Politika

Nema promjene granica na Zapadnom Balkanu

Vlada Njemačke nije promijenila stav o nepromjenjivosti granica na Zapadnom Balkanu, koji je kancelarka Angela Merkel javno iznijela 13. avgusta, govoreći o teritorijalnim razgraničenjima, što je ponovila i u nedavnom razgovoru sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, odgovoreno je Pobjedi iz Vlade Njemačke.

“Kancelarka Merkel je ponovila da je teritorijalni integritet država Zapadnog Balkana uspostavljen i nepovrediv. Ovo je i dalje stav Savezne vlade. Savezna vlada snažno podržava napore EU da posreduje u održivim rješenjima između Srbije i Kosova”, naglasili su iz Vlade Njemačke.

Kako su naglasili, pregovori o pristupanju između Crne Gore i EU već su dobro napredovali, međutim, pozicija Savezne vlade Njemačke ostaje nepromijenjena-kandidati moraju ispuniti sve uslove prije nego što se pridruže EU.

“Sveukupan napredak pregovora o pristupanju biće posebno određen napretkom u oblasti vladavine prava”, kazali su iz kabineta kancelarke Merkel.

Na pitanje o stavu Njemačke, kada je riječ o kolektivnoj odbrani i dostignućima Crne Gore kao najmlađe članice NATO saveza, iz Vlade Angele Merkel poručuju da je Član 5 vašingtonskog sporazuma osnovni temelj Alijanse.

“Ovaj princip označava jedinstvo i nedjeljivost bezbjednosti Alijanse i njenih država članica. Njemačka potpuno podržava svoje obaveze prema članu 5 NATO sporazuma”, zaključuju u njemačkoj vladi.

<<<Marković i Merkel: Nema promjena granica na Balkanu<<<

Premijer Duško Marković nedavno je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Njemačkoj na poziv kancelarke Merkel, sa kojom je razgovarao o evropskoj perspektivi, granicama na Balkanu, ali i migraciji, odnosno o boljoj zaštiti spoljnih granica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dabogda
Gost
Dabogda

Beogradski pašaluk.

Svi pod šljivu
Gost
Svi pod šljivu

Ja sam za to da se mijenjaju granice na Balkanu, barem dok se ne odvoje Vojvodina i Sandžak. A poslije, gotovo, nema više!

Može i krušku
Gost
Može i krušku

I Timočka krajina.

Svi pod šljivu
Gost
Svi pod šljivu

Ajde ne preteruj!

Može i krušku
Gost
Može i krušku

Timočani kažu da oni nisu Srbi.

Rodoljub
Gost
Rodoljub

I nijesu, pravi Srbi su u Crnoj Gori !

Окле
Gost
Окле

Пресмјешно, ако Америка то каже, тако ће и бити.

Luka28cm
Gost
Luka28cm

Srbi ne mogu da zauzmu Veliki Trnovac a ne Kosovo. To je samo mokar san ne pismenog Dacica, za kojega je i Kristjan Golubovic profesor engleskog jezika u sta mozete da se uvjerite na youtube. Dakle srbi su nesposobni da ratuju sto su dokazali 90’ih obicne bradate pijandure, smrdlive i drogirane, sto su dosle da ukradu TV i mikrotalasnu. A… Više »

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

“ne pismenog Dacica”

“sve je to ne pismeno i IQ < 30"

Ti si se svakako kvalifikovao za politicara…

Loky
Gost
Loky

Pa idiote jedan da je na teritoriji tvoje zemlje preko 8.000 Americkih vojnika, i 3.000 Eulexovih policajaca, 2.000 pripadnika KFOR-a, svaki napad na njih bi bio oznacen kao napad na SAD, EU. Da su Srbija i Kosovo/Albanija sami, Srbi bi ih pocistili za par dana.

Svi pod šljivu
Gost
Svi pod šljivu

Pa bili ste sami 1999, pa ste utekli. Ka’ što ste bježali i na Mojkovac. Ne sprdaj se, ratovanje vam nije baš jača strana. Slovenački vatrogasci su vas išćerali motikama i crijevima za vodu, pa ih od tada zovete austrijski konjušari.

Pera lozac
Gost
Pera lozac

Mora da je i ovaj stav ucvrstila podrska CG rukovodstva,bez te krucijalne podrske ovaj stav bi bio na klimavim nogama.

ZDS
Gost
ZDS

Pa zato je Zvezda i ušla u ligu šampiona sinoć. Prodao Vučko Kosovo za učešće u lš, lol

4 nahije
Gost
4 nahije

Eeeee Berlinski zide, tugo… Ova bagra njemačka je zaslužila dovijeka da bude u tor ograđena, nego ona avetinja od Gorbačova ih pušti da ga sruše… Prvo su srušili zid, pa onda nama Jugoslaviju. Genocidaši.

gorski
Gost
gorski

vječno smo im zahvalni,oslobodili smo se okova,azije i ušli u evropu

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Što se ti buniš ? Pa vi ste bili na istoj strani 1941-1945…

4 nahije
Gost
4 nahije

Mi smo bili na antifašističkoj strani. A ja sam za tvoje ubijeđen da su bili uz Đurišića i kompaniju, nema većih dukljana od četničkih unuka.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Đe su Oprem i R.Srpska? Oću da ih pitam nešto?

Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

Ne zalijećite se. O tome ne odlučuju Balkanci…

Gost
Gost
Gost

Ne valja joj taj tvrdi stav da nema promjene granice između Srbije i tzv. nezavisne države Kosovo. Ako se predsjednici Aleksandar i Hašim dogovore treba podržati. Zašto Njemačka stvara problem a svi drugi podržavaju zarad mira i stabilnosti na nestabilnom Balkanu.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Hehhe ostadose Srbi i bez Sijevernog Kosova a ponadali su se da mogu bar to da spasu.

Prle
Gost
Prle

A što se veseliš psi**pato ?

Kadare
Gost
Kadare

To je možda tačno ako se pod promjenom granica ne smatra ujedinjenje kosova i albanije, što će se desiti uskoro. Poslije toga, će brzo za koju godinu ponovo doći do promjene granica, jer će se pojaviti problem nacionalnog pitanja albanaca, ko je islamske a ko katoličke vjere, tj. zaigrace albancima mečka pred kuću !

Tart
Gost
Tart

Kakvo bolesno antisrpstvo Pobjede, Vijesti, CDM… što to njih toliko interesuje pitanje Kosova

Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

A što tebe interesuje, te se nađe pogođen.

Joxim
Gost
Joxim

A šta je jutros sa Podgoričkom skupštinom? Nema jutros ni Steva ni Miraša! A što se tiče Njemačke,ona je uređivala granice četrdeset prve. Sad se o tome pita taman kao Cg.

Kotor
Gost
Kotor

Nada poslednja umire…

Loky
Gost
Loky

A nije im smetalo, da prvo podrze separatiste u Kataloniji pa kad je Rahoj zaprijetio izlaskom iz EU, podrzali su njegovu vladu. Nije im smetalo to kad su prodavali oruzje Hrvatima, Bosancima, ali i Albancima na Kosovu. Nije im smetalo razbijanje Jugoslavije, nije im smetalo jednostrano proglasenje nezavisnosti i sad se oni tu prave kao oni su dosljedni u svojim… Više »

Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

Ovo zadnje nećeš dočekat.

Loky
Gost
Loky

A sto necu…sestra mi zivi u Bremenu. Situacija je katastrofalna. Gotovo svaku noc se ovi migranti ili pucaju izmedju sebe, ili pokradu prodavnice ili prebiju neku djecu sto se po igralistima igraju. Oni su vec u ogromnim problemima. A tek ce bit kad krenu da vrse raspodjelu migranata. Migranti u Njemackoj su smjesteni u svim vecim centrima na periferijama velikih… Više »

Luka28cm
Gost
Luka28cm

Znam ti sestru, vec godiname se prodaje po banhofu. Sestra ti je malo ljuta sto vise niko nece da je zigu.

Loky
Gost
Loky

Get off the big black cock you sandnigger

Svi pod šljivu
Gost
Svi pod šljivu

Hahahahahahahaaaa… kralju, evo umirem od smijeha!

gorski
Gost
gorski

ne smeta ni tvojoj familiji da živi sa njima,dragi euri aštaš.Nama su pomogli da se riješimo zla azijskog,hvala im

alil
Gost
alil

e hajd sad vucici, dacici i ostali pacici… hajde sad dignite glas da vam se fotelja nebi zatresla… a tek amfilohije.. xa xa..xa

Slavonac
Gost
Slavonac

stav o nepromjenjivosti granica: Samo jos Sanzdak i Vojvodina.

Neka to
Gost
Neka to

Dačiću ovo je za tebe .

POJK
Gost
POJK

Samo da to što govorite to i sprovedete. Kosovo je uvijek bilo dio Srbije.

Ime
Gost
Ime

Ma da…srbi bi republiku srpsku, bosanci dubrovnik…

Send this to a friend