kao sa nama najbližom državom. Srbin u Podgorici, isto kao Crnogorac u Beogradu, uživa sva najveća prava”, naglasio je tada Dačić.

Kako političari često zaborave kad i što kažu, a i često govore ono što ne misle-postavlja se pitanje kad je Dačić bio iskren?

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
4 nahije
Gost
4 nahije

Puno pozdrava za ovoga majstora koji se potrudio da mi nađe komentar od prije mjesec dana i spamuje potpisujući se kao ja

Pantelija
Gost
Pantelija

Pozdrav za mog djaka Staru Podgoricu. Često mi se štuca, a znam da nema ko da me pominje bez on. Ja sam pisao o dogadjajima u Crnoj Gori koje su mi prepričavali pouzdani ljudi. A i ja sam nešto doradio. Umjetničke slobode, nećete zamjeriti.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Hvala Pangeliji što mi je otvorio oči.Sigurno je tako, Sima Sarajlija je okrenuo Njegoša i Crnogorce da budu Srbi, dao im Obilića medalje, knjaza Danila je naćerao da za školsku slavu, Svetog Savu, lično nagradjuje najbolje učenike, kralja Nikolu da srbuje zbog krune! Samo ne znam kako je vladiku Danila okrenuo da bude “voevodič srpske zemlje”? Nema u ovoj knjizi… Više »

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Možeš se vazda vratiti u crnu goru. 👍

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Patrijarsijski sabor se jednoglasno izjasnio da se zabrani javni rad cpc. Za sad ih nece gasiti kao organizaciju. Kiril ruski izgleda atakuje za vaseljenskog patrijarha, s putinom je jako blizak. On takodje podgrijava to oko cpc

Bodin
Gost
Bodin

Dokle je god SPC u Crnu Goru i domaćih posrbica biće pritisaka od Srbije , tuđa crkva i država Crna Gora ne mogu zajedno , jedno će se morati ugasiti !

Milosnik
Gost
Milosnik

U najrazvijenijim državama Evrope crkve nisu drzavne već im je sjedište u Vatikanu. To ih ne sprečava da prosperiraju i da se tamo živi bolje 10 puta nego kod nas. A o gašenju tih država ni pomena. Smisli nešto pametnije.

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Pa eto resenja, dobro velis-preseliti cpc u vatikan, pod papu, i onda odje nece biti problema oko crkve. I da se ujedinimo, spc ce pricescivati i kaditi i vjernike cpc. I svima ljepota.

da bude jasno
Gost
da bude jasno

Milosnik, milost za tebe, zaboga…pa imali smo u Crnoj Gori DRŽAVNU CRKVU – CPC! Sve do uništenja države. Što je tu problem, mi to moramo vratiti, drukčije neće moći!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Samo si Milosniče zaboravio da napišeš, da su to katoličke države.

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Kako to mislis? Pa i ti musliman si Srbin, znas to i ti i svi muslimani, dzaba vam bjezanje od istine a i ovo potisivanje na portale ka da ste kao crnogorci koji nisu srbi. Dzaba vam sve jer ako pukne 80% crnogoraca ce biti svi kao jedan jer znamo sto nam mislite vi muslimani i albanci. I nasi su… Više »

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

CrnaGoraAneMont, da nijesi ti đe tu glavu malo cuknuo te te mozak ne pita?

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

A, konacno, da neko na kulturan nacin zakaci mozda i glavne uzrocnike klanja medju crnogorcima, te crnogorcima i srbima. E, neka si reko, svaka cast. Ja im nista ne vjerujem, a mila odrzavaju jer su im to sigurna mjesta u vlasti. On to, nikako mudro, nego rutinski koristi. Sto se oni ne poklase oko vjere i religije i nacije izmedju… Više »

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Jesi li siguran da si ti ciste hriscanske krvi ?posle 500 godina vladavine turaka , sigurno nisi ni ti ni mnogi tvoji hriscani

Betoven
Gost
Betoven

Biće njih uvijek. Ali moraju pasti ispod 10%.

Piksi
Gost
Piksi

Oj svijetla majska zoro…kad to cujes ustanes i cutis!!!

Glukoza
Gost
Glukoza

Ili ne ustanes, jer ti smeta sto cujes stihove koje je napisao osudjeni ratni zlocinac.

Guzonin sin 💃
Gost
Guzonin sin 💃

Sad je samo problem kako sačuvati ova moja četiri miliona i cacinu milijardu jer treba strani pasoš za njih ja ga imam ali ga nemaju žena i dijete a bez pasoša ne mogu ništa. 👍

VHS
Gost
VHS

Ma može kako god. Mi smo fleksibilni.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Crnogorski jezik je jedini strani jezik koji se govori i predaje na srpskom. Dodana su dva slova, ali nije pronađeno nijedno prezime koje počinje tim slovima. Oni koji taj jezik uvode nikad javno nisu njime progovorili. Ne možete da zamislite da neki vođa Crne Gore i novokomponovani lingvista kaže “poslije šjednice šjutra da šjednemo da nešta ižjedemo”. Ako bi tako… Više »

Petar Petrović
Gost
Petar Petrović

Misliš da śutra poslije śednice śednemo da nešto iźedemo…vidiš kako znaš po Crnogorski kad oćeš.

RESERVE
Gost
RESERVE

Samo se ti Petre opusti, ne moras govoriti tim jezikom. Nama se ne zuri. Kad se krene od I razreda osnovne skole sve se to sredi. Vi ste nas gazili 200 godina, sve nase prisvajali. Vuk je uzeo nas jezik, ponio ga u Srbiju i asimilatorski ga nazvao srpskim.

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Kako ti mlatis. I to bez rezerve.

Lingvista
Gost
Lingvista

Ove priče oko mog jezika me podśete na problem koji imaju ovi što ga ne priznaju. U Crnoj Gori raste jedna biljka koja se zove śeruša. Kad ne bi imali ś onda bi pisali seruša. To me podśeti na jednu prolifičnu komentatorku koja ne priznaje crnogorski jezik i njoj bi baš odgovaralo ime biljke pisano srpskim jezikom.

Lektor
Gost
Lektor

A mene podśeti na jednog Lingvistu!

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Ta biljka ima svoje zvanicno, naucno ime, a vi u jeziku koji ste sklepali koristite lokalizme, arhaizme, neizvrsene glasovne promjene. Dok sam kao dijete sa sela koristio termine: śekira, đed, đe, đeca itd., crnogorski nobles se toga stidio. Nazivajuci to seljackim jezikom, danas na silu pokusavaju da ga ućeraju u svoj recnik

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Nijedna tema nikad nema ovoliko komentara kao ove vezane za bratsku Srbiju.Kako se palite glupi narode.A ovi vam drze maslov cijeli dan na portal da se vi lozite vise.

tragikomedija
Gost
tragikomedija

ih strasni napadi ne mozemo se oruzijem odbranit,nego pustite tu pricu i okrenite se mao realnim stvarima od kojih uporno bjeite plasirajuci narodu kojekakve budalastine

SDSD
Gost
SDSD

Da budem potpuno iskren, ja sam se 2011. izjasnio kao CRNOGORAC, ali više nisam tako naivan. Postalo je očigledno da je crnogorski identitet otet od strane ljudi kojima su idoli Sekula Drljević, koje strefi šlog kad vide ćirilicu, kojima je jedina dozvoljena crkva sekta CPC, koji slave Oluje i Bljeskove, kojima su braća ovi Murići koji mrze krstove i Njegoša,… Više »

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Ja sam vam reko sta se valja. Opet ujefinjenje da srbijom, sva crna gora. Ktitori tramp i putin i ruski patrijarh sa antiohijskim

znalac
Gost
znalac

Dr V. Perunicic, nikad, a ni tad! Upamti i zapiši, pa taman kad ni praha od Crnogoraca ne bi bilo! Spuštavasmo se mi na vaše uže, reče najviđeniji Crnogorac!

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Upravo se veceras vratio sa skupa u kraljevu, organizovala srpska akademija i vlada kostic sa lozom princ crni djordje. Bice opet referendum po resavanju kosova. Nesto tramp ne mirise cg, pa insistira na tome

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Pi, pi, daleko bilo… pa zar još ima ološi koja sanja ujedinjenje. Nikad više sa srbima

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Pi pi pi daleko bilo nikada vise sa crnogorcima. Ni u ludilu!

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Samo treba DNK prouciti i vidjeti ko su Crnogorci a i ostali narodi ma Balkanu. Mislilo se da smo Sloveni dok se nije otkrilo da imamo vise i Keltskog i Vlaskog i Ilirskog genotipa. Tu sve price o srpstvu padaju u vodu. Ima Dinarski tip u kojem su Crnogorci, Srbi i Hrvati iz Hercegovine, Like, Dalmacije i Istre slicniji medjusobno… Više »

loky
Gost
loky

Pa svi narodi su se izmijesali. Tako su i Albanci od Grka sa Krita koji su naseljavali sjever Grcke odnosno Epir, vremenom prihvatili plemensko uredjenje kao i mi. Sto se konkretno nas tice, Srba, Crnogoraca, Hrvata, Bosanaca, mi smo jedna zasebna Dinaridska rasa. To je u knjizi “The Races of Europe” opisao Carleton S. Coon, ali nije precizirao odakle svi… Više »

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Tako je KraljevicuCmarko.
Pogađaš u metu stalno.

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Oni su imali jednu teoriju da i sjeverni irci imaju slican genetski kod. Sustina je da ne mozes da gledas samo na gene, nego i na faktore okoline. Obicaji, konstitucija, krsna slava, mijesanje stanovnistva, uticaji turske, tatarske i najezda novijih vremena. No ti sa montenegro-bombonima ne mozes na tu temu. Oce samo da nisu srbi. Bice i irci.

Marko
Gost
Marko

Ajde Srbi kazite jednu naciju na svijet sa kojom vi mozete zivjet ,a da niste ugrozeni

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Gore je zivjeti i umrijeti podvijena repa kao ti Marko

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Pa vi Srbi ste poznati po podvijanju repa za razliku od nas. Ni pred vama ga nijesmo podvili no ste nam noz u ledja zabili

Milosnik
Gost
Milosnik

Kako niste podvili rep? Evo na brzinu dva puta da navedem. Prvo, zar vas nije Stefan Nemanja “okupirao”? Drugo, 1918. godine srpska vojska opet “okupirala” Crnu Goru! Gluposti su ovo, ali kad se već razbacujes njima, da ti na takav način i odgovorim.

Čmarko
Gost
Čmarko

Zaboravljaš da je on unutra, u toplom!

Glukoza
Gost
Glukoza

Madjarska, Rumunija, Bugarska, Grcka, Slovenija, Ceska, Slovacka, Austrija, Svedska, Norveska, Svajcarska itd.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

S Madjarima i Bugarima se nikad nijedte slagali do zsdnjih nekoliko godina. A sa ovim ostslima su svi dobri.

Milosnik
Gost
Milosnik

Ti pitao, ja odgovorio. Treba li još da ti nabrajam?

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Glukoza, da se nadovezem na tvoj komentar – ukratko, dobro manje vise sa svima osim nacijama izmisljenim poslije ’45te.

RESERVE
Gost
RESERVE

Pa ne bih bas rekao daje tako. Sa Madjarima ste uvijek lose stajali ojvodinu, sa Bugarima ratovali, sa Rumunima nije sve bas najbolje zbog vlaskog naroda, Rumuni vam u Rumuniji uzimaju crkve i manastire, Slovence ste istjerali iz Jugoslavije, zvali ste ih beckim konjusarima i janezima, Austrijanci su vam Njemci, mrzite Federera zbog Novaka, kao i svajcarske Albance i sudiju… Više »

Betoven
Gost
Betoven

Odlično. Nas pustite na miru , a državu napravite sa Švedjanima, Norvežanima i Švajcarcima i njima objašnjavajte da su Srbi i da govore srpskim jezikom.

Dr V. Perunicic
Gost
Dr V. Perunicic

Aj ti kazi ijedan narod PRAVOSLAVNI u svijetu koji ima i slavi krsnu slavu bez Srba?

SDB
Gost
SDB

Najvece Zlo je ruska crkva srpska je samo “crna ruka” ps.moto klub nocni vukovi od njih se pazite

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

— Његош је створио тај народ, тако да он не зна ни шта ће с њим, ни шта ће без њега. Он је учинио да тај народ има себе у свом језику и борба са њим траје до данашњег дана, трајала је за његова живота, а још више после његове смрти. Он је можда то и знао кад је оставио… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kad ga toliko poštujete objasni zašto je Kralj Aleksandar srušio Njegoševu kapelu 1924 godine a novu koju je podigao u čast svoga sina, posvetio Sv.Đorđu, slavi Karađorđevića. Prije no odgovoriš, pogledaj foto đe se vidi da Srbi ruše kapelu i pročitaj govor sa otvaranja Kralja Aleksandra.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Da saznas Stari ,da nijesi u zabludi Kralj Aleksandar Karađorđević je htio Njegošu na Lovćenu da podigne mauzolej, napravljeni su i nacrti mauzoleja, ali nije imao sredstava za takav graditeljski poduhvat.
Tekst i crteži su objavljeni u časopisu Nova Evropa, 1. januara 1925. godine.
Nacrte za mauzolej koji je planirao da sagradi kralj Aleksandar Karađorđević, uradio je Ivan Meštrović.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Baš neobično. Prvo je srušio Njegoševu kapelu, pa je htio da mu podigne novu a onda se predomislio i napravio je svom sinu. Kapelu koju je tada trebao da pravi Meštrović ne liči mnogo na Mauzolej.

Lektor
Gost
Lektor

Nešto mislim, da nijesi ti Stara Podgorice išao sa Ve$om u školu? Mora da vas je isti učitelj oštetio!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nažalost Lektore, to se u školi nije učilo. Ne bi vas zaluđenika koji ste protiv Crne Gore, toliko bilo. Nađi fotografije iz 1924 sa rušenja, i pročitaj što je Kralj Aca pisao, pa će i tebi biti jasno. No se vi bojite istine, ka đavo krsta.

Bazinga
Gost
Bazinga

Nije imao para ni đeda da izdržava, kakva je to bila duhovna i moralna sirotinja. Malo sam piso o porijeklu Petrovića i Karađorđevića nađi u komemtarima. Dako te to osvijesti malo jer ti se i Lovćen tu pominje! Porijeklo i čojstvo zaboravljeno! Neosporno porijeklo Srpsko ali prije svega Crnogorac, dok je neba nad nama!!!!!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kad budu imali para moji će mi kupit drugu knjigu, da dopunim što fali u ovu Pantelijinu. Zato nemojte zamjeriti što lupetam o nečemu što ne razumijem.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Nazalost Stari tvoje knjige pisu politicari ,a ne istoricari

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

dobices je besplatno pred izbore

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Не треба заборавити и чињеницу да поглавар Католичке цркве понудио новац за рушење Његошеве капеле на Ловћену.

У писму митрополиту Данилу, наводи се да папа предлаже да се с Ловћена „скине она мала капела и смести у музеј или Његуше… где би одговарао намени, где историја тог времена – изумрлог народа још једино може да се види“.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha ha ha. Ti si Petre potpuno ciknuo. Mitropolit Danilo je umro prije Njegoša 120 godina. Majko moja kakva si ti neznalica. Jedino te je prevaziša ovaj ispod, što se potpisuje kao ja.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Veseli staropodgoričanine, nick Petar Petrović misli na Mitropolita Danila Dajkovića, koji je bio Mitropolit crnogorsko-primorski u vrijeme rušenja kapele na Lovćenu 1972 od strane crnogorskih komunista. Molim te, okani se interneta i Pantelije, uzmi čitaj ozbiljne knjige.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Opet veseli staropodgoričanine pričaš neistine. Mihailo Petrović , unuk Kralja Nikole u svojim memoarima piše da su ga austrougari srušili, a Kralj Aleksandar obnovio. Vjerovatno ne znaš, Sveti Đorđe je krsna slava Petrovića.

aoooh
Gost
aoooh

Petar Petrovic, Perice jadan, OSVESTI SE! Oreš po Crnogorcima nekažnjeno.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Ovo su cinjenice ,ja nikoga ne vredjam

dokle?
Gost
dokle?

Petar Petrovic, takozvani, kakve veze ti imaš sa Njegošem? VIĐI ŠTO JE O NJEMU PISALA iSIDORA sEKULIĆ PA MI RECI

Bazinga
Gost
Bazinga

Kad se dilele poslaničke plate jesu li diskriminisani? Kad imaju opštine u kojima su na vlasti, ko je diskriminisan? Kad Crnogorski Srbi pominju druge nacionalnosti, kad sve posrbljuju, ko je diskriminisan? Kad ne priznaju domovinu u kojoj žive, ko je diskriminisan? Kad daju Skupštini ultimatum od 10 minuta, ko je diskriminisan? Kad priređuju parastose svojim idolima, ko je diskriminisan? Kad… Više »

AHAHAH
Gost
AHAHAH

Pa upravo te opstine dje je opozicija ahahhaha Iz njih vuku sve u Podgoricu, a nista ne vracaju! Poslije vi poltroni mjesate nadleznosti lokalne i drzavne samouprave! Da zivis na primorje, znao bi sta DPS radi.

Bazinga
Gost
Bazinga

AHAHAH DPS=DF a sad mi odgovori na pitanja, ko je diskriminisan? Ali polako ostavi duže pertle, za svaki slučaj!

HAHAHA
Gost
HAHAHA

Srbi jadan ne nebio! Srbi! Za mnoge drustvene aktivnosti ti prebrojavaju krvna zrnca i ako nadju slovo S od Srbin, zaboravi. Sta mislis koga inspekcija obilazi najvise u privatnim objektima, restorani i to?

Bazinga
Gost
Bazinga

A mi nemamo inspekcije no mi imamo dvije nagrdne inspekcije DPS=DF koji su većinom bili u zajednički DPS, a sad u podjeljeni DPS, a sve rad svojih interesa. Nisu vas zadojili srpstvom a nas crnogorstom bez razloga no to ima pozadinu. Čitajte malo insajdrer pa se informišite šta se sve radi narodu iza leđa. I prestanite da ispisujete lažnu istoriju.… Više »

AHAHAH
Gost
AHAHAH

Pa da si jos sto citao od Dobrice, bilo bi ti jasno na koga je to mislio.. On recimo nije dijelio CG na Crnogorce i Srbe. Dok si u pravu za ovo prvo sto si napisao.

21 MAJ
Gost
21 MAJ

E pa otkrijte na vakat sto se valja dok je jos iza brda.. placeni ste za to.

utulinovic
Gost
utulinovic

da da

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Crnogorac ne moze biti a da nije Srbin. Sve drugo je laz i prevara dushmana. I muslimani u CG su Srbi i zna to svako no danas svi lazu i izmisljaju nacije. No bojim se da ce nam na nos izac ovo odricanje od svojih predaka i klanjanje i ljubljenje ruku dusmanima pravoslavlja. A ove prodate duse ce utec i… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Niko ne može biti dvoje. Crna Gora je starija država od Srbije 200 godina i sa duplo dužim kontinuitetom. Bilo bi lijepo da nam objasniš, odakle uopšte Srbi u Crnoj Gori, sem ovih 2-3% što se doselilo poslije drugog rata.

Charli
Gost
Charli

Da ti ja objasnim crni Podgorice. Spustili se kad i vi sreco moja (da zanemarimo sprstvo kod starih Crnogoraca). Jesi cuo za Stjepan Vukčić Kosača ? Upadao vam u Zetu u 15. vijeku. Sa tim da je Zeta bila par sela. Znam da zato na oci ne mozes Herceg Novi, i zoves ga grad izbjeglica, ali to je samo tvoje… Više »

Charli
Gost
Charli

Podgorice, sam si rekao da su nacije nastale prije nekih 250-300 god. (mada nema toliko). Tada nisu pričali tako kao ti, nego su se dijelili na Katolike i Pravoslavce. Možeš ti da uzimaš kriterijume kakve god želiš, ali je činjenica da su to bili južni slaveni pravoslavne vjere zvani SRBI. Btw vi ste jedina nacija u Evropi koja nosi ime… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Charli, Znači da su i Bugari Srbi. Što si se Hrvata odreka. Oni su pokatoličeni Srbi. Vidiš li jadan, kakve gluposti pišeš. U okruženju su Austrijanci, Italijani, Švajcarci… koji imaju naciju po državi. I ne odgovoriste mi. Okle srbi u Crnoj Gori?

Charli
Gost
Charli

Ja ti evo cijelo vrijeme objasnjavam, ali ti ne zelis da skapiras… Hvatas se Nemanjica (teritorijalno najslavniji vladar izmedju ostaloga), kao da Srbi nisu imali vladare prije njih. Pa imali su 500 god. ranije Vlastimirovice na samom pocetku 7. vijeka! I pored svega toga pitas od kud oni po CG xD Koliko je samo migracija plemena, kasnije prezimena bilo na… Više »

Charli
Gost
Charli

I pusti se Hrvata, nego sta, nego su bivsi Srbi vecinom! Pa je li im Nemanja, kao i Duklja bila skroz do sjevera danasnje zemlje?! Znacenje Srbin se ne veze za teritoriju, nego plemena juznih Slovena kroz pravoslavlje. Tada su se narodi djelili po vjeroispovjesti (dje su muslimani do dolaska Osmalija), a ne “nacionalno”.

4 nahije
Gost
4 nahije

Kralj Nikola je Srbovao zbog zajedničke krune, Danilo zbog toga što je volio da vaćari srbijanke, Njegoš jer ga je zajebao Sima Sarajlija, Petar I jer su ga Rusi iskorištavali. Sava i Vasilije su pod pojmom Srbi mislili Pravoslavac, a Vojvodič zemlji srpskoj Danilo Šćepčev jer je ubačeni velikosrpski agent iz Bosne.

Charli
Gost
Charli

Da, i sto si se uhvatio Nemanjica, kad su daleko DALEKOOO prije, Srbi imali PRVU dinastiju Vlastimirovic?

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Prema Jovanu Cvijiću, srpska plemena na teritoriji Crne Gore dele se u dve grupe, crnogorska i raška plemena. Crnogorska odnosno plemena stare, istorijske Crne Gore nalaze se između doline reke Zete i Skadarskog jezera sa jedne i Boke kotorske sa druge strane. Naseljavaju četiri nahije: Katunsku, Lješansku, Riječku i Crmničku. Raška, nazvana tako jer je većina njih u oblasti nekadašnje… Više »

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Васојевићи су највеће српско племе, које је настањено у источном делу Црне Горе, у Лијевој Ријеци и с обе стране Лима све до реке Љешнице, а некада се тај предео звао Стара Србија. Такође Васојевићи су и једно од брдских племена које се заједно са староцрногорским и старохерцеговачким племенима ујединило у јединствену Црну Гору. О њиховом имену и поријеклу постоје… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A što bi sa vilama i krilatim konjima iz pjesama iz kojih ti istoriju učiš. Sa tobom je neozbiljno polemisat, jer pojma nemaš.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Uz gusle se to pjevalo al u srpskim a ne turskim kucama

znalac
Gost
znalac

Petar Petrovic, gusle su instrument Crnogoraca. Konsultuj Prospera Merimea i Puškina, A možeš i Voznesenjskog. Ajte Srbi, oladite više, dosta je ove vaše tirade. Živite ođe mirno ako hoćete, ako nećete moraćete.

dokle?
Gost
dokle?

Cvijić iz SANU. Ajte doma da ve zamolim ne burgijajte više po Crnogorcima!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Војислављевићи су српска средњовековна династија, која је наследила власт над Дукљом преко Јована Владимира и српске династије Властимировића. Ова лоза владала је Дукљом и околним подручјима, укључујући и Захумље, Рашку и Босну. Њихова владавина је трајала од 1018. до 1186. године, када је доминацију преузела династија Немањић.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Sad imaš problem. Svi Srbi znaju da su Nemanjići prva srpska dinastija a Stefan Nemanjić Prvovjenčani, prvi srpski kralj. Vojislavljevići su 200 godina prije Nemanjića. Kralj Mihailo 140 godina prije prvog srpskog kralja, Ali vama 200 godina, tamo-ovamo, nema veze.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Средњовјековну државу Дукљу насељавали су углавном Срби, што директно и индиректно потврђује низ докумената и хроника од 9. до 13. вијека. Франачки хроничар Ајнхард у својим Аналима (Франачка Хроника, Ајнхардов летопис, лат. Annales regni Francorum) из прве половине 9. вијека, описујући устанак панонског кнеза Људевита (818—823), помиње његов бијег Србима[6], „…за који се народ каже, да посједује велики дио Далмације…… Više »

alan ford
Gost
alan ford

Najstarije Srpsko pleme je grupa TNT pod vodjstvom najstarijeg srpskog vladara BROJ JEDAN starijeg i od Ameba kikikikikikiki

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pomaže Bog staropodgoričanine. Evo da ti citiram Marka Đukanovića predsjednika skupštine Crne Gore 1910.godine, koji je prilikom krunisanja Kralja Nikole rekao: Zna se da je prva srpska država Svetog Kralja Vladimira nikla na području Crne Gore, zna se da je Zeta bila kolijevka Nemanjića i njihova mila djedovina, zna se pošto je srpsko carstvo propalo da se Uetsko gospodar Ivan… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha. Jak ti je štih, taman ka Momir Bulatović. Duklja je 200 godina bila država od Stona u Hrvatskoj do Drača. I tu nije bilo Srba. Okle se Srbi pojaviše. Kako oni što odoše u Peroj prije 300 godina nijesu Srbi no svi Crnogorci. A sad ti citiraš što je reka neko koga je Beograd plaća.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Ne budi prost ,nego istoricar sa cinjenicama

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ja imam knjigu od novinara Pantelije, u njoj je sve tačno, to ne piše u njoj! Ako postoji neka druga knjiga javi mi!

Charli
Gost
Charli

Ne lupaj Podgorice! Prva Srpska dinastija je Vlastimirovic!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Bog sa tobom veseli staropodgoričanine, ti za Marka Đukanovića, predsjednika skupštine i čuvenog arhitektu, koji je učestvovao u gradnji hrama Svetog Vasilika Ostroškog u Nikšiću tako pričaš. Da te samo još podsjetim da je u mjestu okupljanja tvog plemena Manastiru Morača 1648. izabran srpski Patrijarh , a moračko pleme je srpstvu dalo i Mitropolite i Patrijarhe.

dokle?
Gost
dokle?

Oprem dobro, “hrišćanske ” zemlje, kakve “srpske”, to je kolokvijalno, ne luduj! Stric mog oca pisao se 1914. da je po nacionalnosti Crnogorac iz Crne Gore, imam dokumenat. O čemu ti pričaš, “stručnjače”?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

A mome đedu, rođenom na Čevu, piše da je državljanstvom Crnogorac, nacionalno Srbin.

Rankovic
Gost
Rankovic

Kakve veze drzave imaju sa tim? Pojam Srbin je puno stariji i od drzave Srbije i Crne Gore !

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Svaka cast na komentaru

aoooh
Gost
aoooh

CrnaGoraAneMont, daleko bilo!

Betoven
Gost
Betoven

Ja idem i dalje. Japanac,Švajcarac i Norvežanin takodje ne može biti , a da nije Srbin. Ili što bi rekao Milić od Mačve – Srbi su pupak planete.

Piksi
Gost
Piksi

Iza brda se valjaju ….. a ovi politicki Srbi po Crnoj Gori imaju visa prava nego mi.Ne priznaju drzavu ni himnu a ni jedan se ne odvoji ni od plate nit od penzije!!!

hrvoje
Gost
hrvoje

nešto mo je to poznato,vole putovnice i kune ,čudo jedno ,da ne poveruješ

Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Piksi, objasni tu logiku neocrnogoraca da se neko odrekne posteno zaradjene plate ili penzije samo jer je Srbin? Jel to zafalilo para u kasi pa se mora ukinuti Srbima da bi imalo da se da onima u Petnjici i Plavu?

Cg 1
Gost
Cg 1

Koliko posteno zaradjene?Stalno im smetaju ne srbi.Sire mrznju i primitivizam.Da nije vas zlobnika prosrpskih zabavio bi se narod sa realnim zivotom a ne vasom izmisljenom istorijom i kompeksima nize vrijednosti

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Mi muslimani smo listom za Mila dokle god je on protiv Srba

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

A sta ce biti s kucom

dokle?
Gost
dokle?

Petar Petrovic, TO NIJE TVOJ POSAO, TI IMAŠ REZERVNU KUĆU

Željko
Gost
Željko

Našem Predsjedniku je lako jer UVIJEK ima 30 % glasača za sebe ( Albanaca, Bošnjaka i Hrvata ) unaprijed koji će glasati za njega!!

Cg 1
Gost
Cg 1

Pa to su gradjani ove drzave koju postuju u cemu je problem?Samo srbi imaju pravo da glasaju?Mrzite sve !Zamislite da se u bilo kojoj evropskoj drzavi broje glasovi po nacionalnosti.Kakvi primitivci!!!

Rankovic
Gost
Rankovic

Ljudi, kazu da Putin ne moze da spava, po cijelu noc place i razmislja kako da pokori montenegro! Na vrucoj je vezi sa Patrijarhom Irinejem i Matijom Beckovicem, ovo mora da je neka njihova akcija ! Popove u montenegru su zamjenili njihovim klonovima, obucenim od strane GRU , napad moze poceti svakoga casa, drzite se montenegrini !!!

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Rankovicu, snila baba što joj milo bilo…

Nenad
Gost
Nenad

e blago vama kako vam je dosadno…paranoja..da mije znati a li i cdm ili sukovic u zivoj istini imaa drugu temu o srbije..jesmo li nezavisna drzava jesmo..mozeli ko toponistiti..ne moe..jesmo li u nato jesmo..je li to dodatna garancija..jeste..pa sto je vise brte mili,,ima li kakvih vijesti iz cg ..sto je dobro, sto lose, kako naprijed..nema izgleda..za svaki nas promasaj je… Više »

znalac
Gost
znalac

Garasanin je kralj

znalac
Gost
znalac

znalac, A ŠTO ĆE TI MOJ NIK SEM DA POKAŽEŠ KAKO SI PLAGIJATOR I NEINVENTIVAN?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Mi pocrnogorčeni Brdjani smo velika magarad

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Da si bar magare, neko bi od tebe ima koristi. Ti samo parazit, koji sa budžeta, pljuje po Crnoj Gorii koja ga hrani. No ti srećom, polako ističe rok trajanja.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Sram vas bilo, oba! Po cijeli dan na portalima.

SEKULA DRLJEVIĆ
Gost
SEKULA DRLJEVIĆ

CRNA GORA IDE SVOJIM PUTEM ,TRZAJI SMRTNIKA NA UMORU SU NA DIJELU
ŽIVILA CRNA GORA I CPC I SVI LJUDI KOJIMA JE CRNA GORA U SRCU

znalac
Gost
znalac

SEKULA DRLJEVIĆ, Amin!

SEKULE DRLJEVIC
Gost
SEKULE DRLJEVIC

Amin tebi znalac i tvojoj okupatorskoj crkvi spc vrijeme vam istice u C.G.

znalac
Gost
znalac

SEKULE DRLJEVIC, pobrkao si znalce, ili crkvu, no, nema veze, zna se: Živjela Crnogorska pravoslavna crkva na vjeki vjekova!

Starac Focco
Gost
Starac Focco

E bass mene briga i za vukoslavccebicce i petrovicce,oni su, u to vrneme zzivjeli i radili kako su htjeli i shodno svojim interesima.svi moji su se izjassnjavali Crnogorcima i danas je tako.A ovi izrodi proizassli iz Milosseviccevov ssinnela naprasno postasse Srbi i ako se njih oko 30 procenata,na popisu 1981.vodine izjassnjavalo kao Crnogorci.Neka ova vlast donese prave zakone,pa Daccicc,Irinej,zli Amfilohije… Više »

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Starac Focco, baš tako! Amin!

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Ti si musliman i mrzis isve pravoslavno pa ti isto pisa se crnogorac ili srbin. Znamo svi koliko vi volite crnu goru, isto ka vi i ocevi i djedovi, uvjek sa okupatorom protiv Crne Gore i pravih Crnogoraca.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Po mom osećanju, sadašnja crnogorska vlast je pobedila svoj narod, ona ima više glasova u Gusinju, Rožajama, Plavu, nego u Pivi, Morači, Rovcima i u svih sedam crnogorskih brda. Možda bi bila ideja da ta brda i ne glasaju, jer kako god glasali — to je nevažno.“

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha. “Po mom osećanju,.. ” Glup li si, sve ti prosto.

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Nije glup no si ti musliman pa ne shvatas kako ke kad ti dusmani upravljaju zemljom za koju su oci i djedovi zivote dali boreci se protiv okupatora sa kojima su tvoji oci i djedovi uvjek bili.

Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

Opet kvazi patriota Zagrebacko Cucki tic da nas poducava

Scepan
Gost
Scepan

Banovina Zeta je proizasla iz zlocinackog projekta nestanka Crne Gore. Drzavu slobodara, jednog nepobjedivog lava, su bili sveli na neko banovinu.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Sveli?! Uporedi granice Zetske banovine sa današnjom CG pa ćeš viđet koliko si lupio. Crni Šćepane.

СрбинПодгорица
Gost
СрбинПодгорица

Признање Косова, слање војника на Косово, слање официра на прослалу етничког чишћења Срба, хапсе се држављани Србије, туку се држављани Србије. Срби у ЦГ дискриминисани на сваком основу, без права на свој језик, без права на запослење. После свега овог ви очекујете нешто, и све шта радити покузаје да је патријарх Иринеј био у праву.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Kapa dole za komentar

Tandrkecu
Gost
Tandrkecu

Da si jos nesto procitao od Dobrice, znao bi da misli na tebe i slicne.

MNE
Gost
MNE

Jopet lažete. Evo ti pa čitaj: „Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno. Laž je srpski državni interes. Laž je u samom biću Srbina. U ovoj… Više »

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Nije jopet nego opet ,opet pravis gresku

MNE
Gost
MNE

Nije jopet nego jope!

Reserve
Gost
Reserve

Napustanje saveznistva u Veljem ratu, izdaja saveznistva na Skadru, Garasaninov program sravnjivanja srpskog i crnogorskog naroda, Crna ruka, utociste i organizovanje teroristickih organizacija, bombaska afera, spijuni na crnogorskom dvoru, zavjera i ubistvo Knjaza Danila, izdaja crnogorske vojske na Mojkovcu od strane Petra Pesica, okupacija 1918, nasilno prisajedinjenje Crne Gore Srbiji, suspenzija legalnih organa vlasti, krvavi bijeli teror, negiranje svega crnogorskog,… Više »

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Rekli su da Montenegro nije ratovala i da nije bombardovana. I to je istina. Ratovala je i bombardovana je srpska Crna Gora. Držeći taj trend, ostalo je još samo da promene pol .

znalac
Gost
znalac

СрбинПодгорица, kako je? Oće li to? Stidi se ako ti je obraza ostalo!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Ovako je Veliki Njegos govorio
Српски пишем и зборим,

Сваком громко говорим,

Народност ми Србинска,

Ум и душа Славјанска

(Његош, 1833)

kiks
Gost
kiks

Petar Petrovic, pitaj ti Njegoša za Nemanju…i srpsku Italiju, pa će ti biti jasnije

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Idi pa ti pitaj

kiks
Gost
kiks

Neću, kiksaću!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

eh , jbg

Bazinga
Gost
Bazinga

Petroviću pitaj Nikolu kako mu je bilo u prognanstvu? Možda da ga nisu zet i unuk proćerali bilo bi mu lakše? Ko ti je bliži, ako si pravi Petrović Petar I Karađorđević ili Nikola Petrović ko ti je krv? Ovako uradi DNK-analizu pa mi javi ishod, ko ti je bliži. Ali ima jedan uslov, uradi DNK-a sa Petrom I Karađorđevićem,… Više »

Charli
Gost
Charli

Oh crni bazinga pa lijepo ti priznade tom pričom da smo isti narod hahaha

Bazinga
Gost
Bazinga

Pa naravno da smo isti, samo sa različitim pogledima na stvarnost. Opstrukcija i demagogija je kraljica neznanja ili možda i bezobrazluk. Istorijski je poznato da su od sina Đurađa Bogutovića Heraka nastalo brastvo Herakovića i bila dva brata Petar Kaluđerović i pop Đurađ a od njih Petrovići i Popovići sa Njeguša pod Lovćenom. A Karađorđevići odakle su? Iz Vasojevića,ne zna… Više »

Charli
Gost
Charli

E to je već realno opisano stanje! Erakovici s Njegusa dosli iz Ercegovine? Dobro, sta je onda problem sa Srpstvom? Čemu pljuvanje na sopstvenu istoriju? Čemu okretanje ledja u tolikoj mjeri od braće Srbijanaca? Pa i oni izmedju ostaloga masovno vode porijeklo od tih plemena. Ako smo isti narod, zašto se ne držimo skupa? Sto misliš zašto su Rusi, Francuzi,… Više »

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Charli, PA ZAŠTO SE ONDA NE VRATITE ISKONSKOM CRNOGORSTVU NO SRBUJETE PO SVAKU CIJENU, A?

AHAHAH
Gost
AHAHAH

Crnogorka zato sto to i jeste iskonsko CRNOGORSTVO! Tebi su politicari isprali mozak u ovim turbulentnim vremenima, dje se ne odricu majci tako lako novca i moci.

Charli
Gost
Charli

Evo odgovorio ti je ovaj, sve od rijeci do rijeci kako bi ja.

Charli
Gost
Charli

I, ne bih rekao da je to bio presedan, bruka jeste. Ako pogledaš, da je to praktično normalno kod plemickih srodnika, da se i na takav načina bore oko vlasti. I Dušan “silni” je na nagovor Zetskih plemića svrgnuo svoga. To je samo jedan od primjera, kako na Balkanu, tako i u svijetu. Pare i moć ljude kvare…

Bazinga
Gost
Bazinga

A šta vas pokvri? Pa pišete ono što vam odgovara!

Charli
Gost
Charli

Koga sta pokvari? Pa vi ste se odrekli Srpstva koje krasilo vjekovnu CG! A kad vec citiras Dobricu, treba da znas da je mislio na takve… On nije dijelio narod u CG na Srpski i Crnogorski.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Bazinga, nijesmo “jedan narod”, pusti to i čitaj dokumenta i pitaj se zašto su našI stari vladike pisali i govorili da “CRNOGORCI IMAJU PETROVIĆE, A SRBI NEMANJIĆE”, BAŠ TAKO STOJI U PISMIMA VLADIKA CRNOGORSKIH RUSKIM CAREVIMA U 18. VIJEKU.

Bazinga
Gost
Bazinga

Pročitaj ti “Deobe” pa će ti bit sve jasno ko dan.„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“iz knjige Dobrice Ćosića

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

»A DA ČOČE, BOŽIJA TI VJERA, ZNAM JA TU VESELU SRBADIJU, NO KUD SU JOJ TI SINOVI JUNACI BILI, DOK JOJ NIJE BOG DA KARAĐORĐA? TA VI SVI TAMO FASTATE JEDNOGA NJEGA JUNAŠTVOM; A KAD VI BOG NJEGA UZE IZMEĐU VAS, A VI SVI SUNOVRAT U TURSKI JARAM OPET! NO KRŠNA I SIROMAŠNA CRNA GORA NE HAJE NI ZA NEMANJE… Više »

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Ne kopiraj mi ime i prezime stavi svoje ako smes

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Hahahaha…ako smem? Neka ološu

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Uzmi senvic mozda ogladneo

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Savo Fatić potpreśednik podgoričke Skupštine 1918
“Ja vas molim, gospodo, da stavimo na stranu Istoriju Crne Gore. Što se pak tiče njezine političke istorije, ja je dijelim na dva dijela: na do juče i od juče. Mi više nijesmo Crnogorci nego Srbi.”

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Opet me kopiras

iop
Gost
iop

Sta li sada zli srbi orci i necastive sile iz srbije spremaju? glavna preokupacija srbije je crna gora,a ne prosjecna plata 200e i bijeda tamo.Dukljanoidi,sad da dovedem djecu iz vrtica,ona nece povjerovat u ove histericne price.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

U tu bijedu doslo pola CG prike moj

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Samo srbi iz CG. I poneka posrbica.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Profi bot krade tudje ime i prezime ,crni jado

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Zar Crna Gora nije ušla u NATO da bi bila bezbjedna i sigurna od svih spoljašnjih i unutrašnjih prijetnji? Po komentarima mi se čini da ni NATO nije što je bio.

Radijatorčić
Gost
Radijatorčić

Ne bije nas niko iz NATO, osim Tramp!

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Oprem,
Ima NATO iskustva sa Srbaljima, pa im je bolje da ga ne testiraju ponovo.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Sotona osta Sotona ,ne napredova nimalo

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Za vas Srbalje je i malo dovoljno. Ne moram se trudit’ mnogo.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Nism reko malo vec nimalo povrati se

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

I toliko je dovoljno.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

U pravu si Fra, Srbi imaju loše iskustvo sa NATO-om. Ipak je to vojna organizacija koja je bombardovala Srbe sa 10.000 metara visine. Kada su se malo spustili i pokušali kopnenu ofanzivu, na Košarama i Paštriku su dobili po nosu, pa su onda počeli su da gađaju bolnice, civilne objekte, vozove, mostove… Za 78 dana najveća vojna sila na svijetu… Više »

bekrija
Gost
bekrija

Zašto ste se onda predali ?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ko se predao?

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Oprem,
I onda je srbaljska pobjednička vojska slavodobitno uskliknula”Kosovo je odbranjeno” i ostala tamo.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Onda je potpisan kumanovski sporazum, koga naravno Ameri i EU ne poštuju, ali i to će proći, a ostaće zapisano da najveći vojni savez nije uspio za 78 dana osvoji jednu stopu srpske teritorije, već su po potpisivanju primitja, kao što obično rade, na prevaru okupirali dio teritorije Srbije.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Oprem,
Ostaće zapisano da Srbija tamo više nema nikakvu vlast, policiju ili vojsku, kao i što će Srbalji uskoro da priznaju državu Kosovo.
Osim toga, NATO nije ni morao to da radi, isto kao što i Rusi nisu morali da odu sa prištinskog aerodroma.
A te srbaljske pobjede, čuvene su i kroz istoriju. Junačke pogibije bez rezultata.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Fra, Srbija na Kosmetu trenutno nema vlast, imaće je opet. A pobjede na Košarama i Paštriku, kada je OVK potpomognut albanskom vojskom i NATO-om dobio po nosu ostaće zapisani u istoriji.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Oprem,
Oće li ili neće, možeš da nagađaš ili želiš…
Ono što ne možeš da nagađaš je da su Srbalji izgubili rat, sa njim i teritoriju i to je ono što će ostat’ upisano u istoriji.
A koliko me pamćenje služi i pakao Košare su izgubili.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Bitka na Košarama je bila od 9.aprila do 10.juna . Puna dva mjeseca su OVK, albanska armija i NATO avijacija napadale karaulu, koristeći čak i kasetne bombe koje su zabranjene Ženevskom konvencijom. I nisu uspjeli da ih zauzmu za čitavo vrijeme rata

alan ford
Gost
alan ford

Kapitulacija ili ljepse receno Kumanovski Sporazum da bi se umirio narod. Tako je bilo i u Knin .Dok su bili bolje naoruzani i imali podrsku JNA bilo je i balvana i oklopnog voza i kurcenja i mindjusara i malog knindje i kapetana Dragana i Miki Mausa i Bore Corbe i novac se stampao i pjevalo se VECERAS SE TUDJMAN PECE… Više »

licemjeri
Gost
licemjeri

priznavanje juzne pokrajine, eto šta se dešava

Uip
Gost
Uip

Dukljani mrze Srbe zato jer konvertiti mrze ono što su bili prethodno. To je objasnio istoričar Aleksandar Raković, mislim mogu samo da zamislim kakav je pakao u dušama tih ljudi koji su svjesni da su im svi preci bili Srbi a oni sada bolesni anti srbi.I što reče Matija Bećković Crnogorci su jedini koji ništa nisu morali da dokazuju a… Više »

nasmijah se
Gost
nasmijah se

A, kakav crni Raković, Terzić, Deretić…? Ludnica od tih “naučnika” velikosrba!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Gledaš se u ogledalo?

Uip
Gost
Uip

@nasmijah se A tek oni tvoji Jevrem Brković, Novak Kilibarda, kakve su to tek psihopate i manijaci ali dobro vama su uzori što mnogo više o vama govori.

nasmijah se
Gost
nasmijah se

Uip, zaboravio si: Crnogorci koriste DOKUMENTA koja ne lažu i ne falsifikuju, pa tu ste nemoćni, osvajači Crne Gore!

kiks
Gost
kiks

Moralne i svake druge horizontale!

Reserve
Gost
Reserve

Srbi su izmisljena nacija nastala projektima Ilije Garasanina i Vuka Karadzica. Kako neko ko je robovao 500 godina moze imati naciju.

kiks
Gost
kiks

Samo ti budi u rezervi da ne kiksaš ka ja.

Uip
Gost
Uip

@Reserve Nije tačno da su Srbi robovali 500 godina, parče srpske zemlje u Crnoj Gori je vazda bilo slobodno , dakle Srpska Crna Gora pod srpskom dinastijom Petrović sačuvala je iskru slobode Srbinove. A tu vašu dukljansku naciju najbolje je opisao Matija Bećković kada je rekao zamislite naciju od koje sam ja stariji.
😂😂😂

aoooh
Gost
aoooh

Uip….bo te Matija i njegova istorija…

RESERVE
Gost
RESERVE

Samo si potvrdio moj tekst. Danasnja Srbija je bila turska pokrajina, sultan je aminovao mitropolita, raja setala turske opanke, glavari skupljali harac. Zato vam i treba neko izmisljeno parce srpske zemlje, treba vam tudja istorija. Pa vi rekoste kad vam treba da je Dukla srpska zemlja. Je li iko odje zivio dok ne stigose neki nepostojeci Srbi, jesu li nasi… Više »

4 nahije
Gost
4 nahije

Kralj Nikola je Srbovao zbog zajedničke krune, Danilo zbog toga što je volio da vaćari srbijanke, Njegoš jer ga je zajebao Sima Sarajlija, Petar I jer su ga Rusi iskorištavali. Sava i Vasilije su pod pojmom Srbi mislili Pravoslavac, a Vojvodič zemlji srpskoj Danilo Šćepčev jer je ubačeni velikosrpski agent iz Bosne.

Cg 1
Gost
Cg 1

Ma Matija Beckovic je fasista kog treba zabraniti kao i sto se radi po Evropi sa takvima

Cg 1
Gost
Cg 1

Pa zavisi kad prije.Prije tvog prije bili su katolici to je istina do koje niko ne ode

Podgorica
Gost
Podgorica

Ruku na srce, glavni neprijatelj Države Crne Gore je domaći izdajnički soj i ološ, koga mi popularno zovemo posrbice. Lako bi sa Srbijom da nije domaćega zla!

4 nahije
Gost
4 nahije

Što ćeš od priloga u sendvič?

Podgorica
Gost
Podgorica

4 nahije, Kako si se odmah prepoznao, čovječe?

4 nahije
Gost
4 nahije

Odmah prepoznam kad botovi ogladne

Tačitači
Gost
Tačitači

Grickaj ti, Četvrtino, čvarčiće.

Bot sef
Gost
Bot sef

Nema više sendvica danas, sve pojeo Fra Sotona sa druzinom! I sokovi su pri kraju!

kiks
Gost
kiks

4 nahije…”od priloga u sendvič”….dobro pitanje…a odgovor dobro znaš, bolje da ga ne kažem. Prijatno srbovanje.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

A taj soj je cijela CG nazalost i nama bi bilo lakse veruj mi na rec

Postar
Gost
Postar

Sto ne ides branit kosovo junacino

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Sto jel te to sekira

iop
Gost
iop

slazem se,Podgorice,samo mnoogo veci izdajnici od posrbica su podukljice,tj soj kao ti

nasmijah se
Gost
nasmijah se

iop, “podukljice”, Crnogorci, Montenegrini – sve su to Crnogorci – svoji na svome, a ko ste vi, i čiji ste?

Slavonac
Gost
Slavonac

Pa samo vi ste im ostali, kod drugih nesmiju ni da pokucaju. Treba srbima vremena da shvate da YU vise nema a vama da ste u NATO i da imate puno veci nego oni. LP

Čoda
Gost
Čoda

Bjezi Slavonac, niko te nista nije pitao. U tu tvoju slavonsku pustinju, ni nema se kome pokucati na vrata pokucati.

bekrija
Gost
bekrija

Pokucali bi vi da smijete.

Slavonac
Gost
Slavonac

Srbin samo gleda da susjedu crkne krava i ne primjeti da je njegova vec crkla. Cijeli svijet uskace u vlak za buducnost samo Srbija i Venecuela na magarcu u suprotnom smjeru.

Željko
Gost
Željko

@Slavonac Muka mi je od Srba iz Srbije, očima ih ne mogu gledati! Njihovi portali se ubiše u pisanju tipa “nikada više na ljetovanje u Crnu Goru” a svaka treća tablica srpska! Jedina sreća je ta što su nam oni kao robovi, rade poslove što su većini građana Crne Gore ispod časti!

4 nahije
Gost
4 nahije

Srbi nijesu u najboljem položaju, fizički nijesu ugroženi, ali institucionalni progon postoji, a režimski mediji to podržavaju. Svakako i egzistenciju je teže obezbijediti ako se izjašnjavaš kao Srbin. Takođe i sektaške struje kleveću i pokušavaju da kidišu na Mitropoliju. Ali samo da Dačić i Vučić ne brane Srbe, skupljači političkih poena na srpskoj nevolji. Idite i priznajte Kosovo nesrećnici kad… Više »

nasmijah se
Gost
nasmijah se

4 nahije, na srpsku mitropoliju, naravno…a đe je naša, autohtona, Crnogorska, sram da vas bude? Nje nema, ali – mora je biti.

4 nahije
Gost
4 nahije

Srbi i Rusi krenuli praćkama na hiljadugodišnju državnost Crne Gore, Milivoje, Paja i Sinđa je spasili. E da mi je takav mozak da vjerujem u ovo, kakva bi mi bila banja u glavu.

znalac
Gost
znalac

4 nahije, pušti ti to “praćke”, bilo bi tu čeličnih praćki da nijesmo bili trezveni i preduhitrili zlo

Cg 1
Gost
Cg 1

Ne sviraj casti ti.Pa i da su prackama i to je napad.Ti mi nesto znas

a, kako da ne
Gost
a, kako da ne

4 nahije, čekaj, čekaj, što su Srbi pujdali pse na Crnu Goru, Šišmakove, i druge bjelosvjetske jevrejske i američke protuve? Što misliš, je li to lojalnost državi? Sve se zna, narod sve zna, i zna da NIJESTE UGROŽENI NO DRSKI!

Morfeus
Gost
Morfeus

Ovo je stvarno za zesce bolesnike, ovo se izgleda dopisuju dvojica psihopata u ovim komentarima.Zbogom nesrecnici.

Bot sef
Gost
Bot sef

E da ih je dvojica, ogulise mi sve sendvice, ne znan sta cu popodne!

ognjen
Gost
ognjen

ne palite se, ovo ce ubrzo opet kakvo poskupljenje necega, pa izmisljaju napade…

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Ovako je govorio Savo Fatic na Podgorickoj skupstini „Ја вас молим, господо, да ставимо на страну Историју Црне Горе. Што се пак тиче њезине политичке историје, ја је дијелим на два дијела: на до јуче и од јуче. Ми више нијесмо Црногорци него Срби.“

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

A ovako Njegoš: »A DA ČOČE, BOŽIJA TI VJERA, ZNAM JA TU VESELU SRBADIJU, NO KUD SU JOJ TI SINOVI JUNACI BILI, DOK JOJ NIJE BOG DA KARAĐORĐA? TA VI SVI TAMO FASTATE JEDNOGA NJEGA JUNAŠTVOM; A KAD VI BOG NJEGA UZE IZMEĐU VAS, A VI SVI SUNOVRAT U TURSKI JARAM OPET! NO KRŠNA I SIROMAŠNA CRNA GORA NE HAJE… Više »

Podgorica
Gost
Podgorica

Rečenica u kojoj Njegoš jasno odvaja srbe od Crnogoraca!

Čoda
Gost
Čoda

Tanije, Srbijance od Crnogoraca.
A tamo njegovih recenica gde i Crnogorce smatra Srbima ima koliko hoces.

Podgorica
Gost
Podgorica

Srbijanci ne postoje. Postoje samo srbi. Pitaj nekoga u srbiju da li je nekad čuo za izraz srbijanac?

4 nahije
Gost
4 nahije

A ono što pjevaju “jelek, anterija i opanci- po tome se znaju SRBIJANCI”???

Tačitači
Gost
Tačitači

Novokomponovana, Opančino.

Čitačita
Gost
Čitačita

Narodna, seljačino!

4 nahije
Gost
4 nahije

Pozdrav za ovoga što mi je ukrao nick i spamuje sa mojim komentarom od ranije

4 nahije
Gost
4 nahije

Tačitači i Podgorica su isti čoek(botina)

4 nahije
Gost
4 nahije

Kralj Nikola je Srbovao zbog zajedničke krune, Danilo zbog toga što je volio da vaćari srbijanke, Njegoš jer ga je zajebao Sima Sarajlija, Petar I jer su ga Rusi iskorištavali. Sava i Vasilije su pod pojmom Srbi mislili Pravoslavac, a Vojvodič zemlji srpskoj Danilo Šćepčev jer je ubačeni velikosrpski agent iz Bosne.

nasmijah se
Gost
nasmijah se

Čoda, NJEGOŠ JE AKADEMIKU SREZNJEVSKOM REKAO OVAKO: “U svim životnim situacijama Crnogorac je uvijek Crnogorac”. (1847). Kao što vidiš NEMA SITUACIJE U KOJOJ JE CRNOGORAC SRBIN!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Njegoš je u pismu Iliji Garašaninu od 05.07.1850. napisao i sledeće: Fala svijetlome knjazu i Vama, njegovim sovjetnicima, što se ako i katkad, sjetite ovoga krvavog srpskog krša.

nasmijah se
Gost
nasmijah se

Oprem dobro….i “srpske Italije” u pjesmi “Srbin” Srbima”….Ajde, jadan, ne rtubi o srpstvu. Slovenofil Homjakov je još 1859. rekao da su Turci nazvali Srbima i ostale pravoslavce jer je to njima bilo isto: kaurin. Kakvo srpstvo u CG?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pa u pravu si, pravoslavni narodi na ovim prostorima su bili Srbi i normalno je da ih Turci nazivaju svojim imenom. Turci su pravoslavni narod u Grčkoj zvali Grcima, u Bugarskoj Bugarima, na ovim područjima Srbima. Jasno kao dan

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Oprem dobro, okej, okej, ali ti ipak pročitaj što je napisao PRVI I NAJVEĆI SLOVENOFIL HOMJAKOV U “Poslanici Srbima”. Tu Poslanicu su potpisali 100 najuglednijih ljudi tog vremena. Evo ti dosta podataka pa mi onda pričaj o Grcima i Bugarima. Je li pošteno?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Meni nije jasna jedna stvar, ja uporno citiram izvore iz Crne Gore i Vi konstantno nalazite primjedbe na to. Ako treba citiraću izvore van Crne Gore, ali nemojte onda da tvrdite da je to velikosrpska propaganda.

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Oprem dobro, nećeš ti to, vjeruj mi, kako bi onda srbovao

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Evo da ti onda citiram Njegoševo pismo Iliji Garašaninu od 11.11.1850. Najviši je amanet i svetinja naša posle imena Dušanova ime Karađorđevo.

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Oprem dobro, pa citiraj mi onda i ono drugo pismo Grašaninu đe se Njegoš BOJI za Crnu Goru i Crnogorce!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Misliš li na pismo u kome Njegoš piše Garašaninu: Nema jednog Srbina koji Vas vise od mene ljubi i počituje

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Oprem dobro, ne izvrći mi riječi, pamfletisto!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pa moraš da vodiš računa šta pišeš. Mada iz tvog pisanja proizilazi da su Turci i Grke i Bugare zvali Srbima.

4 nahije
Gost
4 nahije

Kralj Nikola je Srbovao zbog zajedničke krune, Danilo zbog toga što je volio da vaćari srbijanke, Njegoš jer ga je zajebao Sima Sarajlija, Petar I jer su ga Rusi iskorištavali. Sava i Vasilije su pod pojmom Srbi mislili Pravoslavac, a Vojvodič zemlji srpskoj Danilo Šćepčev jer je ubačeni velikosrpski agent iz Bosne.

Cg 1
Gost
Cg 1

Ne mlati

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Omlatino, bez nervoze!

nevjerovatno
Gost
nevjerovatno

Oprem dobro, TI I DALJE PO SVOME. sRBIN JE U cg KOLOKVIJALNI NAZIV ZA HRIŠĆANINA, SVIĐELO SE TO VAMA POSRBICAMA ILI NE. TO JE ISTINA I SVI DOKAZI SU U TOM PRAVCU.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pa naravno, na teritoriji Crne Gore su Srbi bili hrišćani. Da je tu bio neki drugi narod, Njegoš bi vjerovatno pisao Grci, Rusi, ili možda što je danas moderno Dukljani. Još jednom da se složim sa tobom, na teritoriji Crne Gore Srbi su bili pravoslavni hrišćani i naravno da ih Njegoš tako naziva.

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Oprem dobro, DA JA TEBE PITAM: Da li si čuo za Montenegrinski puk? 1758. godine. Što to bijaše, zaboga? Montenegrinskij polk! Viđi malo što vele dokumenta u ruskim arhivima, a ne čitaj to što ste servirali njihovim savremenim blogerima. Čitaj malo, jado, dako se neđe osvijestiš!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Oro, što se žestiš, nisam ti ja kriv što je Njegoš za Crnu Goru napisao da je srpski krvavi krš, kao što takođe nisam kriv za to što je najveće crnogorsko odlikovanje Obilića medalja.

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Oprem dobro, ne odgovori mi na pitanje: Kakav je to Montenegrinski puk 1758. godine?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Vjerovatno puk iz Crne Gore

4 nahije
Gost
4 nahije

Kralj Nikola je Srbovao zbog zajedničke krune, Danilo zbog toga što je volio da vaćari srbijanke, Njegoš jer ga je zajebao Sima Sarajlija, Petar I jer su ga Rusi iskorištavali. Sava i Vasilije su pod pojmom Srbi mislili Pravoslavac, a Vojvodič zemlji srpskoj Danilo Šćepčev jer je ubačeni velikosrpski agent iz Bosne.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Oprem,
Da ti nisu te knjige novosadska izdanja..?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Fra, ovo su Njegoševa pisma Garašaninu, nije valjda da nisi čitao Njegoševa pisma. Ako te zanima još citata iz Njegoševih pisama, javi se.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Oprem,
Nego, jesu li to novosadska izdanja, ne reče mi?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Fra, knjiga : Djela Petar II Petrović Njegoš, izdavač CID Podgorica.

blam
Gost
blam

Oprem dobro, čitaj “hrišćanskog “krša, crnogorskog….ili i ti misliš da je Italija srpska?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Blam, nemoj da se ponašaš u skladu sa nickom.

Bobo kuktov
Gost
Bobo kuktov

Pa ni Njegos nije sve mogao znati, sigurno oprem nije znao za spijune i falsifikatore Vuka Kradzica, Sarajliju, Medakovica. Posebno nije znao za zlocinacki program Ilije Garasanina. Evo danas u eri interneta, kad nema tajni, ti u ime tudje zemlje kidises na svoju zemlju.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Bobo, je li moguće da je Njegoš toliko bio neznaven i da su ga nasankali. Ja ipak mislim da nije, a znam da bi Vama mnogo lakše bilo da Njegoš nije ništa pisao.

RESERVE
Gost
RESERVE

Njegos je besmrtni genije i ponos svim Crnogorcima. Oduvijek postoje spijunske sluzbe, mnogi drzavnici u danssnje vrijeme imaju problema sa tim. A zamisli tada. Svi znamo da su ova trojica na Cetinju bili po zadatku.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Српски пишем и зборим,

Сваком громко говорим,

Народност ми Србинска,

Ум и душа Славјанска

(Његош, 1833)

kiks
Gost
kiks

to je ono DOPISANO, jel da, štapić da se za njega uhvate Srbi i posrbe najvećeg Crnogorca?

4 nahije
Gost
4 nahije

Kralj Nikola je Srbovao zbog zajedničke krune, Danilo zbog toga što je volio da vaćari srbijanke, Njegoš jer ga je zajebao Sima Sarajlija, Petar I jer su ga Rusi iskorištavali. Sava i Vasilije su pod pojmom Srbi mislili Pravoslavac, a Vojvodič zemlji srpskoj Danilo Šćepčev jer je ubačeni velikosrpski agent iz Bosne.

kiks
Gost
kiks

Petar Petrovic, pa ovo je jasno svim Crnogorcima no nije posrbicama. Oni čak pominju Đilasa, Jajce, a zaboravili su svoga podgoričkoskupštinskog poslanika…Jasno, zar ne!

Tema za danas
Gost
Tema za danas

Već utorak?

Stefan
Gost
Stefan

Fakat je da su Srbi u CG diskriminisani jer sto je diskriminacija ako ne cinjenica da po popisu u Cg ima najmanje 30% Srba a sigurno i vise a u drzavnim sluzbama radi svega 7% ? S druge strane, muslimana u Cg ima 13% a u drzavnim sluzbama oko 30% ???

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Stefan, čemu takva laž? Zdravstvo, prosvjeta, privatni debeli biznis. Vidi kako ti se na svojim jahtama brčkaju Mandić i Radunović….No, mi znamo da vam ove neistine služe u druge svrhe. Ali, nema popusta – onako kako cijenite državu tako će vas biti u njenim službama, ni manje, ni više!

Mare
Gost
Mare

Hoces da kazes da ova drzava laze? To su ti djevojko zvanicni podaci.

Željko
Gost
Željko

@Stefan Albanci, Bošnjaci i Hrvati u Crnoj Gori vole i poštuju svoju DRŽAVU Crnu Goru, uvijek glasaju za procrnogorske partije, a Srbi iz Crne Gore mrze DRŽAVU Crnu Goru i nikada da se pomire sa vječnom činjenicom da je Crna Gora DRŽAVA a ne srpska kolonija!

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Stefan, no Muslimani poštuju svoju državu.

Zlatko
Gost
Zlatko

Ala su kidisali na srbe. (Demokratija)????
Ne znam šta hoće srbi ,,šta traze u svom studiju”.

kiks
Gost
kiks

Zlatko, samo ti bacaj pamflete…

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Ovo sve lici na 90-e, ko je divoljno star pa se sjeca. Na kraju to zavrsi lose za sve a najgore za Srbe koji obucno ostanu bez icega. Tako je bilo u Hrvatskoj, na Kosovu i u polovini Bosne ( bilo bi u cijeloj Bosni da Hrvate nijesu Amerikanci zaustavili ispred Banja Luke). Braco posrbice vratite se Crnoj Gori jer… Više »

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

KraljevicCmarko,
Bravo. Ja sam potpuno zaboravio taj ratni detalj ispred Banja Luke. Dobro si se sjetio.

Čmarko
Gost
Čmarko

Kako zaboravio kad si bio pored mene?

...
Gost
...

KraljevicCmarko, šta im opraštaš, rušenje države, posrbljavanje, “volove”, “kopilad”…šta? Neka Crnogorci oproste što su ih dosad trpjeli!

Čmarko?
Gost
Čmarko?

Jesi li i onda bio unutra?

Fakat
Gost
Fakat

Kao i devedesetih, počinje medijskom demonizacijom Srba, tako da kada ih protjeruju, ubijaju i sakate bude da su sami tražili. I naravno, nađe se i pokoji “glas naroda”, najčešće plaćenik, da bulazni u ime naroda, sakriven iza imena, nika i čegagod.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

nije ovo nikakva novina pocinje od loseg selektiranja u nasoj ligi pravi se slab izbor igraca. i mladi igraci ne dobijaju sansu…a ovako dokazani igraci su posebna prica momak je ugovorom vezan za siti….moze se isto desit sa carevicem iz barselone…a i mlada reprezentacija menadzerska posla …na silu oce da se uguraju na veliko takmicenje dovode se igraci sa strane

Miraš Tenda
Gost
Miraš Tenda

Bravo, Vječna da je, što podržavaš vjerska pitanja!

Rozaj
Gost
Rozaj

Neka se presele u rusiju

Nenad
Gost
Nenad

Nadjite šta je zajedničko svima koji su protiv CG, od Mandica, preko Dacica do Beckovica i ovih sto pišu komentare, i biće vam jasno ko ih organizuje i za koju svrhu? Zajedničko im je bezuslovna i neizmerna ljubav prema Rusiji. Koliko im je stalo do Srpstva govori činjenica da bi radije da im Rus, Putin, bude predsednik i vodja nego… Više »

Joo
Gost
Joo

Nije mi samo jasno sta je to toliko veliko Rusija ikad uradila za Srbistan…..nesto sitno tu i tamo….a kad saberes i oduzmes Rusi nikad nikom nisu nista dobro uradili a da nisu imali desetostruku korist……..

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

@Joo
Sveti Petar Cetinjski u svom testamentu je napisao i sledeće: Ako bi se koji od Vas Crnogoraca i Brđana našao odstupiti od pokroviteljstva i nada u jedinorodnu i jedinovjernu nam Rusiju, da Bog da jaki te od njega živo meso odpadalo i svako dobro vremenito i vječno odstupilo.

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Oprem dobro, ne kači se sa mnom u tom dijelu, bićeš u slijepoj ulici, pa ne lupaj o tim odnosima… no, nemam vremena da odgovaram na tvoje nesuvislosti.

4 nahije
Gost
4 nahije

Kralj Nikola je Srbovao zbog zajedničke krune, Danilo zbog toga što je volio da vaćari srbijanke, Njegoš jer ga je zajebao Sima Sarajlija, Petar I jer su ga Rusi iskorištavali. Sava i Vasilije su pod pojmom Srbi mislili Pravoslavac, a Vojvodič zemlji srpskoj Danilo Šćepčev jer je ubačeni velikosrpski agent iz Bosne.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Oro, jesam li ja nešto pogrešno citirao?

Rezon
Gost
Rezon

Druze nije ovo 1796 godina no 2018 godina! Necemo zadovijek vodit se principima iz XVIII i XIX vijeka! To je zaostalost u drustvenom razvoju. Sveti Petar je bio Crnogorski Vladika, i to dobar, jedan od najvecij, ali je to vrijeme proslo. Dzordz Wasington nije vise presjednik Amerike, nema ni Bonaparte, ni Kromvela, ni Meternika, ni Bizmarka, ni Ruskih Careva, ni… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Poštujem tvoje mišljenje i pozdravljam ga, ali mislim da je onda pošteno da se kaže, ova Crna Gora se ne zasniva na temeljima i tradicijama Crne Gore iz doba Petrovića, nego za nas istorija počinje 1945 ili 2006 ili odredite neki treći datum.

znalac
Gost
znalac

Oprem dobro, pa, eto vidiš, ne pominje Srbe, jer je sam rekao da je jedini Srbin u CG Sima!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Sigurno je tako, Sima Sarajlija je okrenuo Njegoša i Crnogorce da budu Srbi, dao im Obilića medalje, knjaza Danila je naćerao da za školsku slavu, Svetog Savu, lično nagradjuje najbolje učenike, kralja Nikolu da srbuje zbog krune! Samo ne znam kako je vladiku Danila okrenuo da bude “voevodič srpske zemlje”? Nema u ovoj knjizi od Pantelije a ja druge nemam!

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pročitaj Poslanicu Crnogorcima i Brđanima iz 1822.

Krka
Gost
Krka

Ko stvarno misli da je Vučić i kompanija protiv ovih naših, debelo se vara. Odavno oni imaji dogovor da kas se nešto poklanja albancima napadaju jedni druge ne bi li skrenuli pažnju naroda.

iz srca
Gost
iz srca

Svako normalan vidi da Crna Gora i Crnogorci trpe pravu torturu od “domaćih” Srba i zvanične Srbije. To je prava istina. A ovo što čine u Srbiji protiv Crne Gore je sramno i predugo traje. Srbi ne govore istinu, to znaju svi ostali građani Crne Gore. Krivo im je na druge manjine u Crnoj Gori, ali te manjine poštuju državu… Više »

Marko
Gost
Marko

To sto pricas to vidite samo vi nenormlani

Crveni Alarm
Gost
Crveni Alarm

Samo prati izjave Irineja, Vucica, ministara Vlade Srbije, Dacica, Momira Bulatovica… Pa onda vidi naslove, i clanke i “vijesti” u novinama, na tv stanicama, web portalima. Maric, Lazanski, RTS, Vecernje Novosti, Kurir, Alo, Informer, Sputnjik. Sad ce doci i Matija da jos vise sve to zaprzi . Onda krecu ovi nasi. Vijesti, Dan, IN4S, Amfilohije, DF, SNP, Demokrate…Pa sad vidi… Više »

Lazi doma
Gost
Lazi doma

Kakve deplasirane lazi… Zna se dobro (no se folirate), jedno radno mjesto – 4 glasa! Zato i crnogorcite danas u tom broju i odricete se srpstva.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Lazi doma, ne budali, kako da se “odreknem” srpstva kad nikad nijesam bila Srpkinja no pravoslavna, prava Crnogorka? KOJEG TO SRPSTVA U CG, ČASTI TI? To su srpske laži i politizacija. Ajde, otkačite od Crnogoraca i pustite nas da živimo mirno i samostalno u zemlji naših predaka!!!!!!!!!!!!!!

Rezon
Gost
Rezon

Nenormalno je to sto na svake izbore se Srbi zaposljavaju, i to oni sto drugima znaju rec prodao je vjeru za veceru, sad ti isti Srbi moralisti, prodaju vjeru za veceru i postaju Crnogorci koji glasaju sa hemijskom u onoj boji koji su mu odredili. Treba se bunit protiv ovakve politike.

Mare
Gost
Mare

Evo upravo na djelo tipcino optuzivanje nacionalne manjine za urusavanje drzavnsoti. Isto ovako su u Njemackoj radili jevrejima!

Joo
Gost
Joo

@iz srca…..svaku tvoju rec potpisujem…..ziva istina…..

Čmarko
Gost
Čmarko

Jesi li ti Šupković?

Rezon
Gost
Rezon

Jeste, potpuno se slazem, narocito oko ovog da su naročito diskriminisani etnicki Crnogorci, sad je dat primat Srbima kojima se daje prednost u zaposljavanju da bi glasali vladajucu stranku. Iako se ti Srbi zaposljavaju oni se ne odricu Srbstva, vec samo cute i dobiju posao, glasaju u boji, a Crnogorci pravi ispastaju, i to oni koji su se borili za… Više »

Crveni Alarm
Gost
Crveni Alarm

Srbija primjenjuje taktiku i metode iz 90-tih koje je primjenjivala u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu. Za to je zloupotrebljavala Srbe koji su tamo zivjeli. Prvo idu otrovne izjave o “ugrozenostii obespravljenosti” Srba koje daju politicari, popovi, akademici analiticari, novinari. Gas dodaju mediji bombastim naslovima i zestokom propagandom. Sire se dezinformacije i lazne vijesti. Onda idu narodne skupstine, proglasi, deklamacije, deklaracije…… Više »

IgorBD
Gost
IgorBD

ne mlati

Realan
Gost
Realan

Narode u pamet se,ne dozvolite da nas politicari,popovi,kvazi dusobriznici,novinari posvadjaju kao ’90-tih.Nikome od njih dlaka sa glave ne fali svi su guzice izvukli,a koliko je obicnog naroda izginulo,za rad cega,jesmo li ista naucili iz tog rata.Ne necemo podjele,mrznju,puske,ratove,ubijanja hocemo samo jedno da normalno zivimo.

Betoven
Gost
Betoven

Galama Srba je preventivna, da sacuvaju privilegovan status. Drzava na ovo ne treba da se osvrce. Sto prije usvajanja zakona o crkvama i ponistenje odluka podgoricke skupstine.

...
Gost
...

Betoven, slažem se. Odmah zakone. Zaštititi Državu zakonima. Biće manje kalkulisanja.

Marko
Gost
Marko

A što čini ovaj nesrecni novinar sa ovim tekstovima…. Nije ga metnuo odavno sigurno pa odje istresa frustracije hahahhahahha

Crnogorac ( ♡ )
Gost
Crnogorac ( ♡ )

Ko iole prati politicku scenu Crne Gore i regiona, prepoznaje se jedan obrazac u djelovanju protiv Crne Gore, kao prvo pokusaj napada na drzavu 2016 , posto to nije uspjelo sada jace i perfidnije . Sad se zestoko ukljucila crkva. Srbijanski politicari , jos cekamo da rus izadje sa nekom fiks idejom i pricom..mada za sada zvanicna Srbija sprovodi tu… Više »

Srdjan
Gost
Srdjan

Evo opet CDM od rane zore sa sa svojim standardnim huškanjem hahahahh a što čine ljudi svaki dan

Uzged
Gost
Uzged

Ima jesan problem, srbima je mjera slobode to koliko slobodno mogu da maltretiraju druge. Oni su stvarno ubijedjeni da su im prava ugrozena ako ne mogu druge ‘jahati’. Tesoo je sa takvim stanjem svijesti diskutovati. Zanjih je uvreda da pijedini narodi mirno zive. To bi sigurno bilo i u Njemackij da se nacistima dozvolio normalan politicki angazman. Oni bi prava… Više »

IgorBD
Gost
IgorBD

@uzgred jadan ne bio plate su 300 e, minimalna penzija 120e , najskuplja struja i gorivo u evropi, 25 % nezaposlenost, jadan ne bio o cemu palamudis ti ? zabolje nas i za dacica i za mandica iza vucica, alo da je srece minimalna plata u cg bi bila 1000 e sa kakvim resursima raspolazemo.

Čmarko
Gost
Čmarko

Ne raspolažeš ti, neko te mijenja!

Ozezi
Gost
Ozezi

Sa fasistima koji, bi da odredjuju kuda da ide nezavisna CG ne smije biti rasprave.Dacic se pokazao i dokazao jos za Milosevicevog vladanja.Njima ne valja niko u okruzenju,ni Bosna,ni CG,ni Hrvatska,da ne pricam za Kosovo i Albaniju.Da im moze bit vratili bi se u 90-te proslog vijeka.

Srbin
Gost
Srbin

Ozezi, kako neko da shvati ozbiljno komentar kad ne znas ni zarez stavit dje mu je mjesto. Knjigu u sake, pod hitno.

Ozezi
Gost
Ozezi

Srbine,ti znas kad se pise na telefonu promakne koja, greska,bitno je da si shvatio poruku koja glasi:dosta nam je da nas maltretiraju,,ugrozeni”!Zbilja,kada cete vise prestati s potpirivanjem na. Balkanu?Od mojeg izostavljenog zareza niko nece stradati,ali od vase nacionalisticke politike ,svaki cas neko nastrada.

Globetrotter
Gost
Globetrotter

E šta radi ovaj novinar Miraš sa po jednim istim trovačkim tekstom svaki dan! Koliko te plaćaju, obraza ti?

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Ko vas placa da pljujete po svemu sto nije srpsko?

Alan Ford
Gost
Alan Ford

Vi uvijek prvi pocnete s, galamom,niko vam ne valja!

No 1
Gost
No 1

Ko je u cvjećari jutros?

Alan Ford
Gost
Alan Ford

N.o 1,ostao je Bob Rock u cvjecari,nije dobro,stalno nesto tipka po telefonu,prica o srpstvu,bojim se za njega.Kuda te odveo Grunf?

Anonimus
Gost
Anonimus

Valja čovjek dobija platu za svoj profesionalni angažman. Bolje pitati koliko tebe plaćaju, ili ti ove gluposti pišeš za džabe?

Srbin
Gost
Srbin

Pozdrav za sve one koji se nijesu prodali za “mrvice sa gospodarevog stola” i koji su ostali ono sto su nam bili i svi preci.
Vojislavljevici, Balsici, Petrovici… ama svi do Djukanovica.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha. Baš smiješno. Vojislavljevići su bili 200 godina prije no je nastala Raška, prva srpska država. I ako su oni tvoji, onda sa Srbima nemaš nikakve veze.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Opet ti u knjigu Pantelijinu!

Stara Podgoricu
Gost
Stara Podgoricu

Šta ću kad neće da mi kupe drugu?

iz srca
Gost
iz srca

Srbine domaći, preci su nam bili, a većini i ostali, Crnogorci! Ako nećeš da priznaš, tvoj je problem koji će te sačekati kad dođeš pred svetog Petra, vjeruj mi.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Srbi su dio crne gore i sigurno da nikom ne smetaju i da nisu diskriminisani,e jedini je problem sto drzava nema snage da zabrani procetnicke pokretebi partije na sta ima pravo to je zlo i srba i svih drugih naroda.srbi nikom ne smetaju al cetnici bogami smetaju svakom normalnom gradjaninu.jedino mogu da razumijem one sto su tu ideologiju branili do… Više »

Mare
Gost
Mare

Vidi se da je CDM razvio miloseviceve metode propagande. Srbi samo traze da im se postuju prava skaldno sa brojem, isto ono sto su dobili ALbanci u Makedoniji Srbi treba da dobiju u Crnoj GOri ako Crna Gora zeli da bude dio evropskih vrednosti. Samo pogedajte komentare ovdje pa ce biti jasno zasto Dacic prica to sto prica. Odmah kuknjava… Više »

dagy
Gost
dagy

Sve ti je ovo tačno

Mare Prva
Gost
Mare Prva

Mare, prvo, ukrala si mi autentični nik, no to je u tvom maniru i maniru promišljanja istine i kontrolisanja ostrašćenosti. Ja nemam taj problem sa krađom i sa istinom.Svakom svoje na čast. Crnogorke ne kidišu na tuđe!

Mare Kotor
Gost
Mare Kotor

Podržavam te Mare, u Crnoj Gori samo je jedna Mare!

Mare
Gost
Mare

Prvo ja sam musko 😀

Rezon
Gost
Rezon

Jesu li u Srbiji mozda Crnogorcima dali neka prava?! Ne, naravno da nisu. Oni se podsmevaju Crnogorcima koji se bore za svoja politicka prava, socijalna, ljudska i svaka druga. Tako su se i podsmijavali Crnogorcima i posle 1918 god kad je Nusic pisao prestave u kojima su ismijavali Crnogorce u pozoristima sirom Srbije, pa su Crnogorski studenti isli pa prekidali… Više »

Heraclitus
Gost
Heraclitus

Predlazem da se sastanemo nedje na Cemovsko polje i u duhu Crnogorske tradicije ukrstimo maceve, pa da vidimo ko je posrbica a ko montenegrin! Da se to lijepo demokratski organizuje, NATO da bude sudija, a Rusi strani posmatraci! Pa “kom opanci, kom obojci” i da se stavi tacka na ovaj unutrasnji razdor. Zene alapace i one da ucestvuju naravno!

Anonimus
Gost
Anonimus

Koji si ti sebi car u glavu…

Heraclitus
Gost
Heraclitus

U glavu? U glavi seljo.

Zlatko
Gost
Zlatko

Nijeste u pravu sada može da se pie kako bilo i uvijek je ispravno ( nema gramatike).

Heraclitus
Gost
Heraclitus

Oro iskusavam i jedne i druge! Da se zna ko je junak, a ko se samo junaci! Da se vise ta prica zavrsi! Jesi se to prepao ili?

Heraclitus
Gost
Heraclitus

Da Zlatko, cuo sam ukida se vecina padeza. Ostaju samo suvereni Nominativ i Vokativ?

Heraclitus
Gost
Heraclitus

Ovoliko minusa sve junaci? Dje ste? Drzava vas vasa zove!

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Heraclitus, ne iskušavaj Crnogorce, barem bi to trebalo da znaš, a pogotovu na crnogorskom terenu!

Bane
Gost
Bane

sad ovi pa ce malo posle Amfilohije i tako stalno tamo ga vamo ga

Gavirija
Gost
Gavirija

Srbijanski mediji danima vode specijalni rat protiv Crne Gore. Pogledajte posrbice tabloid Kurir. Zar vam ne zasmeta kako se vrijedja vasa zemlja. Zasto Sara Vidak nije posla u neku drugu zemlju i napala sudiju. Gdje to moze. Ona je zatrovana da je Crna Gora srpska provincija.

Srdjan
Gost
Srdjan

Kurir , CDM i Pobjeda isti su

Jadran
Gost
Jadran

Zamislite kad jedan dacic, kojeg je stvorio zlocinac S. Milosevic koji je zapalio citavu SFRJ , prica o torturi. Vrh nemorala

Mare
Gost
Mare

A Mila je stvrorio ko? Pa taj Milo je isto sto i Dacic.

Oli
Gost
Oli

Milo se barem na vrijeme distancirao od tiranina,a Dacic do kraja ostao uz njega

Ve$a
Gost
Ve$a

Aha distancirao se od tiranina i sad je samostalni.

Oli
Gost
Oli

Vama je tiranija sve sto nije srpsko!Srbija do Palilule!

Anonimus
Gost
Anonimus

Koliko znam Slobo je potencirao Bulatovića….

Čmarko?
Gost
Čmarko?

Obatri, i Marovića!

Baranin
Gost
Baranin

Jadran@…. ko je stvorio ovog crnogorskog diktatora,mnogo prije Dačića???!!!!

Mare Prva
Gost
Mare Prva

Baranine, malo to čudno zvuči da “diktatora” glasa multietnička Crna Gora i čovjek pobjeđuje, i to regularno. Nešto si dobro pobrka, no brkanje ti prija.

Wilkins
Gost
Wilkins

Baranine, kad zakrpiš onu rupu na bulevaru u Podgorici od nalaganja balvana i pečenja PRASIĆA onda se javi.

Prvi Palube
Gost
Prvi Palube

Dacic,sto rec a ne nasmijat se,sluga pocevsi od Milosevica pa na dalje,u svaku vladu je bio zacin,sve radi po potrebi.Na ovu 2 spodobu necu da trosim slova!

Nenad
Gost
Nenad

Na zalost, spoljnu politiku Srbije vodi Moskva preko svojih placenika u Vladi Srbije. Naravno da im nije stalo ni do Srba ni do Crnogoraca, stalo im je samo da izvedu CG iz NATO i da nas pripoje ruskom politickom bloku. To je cela istina. Dok CG nije usla u NATO, ni reci nije bilo u Srbiji o tzv pravima Srba… Više »

Dvougao
Gost
Dvougao

A kad milo?

Musa
Gost
Musa

Obzirom da je Srbijanac on u biti ima refleks da slaze i da pogazi sta kaze i slicno..uostalom koga briga sta Dacic lazinja i smislja ali za kreacije koje su sada na vlasti u Srbiji je kriv niko drugi do Tadic. On ih je tada uvukao u vlast i preveo ih u ‘demokratski blok’ na cijim su krilima kasnije preuzeli… Više »

Crnogorska žena
Gost
Crnogorska žena

Dačić govori “istinu po potrebi” i tu nema ništa novo, tako i manipuliše riječima koje mu u trenutku zatrebaju da tandara gluposti…Da se što pitam u ovoj zemlji minimum koji bih uradila bila bi jedna elegantna protestna nota pa na dalje…A kako su Mandić&Company “torturusani” tu torturu i težak život bi poželjeli mnogi Crnogorci??!!

LKJ
Gost
LKJ

Potpuno se slazem. Protestna nota je minimum diplomatskog i drzavnog dostojanstva.

svašta
Gost
svašta

Đe su Mandiću i Radunoviću one jahte po Budvi ? Oni da predstavljaju “ugrožene” Srbe….pi! Licemjeri!

Rankovic
Gost
Rankovic

Zavjera aaaaa! Srbija, Rusija, buuuu uuuuuu. Svi razmisljaju kako da pokore montenegro, samo se time bave! Voziiii Miskoooo

Dvougao
Gost
Dvougao

ahhahahaha oprezno bracno crnogorci i levor za pas’!!

Dvougao
Gost
Dvougao

Pardon, lavor da plaknete noge.

Anonimus
Gost
Anonimus

Je li ti to sam sebi repliku udaraš kao onaj vaš precijenjeni Vučić….

Miloš
Gost
Miloš

A ćuti kukavice, ti ćes levor za pas, ne smijete izaci na proteste kad vam smanje plate i ukinu naknade za majke, eno rumuni , bugari svi odma na noge a vi hrabri nema vas nidje da vas ko ne bi slikao . ajde vozi

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Srbi ka Srbi vazda im malo..

Ulic
Gost
Ulic

Sramota Katnicu pozovite me da vam kazem sta radi ova balafurdija koja se krije iza mantija….

Razocaran
Gost
Razocaran

Sjajno,Uvrezili su se Branitelji Crne Gore u odbrani integriteta I Nezavisnost od naroda Koji je TU DRZSVU I osnovao. Dana’s je to drzava nekih drugih ,,CRNOGORACA,,koje istorija pamti ,PO NE bas prijateljim odnosu prema njenim narodima. DANAS ,I u ovako slozenu situaciju,pucaju sa svih strana nekakvi Popovici,Gegaji,Vucinici I na ZALOST PREMIJEzrza kojeme su DIPLOMATSzkI MANIRI nepoznati.Igraju se ,NEOZ BILJNO, politikom,koja… Više »

Friz
Gost
Friz

Vidim po nicku da si razočaran, pa ću i ja dodatno da te razočaram. Crnu Goru nijesu stvarali nikakvi srbi ( ne daj Bože ), već je ona Država Crnogoraca! Te izmišljotine više ne prolaze. Dosta ste lagali, vrijeme je za istinu. A istina je da su srbi i posrbice uvijek bili najveći neprijatelji Crne Gore. 1918 ste uz pomoć… Više »

Pomorac
Gost
Pomorac

Vidim da vise volite da se uhvatite za tu godinu (1918) no bog da vam pomogne. E pa Friz, postojalo je nesto i prije te godine, a ti nemoj biti lijen no procitaj nije to tesko, procitaj ko su bili Petrovici loza koja je vladala Cg, a sto vose gazis u proslost onda i ime Cg prestaje i postaje Zeta… Više »

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Pomorac,
Duklja srbaljska država?!
Da nije i stari Egipat isto?

Anonimus
Gost
Anonimus

E sad si u dvije rečenice prepričao ono što su tebi rekli i misliš da si profesor istorije. Pomozi nam bože od takvih istoričara. No na sreću već od 6 razreda osnovne uče se činjenice koje ti ne idu u prilog, ‘profesore’….

aoooh
Gost
aoooh

Pomorac, veze ti nemaš, vjeruj mi…

Razocaran
Gost
Razocaran

Fric,vidim da pripadas , novoj ,,generaciji ,,Crnogorac,Ali TI je istorija velika nepoznanica.
Vjerovatno su TVOJI,,FRIC,ostali posle rata na prinudni rad u C.Goru,pa nijesi imao vremena da izucis ISTORIJU NOVE DOMOVINE.
E pa FRIC,svi su ,,CRNOGIRCI,,jao still TI ,,Crnogorac,,
Prihvaticu tell u KORPUS ,,CRNOGORACA,,kada JAVNO,preko ovoga PORTALA,objasnis,kada se prvi put pojavljuje NACIOM ,,CRNOGORAC,,.Do TADA,TI SI ,covjek nepoznate nacije.

Friz
Gost
Friz

Izvini, ne bi da ti se miješam, ali mislim da si zaboravio da popiješ tablete jutros.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Razocarani,
Pola sata prije Srbije, na berlinskom kongresu, 13. jula 1878. godine.
A sad se pokrij ušima i vrati se u školu da učiš padeže.

Razocarani
Gost
Razocarani

Fra Sotono.
Stvarno si jedna OGROMNA ,neznalica,zato i jesi ,,CRNOGORAC,,
Neznalico,KADA SE RASPRAVLJALO ,NA Berlinskom kongresu,o STATUSU Balkandkih Drzava,DELEGACIJI C
.Gore NIJE dozvoljeno ucesce u RASPRAVI,vrc je cekala ODLUKU u HODNIKU zgrade gdje se pregovori vode.
Tek 2 Juls ,dozvoljen je pristup Bozu Petrovicu i Stanku Radonjicu.sa kojima Bizmark nije htio da razgovara.
Tako ti je to F R I C.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Razocarani,
Htio si odgovor, dale su ti ga činjenice i velike sile.
A te priče ko je kad ušao i ko se s kim sastao, ostavi za srbaljske kafane, u kojima voli da se pljuje.
Ipak, to je datum kad je zaokružena crnogorska nacija i to prije srbaljske pola sata.

Razocaran
Gost
Razocaran

Fra Neznalico NIJE Berlinskim kongresom stvorena CRNOGORSKA nacije,AJVANU..Berlinskim Kongresom,stvorena je CRNOGORSKA Drzava u NOVIM GRANICAMA. Samo Jos ovo da naucis,I ispustam the I VIDA. Crnu Goru,na Berlinskim kongresu ,zastupale su SRBIJA I RUSIJA.Zahvaljujuci njima,ona j SVOJU povrsinu UVECAKA TRI PUTA!!! OVO je ISTINA kao sto je istina da nije bilo SRPSKOG I RUSKOG FURMENTINA,Dana’s bi se o Crnoj Gori pisalo… Više »

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Razocarani,
A crnogorska država je nastala na osnovu čega?! Dobre volje Rusa i Srbalja, koji joj podariše i teritoriju?!
Aj ćuti jadan ne bio i pokrij se ušima, dok sebe još smatraš inteligentnim bićem.
Htio si odgovor i dobio si ga. I ponavljam ti, te srbaljsko-kafanske bljuvotine ostavi za tu tvoju felu, koja se tim bljuvotinama hrani.

Bizmark
Gost
Bizmark

“Sa tim ovcekradicama nemam o čemu da razgovaram.”

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Razocarani,
A Dačić?

460
Gost
460

Izgubili su Kosovo, a gube Bujanovac, Preševo i Medveđu i toje muka, kako objasniti građanima srbije.

Ima Boga
Gost
Ima Boga

Beogradski pašaluk!

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Mi ne treba tome da se radujemo iako oni vjekovima nasrcu na nasu drzavnost, nasu samobitnost, nasu crkvu… Nijesu imali nista 5 vjekova, bili su provizorijum, ali su razvili mit o nebeskoj misiji na zemlji.

Anica
Gost
Anica

Hahaha, šta rare ovi dukljanski šovinisti. Hoće da progone Srbi a da oni ne smiju ni reći da su progonjeni. Pa toga se ni Pavelić nije sjetio.

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Sramotna su uporedjivanja sa Pavelicem. Srbi u Crnoj Gori imaju visak prava ili zloupotrebljavaju prava. Vas cilj je nepostojanje Crne Gore, nasi crveni barjaci su vam krv u ocima. Iako su vam preci ginuli pod tom zastavom.

Mare
Gost
Mare

@Dnevna doza Eto u jednoj recenici si uradio ono sto je pavelic rekao. Prvo si slagao da imaju veca prava, a svi znaju da nemaju. Drugo odmah si rekao da im smeta zastava sto nije tacno. Sve su to napadi. Da li Srbi imaju prava koja imaju ALbanci u Makedoniji? Nemaju. Znaci da CG ne bastini EU vrednosti po pitanju… Više »

Leleku
Gost
Leleku

Mare, zato je na snazi smanjivanje broja Srba! Zato ih i zovu posrbice, da im ne bi morali dati prava kapiras? Sve je to Udbaska rezija, a ovo su samo sitni sateliti koji prenose volju MUGABEA i ekipe.

Mitar
Gost
Mitar

Dnevna doza nebuloza!

vase ime
Gost
vase ime

Kako palite ovaj narod evo mjesec dana, javni dug, porto montenego, plate, penzije, ali Dacic i Markovic svaki dan! Vi ste zavisni on Srbije!

Miloš
Gost
Miloš

hahahah taman tako. Ne mogu oni bez Srbije pa to ti je. Sprdnja totalna

Gost
Gost
Gost

Vase ime…
Pale,p.ale….a narod naivan i nista ne shvata…
Bolje im je da. razmisljaju od cega ce knjige djeci da kupe,da razmisljaju kako da sastave kraj sa krajem,dali su posli gdje sa porodicom…..itd,itd…
Oni se uhvatili Markovica,Dacica,Srbije i Crne Gore,a sad sto nemaju leba da jedu to je manje bitno….
Dobro kaze ovaj da ste zavisni od Srbije….

Pravednik...
Gost
Pravednik...

Siguran sam da planiraju da izazovu gradjanski rat u Crnoj Gori, kako bi skrenuli paznju sa Vucicevog priznanja Kosova i skori izlazak Vojvodine… Pa ovo je uzas.

Milosh
Gost
Milosh

Bice im ga opet da gledaju sa neba dje da im padne, ukoliko nesto probaju!

Anonimus
Gost
Anonimus

A uskoro će i DF pred skupštinu nego im je sa prevruće….

Garo
Gost
Garo

Ti si….

Friz
Gost
Friz

Čekamo ih ka’ zapete puške.

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Isto kao što su oni nesretnici planirali DRZAVNI UDAR? A bježi avetinjo..

Marko
Gost
Marko

@ pravednik hahahahahah IQ 42 jel ?

Joxim
Gost
Joxim

Je li moguće da se pripadnicima manjinskih naroda,Popoviću i Gegaju,daje prostor da državotvorni srpski narod u CG omalovažavaju? Eto im Miraša,pa nek s njim bajaju,a Srbi će se sigurno izboriti za svoja prava!

markos
Gost
markos

a koja su to prava, a koja oni već nemaju??????? prava da Crna Gora ne bude Crna Gora, neko isp**ak Srbije???? Što bi đeca rekla, malo mooooorgen

Milosh
Gost
Milosh

Za koja prava da se borite…? Pa u CG svi imaju jednaka prava. NIKAD nisam naisao na slucaj da neko ugnjetava Srbijance u CG, a vrijedjaju li oni nas – vrijedjaju!

starac focco
Gost
starac focco

Novim zakonom sve vjerske zajednice koje je poklopila spc vratiti drzzavi cg .samo od manastira ostrog godissnje bi prihodovali visse od 50 miliona evra koje sada kulapi cpc na usstrb crnogorskog naroda.a to da je srbija uvijek bila prijatelj cg “malo morgen”.a ove posrbice koji su se namnozzille poslije ab revolucije (sa 3,32 na 33 odsto) neka joss visse kukumaccu.

Aziz Keljmendi
Gost
Aziz Keljmendi

Čuj ovoga ….a šta treba da postavite štand pa naplačujete ulaz na Ostrog? Malo su ovi “vaši” državotvorci pokrali i ojadili ovu državu evo 30g..jedino još nisu poharali crkvenu imovinu pa odlučili i to da udrobe…a što je najbolje za medije koriste ove jastrebove…Gegaj…Škrielja..Nuhođzič…Numanivić…sve čisti Crnogorci…i ljubitelji svega Srpskog…a Popovića ….e njega ne treba komentarisati…čovjek će za vjek-vjekova ostati primjer… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Nema njih ni 5%. To su kratkotrajne laži Matice Srpske uspjele natempirati za neke ankete. Vidi se i ovdje da ih ima malo ali prave veliku buku ….

Stevo blagajnik
Gost
Stevo blagajnik

Kad ja budem blagajnik, sigurno će prihodi drastično opanuti zbog tranzicije, ali to je neminovno!

Miraš Tenda
Gost
Miraš Tenda

Moja polovina ne može opanuti!

Bodin
Gost
Bodin

Mi treba da završavamo naš posao bez obzira što pričaju iz Srbije i opozicije , pod hitno vratiti otete crkve i manastire u vlasništvo države !
Tuđa crkva u Cetinjski manastir je guja u njedrima Crne Gore !

Anto
Gost
Anto

Možete crkvi oteti manastir jedino ako izbacite mošti svetog Petra napolje, jer je i on bio mitropolit crnogorsko primorski SPC kao što je i Amfilohije.

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Tvoji ideoloski prethodnici, srbijanski i bjelaski krvoloci, su htjeli spaliti mosti svetog Petra. Sluzite vi slzgama otomanskim ali ostavite nase svetitelje.

Gruban.
Gost
Gruban.

Samo cemo smijeniti Anfilohija.

Friz
Gost
Friz

lažeš ka’ pas. Sveti Petar nikad nije bio Mitropolit SPC. I nauči da se riječi Sveti i Mitropolit obavezno pišu velikim slovom. Drugi osnovne.

z d
Gost
z d

Psi laju, karavan prolazi!!!

Send this to a friend