Politika

Medojević: Ako do 10. decembra URA ne da podršku za novu vladu, krećemo u dogovor za izbore

Nebojša Medojević

Nakon isteka roka 10. decembra konstatovaćemo da li postoji 41 poslanik za formiranje nove vlade ili ne. Ako ne bude podrške od strane URA, što je realno očekivati, Demokratski front DF će obavijestiti kolege iz parlamentarne većine da su se stekli uslovi da krenemo u dogovor oko organizovanja vanrednih parlamentarnih izbora, kaže u intervjuu Novostima Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta u Crnoj Gori, saveza koji je partnerima na vlasti ponudio platformu za formiranje nove vlade bez aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića i njegovih ekspertskih ministara.

On je kategoričan da je status kvo neodrživ i da pravi velike štete građanima jer se ne sprovode reforme nužne za ozdravljenje političkog sistema, privrede i zarobljenih institucija.

“DF neće dopustiti da URA i Demohrišćanska stranka koriste pozicije u vladi i moć koju im daje vlast i da prave političke kampanje, a da ih mi podržavamo u parlamentu. Više nećemo podržavati projekte ove vlade, koju smatramo nelegitimnom, da ne govorimo da će osnivanjem svoje partije Krivokapić grubo izdati povjerenje birača, jer je podršku tražio za vladu eksperata, a onda je poslije pola godine počeo da formira stranku preko leđa DF. On je brutalno izdao i prevario i DF i naše birače. Obećavao je u kampanji jedno, a onda sve te glasove ponio Đukanoviću i vlasnicima “Vijesti” sa kojima se dogovara i šuruje oko važnih političkih i državnih pitanja”, tvrdi Medojević.

* Zašto se DF u platformi odrekao privilegija?

Medojević: Ponudili smo jedan pošten i fer prijedlog da se u okviru postojeće većine formira nova vlada i iskazali spremnost da se odreknemo mjesta predsjednika vlade, koje nam pripada po izbornom rezultatu.

Krivokapić nema ni elementarnu političku kulturu i osjećaj odgovornosti za duboku institucionalnu i političku krizu i paralizu političkog života u zemlji i ne želi da podnese ostavku, iako njegovu vladu u parlamentu podržava samo nekoliko poslanika.

* Opozicija predvođena DPS je, u međuvremenu, podnijela prijedlog za smjenu Vlade. Može li proći?

Medojević: Ne, jer bilo koja politička partija ili poslanik iz vladajuće većine koji bi podržao ovu inicijativu bio bi politički mrtav. Inače, sasvim sigurno da među poslanicima URA ima onih kojima je ideologija DPS izuzetno bliska i prihvatljiva.

* Kako ocjenjujete rad aktuelne Vlade?

Medojević: Umjesto zabrane rada DPS kao političkog krila mafije, otvaranja dosijea Udbe, hapšenja ključnih funkcionera DPS i zapljene njihove imovine stečene kriminalom i pljačkom države, Vlada se više brinula oko pokušaja osnivanja nove stranke i nanošenja političke štete DF. Vlada kontinuiteta sa režimom DPS je i bila osnovana od vojnika globalne duboke države okupljenih oko “Vijesti” i djelova Crkve, da sačuva Đukanovića i DPS, a da nanese štetu DF. Krivokapićev kabinet i “Vijesti” su u parlamentu već pet puta glasali skupa, a oko ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju zajedno učestvovali u zavjeri. Od izbora traju pokušaji vlasnika drugosrbijanskog tabloida “Vesti” (koga je kupila Đilasova Junajted medija) da naprave pakt sa tzv. zdravim jezgrom DPS i da brutalno prekroje izbornu volju građana.

* Da li Abazović mjerka premijersko mjesto?

Medojević: To je stari plan vlasnika URA. Da se formira vlada bez predstavnika DF, a posebno bez predstavnika srpskih nacionalnih stranaka, koju bi predvodio Abazović, a u njoj bi učestvovale i partije Bošnjaka, Albanaca, Hrvata i manje stranke bivšeg režima.

* Koliko strane ambasade utiču na rad aktuelne vlade ili eventualno formiranje neke nove?

Medojević: U Crnoj Gori djeluje jedna mala, ali dobro organizovana, tajna i agresivna ekspozitura globalne duboke države. Okupljeni oko vlasnika “Vijesti” i URA, kroz agresivnu medijsku propagandu, kroz koncept tzv. političke korektnosti pokušavaju da nameću političke stavove bazirane na stranim interesima.

* Šta im je cilj?

Medojević: Najvažija njihova meta je identitet zasnovan na vrijednostima pravoslavno-hrišćanskog civilizacijskog kruga. Oni su protiv suverenih država, prava na izbor, demokratije, slobode, tradicije, istorije, religije. Žele da nam nametnu novo jednoumlje. Novu Kominternu koja će iz centra slati uputstva za život i ponašanje.

* Poslednjih dana u Srbiji se organizuju tzv. ekološki protesti koji imaju politički prizvuk…

Medojević: Još na događajima oko ustoličenja mitropolita Joanikija upozorio sam da su nezakoniti i neprijavljeni protesti organizovani po uputstvima ljevičarske ekstremističke organizacije ANTIFA. Očigledno je da je i ANTIFA, koju enormnim milionskim iznosima finansiraju ekstremni ljevičarski tajkuni (Soroš) instalirala svoje jedinice i gerilske grupe u Crnoj Gori i Srbiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Davor
Gost
Davor

Ako ovo, ako ono… Kad ovo, kad ono…. Vjerujem ovo, vjerujem ono…..
Ajde, zasmijavas, i to je sasvim ok. Ali, dokle vise, medo…?

BOSS
Gost
BOSS

Zasto Rakcevic koji ima moc gospodara ne smijeni Dritana i ocisti URA od izdajnika

Eto tako
Gost
Eto tako

Ajte vise nestanite zauvijek.Ti si samo preteca Dritana,prodao si se Srbijancima

NKL
Gost
NKL

Ovo je još jedan pucanj u prazno i pokušaj ucjene koalicionih partnera, koji te, uzgred rečeno, potpuno ignorišu. Biti protiv Vlade, a tu istu Vladu ne srušiti u Parlamentu je besmisleno. Navodno neće da sruše Vladu sa DPS-om. Pa kako ćete je onda srušiti? Da izmaknete im stolice 🙂

Nebilo vas
Gost
Nebilo vas

A ti bjese od’rijeci.. na tvoju se rijec covjek vazda mogao oslonit.. 20 puta si slagao samo za 2 mjeseca zadnja.. a bjezi funjaro..

Iskra
Gost
Iskra

Crni Medo sta ce s tobom biti…Medo htjede ministar biti al mu Ura ne da ….Medo htjede premijer biti al mu Krivi ne da…. crni Medo sta ce s tobom biti…

Marko
Gost
Marko

Neka neka. Śedite tu i ćutite dok vam Krivokapić krade glasace. Ako je profesor za nesto za to je profesor.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Uhhhh !

Vazi
Gost
Vazi

Nije mi jasno- neće podržati nepovjerenje Vladi, a hoće nove izbore wtf???

Jorgo
Gost
Jorgo

Svi koji su puno pričali nikad, ništa ni su rekli.
Samo djela Medojeviću tvoja djela su samo biti Špijun u srb i regionu kako i ti tako i tvoji kolicijoni partneri.

Max
Gost
Max

Aprilililil….. wait?!

Hurem
Gost
Hurem

Medo je li 10 .12 ove godine😜??????

AntiX
Gost
AntiX

Eo ga….😂Jao nama….ko ce se kladit na ovaj naslov:Medojević: Ako do 10. jula URA ne da podršku za novu vladu, krećemo u dogovor za izbore.

dragan
Gost
dragan

Nesmiju oni to uraditi nemaju hrabrosti da nebi izgubili fotelje svoje

Orli-Ban
Gost
Orli-Ban

Kreću u dogovor za nove izbore… Sa kim ćete se dogovarati? ako se sa urom ne možete dogovoriti oko vlasti sad, zašto bi mogli dogovoriti nove izbore, i kako mislite da se dogovorite poslije izbora.

Maršal Tito
Gost
Maršal Tito

Dje je Marina hahaha

Zeljko
Gost
Zeljko

Zamolio bih gospodina Medojevića da njegova partija sama izađe na te izbore.

Dragan
Gost
Dragan

I tu vam je kraj Medo..sledece izbore padate..

Limenka
Gost
Limenka

Sto ce ovi iz DF-a zna li ko?

Nebilo nas
Gost
Nebilo nas

Sto ce ovi iz DF.. ???
ne znam jesi li upoznat da u 80% opstina oni vladaju. Pogledaj samo Budvu, mojkovac, niksic itd.. a ne bih se iznenadio ni podgoricom od maja.. ovaj narod je totalno poludio…

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Nece vama faliti desetog u mjesecu.

Opet
Gost
Opet

Izgleda mi da je počela luda trka ko će prije da sruši ovu nevladu

Nikolina
Gost
Nikolina

Ocete kao sve što ste do sad rekli i uradili 😂

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Zašto ono reče samo tebe nije Anb pratila

Mina
Gost
Mina

Puca iz prazne puske,kao i uvijek.Njega niko nista ne pita,izbacili su ga iz parlamenta,znaju da se ne puta sa samim sobom.

Nino🇲🇪
Gost
Nino🇲🇪

Medo folirantu, ko te ne zna skupo bi te platio !!

Kako goj
Gost
Kako goj

Ne podržavaju vladu ali neće da je sruše. Ako ovo nije šizofrenija, ne znam šta je. Kakvi bolidi!

Vndoje
Gost
Vndoje

vi stalno dajete neke datume a nista se ne desava. te do petka, te do ponedeljka, te trece svitanje od juce

Ed Ed
Gost
Ed Ed

Nisam citao sto strucnjak ima da kaze totalno je nebitan i on i ostali oko njega! Sjasite vise!!!

Avgustovac
Gost
Avgustovac

Ali si odmah otvorio vijest đe je on, eee…

končar
Gost
končar

Da se Medo nije zaletio.Ipak…..ide zima.

Zoran
Gost
Zoran

Glupo je vise citati tvoje izjave. Samo prelistam. Nit si vino nit si voda.

Elena
Gost
Elena

E ajde da vidimo I te izbore evo godinu dana najavljujete 😂

Tadija
Gost
Tadija

Ne laži medo!

Pedja*
Gost
Pedja*

Lijepo zboris , no te muka slusat .

Realnost
Gost
Realnost

Kako se vi igrate sa narodom

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Krivokapić je uzeo DF -u glasove i Demokrate su vam uzeli glasove propadoste Medo DPS sam ima više nego vas 25 stranaka zajedno i to vi dobro znate….

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ovaj opet kao Maksim po diviziji!!

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Kao po običaju, Df napada Vladu a ne Dps, za to i gube podršku

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Medo je kao Don Kihot, neshvaćeni vitez.

Stefan Rondovic
Gost
Stefan Rondovic

I treba ,vas cetnike vise da ne gledamo !! 🤮🤮

oooo
Gost
oooo

Jesam laik ali ne moze se formirat nova vlada bez raspisivanja novih izbora. Vjerovatno se moze formirat neka prelazna vlada kojoj bi bio zadatak priprema tih izbora ali da postojeca vecina mijenja vladu u okviru njih vjerovatno tesko.

Send this to a friend