Politika

Nečuvena izjava Lončara: Gledam da Crnogorci ne rade u našem zdravstvu, ne znaju ni srpski

Još jedna nečuvena poruka iz susjedne Srbije na račun Crne Gore stigla je danas od tamnošnjeg ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara, koji je gostujući na televiziji O2 u emisiji “Fokus” bez imalo stida i pardona, saopštio da se trudi da se u zdravstvu Srbije ne zapošljavaju Crnogorci.

“Mi u Crnoj Gori nemamo ni jednog direktora ili bilo šta da se izjašnjava kao Srbin, a mi ovdje na mnogo vodećih mjesta imamo te Crnogorce koji još nisu niu srpski naučili. Ne znaju ni srpski da pričaju”, rekao je Lončar.

Na pitanje novinara ima li ih u zdravstvu Srbije, ministar Lončar, član partije srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, je odgovorio: “Gledam da ih nema, jer mislim da Srbija ima dovoljno onih koji znaju srpski da pričaju”.

“Ne omalovažavam nikoga, ali jednostavno osnovni je red ako vas neko postavlja, ako želite da budete direktor, ili na nekoj funkciji naučite bar srpški”, naveo je on komentarišući situaciju u Crnoj Gori nakon usvajanja zakona o slobodi vjeropispovijesti.

Prema njegovim riječima u Crnoj Gori se dogodio narod, koji je predsjednik Crne Gore Milo Điukanović, po ocjeni Lončara, potcijenio.

Izjavu Lončara o Crnoj Gori i Crnogorcima možete pogledati i poslušati od 24. minuta.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Duško
Gost
Duško

Odakle sad pa ovaj

Stevan
Gost
Stevan

Stvarno takve izjave u 21 veku ne koriste uopste, iz kog je on filma ? Ok je da nema onoga da preko rodjacke veze Crnogorac koji nije sposoban napreduju ili dobije posao – sto vazi i za sve druge. Nije u redu da se stanovnik Srbije koji je Crnogorac ( sto je validna opcija) diskriminise zbog ijekavice ili mesta rodjenja.… Više »

Nenad
Gost
Nenad

Koliko te placa dps za ove izjave hahahha

Igalo
Gost
Igalo

Što će sa Lazanskim 😂

CiNick
Gost
CiNick

Dr Mengele iz Zemunskoga klana.

Joo
Gost
Joo

dobre mu bile one napunjene plave koverte iz CG sa eurima……nadam se da nikada vise u zivotu nece imati potrebu da predje Crnogorsku granicu……

RADOJKA
Gost
RADOJKA

CRNA GORO nedaj se uz tebe smo.Pozdrav iz Novog Sada. Obicne provokacije.

flamantes
Gost
flamantes

Ovo je fašistički postupak

E ne znam
Gost
E ne znam

Kosovo je srce Srbije. Crna Gora je dio Srbije. Ljudi ne zivite u iluziji

Sveznalac
Gost
Sveznalac

Ne zivi se ni od mitova i legendi, eto da znas (:

Gaeta
Gost
Gaeta

Trči na Kosovo srbine,ništa ti se ne broji ova ljubav iz fotelje.Da si pravi srbin već bi bio tamo.Oh, izvini zaboravih,nemaš ti to što ti je potrebno za tamo… pasoš.
Mnogo opasni kosovari,a? Prpa vas fata od njhih,a?Tamo ne šetate, junaci?

KolenicaMoleban
Gost
KolenicaMoleban

Vi ste iluzije

Ugnji
Gost
Ugnji

Molim vladu Cg da se braci uvedu bratske vize. Hvala

d.b.
Gost
d.b.

Zbog toga smo vas i sutnuli iz naseg zagrljaja. Use i u svoje kljuse! Imate kompleks zbog Crnogoraca. Ja bih tebe zabranio ulazak u CG.

Borisv
Gost
Borisv

Nezavisno kosovo👍👍

Borisv
Gost
Borisv

A neka smo ga priznali!!!

marko
Gost
marko

Kod nas u Klinickom vise ekavice nego na Terazijama . Toliko o diskriminaciji Srbijanaca u CG A sta da se ti lhekari tj ljekarke reciprocno tretiraju i oslobode mjesta doktorkama crnogorkama misleci tu na djecu nasih naroda , koja su zavesila fakultete a dosljaci i izbjeglice zauzele mjesta i ruse nam Drzavu… diskriminisani …

Sonja
Gost
Sonja

Srećne su zemlje koje se negraniče sa njima. Užas, ako su nam ovakva braća kako izgledaju neprijatelji

Srbiljenstvo
Gost
Srbiljenstvo

Znaci li ovo da mi srbi iz cg ne pricamo srpski? S obzirom da ovi crnogoraci iz cg pricaju isto kao mi srbi iz cg… sta reci!?

Marko CT
Gost
Marko CT

Izgleda da ipak postoji Crnogorski jezik. A gospodin je poreklom sigurno naš izdanak, u naj boljem slučaju deda mu je odavde. Vlada totalna šizofrenija u susjednoj državi. Čas smo isto, čas nijesmo, malo govorimo istim jezikom, malo ne, pa se “volimo”, pa mrzimo… Oh, sačuvaj bože od te ljubavi. Da se oće konačno odlučiti ko su i što su, što… Više »

Malena
Gost
Malena

Konacno nesto pametno da procitam. Nek idu u Crnu Goru pa nek se busaju j grudi, djetici

Kakar
Gost
Kakar

Malena, zvucih kao da ti je neki crnigorac srce slomio 🙂 mozda zato sto se odvojio 🙂

rzv
Gost
rzv

I obrnuto

rzv
Gost
rzv

Sve skupa sa popovima

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ako se iz Srbije vrati nasih milion Crnogoraca, sto ce mo cinjet ?

flamantes
Gost
flamantes

Zapravo nikad nije bilo više od 140.000, sada ih je 30.000 đe je onih 100.000?

kojo
Gost
kojo

pa u pravu je covek, sve polozaje ste zauzeli

Radnik ipo
Gost
Radnik ipo

Oprosti sto smo sposoban narod!

Zakrzljala vagi
Gost
Zakrzljala vagi

Bravo srbijo 👏👏👏👏👏👏

Šumadinac
Gost
Šumadinac

A bitno, da su na 80% vodećih mesta stavili ljude (izbeglice) iz Hrvatske, koji dan danas ne znaju Srpski, već umesto hleba, traže kruha. Umesto opština, kažu općina… I sve to na glavna rukovodeća mesta. A starosedeoci im odlaze put EU, jer za njih mesta nema. Nemam ništa ni protiv koga, samo kažem kako jeste. Dosta nam je više sns… Više »

Mugambe
Gost
Mugambe

Pa ti iz SNS su ih i procerali iz Krajine

Rozaj
Gost
Rozaj

Jadni onaj ko od tebe zavisi. Viva Montenegro !!!

Pero
Gost
Pero

U Srbiju je poznat po nadimku dr. Smrt.
Inaće ova izjava je čisti fašizam.

Pedja *
Gost
Pedja *

Neznaju oni kako je lijepo kad se ujutro probudis a nijesi Srbin .
Hvala ti Boze .

nepismenko
Gost
nepismenko

Ako si sbrin treba ustati rano, uz kafu da mrzis sve sto je crnogosrsko, pa se dobro obuces i ides da setas i plujes po svojoj zemlji i uzvikujes ime i nosis zastavu druge drzave. Tvoje obeveze i zivot su nebitni kad je crkva u pitanju, bitno je da se ispostuju poglavari iz srbije i ostane nasa zeljma njihova… lijepo… Više »

papiric
Gost
papiric

“da ostane nasa zemlja njihova” najjace !
NIKAD VISE 1918!

Copperfield
Gost
Copperfield

Ako si srbin treb ustati rano,jos ranije cak jer treba puno toga da se mrzi a kratak je dan. Treba da se mrze crnogorci, hrvati, bosnjaci, albanci, makedonci, slovenci,talijani,englezi,njemci,amerikanci…uh, umorih se a jos nisam ni poceo…

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Ne pominjes ove doktore koji vikendom dolaze iz Beograda i ordiniraju po Crnoj Gori i uzimaju velike pare…

Punisa R.
Gost
Punisa R.

Za vreme kralja Nikole postojao samo srpski jezik i 95 posto zivlja bilo Srbi.

Crnogorka iz Ze
Gost
Crnogorka iz Ze

Bilo nekad…..nikad vise…

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

PunisaR.covjek bi trebao znati pouzdano nesto o cemu prica i tvrdi a ja tvrdim i znam da to sto si rekao nije tako.Necu reci da lazes nego da ne znas.Moji su svi preci iz krajeva sto navodis nikad niko moj nije bio Srbin nikad nije pricao Srpski jezik.Zivjeli su i sluzili kralju i drzavi vazda kao Crnogorci i pod Crnogorski… Više »

Garavi
Gost
Garavi

Pa ga onda procerali

Maks
Gost
Maks

Cuveni ministar koji je dezurao kod svih smaknuca u Bg, potpuno slucajno prijatelj zemunskog klana, na loto dobio stan od zemunaca za zalaganje a na kraju fotelju od drzave.

Lažni dukljanin
Gost
Lažni dukljanin

Odličan pomak konačno, svako neka radi u svojoj banana republici nismo mi Švajcarska a vi ste nikakvi radnici i struučnaci u bilo kojoj oblasti osim kriminala…

Šef
Gost
Šef

Mi smo vam šefovi gore, eto kako smo loši 🙂

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Bravo cisti Srbine,tako jasno da svi cuju mars iz Srbije.Pogotovo ovi sto ih prevariste i zaludjeste da ginu za vase ciljeve e su elitni,neka cuju dobro sto im kazete i mislite.A istjerajte sve ko nije po vasem profilu Srbin barem jedno dvjesta godina unazad,tako da bi i ministar toboze humanista doktor morao pakovati kofere,pa za Niksic.

srbin
Gost
srbin

u pravu je loncar oni koji se izjasnjavaju crnogorci a i milogorci nema sta da traze u srbiji

Andro
Gost
Andro

Pisem s cirilicu i hijeroglifi💪💪

Bozo
Gost
Bozo

Брачоооооооооо👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽👽🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

rale
Gost
rale

Sve im je uzalud
Crna Gora im je trn i oko
Da je vječna Crna Gora

Tik Tak
Gost
Tik Tak

Makar je nesvjesno priznao da smo dva naroda. A srpsi necemo ucit, nego oni ni Njegosa bez rjecnika ne mogu razumjet! Toliko o tome.

Koki
Gost
Koki

Neka si priznao da postoji Crnogoski jezik 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Rde007
Gost
Rde007

Ova izjava ako je ovakva ,a ne izvucena iz konteksta,je ruzna I bez komentara.Ali,da su u Crnoj Gori na vodeca mjesta srbijanci,kao sto su u srbiji crnogorci,I da srbija progoni I otima crnogorcima donekle prava,ako se izjasnis kao crnogorac ne mozes napredovati,kao srbin u crnoj gori,onda ste ogorceni I dolaze izjave ovakve kao sto izgovara ovaj Loncar

PG CG
Gost
PG CG

A da su trećina Srbije Crnogorci i da ne ustaju na himnu Srbije i navijaju za Crnu Goru u sportu i svako malo protestuju protiv Vučića i vlasti u Srbiji za željom da je smijene. Šta bi onda bilo?

Bozo
Gost
Bozo

Eto kolko smo im braca👽👽👽👽🤣🤣🤣🤣

Sonja
Gost
Sonja

Ma kakva braća, oni bi nam odmah uradili ono što su im preci uradili 1918. Sve ovo što se dešava je pokušaj uništenja CG

Sara
Gost
Sara

Davali im direktorska mjesta zbog naseg mora i obala

Jovan
Gost
Jovan

Evo brace🤣🤣🤣🤣🤣🤣Crnogorci upamet se samo smo braca medju sobom a drugima smo samo interes

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Admine brisi koliko hoces na dijelu je fasizam,mozemo I cutati i praviti se da ne cujemo I ne vidimo ovo nece nestati.Protiv ovoga se borio sav slobodarski svijet ove ideje i ideologija je trebala odavno da bude potpuno unistena medjutim tu je evo dokaz.

tuga tužna
Gost
tuga tužna

lončar iz župe

Blenda
Gost
Blenda

Dje je ovaj zivio ,ko ga je ucio da bude sazdan od zlobe i mrznje …Ili mu provjetiti diplomu (medicinara) ili mentalni sklop jer covjek sa titulom dr ,valjda treba da je humanista a ne šovinista ..

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Da da to je taj in casnog I slobodarskog Crnogorskog Niksica.Sto bi rekao nas narod u svakom zitu ima kukolja,ima ovakvih i na Cetinju i u Podgorici na zalost svugdje u Crnoj Gori.mi smo odavno rekli nema pa cu promijeniti veceg Srbina od posrbice.

Lipovo
Gost
Lipovo

Ministre, da Vam nije došao Vuk Karadžić i ,,formirao,, jezik Srbojancima, Vi bi ste govorili jezikom opisanim u djelima Bora Stankovića, a on bi bio Vaš Njegoš. Zaboravi na ljude doseljene iz CG i Hercegovine u Srbiju i jezik koji su sobom ,,donijeli,,

Nikola Lovcenac
Gost
Nikola Lovcenac

Eo sto prica ministar a Vi setajte braco Crnogorci da cuvate srbe u Crnoj Gori a oni ce vam znat to cijenit taman ka 1918.

Markoza
Gost
Markoza

Sramota. No on siromah ne zna sto je sramota jer je rodjen prije nje. On zna koliko mu je prasica oprasila ali ne zna ko mu je djed i pradjed. Toliko o tkz gospidinu.

PetarPan
Gost
PetarPan

Moj dragi narode crnogorski(pravoslavni,katolici,muslumani ili kako god se śetite stvoritelja kad vam zatreba)ovo vam je jedina otađžbina koja vas hoće i koja vam treba,manite se svojatanja bilo koga van Crne Gore.Bojkotujte one koji vas navode na tuđu trpezu tu hljeba nema.Ima samo za te koji su plaćeni da vam mute pamet zalud…

Aljo truba
Gost
Aljo truba

daleko bilo!!!

Naopako
Gost
Naopako

A što, nekad je i Drašković „ patriotisao” … konvertita ima dosta, onako po starom zanatu,…

Kaktus džek
Gost
Kaktus džek

Dobro gospođo ja vas molim da se maknete od mene.

Realno
Gost
Realno

Srbija je dno dna, gora je sada nego za vrijeme Sloba

Baja
Gost
Baja

Brzo ce Vojvodina i Sandzak biti drzave

Bojan
Gost
Bojan

Ovo prestaje da bude smiješno.

Kaktus džek
Gost
Kaktus džek

Stari bankar makni mi sve to iz banke.

Pobor
Gost
Pobor

Mene su u Beograd rekl “da njacem “ kad govorim . I da ne znam gramatiku. Mrze nas mnogo, istina je.

Car
Gost
Car

Pobor – A ti kao znaš gramatiku ?

Kaktus džek
Gost
Kaktus džek

Pitao bih reziserku radmilu vojvodic da li je film irac zaslužio toliko oskara u ameriku.

Maks
Gost
Maks

Čovjek istinu rekao.Pravi srpski jezik je tursko-bugarski konglomerat,on nema dodirnih tačaka sa jezikom kojim govore Crnogorci,Bošnjaci i Hrvati.

Novljanka
Gost
Novljanka

A koliko se od onih 600 popova u Crnoj Gori izjasnjava kao crnogorac i na kom jeziku vrse sluzbu? Pa ko je onda ugrozen crnogorci ili srbi!!!

PRAVDA
Gost
PRAVDA

Gori su oni koji su im dozvolili ulazak i boravak ovdje, evo se osiliše.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Nije važno šta kaže nego ko kaže.

Mudrac
Gost
Mudrac

Sta ima loseg u ovoj izjavi Loncara.
Crnogorci se izjasnjavaju da govore ..Crnogorski..znaci.NE Srpski.I kako onda sa rade u Zemlji ciji jezik ne znaju.
U N.Zelandu.Australiji.Englaeskoj…ne mozete dobiti posao ako ne znate Engleski jezik.
Crnogorci bi htjeli .da se sve svodi na njihovoj potrebi.
Sami ste to trazili i dobili.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Pravo govoris mudri Srbine,ko ne prica vas jezik i ne prihvati da je Srbin ne bi mu trebalo mjesta biti u vasoj zemlji.Vi treba da ostanete sami sa sobom zato velika velika vecina nas sa Crnogorskim jezikom je shvatila da nema tamo sto traziti.Poseli smo da ucimo strane jezike mogu ti reci da to mnogo bolje shvatamo nego tvoj Srpski.

Neutralan
Gost
Neutralan

Njemu kao ministru bolje da se pozabivi stanjem u zdrastvu ,klinike mu se raspadaju,ljudi umiru greskom ljekara ,a pismenost neka ostavi onome ko je za to strucan…

Pomorac
Gost
Pomorac

Moj Loncaru ne mogu ova plemena iznad mora bez Beograda. Nilad vise 1944 Nezavisna Boka!

Milica
Gost
Milica

Dodi sebi dok još imaš kome

Dobrojski rogo
Gost
Dobrojski rogo

Boka je Crnogorska, a srbija nema more!

Evropa
Gost
Evropa

Jezik se ne prica, jezik se govori.

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Poslji crnogorca bilo dje u svijet vrne se ka crnogorac,poslji ga u Beograd vrne se ka srbin…Kralj Nikola…

Pomorac
Gost
Pomorac

Zato sto ste moralne gromade

PRAVDA
Gost
PRAVDA

A ko kaže, ćuturilo?

No pasaran
Gost
No pasaran

E sada se vidi kojeg su moralnog kapaciteta ovi sto veceras setaju!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ili ono zar vjerujes svojim ocima i usima vise nego meni

Banjola
Gost
Banjola

Moze li mi neko reci na koju minutazu da premotam to dje je rekao.. Ne mogu ga stvarno slusat 25 minuta..

Piksi
Gost
Piksi

Ti sto brises komentare ,kojim jezikom pricas da znam, mozda me ne rezumijes.

Niko
Gost
Niko

Nikola zar ih ima toliko mepismenih.Predlažem da se otbori jedna osnovna škola na Ravnu Goru

Rara
Gost
Rara

Ja zivim u Srbiji. Srbin sam. Ali od danas Srbin koji je po nacionalnosti Crnogorac! Necu da pricam drugim jezikom, nego ovim sto Loncaru i vecini Srbijanaca smeta! Pricacu srpskim jezikom ali ijekavskim, kao sto sam i do sada! Ali sam Crnogorac, i samo pokusaj da nas procerujes smece ljudsko, govece moralno i politicko! Nece Crnogorce niko da procera, mi… Više »

PRAVDA
Gost
PRAVDA

Blago tebi petokolonašu, ne prijeti i ne farbaj , ako si naumio.

Beograd
Gost
Beograd

Sve naše ministre je postavio AV. Da izigravaju skupštinu jer su sve odluke i izjave u stvari njegove. Ovaj je poznat po krimi vezama i verovatno partijski kupljenom diplomom. Naši ministri ne predstavljaju narod, već jednog čoveka. Pozdrav.

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Bankar doktoru iz kotora sve pare da uzmete na akcije. Ja sam portugalac ja ne plaćam ništa.

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Io sono portogese no pago niente.

gagi
Gost
gagi

Polako Zlatibore,Vučića zeleni bore,čekamo te da nam “dodješ u posetu”pa da porazgovaramo po Crnogorski,i ti smeru srbijanski nemožeš,ama baš nikoga omalovažavati,posebno ne Crnogorce

Nik
Gost
Nik

Da li imate direktore na kosovo?

MNE CT
Gost
MNE CT

Koliko nas mrze…sto je ovo?

Milica
Gost
Milica

Nacionalisti bili i ostali. Srećni su svi oni koji se ne graniče sa njima.

Aloalo
Gost
Aloalo

@mne ct@. Mogu nas poljubiti.🇲🇪

Ivo
Gost
Ivo

Hvala sto nam priznajes crnogorski jezik a srpski treba da uce oni hoce da rade u tvojem rajhu.

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Bas na te je i mislio.

Nikola
Gost
Nikola

Zemlja u kojoj 2/3 stanovnista nema zavrsenu osnovnu skolu, srbija. Jedan od takvih je i ovaj. Pacijent. Samo mu treba dati dijagnozu. Srbija zemlja koja o jadu zabavi cijeli svijet, mali primitivci od kojih krece svaki problem kroz istoriju

Patriota
Gost
Patriota

U pravu si. Ali i ta 1/3 koja je ostala je obrazovanija i brojnija od ovih ovđe obrazovanih i neobrazovanih…

Patriota
Gost
Patriota

Ja mislim da će srbija odustati od auto puta prema boljarima onog trenutka kada mi našu dionicu završimo. Samo za to da nam nanesu štetu. Jer to bi za nas bila promašena investicija.
Oni su spremni na sve.
Mada mislim da je i ovako promašaj. Trebali smo da se povezujemo sa zaradom.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

nema veze auto put je kroz crnu goru dobar da poveze sjever i jug crne gore a se bezbjedno putuje kroz drzavu ….povezacemo se sa hrvatskom albanijom ….

Cgcg
Gost
Cgcg

Trebalo je raditi jadranski

Krk
Gost
Krk

Pa sta je lose rekao??!Pola DPSovaca ima nekretnine po Beogradu i gore se prave vazni I bitni.A kad se vrate pljuju po Srbiji.Idite u Zagreb pa se tamo sirite.

Sova
Gost
Sova

Loše je više stvari u ovoj izjavi. 1. Ako oni ne govore srpski, kojim jezikom govore? Kažu da crnogorski ne postoji. 2. Kažu da su u CG Srbi ugroženi, a oni se hvale kako Crnogorci ne mogu napredovati u Srbiji. 3. Crnogorci u Srbiji ne pokušavaju da sruše državu, a Srbi u Crnoj Gori imaju samo taj cilj (čast izuzecima).… Više »

Svjefol
Gost
Svjefol

Ovo nije istina, sve je pogresno interpretirano. Srbija je jedna divna zemlja, a njeni rukovodioci jedni divni ljudi. Eto, neko hoce tu Srbiju da prikze kao fasisticku drzavu. A oni tako krasni…

Pedja *
Gost
Pedja *

A sta Dacic kaze , mada moze nesto i od onog dezertera Vulina .

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Eto, Zlatibor je priznao crnogorski jezik! Ako ne govorimo srpski- proizilazi da govorimo crnogorski, zar ne?😜

Ehm
Gost
Ehm

Htio je rec da smo nepismeni, da ne znamo srpski. Svi stariji od 25+ su ga ucili u osnovnoj.

Delboj
Gost
Delboj

Umijete li jednom reci istinu. Netacno, ucili smo srpsko-hrvatski.

Ehm
Gost
Ehm

Da oprostis predmet se zvao Srpski jezik. Hoces da ti slikam svjedocanstvo?

Delboj
Gost
Delboj

To mozda u tvojoj skoli, a mozda je bilo u jednom kratkom periodu velikosrpskog ludila krajem devedesetih u ono Milosevicevoj SRJ. Godinama i decenijama prije toga bio je iskljucivo srpsko-hrvatski.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Tacno Deliboj

xxy
Gost
xxy

A neka u nezavisnoj knjazevini ,kraljevini CG srpski jezik pa od 1918 srpsko-hrvatski do 1992 pa opet srpski ,pa 2006 maternji pa crnogorski.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ne znam za tvoje u mojem pise Srpske-hrvatski

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ja sam učio srpsko-hrvatski. Ako ne znam srpski- možda znam hrvatski? 😜Siječanj, veljača, ožujak, travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac! Eto vidiš, čista petica iz hrvatskog😜

Anonimous
Gost
Anonimous

Prije je da ni sam nije znao šta hoće reći pa je pljunuo uvis, i normalno, vratilo mu se….

Sova
Gost
Sova

Ja sam učio srpskohrvatski, kao i svi stariji od 35 godina.

Mitar
Gost
Mitar

Ne boj se, u redu je… Niko tebe ne krivi, tako te zapalo…

Plana brda
Gost
Plana brda

Naravno da je mislio na Crnogorske državljane, ne crnogorce kao narod.. Hiljade crnogoraca koji su studirali u Srbiji, ostali tamo da rade i žive ali sa dijalektom iz zavičaja, koji nije uvijek razumljiv.. Što se tiče ovog Lončara, Vučićev pulen, još od saradnje sa Zemunskim klanom!

Vlado
Gost
Vlado

Nigdje na svijetu medicinski radnik ne moze da priča dijalektom..kao ni ovi sa juga Srb sto govore Gi,Gu,Ga…tako ni ovaj iz CG sto kaže Śutra…

Piksi
Gost
Piksi

Sa kojim dijalektom pricas ti Vlado?

Cgcg
Gost
Cgcg

Ko ti reče da je śutra dijalekt? To je naš jezik. Sto kod nas u CG niko ne brani zaposlenima da pričaju smiješnom ekavicom

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Ovaj ministar je neprijatelj Crne Gore i Crnogoraca.

Lidija
Gost
Lidija

Ovaj ministar je fašista!

Volim prirodu
Gost
Volim prirodu

Ovaj “ministar” je neprijatelj sam sebi… Pa kako će biti prijatelj drugome. Žalosno

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nažalost jedini jezik koji oni razumiju je : TAXE 100%.

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Priznade zvanični Beograd da govorimo drugim jezikom. Bravo Zlatibore

amo
Gost
amo

Koji srpski jezik?Onaj sa juzne pruge koji je izvorni srpski ili hercegovacki koji je Vuk S. Karadzic ukrao i rekao da je srpski.

xxy
Gost
xxy

Vuk ukrao srpski jezik od Srba iz Hercegovine i nazvao ga srpskim jezikom.!?!?

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Ovako bolesna razmišljanja imati ka’ taj nesrećni ministar zdravlja (dobro ja nazvah tu bolest „Crnogoritis“) u Vladi SR, mora da je teže nego imati i koronavirus i ptičji grip i svinjski grip – sve zajedno. Žao mi je komšije u SR jer imam utisak na osnovu medijskih objava iz te kuhinje, da oni NEMAJU AMA BAŠ NI JEDNOG JEDINOG ČOVJEKA… Više »

oganj
Gost
oganj

Necuveno jel. Fasisti jedni u cg ne moze da dobije ili zadrzi radno mjesto ako se pise kao Srbin. Fasizam na djelo u cg .

Ccc
Gost
Ccc

Treba li sad sve koji pricaju drugacije u Crnoj Gori da posaljemo na biro?

Renate
Gost
Renate

Sram vas bilo

KomitaBJELAS
Gost
KomitaBJELAS

Odmah znas kada rezimske novine pisu, okrenu ti recenicu skroz naopacke hahahaha. Nije bas tako rekao ali je pravo rekao, ako cemo da pricamo o zastupljenosti prema stopi stanovnika i onih koji se i kako osjecaju, bolje je onima iz Cg u Srb nego obratno i to vise nego duplo bolje.

Jorgowan
Gost
Jorgowan

Xaxaxa. Dako vise ukapiraju “nasi” terazijski crnogorci kojima je BG sve i svja da se ova izjava odnosi na njih a ne na crnogorce u CG

Kobi
Gost
Kobi

Fašizam na djelu. Ovi Srbi su u velikom problemu.

Car Balkana
Gost
Car Balkana

Zašto je kralj Nikola pisao i govorio srpskim jezikom? A sjekirao se kao i drugi Srbi iz Crne Gore!

Grk
Gost
Grk

Zato sto je zabija nos tamo dje mu mjesto nije j zato se sad patimo

Plana brda
Gost
Plana brda

Patiš zbog Srbina Kralja Nikole ili zbog komunističke vlasti od 1945. koja se nije mijenjala na izborima do dana današnjeg.. Fenomen, možda jedina država u svijetu, sa komunistima na vlasti od 1945.??…

Milica
Gost
Milica

Bolje i to , nego stalno izazivati nemire, širiti mržnju, nacionalizam i ratovati sa svima u okruženju

VVoler
Gost
VVoler

Nadji nedje dje kralj Nikola kaze da govori Srpskim jezikom. Zar nije cudno da to nikada nije rakao? To isto vazi i za Njegosa, jer onaj falsifikat – Srpski pisem i zborim – je nastao 50 godina posle vladicine smrti!
Kralj Nikola 1919: “Srbija me nagradila bratoubilačkom invazijom”

PROGLAS
Gost
PROGLAS

Neka se blagoslovom božjim i sv. Petra Cetinjskog i svih naših svetaca ostvare snovi iz rane moje mladosti, kad sam pjesmom nagovještavao ovaj znameniti dan i zagrijevao srpske grudi vjerom da oružani moramo poć’ onamo, ‘namo, za brda ona!
Živjeli Crnogorci!
Živio Balkanski savez!
Cetinje, 26. IX/7. X 1912

xxy
Gost
xxy

Pa kad brat podje na brata to je bratoubilastvo ,sukob bratskih dinastija ,kao braca kad se pokolju oko imanja , ali su braca istog jezika i porijekla.

Titograd
Gost
Titograd

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

tenda deluxe
Gost
tenda deluxe

Vaistinu pade!

Cheka che
Gost
Cheka che

Okle li je prezime Loncar hahahahaha sta mislite

Maks
Gost
Maks

Iz Bosne

Aco i Braco
Gost
Aco i Braco

Iz Župe nikšićke!

Vukota
Gost
Vukota

Evo ne volim CDM ali pogledajte ovu izjavu na srpskim medijima?

Bojan
Gost
Bojan

Daj neki link da vidimo.

Bodin
Gost
Bodin

BOJKOT PROIZVODA IZ SRBIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NAMA CRNOGORCIMA NEPRIJATELJSKE DRZAVE.

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Trosarine od 100% na srpsku robu. Najteze im je kada ih udaris po dzepu, onda setaju mjesec dana, ne znaju sta ce.

Lidija
Gost
Lidija

Neee, bojkot nije rešenje. Čuvajte državu, oduprite se fašizmu koji vam se valja ulicama. Taj proizvod velikosrpske politike bojkotujte!

Alooo
Gost
Alooo

A je li osnovni red, gospodine iz Zdravstva da one gospoDŽe profesorice kojih je bar 30% u CG obrazovanju, nauče Crnogorski, a ne da nam zbunjuju djecu po skolama sa lepo i belo usred Crne Gore!Ako je i od vas, mnogo je! Dosta vise!

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

To vi vidite sa Sehovicem, hocete li da vam se Loncar (Srbija) mijesa u prosvetu?

Spic
Gost
Spic

Ovaj se vise prosuo od Gospodara I Janovica.U zadnje vrijeme sve prsti od demokratije.

Jelena
Gost
Jelena

Srbski ne trebaju da znaju, zvaničan jezik crnogorski i engleski!

Komsija
Gost
Komsija

U Srbiju pricas srpski u suprotnom mars iz Srbije.

Domi
Gost
Domi

Pitate se zasto cdm ne napravi evidenciji svih koji pisu komentare…pa zato sto oni sami sebi prave botove i pisu u lajkuju

Eto tako
Gost
Eto tako

G.dine Lončar, ako imate vremena, javite se doktoru…

Maks
Gost
Maks

Nema,oce srbiji da pomoze prvo

666
Gost
666

Kad dodje da se kupa na more, i napuni kasu hrane i lanc paketica , samo ga zreba vratit nazad, pa neka na Adu ide gospodin ministar

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Znali li ovaj pjevat?

Zeljko
Gost
Zeljko

I jedne i druge mrznja prema Crnoj gori spaja
Tu im pomaze aktuelni rezim svojim kriminalnim anticrnogorskim djelovanjem

Vlaho
Gost
Vlaho

Fašizam na državnom nivou. Zapad drži ovu bagru na vlasti u Srbiji samo zato jer im trebaju da priznaju Kosovo. Imaju toliko zločina iza sebe da ih uvijk mogu optužiti u Hagu. To ni jedan pametan ministar nebi javno rekao pa makar privatno tako mislio.

bane
Gost
bane

Ocu dacica,micite ovoga

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Beće kako kažu ambasadori iz portugala mi ne plaćamo ništa 😝😝😝😝😝😝😝

Traktorijada
Gost
Traktorijada

Brat srbin.

jovan
Gost
jovan

A sta na ovo kaze crnogorska peta kolona sa popovima?

Nisam robot
Gost
Nisam robot

U srpski jezik imaju 5000 turskih rijeci

Nikolaidis
Gost
Nikolaidis

Crnogorski jezik ima sve srpske rijeci

Mila
Gost
Mila

U srpskom su sve crnogorske.

Zgembo
Gost
Zgembo

Preko 8000

Onaj drugi
Gost
Onaj drugi

Pouka priče ovog srpskog ministra je da se crnogorci služe svojim jezikom koji je različit od jezika koji je u službenoj upotrebi u Republici Srbiji, odnosno srpskog jezika. Ne ostaje mi ništa drugo sem da mu se zahvalim.

Fiume
Gost
Fiume

Klasicno fasisticke izjave

marius
Gost
marius

Pa bar je prizna, do duse nesvjesno, da postoje crnogorci, jer do sad su sve zborili, da smo jedan narod.Poceli su da se mimoilaze izmedju sebe. Dobro je to.

JunaK
Gost
JunaK

E sto doceka srpstvo, da ga kriminalac iz zemunskog klana brani

Vrt Finci
Gost
Vrt Finci

Zvanicno ce trazit i pacijentima da govore srpski odma cu krenut sa gi ga gu

Vesna
Gost
Vesna

U zdravstvu Srbije ima lekara iz CG ,Bosne po i HR ,po Loncaruni oni ” ( ja ih puno poznajem) ne znaju srbski jezik” Moj zakljucak da ovaj min.je prolupao , to znaci da i mi u Srbiji imamo u vlasti min. odkacene ,kao i u vi u CG. U ostalom i u Sandzaku pa i u delu zapadne Srbije… Više »

Borisv
Gost
Borisv

A odakle cete imati direktora ili ministra kad ste nesposobni ko narod!!Sve sto valja gore je iz CG porijeklom..

Terazijski
Gost
Terazijski

Nije težak srpski za naučit. Ponovo počneš da tepaš i to ti je to.

Pitaj Hrvate
Gost
Pitaj Hrvate

Hehh.., nemreš vjerovati. Daaaa, da , još uvijek je Tursko – veliko srbijanski Balkan u tim glavama , nespreman za članstvo u Europskoj zajednici civiliziranih naroda. Dakle , ja ne tvrdim da smo mi Hrvati bolji ljudi od Srbijanaca ili Crnogoraca ili Makedonaca , no uvjeravam vas , da je takvu gadariju izjavio bilo koji ministar u H rvatskoj ,… Više »

Baaaar
Gost
Baaaar

Jadna drzava koja ima ovakve ministre

Konik
Gost
Konik

Okle si ti loncaru Alaha ti

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Nijedan Crnogorac ne moze prihvatiti jezik sa 80% psovanja sto ima srpski jezik.

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Veću ljubav imaju pravoslavni crnogorci.

Milos
Gost
Milos

Takse na proizvode iz srbije kao kosovo pa neka se cesu i izigravaju nacionaliste.

Vjera
Gost
Vjera

Milose i zabrana na letivanje u CG i kupovina nekretnina na moru…osdace samo NATO drzave,,,,Srecno vam bilo…..

Milos
Gost
Milos

Ni trecina oni para ne potrose za ljetovanje i te nekretnine koliko mi svake godine kupimo njihovih proizvoda a to je cifra oko milijardu eura. E kako bi ih zaboljele te pare posto svakoga mrze i nas i hrvate i albance i madjare i muslimane, jedino resenje je da ih svi po dzepu udare a mi cemo vec nekako zamijeniti… Više »

Komsija
Gost
Komsija

Loncar je veliki gospodin.
Sve sto je rekao je istina,da nije tacno ne biste u ovolikom broju izigravali taster patriote.

Kotor CG.
Gost
Kotor CG.

Isti si ka on…nista

Drnik
Gost
Drnik

Pa i ti si taster patriota… ustvaru ti setas za pare.

Zvizdan
Gost
Zvizdan

E ako je ono gospodin , propalo se

NBA
Gost
NBA

TREBALO BI ,ODMAH U SKOLAMA I FAKULTETIMA UKINUTI “SRPSKI JEZIK”!!!

Tek tako
Gost
Tek tako

Što ja volim iskrene ljude ( mada ovako nesto kažu samo neljudi ) koji su dio vlasti i ponasaju se u skladu sa politikom vlade srbije
Medutim nasi janicari ce i ovo da opravdaju po obicaju

Istinski
Gost
Istinski

Jednom prilikim u Bg-u, mislio sam da sam u manjini, neka carka oko Cg, kad kume moj, nikada ne bi rekao da su ti ljudi i culi za Cg, onom , majka, onom otac , onom baba itd iz Cg , ostadose od nji 10-oro , 3-oje.Mislim da tim trojema nece padati na pamet da pricaju protiv Cg. Tako i… Više »

Ranko
Gost
Ranko

Kakva je ovo mržnja….nesoj

Saška
Gost
Saška

Sramotna izjava jednog nazovi ministra

Bokelj
Gost
Bokelj

Nezavisna Boka Kotorska

Bodin
Gost
Bodin

Ja sam u Boki i taj film nećeš gledat.

Dosta je bilo
Gost
Dosta je bilo

Mislim daq Srbija treba napraviti reciprocitet.Pošto nema Srba na direktorskim mjestima u CG, tako ne smije da iCrnogoraca bude u Srbiji.Konfiskovati Crnogorcima svu imovinu nezakonito stečenu, sve kriminalne bande vratiti u kamenjar, sve pjevače vratiti na Cetinje, sve studente vratiti u Prištinu…samo tako će postati poslušni…

Mila
Gost
Mila

Ima ima. Vazno je da su DPS.

Mitar
Gost
Mitar

Bruka, klize u fašizam a Evropa još ćuti..

Komšija
Gost
Komšija

Stefanović iz Niša a direktor hitne znači ima Srba rukovodilaca…

Jovana
Gost
Jovana

Izvinite gospodine Lončar, ali se nadam da niko od tih koje prozivate ne priča bilo koji jezik kao ovaj, razlomljeni u 100 prostih rečenica, koji Vi “pričate”.

DS ДС
Gost
DS ДС

Ista su to go.na!
Ka Vucic, ka Milo

Fileopg
Gost
Fileopg

ne daj bože da je ovo izjavio neki naš ministar Milanče, vojvoda Mandić i magistar Aleksa bi čuda činjeli…

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Kolika mrznja Srba prema Malom Crnogorskom narodu zato sto smo sposobniji, pametniji, kulturniji, ljepsi… kompleksi ih ubise sad nas mrze vise od Albanaca i Hrvata zajedno.

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Njihovi kompleksi su cudo

21.maj
Gost
21.maj

Ali zato kod nas može da se priča ekavica na svim nivoima. Kada ćemo jednom shvatiti da je njihov jedini cilj ukidanje CG, pripajanje Srbiji i izlazak na more.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Šta se čudite, pa svi znate da su predsjednik, premijerka i njena vlada jedan veliki rijaliti.. Jedina pristojna osoba tamo je Zorana Mihajlović; zato i rade sve da joj slome vrat. Biti elementarno uljuđen među primitivcima i mentolima je neoprostiv grijeh!😂

Crni
Gost
Crni

Nema spasa ovom narodu

Veliki mali
Gost
Veliki mali

Ne bih da budem zlonamjeran,ali bar svaki treći doktor koji gostuje na TV u cg priča ekavicom i ne vidim u tome ništa sporno!

RatoMir
Gost
RatoMir

I posle Srbi ugrozeni u Crnoj Gori? Koga vi lazete

pub111
Gost
pub111

Znaci Crnogorci moraju u potpunosti da se prilagode Srbiji i da potisnu i svoj jezik i tradiciju??

Mitar
Gost
Mitar

Pa evo im dobro ide jer se broj Crnogoraca desetkovao a kod nas obratno ali neka je, nismo mi kao oni samo ovi nasi da shvate da se ne primaju na pricu ovih fanatika i radikala.

Kaciga
Gost
Kaciga

Reciprocitet, kada se tako sikaras za Crnogorce u Srbiji sto im niste dali pravo glasa na referendumu. Ljudi koji su rodjeni u Crnoj Gori, citavo detinjstvo i mladost proveli dole a onda npr. otisli da studiraju u Beograd, zasnovali porodicu ovde nisu imali pravo na crnogorsko drzavljanstvo ni da glasaju na referendumu iako ovde ima vise ljudi poreklom iz Crne… Više »

TonyZ
Gost
TonyZ

Idi citaj kurir, tamo su tvoji

marko
Gost
marko

Srbija je neprijateljska zemlja. Nadam se da niko nema tu dilemu

Kotor CG.
Gost
Kotor CG.

Tako je kratko i jasno

Ja sam
Gost
Ja sam

Kako te nije sramota da izadješ u javnost poslije onoga što si radio za zemunski klan

Mitar
Gost
Mitar

Sto se mene tice ima i pravo ali i mi moramo da uzvratimo sto ce rec SVE njegove popove i tetoriste poslat njemu u begis! I to je to!

Mitar
Gost
Mitar

I pozvati sve koji se osjecaju kao Crnogorci da se vrate Crnoj Gori. Ovamo im je mjesto a i CG je properitetnija od Srbije.

Mitar
Gost
Mitar

Tako je Mitre!😂😂😂

Petar
Gost
Petar

Zlatibor najbolje prica zemunski jezik!

Dara
Gost
Dara

Zlatibor je svoj cobanski sa Zlatibora konvertovao u zemunski i to mu je mnogo tesko palo. Zato se ovako nalozio oko ucenja “knjizevnog” zemunskog.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Loncaru stari sovinisto!!! Pobrka si loncice tvoje – nije ti dzaba prezime sto nosis.

Kaciga
Gost
Kaciga

Ja sam veliki protivnik Vucica a o ovoj personi da ne pricam, zamislite da vam ministra zdravstva zovu dr. smrt. Medjutim mislim da je ovo potpuno normalno sto se tice jezika, vi kazete da imate svoj jezik koji nije srpski ja to postujem ali onda ne moze u Srbiji a posebno u drzavnoj sluzbi da radi neko ko ne zna… Više »

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Koce vas srpski jabih arapski

TonyZ
Gost
TonyZ

Ovo se znalo odavno, ko je imao posla sa firmama iz Srbije zna o cemu pricam. Uvijek su nas ovako posmatrali. Dragi moji Crnogorci bojkotujte proizvode iz Srbije, da osjete po dzepu.

Kotor CG.
Gost
Kotor CG.

Bravo ka da si mene pitao

Sanja
Gost
Sanja

odavno to radim, isključivo kupujem naše proizvode.

Mitar
Gost
Mitar

Bravo, najvise kroz posao se vidi i njihove firme.

Prč
Gost
Prč

“ne omalovazavam nikoga” dokle,dokle ce ova pljuvacina da traje.koliko ima srba u srbiji koji su spremni da dignu glas protiv ovakvih izjava i svega sto nam se porucuje iz srbije od njihovih zvanicnika.

HR8
Gost
HR8

Ako se sjecate isto su govorili za Albance na Kosovu i napadali ih zasto ne pricaju “sluzbeni” srpski jezik. Neka cudna netrpeljivost prema svemu sto nije srpsko.

Mirko
Gost
Mirko

Zato kod nas sve srbi ili bivsi srbi pocev od presjenika pa premijera i ministara a onda dalje direktor drzavnih institucija nema ni jednog jedinog crnogorca

Nobel
Gost
Nobel

Pa kad nikad niste postojali.

NeKodZlatibora
Gost
NeKodZlatibora

Voli on da daje lekcije Crnogorcima, al ne daj Boze da on lijeci Crnogorce!

kole
Gost
kole

Zlatibore pitaj Staru, da li pamti ljubav staru …

NBA
Gost
NBA

KOLE- CRNOGORKA ODGOVARA,NE’VRACA SE LJUBAV STARA!!! NIKADA VISE ZA’VIJEKA!

Petko Petković
Gost
Petko Petković

Kakav nesojluk!?
U Crnoj Gori dvije trećine doktorica govore isključivo na ekavskom- srpskom!
Ko ođe koga pravi ludim?

083zxc
Gost
083zxc

A tek koliko ih u prosvjeti govori i uči djecu ekavici.Poslušajte jutarnji program RTCG.

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Da nije njih, djeca nam ne bi znala standardni jezik i pravilno akcentovanje! Hvala mojim nekadasnjim nastavnicama matematike, hemije, engleskog i biologije – Beogradjankama!

Plunjaš
Gost
Plunjaš

Ti pravac bg pa tamo pravilno akcentuj

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Ama necu u Bg, covjece! Nemam tamo nikoga, odavde sam.

Mila
Gost
Mila

Ono mjaukanje je pravilan jezik? Aloio.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Loncaru jedino u tvom ovome pamfletu izgovorenom poput sofiniste glumca vucica i pjevaca dacica, si rekao nenamerno jednu istinu i priznao: Crnogorci ne pricaju servski!!!! Da Crnogorci pricaju cistim izvornim crnogorskijem jezikom!!! Tacno.

Vule
Gost
Vule

Je l ovo onaj sto je drugovao sa zemuncima?

NeKodZlatibora
Gost
NeKodZlatibora

Dadada

Sanja
Gost
Sanja

naravno

Kolasin
Gost
Kolasin

Evo demant:Dr Milovan Bojic je direktor Dedinja.Ali posto je on Seseljev covjek ajde prozovi ga ako smijes…I to bas se tice tvoga resora.Moj Kopaonice Lončar.

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Milovan Bojic je Srbin koji govori srpskim jezikom (i to ekavicom).

janko
Gost
janko

Da li je moguce da neko kaze ovako nesto ? Sta smo vam krivi vise? Ostavite nas na mir, ne diramo vas!!

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Pa on upravo trazi da vi njega na mir ostavite, tj. oni koji nadiru u Srbiju na budzetska mjesta, direktorske fotelje i specijalizacije, a govore jezikom krsa i kamenjara

Milica
Gost
Milica

Tvoj jezik je jezik nacionalizma, uvreda i svega ne ljudskog. Sreća je Slovenija što se ne graniči sa Srbijom

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Miki, pise se neljudskog. E o tom jeziku ja pricam.

Sava
Gost
Sava

Jel cdm stvarno hoce da se ratuje ovde, muka je vise od vasih clanaka i crnogorcima, i srbima, i arnautima, i biorcima, i hrvatima i jevrejima i romima, i varvarima i vukovima sa cijevne, SVIMA

Vojo
Gost
Vojo

Pa idi malo na Alo, Novosti, B92, Blic, Informer i ostale žute medije. Da ti je srce puno.

helena
Gost
helena

Kakva je ovo izjava, koja je ovo mrznja, cemu ovo vodi? Sram vas bilo ko god da ste !

Spijun
Gost
Spijun

Ako cemo iskreno ni djeca nam ne mogu nova slova izgovarat

Sejo
Gost
Sejo

A Loncaru jaku si vijest izjavio. Smijesno

gledna
Gost
gledna

A, Loncari su bjese iz Berana? kako to da radis u BG?

Nikolas
Gost
Nikolas

Ti i Vucic vodite racuna o sebi.

NBA
Gost
NBA

NIJE SE LONCARU DOGODIO NAROD! NEGO STE VI “SRBI” KRENULI U KO,ZNA KOJI PUT U GUBITNICKE OTIMACINE,SRAM TE BILO!!!

NE SRBIJANSTINI
Gost
NE SRBIJANSTINI

Drago mi je sto ministar Loncar zna razliku izmedju Crnogorskog i Srpskog jezika. Najsiromasnija zemlja sto se tice istorije uopste ali i istorije knjizevnosti i pisane rijeci je upravo Srbija. Bez Ljetopisa popa Dukljanina, Miroslavljevog Jevandjelja, Oktoiha, Cetinjskog ljetopisa, Gorskog vijenca oni nemaju istoriju i jezik. Citava istorija Srbija je otimacina od okolnih naroda. To i pokazuje podatak da je… Više »

Nobel
Gost
Nobel

hahah Vatikanska izmisljotina Ljetopis popa Dukljanina hahaha

Petar
Gost
Petar

Posto Njegoš kaže baš u tom Gorskom vijencu “Srbin srpskom rodu svome ovo djece posvećuje”, trebalo bi da si ga se kao Crnogorac, a ne daj Bože Srbin odrekao, a ne da ga svojataš i prisvajaš da ga kao “Srbija” ne bi ukrala, jer ga “Srbija” nesrećnicima, a srpski narod svima normalnim, sa zadovoljstvom svojataju kao svoga, što i jeste… Više »

Filozof
Gost
Filozof

Petre, koliko je puta Njegos isao u Srbiju?

Andjela
Gost
Andjela

Pa Crnogorci ne pricaju srpski zasto bi ga znali!Crnogorci govore crnogorski! Prisvajate Njegosa a 1% srbijanaca nije ga procitalo niti bi ga razumio!
Sada je omiljena frasa srbijanaca, svaka ti je sveta ka Njegosu!

Окле
Gost
Окле

Е свака вам је истина таква.

NE SRBIJANSTINI
Gost
NE SRBIJANSTINI

1927 godine su preveli Gorski vijenac na srpski jezik. Oni su to uradili da bi čitaoci iz Srbije mogli da čitaju Njegoševo djelo, čiji je original na crnogorski, za njih bio nerazumljiv. Njegoš je, kao i njegov predhodnik mitropolit Petar I Petrović, pisao sa 37 ćiriličnih slova.

Nobel
Gost
Nobel

E tupane tupi to je bila Ruska Cirilica do reforme Mrkalja i Karadzica.

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

I Englezi su Šekspira preveli na engleski jer ga mladje generacije uopste ne razumiju.

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Pa idi zaposli se ti u inostranstvu i odbijaj da sa pacijentima komuniciras na njihovom jeziku. Eto zato bi ga znali!

Ivana
Gost
Ivana

U državnim ustanovama u Crnoj Gori radi 1% Srba. Ili trenutna vlast ne želi da zapošljava one koji se izjašnjavaju kao Srbi – što je šovinistički i fašistički, ili onima koji rade u državnim firmama ne dozvoljava da se izjasne kao Srbi jer će ostat bez posla. Polakote

Patriota
Gost
Patriota

Trazite hljeb od zemlje koju ocete da unistite i prispojite drugoj zemlji ?? Budite bar dostojanstveni pa ne pristajte ni na hljeb od te drzave. Al uzgred, svakako laz, ravnopravno su zaposleni

Ana Nirvana
Gost
Ana Nirvana

Šta to pričaš, moja dobra Ivana? Mislim da si nešto permutovala. Možda je u ovoj zemlji problem partijsko zapošljavanje – i tamo gdje je na vlasti sadašnja pozicija i tamo gdje je na vlasti opozicija (s čim se ne slažem, naravno) – ali je neistina da je nacionalna pripadnost osnov za diskriminaciju. U svom okruženju imam stotine primjera za to.

komšija
Gost
komšija

Hahahahahah, Ivana odakle ti ta statistika??? 1%???

Petko Petković
Gost
Petko Petković

Nije istina!

Patriota
Gost
Patriota

Ah to srBsko dostojanstvo, mrzite Crnu Goru a trazite hljeb od nje. Kad se posao klima mozete prihvatiti da ste clan dps-a i sve sto treba.

TonyZ
Gost
TonyZ

Temeljnu si istinu rekla, sad po sendvic kod ovoga i neka te pomiluje po glavi, jer si dobar komentar ostavila.

Lala
Gost
Lala

Kakve nesitinite manipulacije i fake podaci. Blama srpskoga nikad dosta.

Topolica
Gost
Topolica

Milo, lupaj im carine od 100%, ka Kosovo, drugacije u pamet srbadija nece.

Nobel
Gost
Nobel

Pa da krepate od gladi?

Sova
Gost
Sova

Nobele, jeli to nama srbi poklanjaju nešto?

Kopaonik Šerpić
Gost
Kopaonik Šerpić

A šta očekivati od čovjeka koji se zove Zlatibor Lončar? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

MajskaCrna Gora
Gost
MajskaCrna Gora

Ništa bez da zbori u skladu sa prezimenom.

Patriota
Gost
Patriota

Zato nasi tamo vole Srbiju iznad svega, imam druga otisao da studira 4 godine ostao tamo nema mu milije zemlje. A ovi nasi sto mrze Crnu Goru, imaju sve ravnopravno. Nemojte ministre da mi udaramo kontre malo bi vise otkaza odje bilo.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

stvarno je strašno da u zdravstvenom sistemu crne gore od 29% srba ne radi ni jedan pripadnik srpskog naroda

Prč
Gost
Prč

Odakle ti ta glupost,koji je tebe virus napao

eu kolonija
Gost
eu kolonija

potrudi se pročitati članak. koliko ih radi prema tvojim slobodnim procjenama. 3, 2, 1?

Sova
Gost
Sova

Ne radi nijedan. Oni doktori koji se pojavljuju u jutarnjem programu, i govore ekavski, sigurno su Crnogorci. Ni dekan medicinskog fakulteta nije srbin, iako kaže da jeste.

Mila
Gost
Mila

Gospodine Lončar, ovi Vaši se ubiše da dokažu da crnogorski jezik ne postoji i da mi, Crnogorci, govorimo srpskim jezikom. Ali, evo, Vi, nenamjerno rekoste potpunu istinu – iako Vam namjere ne bijahu časne, da se ne lažemo. Dakle, bravo! U pamet se gradjani Crne Gore, svih vjera i nacija – mi drugu kuću nemamo, zapamtite!!!!

Ivana
Gost
Ivana

Ne avetaj. NIko nikome kuću ne dira. NO u tu kuću živi pola onih koji se izjašnjavaju kao Srbi a ne može im bit. Živi i više no ne smije da se kaže.

Mila
Gost
Mila

Ivanice, tvoj vokabular je ogledalo tvog vaspitanja i kultivisanosti. Ne mislim da je to do tvoje nacionalne pripadnosti, nego propust tvoje porodice. Ozlojedjenost zamijeni radom na sebi i bićeš srećnija i prihvaćenija. Zdrava i vesela da si i da zavoliš zemlju u kojoj će odrastati i tvoja i moja djeca!

Lala
Gost
Lala

Nije pola no 28% (takva vam je svaka istina) i to su sve manje vise “poilitiki Srbi” koji se po nalogu partija kao DF , Demokrate, SNP ali i SPC tako izjasnjavaju. 1981 na popisu je bilo 2 -3% Srba u CG tok je Crnogoraca bilo 70%. To je realna etnicka slika kad se eliminise efekat ove velikosrpske politicke naredbe.

Markoza
Gost
Markoza

Sramno sramno

Send this to a friend