Politika Ivezaj odgovorio Lucđonaju

Ne postoji adekvatan pristup vrtiću na dan početka školske godine

Odbornik u SO Tuzi Simon Ivezaj poručio je odborniku Albanske alternative Marku Lucđonaju da bi bolje bilo da se pozabavi infrastrukturom u opštini i poboljšanjem kvaliteta života građana, umjesto što gubi vrijeme analizirajući ko kakve serije i crtane filmove ima kapaciteta da prati.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti

Nekulturno i primitivno medijsko prozivanje od strane bivšeg člana DPS-a Marka Ljucđonaja, ne zaslužuje odgovor. Od “partijskog preletača” ništa drugačije se ne može ni očekivati.

<<<AA: Neistina da je prethodna vlast učinila neki korak u gradnji vrtića<<<

<<<DPS Tuzi: Lokalna vlast stopira rad vrtića, uradili smo sve što je do nas<<<

Iako njegovi navodi ne korespondiraju sa istinom, a moja moralna načela i porodično vaspitanje mi nalažu da sa takvim ljudima ne ulazim u polemike, ipak zbog javnosti, želim da demantujem i razobličim neistine koje je dotični saopštio.

Uzgred, ako se uzme u obzir činjenica da je moja kritika bila upućena rukovodstvu Opštine Tuzi, a da su i na prethodna naša saopštenja odgovarali samo predstavnici Albanske alternative, postavlja se pitanje, da li ova  stranka sama vrši vlast u Tuzima, a ostali koalicioni partneri su tek njeni obični privjesci?!

Ukoliko postoji neka skrivena borba za prevlast nad albanskim biračkim tijelom, onda je svakako očigledno da Albanska alternativa želi da očuva dominaciju unutar Albanskog foruma gurajući pod ruku saopštenja svojim nestručnim kadrovima iz Opštine.

Netačno i nemušto saopštenje demantujemo činjenicima.

Dakle, na urbanističkoj parceli 52, detaljnim planom koji je usvojila skupština Glavnog grada uz prethodnu saglasnost Opštine Tuzi, predviđena je saobraćajnica kako sa sjeverne tako i sa južne strane vrtića, što se jasno može utvrditi uvidom u važeći planski dokument.

Opština Tuzi, dok je bila pod vođstvom DPS-a zajedno sa koalicionim partnerima, nije predvidjela budžetom regulisanje saobraćajnice jer je to pripadalo Agenciji za izgradnju. Prema budžetu koji je usvojila aktuelna vlast, čiji ste Vi kadar, predviđeno je 30.000 eura za izgradnju te saobraćajnice, koja nije još uvijek završena, pa ne postoji adekvatan pristup vrtiću na dan početka školske godine.

Kada govorite da je zemljište za izgradnju vrtića ustupio Glavni grad, a ne Opština, moram da vas podsjetim da ni vodovode u ruralnim područjima (Hoti, Spinja i Skorać) kao ni mnoge druge kapitalne projekte, niste započeli niti finansirali vi, već Glavni grad, ali vam to ne predstavlja problem da se upravo tim projektima kitite pred građanima kako biste osvojili koji politički poen. Toliko o vašoj zamjeni teza.

Ponavljam, vrtić „Đina Vrbica“ zvanično nije počeo sa radom, a i kako bi kad mu “saobraćajni pristup” izgleda kako izgleda na priloženim fotografijama?! Saobraćajnica nije završena na vrijeme za početak školske godine, iako su za nju odvojena sredstva iz opštinskog budžeta.

Bolje bi bilo, dragi gospodine Ljucđonaj, da se pozabavite, infrastrukturom u Opštini i poboljšanjem kvaliteta života građana, umjesto što gubite vrijeme analizirajući ko kakve serije i crtane filmove ima kapaciteta da prati.

Simon Ivezaj, odbornik u SO Tuzi

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
tomo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
tomo
Gost
tomo

Znaci pare su rezervisane budzetom optine a posao nije zavrsen?!
Izgleda da nece ni biti zavrsen jer nisu problem pare nego neznanje nerad. Boli njih briga za djecu bitno im je da igraju na kartu patriotizma.

Send this to a friend