Politika DEKAN FAKULTETA POLITIČKIH NAUKA MILAN MARKOVIĆ

Negatori Crne Gore koriste sve da stupe na scenu

Marković

“Sve što se u posljednje vrijeme dešava u Crnoj Gori pokazuje da pojedine strukture nažalost neće da prihvate činjenicu da je Crna Gora nezavisna, međunarodno priznata država, koja samostalno uređuje državno i društveno uređenje, u skladu sa Ustavom i pravilima međunarodnog prava. Dakle, kao suverena država donosi zakone koji verifikaciju dobijaju usvajanjem u parlamentu. Tako je bilo i sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, koji je usvojen u proceduri koja je legalna i opravdana i ima snagu kao i svi drugi zakoni usvojeni u Skupštini Crne Gore, kaže za Dnevne novine dekan Fakulteta političkih nauka Milan Marković.

Marković, koji je bio i predsjednik Ustavnog suda Crne Gore, ističe da smo svi dužni da poštujemo Ustav i zakone Crne Gore, kao i prava drugih građana.

“Crna Gora kao nezavisna i suverena država dobila je mogućnost da hijerarhijski uspostavlja pravni poredak, nezavisno od bilo koga, na čelu sa Ustavom kao osnovnom i vrhovnom normom ustavnog i državnog zdanja. Međutim, određene strukture se sa time ne mire već i koriste svaki povod da stupe na scenu”, ističe Marković.

Nije bilo davno kada je Zapadni Balkan platio žestoku cijenu izostanka političke kulture dijaloga i jačanja nacionalizma.

“Imajući to iskustvo iza sebe, prosto je nevjerovatno da se ovako nešto dešava, i oštro osuđujemo atak na crnogorsku zastavu u Beogradu, koji pokazuje da probuđeni nacionalizam dobija agresivni oblik. Želim da vjerujem da se ovakvi ružni događaji neće ponoviti. To ne treba nikom ni u Srbiji, jer nije u interesu građana ni Crne Gore niti Srbije. Naprotiv, u njihovom interesu je da imamo bliske i prijateljske odnose”, ocjenjuje Marković.

On smatra da je velika uloga akademske zajednice da obrazuje mlade da im vodilja bude građanski duh modernog čovjeka 21. vijeka, a ne nacija.

“Mlade ljude treba usmjeravati da prave razliku između dobrog i lošeg, da baštine osnovne ustavne i demokratske vrijednosti kao što su mir, sloboda, tolerancija, vladavina prava, poštovanje različitosti, multikonfesionalnost, multikulutralnost, pravo na ljudsko dostojanstvo … dakle, da nastojimo da uvažavano jedni druge, da stvari rješavamo dijalogom i kompromisom”, poručuje Marković.

Podsjetimo, Univerzitet Crne Gore “oštro je osudio skrnavljenje državne zastave na ambasadi u Beogradu, odnosno nepoštovanje identitetskih crnogorskih vrijednosti i simbola”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Izazvana
Gost
Izazvana

A ne brini za Crnu Goru, neće je niko. To što mislite da je pravni poredak da hapsite i prebijate koga vam padne na pamet. To ste se preškatali. Što više pravite nasilje nad ljudima to ćete imati veći otpor. Pa vi ste već sad napravili generaciju mladih koja zbog vas i DPS-a ne podnosi ništa crnogorsko ni Crnu Goru

Eo prčim
Gost
Eo prčim

Dogodine u Podgorici. Pozdrav iz Ulcinja. Vidimo se kod Skenderbega

Majka
Gost
Majka

I posle se opozicija cudi sto nema podrsku gradjana. Ko ce vas fanatike da podrzi, spalili bi ovu drzavu, nista od nje ne bi ostalo

Marocco
Gost
Marocco

Jos gore je sto su Knezevic i Djukanovic isli i predvodili ljude u Beogradu na skrnavljenju crnogorske zastave?!? Pa dje to ima u svijet da poslanici CG idu po BG i pale zastavu?? A posle ce doci da nam pricaju price kako se oni bore za dobro CG!

StevanPG
Gost
StevanPG

Svako normalan ce osuditi napad crnogorske zastave u Beogradu, sta je zastava kriva nego je ono bilo cista demonstracija protiv drzave CG od strane Beograda.

Gordan
Gost
Gordan

Ti sto su protiv svoje drzave nikad ne mogu zeljeti dobro ni gradjanima ni CG!

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Sve sto se desava je zapravo unaprijed organizovano od strane Srbije i nase opozicije, tako da narod nije glup da ne vidi da je ovo sve iskordisano.

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

To sto nece da prihvate nezavisnu Crnu Goru to nije nas problem nego oni zele da preko nase drzave svoje interese sprovode.

JunaK
Gost
JunaK

Meni je sve jasno bilo posle pokusaja paljenja Cg zastave, sto vise da dodati

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Mnogi zele da uniste Cg, nezavisnost im je bolna tacka, zato se ovakve stvari i desavaju

Lale
Gost
Lale

Tako je profesore

crnogorka
Gost
crnogorka

Vrijeme je da Cg vrati sto joj pripada, dosta su se i popovi vozili u blindiranim dzipovima i autima od 100000e

Miško
Gost
Miško

Umjesto da svestena lica smiruju situaciju, oni okrecu brata protiv brata.. Nista njima nije sveto

Nevenka
Gost
Nevenka

Pola ovih takozvanih srba su Bg samo na slikama vidjeli!

Politikolog
Gost
Politikolog

Voli svoje, a postuj tudje! Nego smo mi bas naopak narod, pa idemo protiv drzave koja nam je pruzila krov nad glavom

RatoMir
Gost
RatoMir

Svestena lica propagiraju gradjanski rat? Ovo samo kod nas ima

pub111
Gost
pub111

Oni koji ne postuju tudju zastavu i drzavu ne postuju ni svoju!

Vranac 13 jul
Gost
Vranac 13 jul

Na kraju svega i svačega uvek argumenti – nepobitne činjenice pobede !

Pollo
Gost
Pollo

Na veliku našu žalost, najveći dio CG je takav. Mrzitelji i negatori svega crnogorskog

Antoan
Gost
Antoan

Nema kraja ovom ludilo, opozicionari su na sve spremni

Bnjj
Gost
Bnjj

Ne boj se partijski uhljebu ostaće ti fotelja a tvoji studenti će van Cg jer ođe nema života

Leart
Gost
Leart

Sve je u pravu sto je rekao,ono u beogradu je najveca sramota za drzavu srbiju.

Covece
Gost
Covece

Par neodgovornih pojedinaca je sramota . A Crna Gora priznala Kosovo , usla u Nato , odrekla se Njegosa I kralja Nikole ! E to je sramota druze moj . No , siptomaticno je da oni koji stid najmanje poznaju , svuda i u svacemu ga prepoznaju . I zamisli ako moze ta sobna temperatura u glavi nisam Srbin .… Više »

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Neophodna je kvalitetnija borba protiv domacih izdajnika. Po meni bi joanikije trebao da bude uhapsen istog momenta kad je krenuo da prijeti gradjanskim ratom,irienju zabranjen ulazak u drzavu a mandica ne puststi iz pritvora nakon onog incidenta

Liberal
Gost
Liberal

Ono sto su radili zastavi u beogradu je klasican primjer njihovog ,,bratskog ” odnosa prema nama ,cim im nesto nije po volji spremni su da nas zapale 😉

Ilke
Gost
Ilke

Ajte vi polako iz Beograda. Napustite skole, fakultete, bolnice, domove, ministarstva. Nije u redu da vas tako maltretiramo. Kazu da je u Zagrebu i Tirani jeftinije, a i nisu pocinili genocid nad vama.

Stefo12
Gost
Stefo12

Sramota je sta se radi danas,koliko je samo mrznje spc posijala prema crnogorcima,prosto da se covjek osjeca kao gradjanin drugog reda u svojoj drzavi

Peterz
Gost
Peterz

Bivši Srbin

free samples
Gost
free samples

e vi ste svi negatori pameti na celu sa nazovi novinama ovijem!!Pa sto si negator drzave ako si protiv lopova na vlasti koji se busaju u prsa za drzavu a istu podkradaju….ne vec je ogulise do kosti ne osta nista od drzave

Joxim
Gost
Joxim

Našta spadoše crnogorski profesori i intelektualci. Podržavaju tridesetogodišnju vlast, koja ne postoji u Evropi,pa čak ni u afričkim zemljama,otkad nas je napustio Mugabe. Kako je samo teško naučiti studenate da kod nas vlada demokratija. Treba imati dobar sistem za varenje.

Niks
Gost
Niks

Milane..dobar si i posten covjek,omiljen kao profesor..zar je dotle doslo da moras ovo da radis..sto ce ti ovo..

Inib
Gost
Inib

Ljudi su kvarna roba, još kad su strašljivi.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

I ja se pitam, zar i ovaj ide u poltrone ?

knn
Gost
knn

Niks …jes zbilja Milane sto ti pade na pamet da pises istinu ,sto ne stade na stranu lazova…..hahaha.lstina boli aaa

Velimir
Gost
Velimir

Slijepome je uzalud crtati I gluvome je uzalud saptati gospodine Markovicu!
I’ma ova drzava kapaciteta da progledaju slijepci I procuju gluvi,samo polako!

GNK
Gost
GNK

досади ли вам више понављање ових неистина?

Send this to a friend