Politika

Neđeši kod Boškovića: Mađarska će podržati Crnu Goru i na evropskom putu 

Sa sastanka

Mađarska će podržati Crnu Goru i na evropskom putu, poručio je ministru odbrane Predragu Boškoviću novoimenovani ambasador te zemlje u Crnoj Gori, Jožef Neđeši.

Bošković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, uputio izraze zahvalnosti na sveobuhvatnoj i neiscrpnoj podršci koju je Mađarska pružila Crnoj Gori tokom korjenitog reformskog procesa u okviru njenih NATO integracija, kao kontakt ambasada Crne Gore za NATO.

“Ministar je naglasio da Crna Gora izuzetno cijeni pažnju i podršku koju Mađarska pruža evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana, naglašavajući širi značaj evropeizacije regiona”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar je u razgovoru upoznao sagovornika sa aktuelnim projektima Ministarstva odbrane Crne Gore, modernizacijom odbrambenog sistema, kao i učešćem crnogorske vojske u međunarodnim misijama operacijama.

Ambasador Neđeši je ocijenio da je prijem Crne Gore u NATO zajednički uspjeh dvije države, te ukazao na spremnost Mađarske da podrži Crnu Goru na evropskom putu.

“Konstatovao je da se, pored naslijeđenih otvorenih pitanja, u regionu osjeća i refleksija problema s kojim se danas suočavaju Evropa i svijet, i u tom kontekstu posebno je naglašen značaj integracija za Zapadni Balkan, ali i za budućnost Evropske unije”, navode u Ministarstvu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cg..
Gost
Cg..

Svakog dana po jedna vijest kako nas neko podrzava na Euro putu! Koje gluposti i mazanje ociju narodu. Do 2025. ni na dnevnom redu nema prosirenja!

Send this to a friend