Politika ZUVDIJA HODŽIĆ

Nema ništa od spomenika Pavlu Đurišiću

Nakon što je poslanik Demokratskog fronta Budimir Aleksić tokom jučerasnjeg skupštinskog zasjedanja pozvao predsjednika Opštine Berane Dragoslava Šćekića da u toj opštini podigne spomenik Pavlu Đurišiću, reagovali su iz Saveza udruženja boraca NORA i antifašistva Crne Gore. Predsjednik SUBNOR-a Zuvdija Hodžić za TVCG kaže da je takva inicijativa suprotna kulturnom i civilizacijskom pravcu naše zemlje i poručuje da u antifašističkoj i slobodarskoj Crnoj Gori od te ideje neće biti ništa.

<<<DF pozvao Šćekića da podigne spomenik Pavlu Đurišiću u Beranama<<<

Iako građani Berana u anketi TVCG kažu da ne treba dirati duhove istorije, mi u Crnoj Gori, bez duhova kao da ne možemo. Potvrđuje to jučerašnji poziv Demokratskog fronta upućen predsjedniku Opštine Dragoslavu Šćekiću da podigne spomenik Pavlu Đurišiću.

“Ja ga pozivam, evo pozivam Dragoslava Šćekića da preduzme tu akciju pošto je to nadleznost lokalne samouprave, a Ministarstvo kulture neće reagovati”, kazao je juče poslanik DF-a Budimir Aleksić.

Iluzija je, kaže predsjednik SUBNORA Zuvdija Hodžić, da se uopšte može i razmišljati o podizanju spomenika jednom ratnom zlocincu.

“Ja se samo pitam kakvi su to tipovi koji to mogu da pokrenu, ako je činjenica koju i sam Pavle priznaje u izvještaju Draži Mihailovicu, da je pobio toliko stotina Muslimana, djece i žena. To je više stvar za patologiju za medicinu nego za ljude od kulture, od civilizacije”, kaže Hodžić.

Podsjetimo, poziv Budimira Aleksića uslijedio je nakon pitanja upućenog ministru kulture zašto još nije uklonjen bespravno podignut spomenik, kako je kazao ratnom zlocincu, Jusufu Čeliću u Vusanju kod Gusinja.

“Podsjećam, Ministarstvo kulture i Vlada Crne Gore nijesu nadležni za uklanjanje bespravno podignutih objekata, već organi lokalne samouprave nadlezni za poslove kulture i građevinarstva, tako da Ministarstvo ne može ništa da preduzme”, kazao je Bogdanović.

“Spomenik se taj može ukloniti, to je jedno, a drugo je je li taj čovjek bio ratni zločinac. Taj čovjek ne da nije bio ratni zločinac nego je vrlo zaslužan bio za partizanski pokret”, kazao je Hodžić.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić nije htio pred kameru, jer, kako kaže, nije dobio novu inicijativu za podizanje spomenika Đurišiću.

A da od te priče neće biti ništa, misli predsjednik SUBNORA Zuvdija Hodžić.

“Crna Gora je antifašistička, Crna Gora je slobodarska, Crna Gora kuca partizanskim srcem”, kazao je on.

66

avatar
1000
24
42
0
 
60
Oprem dobroOprem dobroOprem dobroPAVLETitograd
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mios BA
Gost
Mios BA

Pitaćemo tebe Zuvdo hahaha.Naravno da se spomenik gradi, biće na centralnoj lokaciji i Berane će biti srećno.Stop komunističkim zlikovcima koji su više pobili Crnogorava nego nasistička Njemačka.

Otkud ovđe četn
Gost
Otkud ovđe četn

Spomenik treba za života podić potpredsjedniku Opštine Berane Goranu Kikoviću koji prosto umire za spomenikom Pavlu Đurišiću!

mne-more
Gost
mne-more

cetniks je najvece zlo na Svijet.

nik
Gost
nik

zato ove spomenike u Tuzi i Vusanje niko ne smije dirnuti, Da nam je Vječna

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Čim ga napada Mali Buda (Aleksić), mora da je taj Čelić (Čeljaj, kakogod) bio dobar čovjek 😁 Slušaj Malog Budu Ristinog- pa misli i radi kontra, nećeš pogriješiti.👍

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Generale, nezavisno od mišljenja Aleksića, čisto da napomenem da je Čelić učestvovao u zločinu u Velici, kada je za nekoliko sati ubijeno preko 500 stanovnika, od toga preko 100 djece mlađe od 12 godiina.

Titograd
Gost
Titograd

Pope, što ne saopštiš podatke koliko je “vojska” pavla Đurišića pobila muslimana na sjeveru CG

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Titograd, dakle ne negiraš da je Jusuf Čelić, čiji je spomenik u Vusanju, učestvovao u masakru u Velici.

Titograd
Gost
Titograd

Još jedna svetosavska laž “dragi” pope. Nego reci ti nešto nama o žrtvama koljača đurišića.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Titograd, tebi je zločin u Velici laž. Svaka čast.

Titograd
Gost
Titograd

Pope Oprem, ko je tebe krstio?

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Titograd, kršten sam u jednom od hramova naše svetosavske crkve u Crnoj Gori. Nego, ti nikako da kažeš ideš li kod gospodina Dedeića na Liturgiju? I jesi li se ti možda krstio kod gospodina Dedeića?

Titograd
Gost
Titograd

Ti pope nijesi kršten. Da jesi ne bi svakodnevno lagao na ovome portalu. Kršteni ljudi ne lažu.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Titograd, moraš pod hitno da se krstiš, pa se nadamo promjeni na bolje.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Vjerovaću kad mi neko ppnudi dokaze. Malom Budi Aleksiću ne vjerujem ništa. Kad bi on rekao da je Hitler bio zlikovac- zamislio bih se da li je to baš tako.. Što se tiče Pavla, njegovo čuveno pismo Draži govori kojim se “sportom bavio”..

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Generale, pročitaj malo o zločinu u Velici, a takođe možeš i provjeriti da li su Jusufa Čelića ubili partizani.

rambo
Gost
rambo

zalosno je da u 21vijeku se budi fasizam u jednoj drzavi koja je dala najvise narodni heroja u drugom svijetskom ratu

Rašo
Gost
Rašo

rambo, ako redovno ne čistiš baštu korov je zahvati i uništi. Tako je i u društvu, ako dozvoliš nezdravim elementima da rade što hoće, veoma brzo unište sredinu u kojoj žive.

PAVLE
Gost
PAVLE

Istoriju je pisao pobednik . Kad mi u Srbiji mozemo da dajemo imena ulica Gjeneralu Drazi Mihajlovicu ,(ne)vidim problem zasto se vi u Crnoj Gori bunite ?! Gde su bili komunisti do jula meseca 1941 ?! Rat je vodjen u Jugoslaviji (april , maj , jun ) . Zasto su americki piloti (izmedju ostalog)podigli spomenik Drazi Mihajlovicu ?! DOZOVITE SE… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zato smo dva naroda. Mi smo imali junake koji su oslobađali cijelu bivšu Jugoslaviju, uključujući i vaš Beograd. A vi nijeste imali partizane, pa su vam dobri i četnici, koji su uglavnom ubijali svoje. Ako ti i dalje nije jasno ukucaj “Njemci i četnici” pa ukucaj “Njemci i partizani”. Njemaca i četnika ćeš naći stotine fotografija a sa partizanima nijednu.… Više »

PAVLE
Gost
PAVLE

Gde ste bili 27 marta 1941 ? U paktu sa Nemcima kao i Rusi !!!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ti su postali “heroji” jer su zarad komunizma ubijali brata i oca. Tako mi takvih heroja.

Progressive way
Gost
Progressive way

Nikad sreće u crnoj gori….vidi vam komentara. Sve sami nacionalistički nastrojeni opusi…znači ako nisi srbenda ne možeš egzisirati na tim prostorima. Odrastite već jednom…izađite iz kamenog doba I pogledajte kako ostatak svijeta živi…

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Ja nocas eliminisah u dijalogu jednog djurisica, pa aj da vidimo za taj spomenik .

21.maj
Gost
21.maj

Crna Gora gubi polako svoju stranu istorije iz 1941, Velika želja kod ogromnog broja građana CG pravoslavaca za REHABILITACIJU ČETNIČKOG KOLJAČA PAVLA ĐURIŠIĆA NE JENJAVA, OVO ME PODSJEĆA NA 1991 KADA SU ČETNICI IZNJEDRIKI PRWKO NOĆI KAO VISIBABE , REALNO GKEDANO SA ČETNICIMA JE TREBALO ZAVRŠITI JOŠ 1945 DO POSLEDNJEG.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Major Đurišić, legenda i junak svoga vremena.

Rozaj
Gost
Rozaj

Srbi nisu zlocinci, nego cetnici

Gaga
Gost
Gaga

To ti je isto.

Istoricar
Gost
Istoricar

Zanimljiva je cinjenica saradnje Djurisica sa Balistom Prek Caljem u toj saradnji su daleko dogurali da su cak zajednicki napali partisane u Andrijevici.Procitajte vise u Vikpediji.

Dejo Cirih
Gost
Dejo Cirih

Okinuo sam nokte. ……

Dejo Cirih
Gost
Dejo Cirih

Bravo zuvdija.

Patriota
Gost
Patriota

Slabo su partizani odradili posao,polovično….

Magare Duklja
Gost
Magare Duklja

Tako je efendija

Send this to a friend