Politika

Odbor odlučio: Ukinuti imunitet poslanicima DF-a

Foto: CDM

Administrativni odbor predložiće Skupštini da se ukine imunitet poslanicima DF-a Milanu Kneževiću, Branku Raduloviću, Milutinu Đukanoviću i Marini Jočić zbog incidenta u kojem su učestvovali u februaru.

Odbor je donio odluku da se imunitet poslanicima ukine glasovima vladajuće koalicije – DPS-a i HGI-a.

Poslanici DF-a su izašli iz sale prije glasanja.

Sjednica Administrativnog odbora prethodno je prekinuta  zbog incidenta  u kojem su učestvovali predsjednik odbora Luiđ Škrelja i poslanik DF-a Janko Vučinić.

Poslanik DPS-a Milorad Vuletić kazao je da je ono što se desilo u skupštinskom holu u februaru “zastiđe”.

“Ono što je evidentno je da smo mi kao i svi građani jednaki pred Ustavon i zakonom. Mi danas samo postupamo po zakonu a šta će biti neka procjene drżavni organi”, rekao je Vuletić.

On je pozvao poslanike DF-a da se vrate dijalogu, na što je poslanik DF-a Strahinja Bulajić rekao da je to nemoguće “kad nekoga iskompromitujete kao DF.

Lider NOVA-e Andrija Mandić kazao je na početku sjednice da državni teror koji se sprovodi nad DF-om se nastavlja.

“Ako se ovako nastavi imaćemo čitav poslanićki klub pred nekim od sudova”, rekao je Mandić na sjednici odbora.

Foto: CDM

On je ponovio da nijesu ovdje da prekinu bojkot već su u stanju samoodbrane.

“Nije dobro da skidate iminitet poslanicima koji nijesu radili ništa drugo što se ne radi u svim svjetskim parlamentima. Neki bi ovdje voljeli da parlament bude kao u Sjevernoj Koreji da se klima velikom vođi Milu Đukanoviću”, rekao je Mandić.

On je istakao da će doći na zasjedanje Skupštine kad se bude raspravljalo o ovome.

Lider PzP-a Nebojša Medojević je kazao da incident koji se desio u Skupštini treba da se razriješi u Skupštini i da zbog toga ne treba ukidati imunitet poslanicima DF-a.

“Ako vi mislite da je neki specijalni tužilac koji je saradnik vojne službe važniji od kolegijalnosti onda neka je tako”, rekao je Medojević.

On je istakao da se imunitet poslanicima ne ukida zbog onoga što se dešava u parlamentu.

“Danas se ukida imunitet demokratiji i parlamentu Crne Gore. Mi nastavljamo svoju borbu”, rekao je Medojević.

On je poručio predsjedniku Odbora Luiđu Škrelji da “znaju sve što se dešava u DPS-u i da informacije dobijaju iz srca ANB-a”.

Poslanica DF-a Branka Bošnjak pitala je zašto se nije reagovalo kad je bivši premijer Milo Đukanović nazvao poslanika Dritana Abazovića “bitangom”.

Poslanik Janko Vućinić kazao je da je DPS juče dobio nalog od šefa i da moraju da ukinu imunitet poslanicima DF-a.

“Po srijedi je očigledno progon naših poslanika”, rekao je Vučinić.

Sjednica Administrativnog odbora na kojoj će se raspravljati o skidanju poslaničkog imuniteta Milanu Kneževiću, Branku Raduloviću, Milutinu Đukanoviću i Marini Joćić zbog incidenta koji se u februaru dogodio u holu Skupštine je počela.

Pomenuti članovi DF- a, o čijem imunitetu se raspravlja nijesu došli na sjednicu.

Ipak, tu su njihove kolege Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić i Predrag Bulatović.

Podsjetimo, zahtjev za skidanje imuniteta stigao je od Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici zbog osnovane sumnje da su poslanici Fronta “izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje”.

Jočić je, podsjetimo, ošamarila poslanicu DPS Martu Šćepanović, što je poslanica Fronta priznala na saslušanju, navodeći da se radi o “političkom šamaru”.

Radulović je za vrat hvatao šefa poslaničkog kluba DPS Miodraga Boba Radunovića i grubo ga vrijeđao, dok je uvredama i prijetnjama bio izložen predsjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja, kojem je prijećeno da će mu polomiti i drugu nogu.

Foto: CDM

Verbalno je napadnut bio i poslanik DPS Miodrag Vuković, a sve što se 15. februara dešavalo u holu crnogorskog parlamenta je snimljeno i dostupno je bilo i crnogorskoj i međunarodnoj javnosti.

Nakon incidenta u parlamentu, Osnovno državno tužilaštvo je formiralo predmet i saslušalo poslanike, među kojima i četvoricu iz DF – Milana Kneževića, Milutina Đukanovića, Branka Radulovića i Marinu Jočić. Izviđaj je okončan krajem aprila ove godine.

Poslanici crnogorskog parlamenta skinuli su imunitet Mandiću i Kneževiću na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva zbog koje ih je optužilo za organizovanje kriminalne organizacije i pokušaj terorističkog napada 16. oktobra prošle godine, da dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Nakon toga, u junu ove godine, takođe po zahtjevu SDT, skinut je imunitet poslaniku DF Nebojši Medojeviću.

Na toj sjednici, kojoj su takođe prisustvovali poslanici DF, je nakon što je Milan Knežević Ljuiđa Škrelju nazvao mišem i Milutin Đukanović Marti Šćepanović kazao da je „avetinja” a sve poslanike DPS-a označio kao Katnićeve sluge, fizički obračun spriječilo policijsko obezbjeđenje u civilu.

B.Knežević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
FERRARA ITALIJA
Gost
FERRARA ITALIJA

Ja mislim da je drps oslabio posle svega ovoga. ……..☻

Ahahahhh
Gost
Ahahahhh

Ko se milu ne svidi, skupstina mu skine imunitet a katnic mu namjesti tuzbu ,sud ga osudi nevinog .

FERRARA ITALIJA
Gost
FERRARA ITALIJA

Udari ga ti pesnicom ☻ neka vrate Kosovo. …….vraci riječ milo. ……..obavezno amerikance. …….da se naše zor delije od devojaka upoznaju sa njima ☻

tschugo
Gost
tschugo

“odbor odlucio:uki…”ne razumijem ovo odbor, pa postavljam pitanje sta je funkcija odbora, kakva je to sistem,i da li je to odbor sastavljen od jedne partije ili vise partija, ko moze odgovoriti

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Goni bandu u spuz

FERRARA ITALIJA
Gost
FERRARA ITALIJA

Kosovo je dio srbije. …..Kosovo je dio srbije. ……☻

Biohazard
Gost
Biohazard

Neka im je sa srecom dokazivanje ” nevinosti ” sad !

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ne znam zašto poslanici uopšte imaju imunitet?!

Ano
Gost
Ano

Jer nemamo kapaciteta da zatvorimo vladajucu druzinu trenutno, radimo na tome…

Ponos i dika
Gost
Ponos i dika

Da bi mogli da urlicu, vrijedjaju, psuju, da se biju i napadaju, da izdaju svoju drzavu…

Zrno
Gost
Zrno

Spuca bi ga Skrelja onako s visine ka zvrcku ka Klicko direkt…….hahahahahahaha…………..

Piroska
Gost
Piroska

Pohapsiti sve opozicione poslanike, nijh 39,….smanjiti penzije za 50% tako da nece mnogi prezivjet 2020-u,…..ove visokoobrazovane koji su na Birou za zaposljavanje protjerati iz zemlje, neka idu trbuhom za kruhom,…a i mnoge mlade protjerati na kruzere,…..Neka ostanu samo ulizice i poltroni ove vlasti!!! I opet ce upropastiti ekonomiju! Kondukteri, zavaravaci auspuha, kondukteri, sitni sverceri, dileri, NE MOGU DA BUDU POKRETACI… Više »

bilbord
Gost
bilbord

Piroska, ne no ćemo pustit četnike da divljaju kroz Crnu Goru

Donja Morača
Gost
Donja Morača

RTCG-u je Df rezervna opcija. Dok je mali Aleksa na odmoru, forsiraju se Pipun i Vojvoda.

Zrno
Gost
Zrno

Ma ljudi u tv dnevnik u 16:00(zbog vaterpola) RTCG sa punom podrskom DF-u.Ima li iko da obuzda ove iz RTCG,neprijatelje drzave CG!!!!!!!!!!!!!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Kriminalci se bave Politikom,mislim da u Evropi se to prvi put desava!

ДФ
Gost
ДФ

Pa nemojte molim vas ! Ko će sada da galami, buče, drči, pušta neartikulisane zvuke i šištanja, da psuje, vrijeđa, prijeti i “junački” napada i nasrće na bolesne ljude, žene i invalide ? Ko će da udara sa leđa ? I gdje još ima na svjetu da neko kao što je Janko Vučinić bude poslanik u parlamentu ?

Dukljanin
Gost
Dukljanin

braca cetnici,manjina Srbi i CG.Kako manjina poštuje zemlju u kojoj zive,cast ostalim manjinama,u svakom rumetinu ima kukolja !

Send this to a friend