Politika Bečić i Bogdanović sa predstavnicima pokreta Odupri se:

Nema izbora bez realizacije Sporazuma za budućnost i Briselskog plana

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, i generalni sekretar Boris Bogdanović, sastali su se sa predstavnicima pokreta “Odupri se”.

Bečić i predstavnici pokreta “Odupri se” – Džemal Perović, Omer Šarkić i Nikola Grdinić saglasili su se da nema izbora bez vlade građanskog jedinstva i to upravo na onaj način kako predviđa Sporazum za budućnost koji je potpisalo 39 poslanika opozicije, zajedno sa predstavnicima pokreta “Odupri se” – da jednu trećinu mjesta u Vladi zauzme opozicija, jednu trećinu DPS i jednu trećinu civilni sektor.

Pritom, kako i predviđa Sporazum premijer ne smije biti iz redova onih koji sada vrše vlast. Vladu građanskog jedinstva treba formirati najkasnije do 1. decembra 2019. godine.

Takođe, predsjednik Demokrata i “Odupri se” saglasili su se i da nema izbora bez primjene Briselskog plana koji predviđa da se konačno postigne saglasnost u vezi s pravilima za poštene izbore, ali daje i Odboru ključnu riječ za set medijskih zakona, set izbornih zakona, izbor novog Savjeta RTCG odmah nakon usvajanja novog zakona, novu Državnu izbornu komisiju (DIK), novu Agenciju za sprečavanje korupcije (ASK), novu Agenciju za elektronske medije (AEM), specijalno parlamentarno tijelo za kontrolu predizbornog i izbornog procesa, novi Sudski savjet, sve lokalne izbore u jednom danu, dogovor o datumu parlamentarnih izbora.

Sagovornici su se saglasili i da u slučaju da DPS odbije ove uslove, treba pripremiti masovni građanski bunt i bojkotovati sve naredne izborne procese.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

ovo mi liči na promo text po kojemu su prepoznate Demokrate…

Brat
Gost
Brat

Magistar & Co i odupirači saglasili su se… Pošto nisu objavili rok važenja, iz iskustva demokrata pretpostavljam da će ova sloga trajati dva puna dana.

Svjefol
Gost
Svjefol

Ko su ovi?

Evo, evo odma
Gost
Evo, evo odma

Interesantno da ovim Albancima I Bosnjacima ne smeta DF ?!
Naprotiv Omer Sarkic je bio Vojvodin kandidat za poslanika DFa u Podgorici. A ove zelje mogu da ispostave Djedu mrazu na Bozic. Niko normalne pameti ovima ne bi predao vlast. ani mnogo sposobnijima I Crnoj Gori odanima u uslovima velikosrpskih Udara sa svih strana. ovi ljudi zive u paralelnoj stvarnosti

marius
Gost
marius

Odmorima se bliži kraj. Sad će da navale sa svakodnevnim, i svakojakim saopštenjima. Već vidjen scenario, po ko zna koji put.

Dado
Gost
Dado

Omer nije ti mjesto tu nemoj po stoti put glavom kroz zid moras preboljet vrijeme komunizma ovo je nesto sasvim drugacije demokratija je dug proces a mi kao drzava smo u procesu pridruzivanja najrazvijenim drustvima ne osporavaj to ovoj djeci doce i vrijeme o kome ti mastas ce doci jednostavno sve zemlje moraju proci dug put transformacije tvoje kolege su… Više »

Send this to a friend