Politika PREDSJEDNIK OPŠTINE BERANE I POTPREDSJEDNIK SNP-a DRAGOSLAV ŠĆEKIĆ

Ne daj Bože da država Crna Gora počinje 21. majom 2006. godine

Dragoslav Šćekić

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije i predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić ocijenio je u intervjuu za Pobjedu da bi sve parlamentarne partije trebalo da učestvuju u radu na reformama izbornog zakonodavstva i budu dio konsenzusa. Nagovijestio je da je moguć povratak opozicije u Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavsta, ali uz tačno određene uslove i uloge kao i tehničku vladu čiji mandat ne smije biti manji od godinu dana. Šćekić ističe da je neupitan odnos SNP-a prema državnosti. Između ostalog naglašava da nikad, bilo ko iz SNP-a nije rekao da ne doživljava Crnu Goru kao svoju.  Ipak, kako je naveo za SNP, 21. maj nije donio željeno pomirenje, “a reći ću i ovo: ne daj Bože da država Crna Gora počinje 21. majom 2006. godine!”

“SNP traži da se u Odboru dozvoli političkim subjektima da predlažu svoje predstavnike, bez isključivosti da to budu poslanici. To treba, prije svega, da budu pravni eksperti, koji mogu doprinijeti donošenju što kvalitetnijih odluka”, kazao je Šćekić.

Vlast u Beranama stabilno funkcioniše, za razliku od primorskih opština, gdje se vlast koju čini opozicija sa državnog nivoa sama urušava kao u Kotoru ili Budvi. Odgovarajući na pitanje zašto je to tako Šćekić naglašava da se prije svega, mora biti jako odgovoran prema onima koji za njih glasaju i uvijek imati na umu kakvu su građani u tom trenutku željeli vlast.

“Ukoliko uspijemo to da savladamo i izdignemo se iznad trenutačnih, ma kakvih ličnih ili unutarstranačkih ciljeva. Žalim zbog Kotora. Oni koji su doprinijeli takvoj situaciji nek se zapitaju je li bilo koja funkcija ili interes bitniji od interesa građana. Potez Brune Lončarević pokazao je da su lični ciljevi bili na prvom mjestu. Očigledno da mnogi prije nje i ona lično nijesu svjesni vrijednosti opozicione uloge. Ovo je klasičan primjer političke korupcije za koju će morati da odgovara onoga trenutka kad u našoj državi zažive nezavisne sudske institucije. Možemo se slobodno zapitati da li su i građani, nesvjesno, možda dopustili neodgovorno ponašanje svojih predstavnika”, ocijenio je on.

Napominje da prije donošenja ovakvih i sličnih odluka, neka se samo zapitaju je li bilo koja funkcija važnija od poštenog i fer odnosa prema svojim biračima.

“Upravo na tom odnosu i na takvim osnovama funkcionišemo u Beranama, svjesni dvije najvažnije činjenice. Kao prvo, koalicija “Zdravo Berane” je sa političkim istomišljenicima toliko dobro vršila vlast u prethodnom mandatu da smo otvoreno postavili i zadatak sebi, uz veće, ali realne ciljeve, a to je kontinuitet uspješne saradnje sa našim sugrađanima, na dobro svih nas. Zapitali smo se kome da predamo vlast? Slabijima od sebe nikada! Odgovorno tvrdim da smo i u socijalnom odnosu prema našim građanima, zatim infrastrukturnom, sportskom i kulturnom nivou postali centar sjevera naše države. Moramo se zapitati da li imamo pravo da naše trenutne lične ili pak političke ciljeve stavimo u prvi plan i zanemarimo interes građana”, naveo je Šćekić.

Prema njegovim riječima kada ovo govori, plaši se da se ponovo dotiče Primorja, odnosno (ne)funkcionisanja opozicije u tim gradovima.

“I ja lično, i mi u SNP-u, imamo i imali bi pregršt zamjerki da uputimo našim koalicionim partnerima. Nimalo sitnih. Ali, između novog puta i stvaranja novih razlika, bili smo spremni na najveće kompromise. To je mnogo puta bilo i na našu štetu. Srećom, pokušaj rušenja SNP-a od strane režima, uz pomoć “domaćih plaćenika” propao je i mi opet vučemo punim jedrima naprijed uvjereni da bolja Crna Gora nije moguća bez punog učešća partije kojoj pripadam. Ovih dana Berane je jedno veliko gradilište sa isključivim ciljem što više naš grad približiti modernim evropskim sredinama, bez obzira što smo imali direktne opstrukcije sa raznih adresa, između ostalog i od izvođača radova”, rekao je on.

Na pitanje kakvi su odnosi sa ključnim partnerom Demokratskom Crnom Gorom u opštini jer je prije par mjeseci bilo čarki, pa i uvreda na nivou vrha partijskih centrala Šćekić napominje da je na organima njihove partije čvrsto odlučeno da neće prećutati ni najmanju laž, koju bilo ko, iz vlasti ili opozicije, pokuša širiti protiv SNP-a.

“U ranijim periodima znali smo i da prećutimo gnusne laži koje su širili o nama. To nam se obijalo o glavu. Kao partija, duboko utemeljena u crnogorskom biću, kao neko ko više od 20 godina pokušava stvarati ljepši ambijent za život, zbog hiljada časnih naših glasača bili smo prinuđeni da na svaku laž odgovorimo istinom, na podmetačinu činjenicom, na kvaran udarac da odgovorimo direktno u lice. Otuda i ta prepiska na državnom nivou sa koalicionim partnerima na lokalu. Ozbiljni smo i dugo smo u politici da bismo preko noći i preko koljena rušili nešto što smo mukom stvorili i odbranili u Beranama. Kao takvi, odgovorni prema našim Berankama i Berancima, funkcionišemo iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, ostvarujući zavidne rezultate na svim poljima”, kazao je Šćekić.

On kategorično ističe da nikakva tehnička vlada u kojoj bi opozicioni predstavnici bili statisti ne dolazi u obzir.

“Nikakva tehnička vlada koja bi imala rok kraći od godinu dana, za nas nije prihvatljiva. Ukoliko se ulazi u tu priču, moramo poći od stava koji je jasno i nedvosmisleno iskazan i riječima jednog izuzetno kvalitetnog i odgovornog evropskog diplomate, gospodina Aiva Orava, da je našoj državi potrebno novo izborno zakonodavstvo uz učešće svih parlamentarnih subjekata. Mora se naći način da se pripreme izbori, kako bi se, po prvi put, u državi Crnoj Gori građani slobodno i bez pritisaka izjasnili kakvu vlast žele u narednom periodu”, naglasio je on.

Prema mišljenju Šćekića ulazak u ovu priču podrazumijeva i prihvatanje direktne odgovornosti za pripremu izbornih prilika.

“Godina dana predstavlja neki vremenski minimum koji dozvoljava da opozicioni predstavnici odgovore svojoj ulozi i zadatku. To podrazumijeva i vođenje kadrovske politike i po horizontali i po vertikali, odnosno postavljanje direktorskih ili načelničkih mjesta zavisno od resora koji vam pripadne. Gorko iskustvo prethodne, nazovi zajedničke vlade, ne može da nam bude, kako reče predsjednik Vlade Duško Marković, zvijezda vodilja u političkom ili eventualno u smislu konsenzusa ili dogovora. Prisjetimo se da ministri iz redova opozicije nijesu pošteno ni svoje kabinete oformili, a kamoli direktno doprinijeli promjenama u pravcu stvaranja izbornih uslova. To im tada nije ni bilo omogućeno. Ta priča, kada je riječ o SNP-u, ne pije vodu i na našim organima neće proći. Spremni smo kadrovski odgovoriti svim eventualnim zadacima, ukoliko konsenzusom onih koji to žele dogovorimo uslove odigravanja izborne utakmice. Odgovornost je na svima jednaka”, ocijenio je on.

Između ostalog rekao je da SNP traži da se u Odboru dozvoli političkim subjektima da predlažu svoje predstavnike, bez isključivosti da to budu poslanici.

“To trebaju da budu pravni eksperti, koji mogu doprinijeti donošenju što kvalitetnijih odluka. Nažalost, i u ovoj priči nemamo jasan stav onih koji trenutno vrše vlast. Da je trenutna vlast iole demokratska, poslije afere “Koverat”, najmanje što je moralo da se desi jeste podnošenja ostavki i već tada ulazak u priču koja je sada aktuelna, ne samo što to insistira opozicija, nego što je to jedan od uslova daljeg crnogorskog puta ka evropskoj porodici društava. Fer, demokratski izbori, smjenjivost vlasti je nešto čemu moraju da se nauče i gospoda iz DPS-a. Politički naivnih više nema. Moguć je dogovor, moguće je učešće u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva, ali uz strogo definisane uslove i uloge. Da se ne stvori pogrešna percercija moje izjave: duboko smo svjesni da je trenutna koaliciona većina izabrana na izborima, neregularnim, sumnjivim, kupljenim, izrežiranim, nazovite kako hoćete. Iako takva većina, ona trenutno predstavlja ovu državu, pa je i ona nezaobilazan faktor budućih političkih odluka, vezanih za stvaranje uslova za prve poštene i fer izbore”, smatra on.

Na konstataciju da je mnogo kontroverzi izazvala izjava predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića da “Dan nezavisnosti nije istorijski datum koji treba slaviti”, kao i da se Šćekić tog istog dana, pojavili na svečanom prijemu, jedini iz opozicije, proslavljajući taj datum prvi čovjek Berana je kazao Joković izuzetan čovjek, koji, prije svega, voli svoju državu, našu Crnu Goru.

“Samo takav je mogao biti na čelu SNP-a poslije najveće krize u našoj političkoj istoriji. Odgovorno tvrdim da Vladimir Joković nije dao izjave ovakve vrste i u ovom kontekstu. Valjda mojoj partiji ne možete spočitati ljubav i odgovoran odnos prema ovoj državi”, jasan je on.

Šćekić ističe da je neupitan odnos SNP-a prema državnosti. Između ostalog naglašava da nikad, bilo ko iz SNP-a nije rekao da ne doživljava Crnu Goru kao svoju.

“Kad već govorimo o 21. maju, smatrali smo da će se tim danom riješiti pitanje da li država Crna Gora ostaje u zajednici sa državom Srbijom, što smo mi željeli iz tradicionalno bratskih, prijateljskih, a bogami i ekonomskih odnosa, ili nastavlja samostalno, što je legitimno pravo drugih. Taj datum nije donio pomirenje, na žalost, i danas služi predstavnicima vlasti za stvaranje podjela, kako nacionalnih, tako i kulturnih, ekonomskih i svakih drugih. Po nama, 21. maj nije donio željeno pomirenje, a reći ću i ovo: ne daj Bože da država Crna Gora počinje 21. majom 2006. godine! Nemojte me samo uvjeravati da je veći prijatelj ovoj državi onaj koji je glasao za nezavisnost, a sada ne plaća porez ovoj državi. Ili je možda patriotizam biti za DPS, a gurati državu u ekonomski i privredni kolaps? Ja, niti bilo ko iz moje partije, takve patriote nećemo biti. Crna Gora kao ponosna država ima puno slavnih datuma, o čemu je precizno govorio i predsjednik Joković”, rekao je on.

Pita treba li da podsjeća na 13. jul 1878. godine kada je na Berlinskom kongresu naša država dobila međunarodno priznanje kao 27. nezavisna država u svijetu.

“Ili na trinaestojulski ustanak? Jesu li to datumi i godine za nekoga manje važni od 21. maja? Po meni nijesu. Dakle, samo u kontekstu postojanja važnih datuma iz slavne tradicije Crne Gore možete posmatrati izjavu prvog čovjeka SNP-a. To će vam reći i bilo koji funkcioner ili odani naš član. Ne želimo, niti dozvoIjavamo da od nas pravite neprijatelje ove države. Niti smo to ikada bili, niti ćemo ikada biti, za razliku od onih koji je svojataju, a sve rade protiv nje. O tome najbolje svjedoči i trenutna politička kriza i odsustvo pravne države. Crna Gora je naša država”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
carli
Gost
carli

Biće Crne Gore ali vas neće bit izrodi

Briđe
Gost
Briđe

Mnoge boli sto postojis a ti vjecna da si!🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪❤❤🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

gradjaninct
Gost
gradjaninct

ne pocinje tada ali da ste se vi pitali na taj datum bi bila sahranjena…

vukomita
Gost
vukomita

KOLIKO SI ISKREN PREMA CRNOJ GORI TOLIKO TI BOG POMOGA..

Copenhagen
Gost
Copenhagen

Ko priča o moralu i poštenju majko moja.Mi u Danskoj više volimo CG nego vi u Berane.Mada i beranci više vole Dansku od CG.Dodju godinu ,dvije rade sta rade i glume postenje,vjernike,moraliste.Dno dna.

Danijel
Gost
Danijel

Tako je brate moj zemljace!!!

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Srbi i posrbice u CG su u povlašćenom položaju što se tice Crkve i medija đe apsolutno dominiraju. Obzirom na podrsku iz Rusije i Srbije i odnosu prema samoj drzavi CG, postoji disbalans ali u njihovu korist. Ključan je odnos prema Državi, odnosno Crnogorskoj Crkvi, Naciji, Kulturi itd. Na jednoj strani, ne žele Državu, a na drugoj hoće vlast u… Više »

Edi89
Gost
Edi89

Berane su mozda jedino prve na sjeveru jedino po kriminalu i po velikosrpskoj politici , kao i teroru nad sbima koji nijesu srbi

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Naravmo da za SNP 21. maj nije neki veliki praznik jer je upravo ta partija vodila glavnu rijec u bloku zajednicku drzavu a protiv nezavisnosti i ne moze da se i dalje pomiri sa porazom na tom referendumu

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Scekic prica o izbornim regularnostima .On koji je dosao na vlast flagrantnim krsenjem i zakona i ustava i pokusajem suspenzije crnogorskog ustava na teritoriji Berana kada je on dosao na vlast i proglasavanje neke srpske oblasti

Zigman
Gost
Zigman

E ovo je Berane prva opstina sjevera bilo bi smijesno da nije tragicno

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

rocen je privatno negirao novinare i rtcg i evo 20 dana samo o tome pricaju, a ovaj negira CG i sve sto je vezano za nju i niko nista!!!??

Gandalf sivi
Gost
Gandalf sivi

Mislim da u Vladu sa takvim stavom nećete. Živi bili pa vidjeli.

Dragan
Gost
Dragan

Sta je boli istina botovi, boli, boli… 100%

Komita
Gost
Komita

Nauci da se parkiras pa pricaj o ulasku u vladu

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Glavno da si zvao huligane da lijepe plakate prije izbora ,a to sto oni posle izbora pale radnje i biju ljude po beranama to je manje bitno

Ivan
Gost
Ivan

Dobro bre botovi preceraste ga, aman više

Liberal
Gost
Liberal

Tako mi toga gradonacelnika ciji aktivisti biju sugradjane u sred bijela dana

Stefo12
Gost
Stefo12

Ja bi izbore ukinuo i proglasio Mila za kralja ,zato sto vi nikad necete uspjet da osvojite vecinsku podrsku i izbori kao izbori ne sluze nicemu osim da uhljeve vase poslanike kako bi lakse pljuvali po drzavi i rukovodstvu drzave

Ubljanin
Gost
Ubljanin

CEKAJ, VI STE “DOBILI” REFERENDUM?!! KAKO, MOLIM? STO SU GLASALE BABE IZ DETROITA I ALBANCI IZ LUKSEMBURGA I PRITOM IM SVE KARTE BILE PLACENE?!! A CRNOGORCI IZ SRBIJE BILI ONEMOGUCENI? JE LI TO VASA POBJEDA? JE LI TO VASA CAST?

Kotor
Gost
Kotor

Miran…

LudiMilojko
Gost
LudiMilojko

Sto coeku kazes, miran, boli te istina.

jo
Gost
jo

Brale mi smo ga dobili, ako ti ne valja imas Dobrakovo i Jabuku

StevanPG
Gost
StevanPG

Scekicu dzabe ti ova prica ne mozes ti sakriti svoj izrazeni srpski nacionalizam nikako.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Svi ovi sto su pricali da nikad sa DPS-om ne bi bili u vlasti sad isti ti trce prvi.

Cipsy
Gost
Cipsy

Kako se nadaju tehnickoj vladi da malo osjete kako je biti na vlasti.

Helena88
Gost
Helena88

Pogledaj malo iza sebe pa vidi kako su uništili život jednoj porodici a ti si stajao sa strane i to nijemo posmatrao i ti si neki predsjednik. Kakvi li su ostali iz opozicije

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Nasao se Scekic uvrijedjenim jer kao neko od njega pravi neprijatelja ove drzave, i to kaze on koji se javno izjasnjava da je Srbin, da mu 21. maj ne znaci nista, on koji po sred opstine poperi srbijansku zastavu umjesto crnogorske dje joj je mjesto i on koji je radio sa nalogodavcima van granica ove drzave sve lose za CG!… Više »

miona
Gost
miona

Ti si se našao nekome nesto da kazes. A dozvolio si da ono urade jednoj porodici. Da se u 21 vijeku neko ophodi prema njima zbog druge nacionalnosti. Sramotno!

Gost
Gost
Gost

To su njegovi puleni, vidi ih zajedno na slikama posle svakih izbora.

zacanka
Gost
zacanka

Koliko pricate o toj radnoj grupi za izborno zakonodavstbo vise bi donijeli zakon i sve, DPS vas zove na sva zvona a vas nema nidje namjerno da biste mogli da izigravate zrtve kako vama odgovara!

HanaPG
Gost
HanaPG

Slucaj koji se desio u Beranama dovoljno govori o vašoj sposobnosti da vodite grad kako treba

Djurdjica
Gost
Djurdjica

Snp je jos uvijek na političkoj sceni? Ko za ovu partiju uopste vise i glasa…

Mona99
Gost
Mona99

O tome koliko ste propali govori činjenica da vas niko ne glasa,tako da vi najmanje imate pravo nesto da kažete i da nekoga kritikujete.

ines23
Gost
ines23

Vidim kako si rijesio slucaj Tomkica, covjeka su prebili nagrdili, zapalili mu radnju a ti se nijesi ni okrenuo, i da nije reagovala ova vlast ko zna sta bi sa Tomkicem bilo.

Planinka
Gost
Planinka

Jedina je sreća pa se ti ništa ne pitas, i tvoje misljenje niko ne uvazava

marta
Gost
marta

O tome kako dobro vodite grad govori situacija u Beranama,to je sve osim dobrog.

Vitinka
Gost
Vitinka

Koliko dobro upravljas opstinom i gradjanima govori podatak da ljudi napustaju Berane zbog vjerske i nacionalne diskriminacije!

oliver14
Gost
oliver14

Svi znamo kako si dosao do mjesta predsjednika opstine tako sto si dobio izbore na mucku i da ti nije bilo prevare tvoje ne bi ti gledao mjesta na kojem si sad.

Kosta
Gost
Kosta

Ako ti smeta nezavisna Crna Gora sto si onda pristao da budes predsjednik Opstine Berane, ako imas takvo misljenje za 21. maj i nezavisnost?

goran1978
Gost
goran1978

Nasao se da mi o 21. maju prica osoba koja je tog daba 2006. godine glasala za drzavnu zajednicu i koja i sad posle toliko godina velica Srbiju! Smijesno!

Pisar
Gost
Pisar

Crna Gora je država od Berlinskog kongresa 1878 do 1918, punih 40 godina! Onda je registrovana NVOCPC s tendom 2000. a Crna Gora obnovila državnost 2006. Znači 40+13=53 godine države Crne Gore!

Svjefol
Gost
Svjefol

Zamisli, Scekicu, da ste vi dobili referendum… Prvo sto biste uradili je da biste i slovo C ukinuli iz azbuke, da ne moze ni ime crnogorsko da se napise… a onda sve poslije toga. Zatrli biste svako sjecanje na postojanje Crne Gore, prije 1918te.. Ova vlast je veliku gresku napravila sto je pustila “demokratiju” nakon referenduma i dala vama, sada,… Više »

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Svi izbori do sada su bili regularni, a problem opozicije je taj sto pricom o neregularnosti izbora pokusavaju da zamaskiraju nedovoljnu podrsku gradjana.

Rafaello
Gost
Rafaello

Ti jednom gradjaninu nijesi mogao da pruzis miran i bezbrizan zivot, nego je bio protjeran, i to zbog svoje vjere. Bolje se pozabavi problemima sa kojima se opstina Berane suocava, pa ti neka prica i pametovanje.

Nikola R.
Gost
Nikola R.

Postovani gospodine Scekicu nijesam pristalica Vase politicke strukture ali cu prokomentarisati da ste dali par pozitvnih poruka, sa par se takodje niposto ne bih slozio. Ono sto mi je prvo zasmetalo u Vasoj konstataciji jeste odgovornost prema gradjanima koji su Vas glasali na lokalnom nivou, takodje imate i odredjenu odgovornost i prema onima koji to nisu. To su Vasi sugradjani… Više »

Gost
Gost
Gost

Kako on da smanji mrznju kad je istog mentalnog sklopa kao oni huligani?

Iskra95
Gost
Iskra95

Da se ti pitas ne bi ni postojala samostalna i nezavisna CG.

Kinez
Gost
Kinez

Snp je partija kojoj su dani odbrojani na politickoj sceni.

Enesa
Gost
Enesa

Brini ti o svojoj opstini, jer i te kako imate problema.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Vlast u Beranama stabilna?? Vidjeli smo kad je u pitanju Tomkic, covjek kojeg su uznemiravali sugradjani po vjerskoj i nacionalnoj osnovi. Gradjani se ne osjecaju bezbjedno, a ti nista nijesi preduzeo po tom pitanju.

Marelica
Gost
Marelica

I sama opozicija zna da ne mogu da zabiljeze neki bolji izborni rezultat, jer nemaju podrsku gradjana, a tome najbolje svjedoce i protesti koji su ubrzo i propali. 

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Oni bi na svakim izborima da imaju tehnicku vladu, a opet izborni rezultati su im i vise nego skandalozni.

Ana
Gost
Ana

Da si se ti pitao ne bi postajala nikad

expert123
Gost
expert123

Iako u Crnoj Gori nije sve idealno dosta je bolje nego sto je bilo u raznim drezavnim zajednicama a narocito u zajednici sa Srbijom. Polozaj manjinskih naroda je poboljsan treba jos raditi na razvoju demokratije ljudskih prava i sloboda sloboda medija i razvoju infrastrukture u politici , kulturi , nauci i drugim oblastima i jacati osjecaj za pripadnost drzavi ali… Više »

Nk86
Gost
Nk86

Montenegro postoji jos od Isusa Hrista. Isus je rodjen u Cuce, a Bibliju su pisali prvi Djukanovicu na Cevo.

Pavle
Gost
Pavle

Pa istinu čovjek zbori, ovim DRPS-ovcamawkad odgovara onda su oni stvorili državu 2006, a nekad kad im tako odgovara onda su je stvorili Petrovići, a nekad opet vele stara 1000 godina. Dogovorite se jesu li je stvorili Đukanovići ili Vojislavljevići.

Gaga
Gost
Gaga

Za tvoju informaciju Država CG nije stvorena, nego je obnovljena njena Državnost, 2006 godine. Stvorena je mnogo davno, a ono što je najbitnije, srbi je nijesu stvarali. Oni su uvijek samo pokušavali da je unište i prispoje.

Raro
Gost
Raro

Države ili ima ili nema, nema tu obnavljanja. Uostalom, ona Crna Gora je bila kraljevina, a Petrovići najvise srbovali i mahali trobojkama, tako da vi sigurno nijeste obnovili tu državu nego ste stvorili neku novu koja nikada postojala nije. Protiv te i takve države je pola naroda, i to uglavnom pravoslavni koji je i stvorio onu prvu državu, a ovu… Više »

Draško
Gost
Draško

Pogrešan si portal izabrao za realan komentar,moj Pavle.

Primorci
Gost
Primorci

A da se umjesto Brune ti pozabaviš odbjeglim opstinskim odborom u kotoru?

Limbo
Gost
Limbo

Toliko su srećni Beranci i zadovoljni sa ovom vlašću da se listom vraćaju u Berane. A što se državnosti tiče Crna Gora u ovim granicama postala je država završetkom II Svjetskog rata i izdavala državljanstva svojim državljanima kao i ostalih 5 republika. Ali nije bila suverena nego dio JU konfederacije. Slično kao bilo koja od američkih država. Suverena je postala… Više »

Bpe
Gost
Bpe

Scekic je ozbiljan covjek I politiacar. To sto se kod nas vrednuje neljudskost to je nas problem. Kritikujes nesto iz dobre namjere odmah te proglase neprijateljem. On samo ukazuje na cinjenice I bori se za istinu koja je jedini sigurni temelj za dobru buducnost. Vratite se unazad I vidite sta nam je laz donijela, raspad jedne divne zemlje. Decenijama se… Više »

Damir
Gost
Damir

Ovaj je samnom radio u firmu kao komercijalista prodavao je cipseve smokije ,kikiriki kad je vidio da je to tezak posao da mora da se znoji da je procenat mali usao je u politiku i sad on drzi govor ovome narodu i jos se usudjuje da prica o Crnoj Gori o istoriji da on daje ocjene vjekovima unazad drzave koja… Više »

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Koji si ti pobjednik. Kralj. E da mi je znat jesi li ti odmaka od smokija ili si i dalje pri njemu. Kapacitetu :)))

Haris
Gost
Haris

“vezanih za stvaranje uslova za prve poštene i fer izbore”, smatra on.” to znači da tebi ne smeta što si izabran na nepoštenim i nefer izborima, dovoljno govori o tvojem poštenju i čojstvu. Bitna ti je samo fotelja, a kako si do nje doša ne spominješ.

markos
Gost
markos

A ćuti Dado, prvi bi ti uskočio u koaliciju sa DPS-om 🙂

Sreto P
Gost
Sreto P

Lupi i osta živ!

B1986
Gost
B1986

Imali ste tehnicku vladu 2016. i ?
Dokle vise? Ministar policije je sve kontrolisao, dje je problem?
Ne moze na silu, dajte narodu konkretne ideje i programe a ne samo milo lopov, sva izborna kampanja je protiv jednog coeka- NIKAD TAKO NECETE USPJET

Perjanik
Gost
Perjanik

Tačno, država Crna Gora “počinje” još pre Hrista, kada se prostirala od Nazareta, sve do jezera Liverović u Nikšiću! Hahahahahahahahahhaha

The Vojvoda
Gost
The Vojvoda

Kako spinujete jadna vam majka. Obnovljena je drzava OBNOVLjENA, starija od vase

Cgcg
Gost
Cgcg

Kakvo su ovo demagozi …! Samo oni raxumiju sto su htjeli reci Kakvo pomirenje? Izglasali smo drzavi nezavisnu Tvoje je bilo da prihvatite rezultate Niste Nego cuda cinite! Pa i mene malo naljutiste da me briga za pomirenje vise A pomirenje je predlagao dragan soc joss davno davno, kad je bio politicar Pa ni tada niste mogli da to odradite… Više »

joko
Gost
joko

Pa svi ovi danasnji ,,crnogorci,, nacinjeni su 21.maja 2006 g pocni od Mila pa kreni redom.

starac fočo
Gost
starac fočo

Dado Šćekić je dobar momak. On voli i poštuje svoj grad Berane i domovinu Crnu Goru. Neka se pola opozicije ugleda na njega. Može se biti opozicionar ali i patriota.

markos
Gost
markos

Fočo, vidi se da si ostario i osenilio… Nije ovo za tebe… uzmi domine ili Ne ljuti se čovječe

dajka
Gost
dajka

Foco, to s patriotizmom malo teze kad u glavi imas pripajanje onima koji su nas 1918. okupirali…

Tebra
Gost
Tebra

Tehnička vlada je nemoguća iz vise razloga Tebra !!! Prvo čitavu opozicija ima glasača kao sami DPS kao drugo pola opozicije se ne slaže jedna drugim i kao treće mislim da zbog fotelje svi bi ste vi zaboravili na vaše razlike ! Opozicija nudi gradjanima samo jednu opciju a to je da skinu Mila sa vlasti sto većina gradjana bas… Više »

Djuro Prč
Gost
Djuro Prč

Znas li ti prijatelju,kada bi bio referendum u Srbiji,za zajednicku drzavu sa C.G ne bi bilo ni 15% za zajednicku drzavu,to ti je fakat.

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

djuro, pa eto i oni dobise nezavisnu drzavu 2006 a ne samo mi, kapish?

independence
Gost
independence

Ako je vec tako, zasto vas nezavisnost Crne Gore i dan danas toliko boli?

13 godina prodje, a vi se i dalje ponasate kao uvrijedjena i ostavljena mlada. Kako vam to ne dosadi?

Ribnica
Gost
Ribnica

Očisti grad, smeće na svakom koraku! Sramota

Send this to a friend