Politika

Nepodnošljiva lakoća prevare

Foto: CdM (Arhiva)

Ko će kome do svoj svome.

Toliko gorčine, oštrih kritika, novih pojedinosti o nepodnošljivoj lakoći igre sa ljudima, čulo se minula dva dana iz skupštinskih klupa, ni manji ni više nego od onih koji će ipak podiću ruku za sve što su kritikovali u neograičenim količinama.

Na račun mandatara i njegovog ekspozea, kao i sastava nove Vlade Zdravka Krivokapića odbornici vladajuće većine nijesu šteđeli riječi kritike, nezadovoljstva, razočarenja, osjećanja obmane i prevare.

Izdvajamo citate nekih od poslanika koji su kako kažu izvojevali slobodu na izborima 30. avgusta, a onda ostali šutnuti.

“Dabogda se srušio Univerzitet ako je Daka Davidović neko koga treba da prati univerzitetski profesor”, objavio je na Twitter-u predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, citirajući svoju partijsku koleginicu Branku Bošnjak.

Naime, Bošnjak je juče u parlamentu kritikovala mandatara Zdravka Krivokapića, jer je ranije kazao da mu je čast što ga je na sadašnju poziciju “doveo Daka Davidović”.

“Moje prvo razočarenje se desilo kada ste kao univerzitetski profesor rekli da vam je čast što vas je doveo Daka Davidović, ratni profiter i švercer oružjem i koji svoje grehove želi da opere kroz ktitorstvo i donacije crkvi, a otvoreno je ušao u političku arenu, privatizujući i crkvu i Vas i Vašu vladu i preko 150 profesora univerziteta i Dritana Abazovića”, kazala je Bošnjak Krivokapiću.

Ona  je poručila i da je očekivala da će se mandatar ili crkva ograditi od Davidovićevih skandaloznih izjava, koji ih je ponizio.

“Olako ste okrenuli leđa svojim saoborcima kojima dugujete uspjeh. I tako ste nas tako izranjavane odžeparili. Došli, uzeli nam sve i šutnuli. Ako se ne promijenite i ne shvatite greške vrijeme će pregaziti vas. Očekujem da se promijenite”, oštra je bila Bošnjak.

“Nepodnošljiva lakoća  sa kojom se igrate sa ljudima nije ako hoćete, ni hrišćanski, mandataru! Koliko god je bolno ovo što ću vam reći, bolno je  za nas. Greškom su stigla dva mejla na adresu Fronta, upućena Uri, iz čega se vidi da ste igrali na dva fronta. Vi ste nas tako izranjavane odžeparili i šutnuli. Na našoj žrtvi se uzdizali. Politički lešinari koji profitiraju na tuđoj muci brzo gube”, poručila je Bošnjakova mandaratu Zdravku Krivokapiću na jučerašnjoj sjednici Skupštine Crne Gore.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević je kazao da je kandidatkinja za ministarku odbrane Olivera Injac jurišnik DPS-a.

“Bilo je poštenije da ste ostavili Predraga Boškovića. Juče je Đukanović bio spokojan i kikotao se napadima Abazovića“, rekao je Knežević.

Knežević se obratio glasačima DF-a da slučajno ne napadaju Abazovića.

“Ispunio je cilj jer je sa tri poslanika jer je 27 poslanika koalicije Za budućnost Crne Gore i Mir je naša nacija natjerao da podrže ovakav eksperiment. Nastavlja se antisrpski narativ koji je kreiran kao držatvorna misao od referenduma”, tvrdi on.

“Gore glavu jer danas imamo sastanak sa budućnošću Crne Gore. S punim pravom pitam da li je ovo ona sloboda o kojoj smo pjevali i obećali je 30. avgusta. Ili smo mi koji smo pjevali o slobodi falsirali i promašili note. Vjerujem da je sve ovo samo košmar i da ćemo se sjutra probuditi u sunčanom jutru. Ja imam relaksiranu situaciju zajedno sa kolegama iz DF”, kazao je Milan Knežević.

Postavlja se pitanje zašto neki Srbi iz DF nisu bili poželjni u ovoj vladi.

“Pa zato jer bi se uhvatio u koštac sa korupcijom i kriminalom. Kako vidimo sve će ovdje ostati isto, nije tako trebalo da idemo na ove izbore, rekao je Knežević.

A evo što je poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković poručila mandataru.

“Ako budete premijer ne treba da ljubite ruke. Ovo je vlada Crne Gore a vi ste pravdu i nauku dali dvijema osobama koje ne priznaju Crnu Goru. Ovo je vlada sa programom 4s. E to vam nećemo dozvoliti u sekularnoj Crnoj Gori”, poručila je Vuksanović Stanković Krivokapiću.

Ona je imala poruku i za  evropskog komesara za proširenje Oliveru Varheljija kome je kazala da se ne prči nego da pročita istoriju Crne Gore i malo više sazna  o našoj zemlji.

”Sjedite i čitjete a ne prčite se”, kazala je Vuksanović Stanković.

Skala radio

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Danas je sahranjen DPS izjavljujem saucesce koalicionim partnerima.

Cika miki
Gost
Cika miki

Gđo Bosnjak najlaksi zadatak imate, NE GLASAJTE, ponovo izbori tacka i kraj

Hurem
Gost
Hurem

Glasat Dritana Fatica je ludilo.Sta je dozivjela ova lijepa drzava da je vode ove prikaze,kuku nama sa njima.Sve cetnik do cetnika.Ovaj Fatic juce se drao ko konj ko smo da brojimo krvna zrnca i da on nije srbin i svetosavac……rece li Daka da su rodjaci??????

Maitland Niles
Gost
Maitland Niles

Srbi zele da uniste Crnu Goru
#ovonijemojavlada

Živa istina
Gost
Živa istina

Hahahahaha i nije tvoja nego naša idi popi jedan leksilijum hahahahah

Maśa
Gost
Maśa

Auuuu pas s maslom…

Boka
Gost
Boka

“Postoje dve strane svakog problema: jedna je ispravna a druga pogrešna, ali sredina je uvek zla”. Sredina je uvijek URA.

Branka
Gost
Branka

Nepodnošljiva lakoća prevare, laži, fanatizma, primitivizma. Nepodnošljiva lakoća izdaje i prodaje svega časnog i poštenog. Nepodnošljiva lakoća prijetnji najgore vrste i neartikulisanih tonova koji nijesu primjereni ni ulici a kamo li Skupštini suverene države. I zato ću po ko zna koji put ponovo napisati #NIJEMOJAVLADA

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Mi je nikad nijesmo ni imali. A ponajmanje ovu ovakvu četničku!

Boris
Gost
Boris

Svaka cast izglasavanju nove vlade, sa srecom rabota !

Monako
Gost
Monako

Pa neka Medojevic stisne i danas ne glasa za vladu!!Ako ima M

Send this to a friend