Politika

Ne zna se ko je gori, onaj što oskrnavi spomenik Ljuba Čupića ili oni koji aboliraju ovaj čin

Danas se ne može ćutati, niti odćutati ono što se desilo u našem gradu. Desilo se pod okriljem noći, ali je i pokazalo pravo lice i počinioca gnusnog čina, ali i onih koji ga brane i podržavaju. Ne zna se ko je gori, onaj što oskrnavi spomenik narodnog heroja Ljuba Čupića ili oni koji izmišljotinama aboliraju ovaj čin, ocijenio je Zoran Vukićević predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Nikšić.

“Opet je sinoć po ko zna koji put u posljednje vrijeme oskrnavljeno lice sa slobodarskim osmjehom i to od strane onih, kojim su slobodarske i antifašističke ideje daleke i strane”, rekao je Vukićević-

Prema njegovim riječima Ljubo Čupić je simbol slobodarskih pregnuća, nesebične žrtve za slobodu i slobodnu misao, pa se pitamo kome smeta sjećanje na njega, koga boli građanski i slobodarski Nikšić.

“Boli taoce zatočenih umova četničkim idejama, pa im Ljubo i mrtav smeta. Smeta im što ih podsjeća na to koliko su on i njegova djela veliki ,a oni mali. Smeta im jer ih podsjeća da je ovo grad slobodnog duha, slobodne misli, evropejskih ideja i građanske profilacije”, kaže Vukićević.

Smeta onima, dodaje on, kojima je smetao i te 1942. godine, kada im je prkosnim osmjehom poručio da mogu ubiti njega, ali ne ideju antifašizma.

“Ovakav gnusni čin rezultat je poremećenog sistema vrijednosti, koji promoviše i aktuelna vladajuća državna i opštinska politika. Ova vlast stvorila je ambijent u kome četništvo divlja, a sloboda i antifašizam ćute. Definitivno ovome se mora stati na kraj, mora progovoriti slobodna i evropska Crna Gora. Mora evropejizam pobijediti primitivizam, mora se slobodarski Nikšić osloboditi okova velikosrpskog hegemonizma i ovog posrnuća koje nas je zadesilo. Zajedno ćemo poraziti ovo zlo, kao što je Ljubo porazio smrt”, zaključio je Vukićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MnNK
Gost
MnNK

Ovo je njihova ,,sloboda”!
Posten covjek ne moze vise ovo trpjeti, ali do kada!

Jeep27
Gost
Jeep27

Tako je Zorane.
Porazit cemo povampirene cetnike.

Miloš
Gost
Miloš

Tako je Zoki ! Svi zajedno protiv velikosrpskog zla, koje svakim danom, pocevsi od 30.08, urusava nas građanski mir, sklad i prosperitet!
ODUPRI SE CRNA GORO !

S
Gost
S

Vi ste najgori.

Sloboda
Gost
Sloboda

A vi ste srbi najbolji…

Send this to a friend