Politika

Nezadovoljstvo Beograda: Nemoćni zbog Kosova udaraju na Crnu Goru

Beograd

Nezadovoljstvo zvaničnog Beograda koje traje danima, a kojim želi da se stvori slika da su Srbi u Crnoj Gori ugroženi, zapravo izgleda kao pokušaj predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da svoju nemoć i problem sa izgubljenim Kosovom zamaskira izmišljenim problemom u Crnoj Gori. Vučić, uz nesebičnu podršku poglavara Srpske pravoslavne crkve Irineja, sinhrozinovano šalje prijeteće poruke da neće dozvoliti, kako kaže, otimačinu, a Irinej ide i korak dalje pa saopštava da episkopi i vjernici imaju njegovu podršku da “brane njhove svetinje golim životima”. I sve zbog najave da će država Crna Gora obnoviti autokefalnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

<<<Đukanović: Obnovićemo Crnogorsku autokefalnu crkvu<<<

<<<Beograd nervozan zbog obnove CPC, policija spremna da u subotu sačuva red i mir<<<

Poznati beogradski novinar i analitičar globalnih kretanja Boško Jakšić, za CdM kaže da prepoznaje šta je zapravo pozadina priče.

Boško Jakšić

“To je potreba Vučića da malo popravi odnose sa SPC, koji su narušeni odbijanjem Crkve da prihvati Vučićev predlog za razgraničenje sa Kosovom. Sada je moguće da Vučić kaže da će on glasno da podrži SPC, a da ovi ubuduće ne budu tako glasni protiv njegove kosovske politike. Dakle, to bi mogla biti kombinatorika koja se krije iza svega. Ipak, kakva god bila kombinatorika, ona na duge staze loše utiče na odnose Beograda i Podgorice” jasan je Jakšić.

<<<Vučić zbog Đukanovićeve poruke o CPC zove svoje ljude iz Crne Gore na sastanak<<<

<<<Patrijarh Irinej: Molim se za Srbe u Crnoj Gori jer trpe bezakonje<<<

Dodaje kako je Kosovo alfa i omega srpske unutrašnje i spoljne politike. Jakšić tvrdi da sve dok se to pitanje ne riješi, sve je moguće. Nema dilemu da napetost raste, i dok se ne riješi putanje Kosova, nažalost se horizonti neće rasčisttii.

Takođe, on upozorava da je žalosno što je Srbija kao sekularna država sebi dozvolila da joj međucrkveni odnosi određuju međudržavne.

“Tužno je da Srbija nije naučila lekciju koju je svojevremeno imala u odnosima sa Makedonijom, kada su državni odnosi bili zaoštreni, pa su godinama bili zamrznuti. Smatram da država treba da dozvoli da crkve razriješe probleme koje imaju, a ne da se zvaničnici države upliću”, rekao je Jakšić za CdM.

Da tenzije treba stišati smatra sociolog kulture Ratko Božović. On za CdM ističe da ne treba pridavati značaja cijeloj ovoj priči. Komentarišući tvrdnje Beograda da su Srbi ugroženi u Crnoj Gori, on smatra  da cijela priča ne bi smjela da dobije političku dimenziju jer u politici ima stranačke priče i navijanja.

Ratko Božović

“Ne mogu o tome da sudim ali mislim da nije dobro da se ulazi u stereotip u svemu tome. Nije dobro da je bilo kom građaninu loše, bez obzira na nacionalnost. To je najvažnije. Zalažem se da se ne pretjeruje. Skloni smo u pretjerivanju. Mislim da su nam ovakvi problemi nepotrebni i volio bih da nema ovakvoh problemi, posebno ako hoćemo da idemo ka EU”, zaključio je Božović u izjavi za CdM.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Vučiću,ti i Milo ste ista pašta,nego se ti primiri mafijo

Titograd
Gost
Titograd

Oooojjj kukalo srpstvo ugašenoooo!!!

crnogorac
Gost
crnogorac

“Poznati beogradski novinar i analitičar globalnih kretanja Boško Jakšić, za CdM kaže…” odje je sve rečeno!

mojsilović
Gost
mojsilović

Prejaki su analitičari CDM-a.. prejaki. Svaka im je Njegoševa što bi se reklo.

Patriota
Gost
Patriota

Bolji su analitičari na happy i pink kao i na kuriru, blicu, informeru i ostali iz te plejade, zar ne? Zvek!

CDM je za njih Pulicer.

Marija Stjuart
Gost
Marija Stjuart

Ma Srbi su melemni narod..samo udjes na portal Kurira u crnu hroniku i sve ti je jasno..kakve bolestine..od silovanja,cedomorstva,pedofila,svaki dan bude ubijena po jedna zena od strane muza..pa sto se cudimo zbog ovpga sto nam rade..

Milogorija
Gost
Milogorija

Kakvi likovi…boze pogledaj im lica…

Austa
Gost
Austa

Naslov “Nemoc Beograda zbog Kosova pa udaraju na Crnu Goru”… A jel mozda naslov mogao da glasi ” Nemoc Vlade Crne Gore da poveca plate gradjana zadnjih 10godina pa udaraju na Crkvu da skrenu paznju sa malih plata”

Mrgud
Gost
Mrgud

Ne spinuj. Ako imaš šta pametno napiši,ne skreći sa teme.

mojsilović
Gost
mojsilović

Mrgude, raja će te raščerečit neđe.

Mrgud
Gost
Mrgud

Reci koja raja?

Joo
Gost
Joo

@mojsilovic…..sta je to raja?…..jel to neka rec vazna u tvojoj republici sumskoj…..spremas li se da traktoras do PG u subotu da branis Crnogorsku crkvu od Crnogoraca u reziji srbijanske vlade i osudjenih terorista iz CG opozicije?…….

Vesko
Gost
Vesko

Hahahaha neka sjevernjak

goran1978
Gost
goran1978

Jeste sve su Srbi ugrozeni sve nemaju nikakva prava, a zive kao bubreg u loju odje u Crnoj Gori.

Sirena92
Gost
Sirena92

Srbija ne tezi rjesavanju problema koji ih svakodnevno sputavaju i vracaju dva koraka nazad, guranjem pod tepih nista ne postizu. Bolje da rijese situaciju sa Kosovom, nego sto se bave praznom pricom.

dagy
Gost
dagy

Da,taman tako ti ih nauci,onaj njemacki gigant zf otvorio fabriku u pancevu,kinezi sa 2 milijarde u zrenjaninu,zeljezari eu skida kvote jer previse proizvode i dr.

Mrgud
Gost
Mrgud

Pa zato su izradnici iz Evrope navalili u Srbiju.

GoranM
Gost
GoranM

Ne napada CG niko.Svako je duzan da zastiti svoj narod.Srbija je tek samo jedna od Srpskih drzava.

Mrgud
Gost
Mrgud

Jedina i sve manja.

nebojša
Gost
nebojša

Bolje mi da se obrnemo radu i da se ovaj narod ne raseljava i da nam omladina ostane tako ovdje,nego što se prepiremo i jakamo sa time čija je ova država.Dok smo tu ova država je naša,ali ako ne popravimo ekonomiju i ako ne zaustavimo omladinu i ne zaposlimo je i mladi odu odavde,a dovedemo koliko čujem jednog našeg velikog… Više »

Luksemburg
Gost
Luksemburg

Tako je nebojsa! Treba ograditi tor za stado od 600.000 i zabraniti da izlaze iz tora da ih neko drugi muze!

Mrgud
Gost
Mrgud

Počela je sezona i muža,tek će. I ove godine najviše pomuženo komšijskih brava.

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Bolje da se Srbija pozabavi svojim dvoristem, nego sto se mijesa u pitanja koja se prvenstveno ticu CG i njenih gradjana.

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Ne mesa se u pitanje Crnogoraca vec Srba koji zive u CG. Svaka matica ima prava, rade hrvati, rade Albanci itd itd Skinite spomenik skenderbega pa da vidite kako ce se Albanija mesati. Isticu svoje zastave i kada im se kaze bice kazni, oni kazu samo kacite mi cemo platiti. A Srbi treba da gledaju kako se prozivaju da su… Više »

no1
Gost
no1

Ne mlati Novosadjanin kad nemas pojma. Dozlogrdilo je vise ovo Srpstvo u CG, ovo ponizavanje Crnogoraca na svakom koraku, pozivanje na buntove, mitinge, po citavi dan slusamo prijetnje. Da su se Srbi pitali ostali bi mi u jednu rupu zakopanu i dan danas, da pitamo Beograd kako cemo mi da zivimo u svoju kucu. Ma ajde bre, nego sto cemo… Više »

Mrgud
Gost
Mrgud

Pa zar nisu četnici. Četnike i Dražu ste rehabilitovali. Što znači da ste četnici. Albanci i ostale manjine su za državu Crnu Goru dali glas na referendumu,za razliku od srba koji su protiv države. Od države koju ne poštuješ i ne priznaješ nema šta da tažiš. Svima po zasluzi,a ne dobijate ništa šta ste zaslužili,

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Najviše se Crna Gora bavi Srbijom a ne sa Srpskom Crnom Gorom Njegoša i Kralja Nikole

Mrgud
Gost
Mrgud

Samo ti guslaj i ne sekiraj se za Crnu Goru. A čija je Crna Gora to smo zaokružili,a ti i dalje guslaj i obmanjuj sam sebe.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Mrgude zar nijesu gusle crnogorske? Sta je bilo mjenjaš priču 😂

Mrgud
Gost
Mrgud

Gusle nisu samo Crnogorske.ali nošnja jeste koju bezočno pokušavate pretvoriti kao svoju koje se izgleda stidite.

Rafaello
Gost
Rafaello

Ovo je prica koja je skrojena prvenstveno sa ciljem skretanja pozornosti sa glavnog problema, koji se tice Kosova. Na kraju ce Vucic priznati Kosovo.

Felix
Gost
Felix

U Hrvatskoj živi brojkom i slovom 36 manjina razne vjere i nacionalnosti a samo sa jednom uvijek problemi. Vidim i u Crnoj Gori ista stvar. Uvijek Srbi ugroženi.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

I Hrvatskoj preko 90% stanovnistva su Hrvati, jer su proterali 250,000 Srba 1995 i napravili genocid nad milion 1941-1945

dr.
Gost
dr.

Trebali ste promisliti prije, pa vam se ne bi događalo što vam se događa.

Mrgud
Gost
Mrgud

1995 ti je idol Slobo zajedno sa Tuđmanom iselio srbe iz Kraine. Mislili ste da išćerate Albance,a ovi iz Kraine na Kosovo da dođu. Svaki vam je naum propao,a bog je dao naučili ste da bježite nije vam neobično. Nacionalni sport.

Mrgud
Gost
Mrgud

Kad osudiš četničke koljače imaćeš pravo da osuđuješ druge zlotvore. Ti kome je je svetac ratni zločinac još i svešteno lice pop Maca(iz milošte),Šiljak…….nekom držiš pridiku.

Felix
Gost
Felix

Majstore rat nije počeo 1995 i Olujom nego 1991 i razaranjem Vukovara i protjerivanjem Hrvata sa svih područja tzv Krajine. I ako smo vas kako kažeš ” protjerali” onda ste bili i ostali mali miševi. Pogledaj malo na Wiki naoružanje vojske tzv Krajine. 350 tenkova, 1200 artiljerijskih cjevi, pomoć Srbije u svemu, brdo dobrovoljaca i Vi papci popušit rat. Drugi… Više »

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Hrvatska je preko 90% samo Hrvati, etnicki ciscena teritorija

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Joooj kad mi Hrvat krene pricat. Mlate Srbe jednom nedeljno, moras se skrivati. A ovaj Hrvat ovde kod nas u Vojvodini dodje i zali se, evo nama promenili imena ulica … zamisli… Ajde molim vas, svi ste proterali Srbe i sad jos treba da se stidimo i spustamo glave? Vi hrvati bukva;lno nemate kome sta pricat vi ste eksperti etnickog… Više »

Mrgud
Gost
Mrgud

Korela kuka motiku.

Felix
Gost
Felix

Nismo protjerali ! Bar pola se predao. Pogledaj snimku na you tube o predaji Banijskog Kordunskog Korpusa u Topuskom. 15.000 ljudi sa brdo tehnike i naoružanja. Junačine sa rukicama u zraku. Pozz

dagy
Gost
dagy

Tamo ih ne biju i pretucaju svako malo,e pogani narod

nebojša
Gost
nebojša

Meni sve ovo više izgleda da ova vlast sa ovakvim različitim viđenjima političkih pogleda i to o tome o čemu se ni mi ovdje ne možemo dogovoriti i složiti,želi da stavi u drugi plan katastrofalnu ekonomsku situaciju u Crnoj Gori.Pogledajte samo statistiku o prilivima stranih investicija,gdje smo najgori u regionu i gdje svima investicije rastu a kod nas opadaju i… Više »

dagy
Gost
dagy

Ove neznalice ovuda se uhvatile kosova i problema da nadju opravdanje a ne pricaju kako kinezi rokaju celik pa ih evropa steze da manje proizvode,zf njemacki uletio u pancevi,zrenjaninu 2 milijarde ulaganja,rade ljudi 3 auto puta,ali govecadi nidje ka odje.

Iskra95
Gost
Iskra95

Potrebno je da Srbija razgranici pitanje drzave i crkve, jer ne mogu svestena lica biti politicari, niti se ovi drugi mogu baviti pitanjima van njihovog djelokruga.

Peka
Gost
Peka

Hahahaha….a Milo i Vučić najbolji frendovi i sve predstava za glupi narod. Samo je pitanje da li ste vi iz medija svjesni igre i pomoćnici, ili ste i vi samo glupi konzumenti 😄

Iskra95
Gost
Iskra95

Briga Vucica za srbe u Cg, ne bi se ni sad oglasavao, kao sto nije ni kad su lidri Df-a osudjeni za drzavni udar, da nije ovog pitanja u vezi Kosova.

Kinez
Gost
Kinez

Vucic zeli da skrene paznju sa Kosova, trenutne situacije i zamrsenih odnosa, pa se kao brine za srbe u Cg, ovo je prica za malu djecu.

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Covjece stvarno ste ili toliko glupi ili ne znam. Kosovo je nezavisno vec 10 godina. U tih 10 godina u Srbiji su se promenile 4 opcije na vlasti. I sad je to problem odjendom 😀 Ne nego ovaj sto kod vas vlada 30 godina nema kako da opravda ovolika mafijaska ubistva, spor pristup EU, losu ekonomsku situaciju pa mora nekako… Više »

dagy
Gost
dagy

Lalo,kod nas vele onu narodnu poslovicu za ovaj narod i pojedince”zlo goveče,june dovjeka” ne vrijedi ti da trosis energiju.

Kotor66
Gost
Kotor66

Crnogorci su cojstvo i junastvo bacili pod noge i izmokrili se po svojim precima onog dana kada su im zasmetale zastave Srbije a dozvolili su da se vijore zastave Albanije.Jasno je svima da Milo Djukanovic mrzi Srbe….samo im nije jasno da bi za rad svog interesa sutra mrzio i Crnogorce…a sve mi se cini da ce i do toga doci.

Enesa
Gost
Enesa

Toliko su zamjerali Cg sto je priznala Kosovo, a na kraj ce i Vucic poci istim putem, pitanje je dana.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Srbija i Df su uspjeli da politizuju crkveno pitanje, i da organizuju skup unutar hrama, sto predstavlja skrnavljenje vjerskih objekata!

Marelica
Gost
Marelica

Crna Gora je uvijek tezila napretku, ne mijesajuci se u unutrasnja pitanja drugih drzava, za razliku od Srbije koja jos ne moze da prezali odvajanje Cg od nje.

Kaktus
Gost
Kaktus

Srbija je jedina zemlja dje procenat pismenog stanovnistva opada ,pametnome dosta

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Srbija je ocigledno nezadovoljna zbog svojih unutrasnjih pitanja, pa pokusavaju da to zamaskiraju mijesanjem u stvari koje se prvenstveno ticu Crne Gore i njenih gradjana.

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Zaboravio bi vucic lako na kosovo da mu se da opet sansa da srbe izvede na jadransko more ,cak bi i sa albancima kumovao da moze u ostvarenju tog cilja

Leart
Gost
Leart

Od amfilohija nisam iznemadjen sto poziva da se puskom i krvlju ,,brane” manastiri ali patrijarh irinej me zestoko razocarao

Martin
Gost
Martin

Dao sam ti plus,jer si u pravu…ali Irinej je 100%DB lik i ko zna koliko je ljudi oterao na Goli Otok,kao i većina vladika(v namerno malo)

Komita
Gost
Komita

Amfilohije samo nek je zdravo,umjesto da prica o pomirenju i kompromisu on bi da narod gine za njegovu funkciju

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Pa zaboga kad smo imaoi vladike koji su u isto vrijeme bili i kralj i mitropolit ,nismi sigurno dovodili nikakve popove iz srbije da nam vladaju drzavom,nego smo imali svoju crkvu sa vjerskim poglavarom koji je crnogorac

Liberal
Gost
Liberal

U uatavu svetoga Sinoda iz 1904te je crkva CRNOGORSKA,ne znam kad su je to posrbili ali glavno je da je crna gora uvijek imala svoju crkvu

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ako ćeš citirati ustav bar ga pročitaj da vidiš su crnogorci Srbi i da naša zastava je trobojka

Stefo12
Gost
Stefo12

Crnogorska pravoslavna crkva se spominje jos u enciklopediji britanika iz 1911te godine,tek nakon 1918te ona postaje SRPSKA !

Vesna
Gost
Vesna

Ko o cemu vi o Srbiji.
A oni nas i ne pominju.
A vi morate o necemu pisati.

Kokarda
Gost
Kokarda

Vesna na cemu si

kojo
Gost
kojo

citaj vesna, citaj

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Jer su medijsko đubre

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zašto CDM šteluje lajkove ?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Kakvo je ovo spinovanje majko sveta.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ponovo ti nepismeni srbijanac

Mrgud
Gost
Mrgud

Naslov je sve objasnio. Nema se što dodati.

dagy
Gost
dagy

Gledam komentare standardnih dps botova i razmisljam,sta njima moze sve da prodje,ali ne moze to su dva lika nepravoslavna sa po 20 naloga.

Elektrane su to
Gost
Elektrane su to

Treba SPC pretvoriti u CPC, pa onda bez po jada potopiti manastir Moraču, da ima za Blaža da ostane, nije ga tajo obezbijedio.

StevanPG
Gost
StevanPG

Cista politizacija stvari, i Front javno poziva na crkvene proteste kako bi se sad dodvorio Srbiji jer su prekinuli odnose sa Rusima, sto je dokaz o nedolasku Mandica i Knezevica na proslavu dana Rusije u Ambasadi Rusije juce, i da sad samo grabe za sebe a istog Mandica i Knezica ama bas briga za crkvu u CG.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Zaprvo Srbiju ama bas briga za polozaj Srba u CG nego je njima samo da sad pricaju nesto za javnost, tj. mazu oci javnosti pricom o Srbima u CG da ne bi pricali o Kosovu koje je goruce pitanje u Srbiji, jer samo podjite od jedne stvari i sve ce vam biti jasno: sta javnost Srbije interesuju Srbi u CG?!… Više »

Cipsy
Gost
Cipsy

Niko ne smije niti ima prava da se mijesa u odlike koje CG donosi! Pitanja crkve u CG se mora rijesiti, i to rjesenje koje ce biti nema nista lose po SPC niti Srbe u CG i Srbiju da bi sad se odje neko bunuo i pravio halabuku dje joj nije mjesto!

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Samo je pitanje vremene kad ce Vucic priznati Kosovo, cak je i sam Vucic nagovijestio bio da ce morati da uradi nesto za dobrobit drzave a da ce to u pocetku naici na osudu javnosti a to je svi znamo priznanje Kosova.

SlovenskaSparta
Gost
SlovenskaSparta

NECEMO DOZVOLITI VISE OVO MIJESANJE SRBIJE U CRNOGORSKE STVARI!
ZIVJELA VJEKOVNA CPC!
DRZAVA DA VRATI BOGOMOLJE BEZ OKLIJEVANJA!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Smijesan si!

zacanka
Gost
zacanka

Crnom Gorom su se Srbi samo posluzili da preko nje biju svoji bitku sa problemom koji imaju a to je Kosovo, a bogami ne moze im nista ova smisljena prica oko CG pomoci za pitanja Kosova.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

Milo je ateista i ne sjekira ti se on mnogo zbog tih vjerskih rabota ali ga je ono vece iznervirao tumbakovic i odmah je ujutro a’zora rekao da ce jednom za vazda da rijesi pitanje ko je ko u CG i da ce rijesti pitanje crnogorske crkve i na radost nas njegovih simpatizera a gradjana voljene nam zemlje crne gore..… Više »

Bole
Gost
Bole

U praksi na Balkanu jednakost ne postoji. Bitno je za koju si partiju, koje si vjere, nacionalnosti i slicno. Moramo shvatiti da su sva ta snazna osjecanja nametnuta, nisu nasa. Da ste se rodili koju stotinu kilometara u nekom drugom pravcu, drugu bi pjesmu pjevali, onako kako bi vam tamo bilo receno. Prevazidjite taj sistem vrijednosti, to prilici maloj djeci… Više »

Vitinka
Gost
Vitinka

Nemocni su zbog Kosova, ne znaju kako da priznaju sad Kosova i kako saopstiti gradjanima to sad, pa zato sad krecu sa ovom pricom o CG.

bele starke
Gost
bele starke

Ja sam ljetos upoznao djevojku sa kosova koja mi je rekla da oni tamo kao manjinski narod imaju subvencije na sve komunalije i da se sa albancima odlicno slazu sve dok se neki mudri politicar ne umijesa da prijeti tenkovima kao vucic

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Ako ne znate šta vam je činiti, pitajte Haradinaja, majstora za takse.

ines23
Gost
ines23

Ovu pricu koja dolazi iz srpskih krajeva treba pustiti da sama od sebe polako izlapi i ne pridavati joj nikakvu vazbnost jer njima je sad cilj da se o ovome prica sto vise da bi oni skrenuli sa glavnog problema Kosovo!

dodge viper
Gost
dodge viper

Pravno gledano ovakva sitiacija se zove retorizija i to je pozivanje na djela i zakone druge drzave prilikom donosenja odluka i zakona u svojoj drzavi. U ovoj sitiaciji crna gora se poziva na djela kraljevine srbije koja je isto tako prisvojila crnogorske manastire nakon 1918te i ujedinjenja. Imamo svako pravo da ih uzmemo nazad i poskidamo trobojke s kapija,i pred… Više »

Kosta
Gost
Kosta

Ja se nadam da je Srbija svjesna da njoj je treba zaostravanje medjudrzavnih odnosa na Balkanu nego joj treba da sa svima bude dobra, tako da ovo sto sad radi je samo pogorsavanje odnosa!

oliver14
Gost
oliver14

Srbija sve smisljeno radi kao i uvijek, Selakovic je dao izjavu a Srbija se nije ogradila o tu izjavu niti je potvrdila nego ona sluzi kao spica za rasplamsavanje vatre medju narodima i unosenje tendize bespotrebne.

kukuruz
Gost
kukuruz

Nije li taj isti amfilohije uveo arkana u cetinjski manastir i htio da tamo krije radovana karadzica ? Ocekujete li stvarno da neko ko moze da se solidarise sa ovakvim kasapinima bude moralan covjek ? Evo ja sam prvi srbin ,mene su protjerali iz knina,pa opet ne podrzavam logore silovanja i ubijanja ,pravoslavlje je religija mira a ne puske i… Više »

goran1978
Gost
goran1978

Ma ovdje je cista manipulacija Srbima i crkvom u CG od strane Srbije i to sve zarad svog licnog interesa.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

udarit ce u zid bojim se.. nismo mi podigli ovu borbenu gotovost i modernizovali vojsku i procistili je od srbadije bezveze.. dok nato dodje mi cemo zavrsit svaku agresiju ako podje tako daleko,, ali ne moze jer znaju srbijanci da bi im takav rat bio najgori od svih pa cak i do 1ww.. znaju oni da ako bi smo krenuli… Više »

Fajter
Gost
Fajter

Koje licemjerje vlada kad je u pitanju Srbija i ova sad aktuelna situacija, nijesu se sjetili Srba prije nego su nasli bas sad kad je Srbji voda do poda sto se tice Kosova!

Sve je laz
Gost
Sve je laz

SVE JE LAZ 🎶🎶🎶🎶🎶🎵🎵🎵🎵🎵🎵

vinjak
Gost
vinjak

Kakvi golim zivotima ljudi,pa nece da nam ruse crkve samo da promijene amfilohija i to je to,sta ste se pomamili odma ,dje ima to da pop poziva ljude da ginu ? Nije ovo doba krstaskih ratova

istina!
Gost
istina!

Dalje ruke od CG, sta svojatate nesto sto nije vase, rjesaajte pitanje Kosova i pustite CG na miru.

Mijaujork
Gost
Mijaujork

Amfilohije da je bio pametan ,2006te godine bi poceo da se izjasnjava kao crnogorac i distancirao bi se od velikosrpskih ideja ,ovako svakom po zasluzi

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

😂😂😂 znaci priznaješ da su crnogorci politička nacija

Heroina
Gost
Heroina

Ljudi moji, umjesto da Srbija se pozabavi problemom koji ima unutar svoje drzave oni su sad nasli da se bave pitanje crkve i Srba u CG, a njima pitanje Kosova za vrat stoji?!

pizza majstor
Gost
pizza majstor

U vremenu kad je 80% ljudi ateisti takav plan vucicu nece lako proci,ne mora covjek da ima 3 diplome fakulteta da vidi da je u pitanju klasicno mazanje ociju i skretanje s teme kosova

StevanPG
Gost
StevanPG

Crna Gora se ne mijesa u pitanja Srbiji pa tako nema sta ni Srbija da se mijesa u pitanja u CG !

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Citam ove ovdje komentare i ne mogu da vjerujem da ima naroda kojima je mijesanje Srbije u unustrannu politiku CG sasvim ok i ne vidi nista lose u tome, to mi je van svake moguce pameti.

Egzodus
Gost
Egzodus

Pricamo o zloupotrebi crkvene imovine a amfilohije je dopustio denokratama da snimaju politicki spot po sred cetinjskog manastira,pa ne sprdajmo se ljudi

kontraš
Gost
kontraš

Vise je narodao pomogai brano micunovic nego amfilohijeva SPC

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Ja da znam crnogorci su imali crkvu prije drzave raške tj srbije

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Vucko ce na kraju priznati kosovo a crnogorci ce mu ispast dezurni krivci ,vec ga vidim dje s podijuma prica da kosovo ne bi postojalo da ga zemlje u regionu nisu priznale

Kaktus
Gost
Kaktus

Ovo je nesto sto je trebalo jos 2006te godine da se desi,i najavljivano je od tad ,ne znam zasto bi bas sad vucic krenuo da kuka po medijima a da mu ne odgovara sto se rejtinga tice

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Ovo je teorija koja ima najvise smisla ,amfilohoje je uvijek znao kako da se postavi politicko gledano ,od 90ih i dovodjenja arkana da ga brani od cetinjana pa do danas

Leart
Gost
Leart

Srbijanska posla ,sbijanac ce ti uvijek kukati sta su mu napravili ali nikad nece reci zasto 😉

Komita
Gost
Komita

Jos jedna farsa za narod,sad treba mi izmedju sebe da se mlatimo i koljemo oko crkve a znamo da ce na kraj amfilohije da se povuce skroz a vucic zestoko da osudi a sto se mila tice njemu crkve ni ne trebaju nego demonstrira silu rusiji i cetnicima da ne moze odje da se radi vise kako su zamislili,posle par… Više »

Ladybug
Gost
Ladybug

Crkve ni meni ne trebaju tako da shvatam Mila ali realno pripadaju tu gdje su a to je Cg.

od-mila.
Gost
od-mila.

Vrlo malo ili ništa zvanična Srbija nema ništa.Ko to ima.Nije baš teško pogoditi.Počnimo od Slovenije pa tzv.Hrvatske pa tzv.BIH-a pa Crne Gore pa Vojvodine pa Kosova pa Makedonije zaboravih Sanđaka,ovi pobrojani traže što im ne pripada ili ne pripada u cijelosti.Najobična jee laž da Srbija traži nešto od pobrojanih.Ovi pobrojani uvijek su bili protiv svoje vjere i nacije.Uvijek su bili… Više »

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Ja ne kapiram sta je konkretan problem tu,pa nece da grade hotele nad srusenim crkvama ,samo ce amfilohija zamijenit mirasem ?

Liberal
Gost
Liberal

Ovako se bio i oko drzavmog udara nakostrijesio kao nece on dozvoliti ovo ono,pa posle kad zakazase sastanak oko kosova skroz smirio strasti,samo sto nam cestitao nije

Stefo12
Gost
Stefo12

Jeftina politicka prica ,vucic sad glumi zrtvu,nije on nemocan ,evropa je protiv njega ,ne moze on nista its,i sto je najgore polupismeni dio srbije mu vjeruje slijepo

freeMNE
Gost
freeMNE

Lagano dolazi priznavanje Kosova od strane Srbije,ovo je samo uvertira da manje boli,a u stvari Kosovo odavno nije Srbija i nikada više neće ni biti i to je svima odavno jasno,samo nesretni narod truju i skreću temu sa krucijalnih životnih pitanja..

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

I Turci su 1910. mislili da će Kosovo vjecno biti njihovo, pa su brzo bilo demantovani

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

@oprem: Kosovo je Nezavisna Drzava koja je inace pored serbije, FYI 😉

Ferid
Gost
Ferid

Prije bih rekao da je Kosovo nemoćno da ostvari puni integritet na “svojoj” teritoriji, a pogotovo da ubijedi preostale 2/3 čovječanstva da je uopšte država. Otud njihove frustracije, Srbija ih trenutno nema jer inako ne može to da riješi to pitanje i njima status quo odgovara. Drugo, na svaki pomen CG iz Srbije, ovdje nastaje vriska zadnjih 20g. Sada je… Više »

Nenad
Gost
Nenad

Koliko se meni cini nas predsjednik je udario na mitropoliju i optuzio srbiju da preko nje pravi veliku srbiju ..tako da ste malo obrnuli stvari..u najtezem.trenutku za srbiju..

jovan
Gost
jovan

Srbijanska Republika ne more u Europu to znadu i tice ali zato može u Afriku već su uvezli komarce zapadnog Nila. Kineza imadu dosta i more u Aziju jel tako tako je…ne volu Bošnjake ali Emiratima bogatijema daju sve jer su oni dobri.

Brane
Gost
Brane

Ne udara niko na Crnu Goru nego ova vlast udara na crkvu. Ali ste se ovog puta grdno prevarili. Ja sam veći Crnogorac od svih vas na gomilu zajedno sa Milom, kad sam se ja borio za Crnu Goru vi ste svi glasali za Miloševića. Ali crkvu vam ne dam, jer neću da idem u sektu kod raspopa na koga… Više »

Ladybug
Gost
Ladybug

Pa ti nemoj. Ja necu da mi se crkva pripaja nikakvoj Srbiji a u sred Cg je!

Slardar
Gost
Slardar

Sve je ovo veoma interesantno da se diskutuje na ovu temu, ali za ove sto imaju preko 1500e mjesecno. Sto cemo sa najmanjom minimalnom zaradom u regionu i platama od 350 e? Kako posle 20og u mjesecu?

Jelena
Gost
Jelena

Srbi ne miruju , hoće sve veliko srbski, Dje ste na Kosovo , kod onih jadnih srba. Maglite im umova da neznaju ko su i dje su, bez osijeka kravata . Ostavite se Crne Gore i Crnogorskih svetinja! Crkve po Kosovu svaki lokal koji imaju i gradu izdaju albancima .

Nenad
Gost
Nenad

Ti si Jelena kao sto sam je Nedzad

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ona je Selma

Prc CG
Gost
Prc CG

Da nije Srbije nebiste imali o čemu da pišete,gori ste nego hrvati.Svima je jasno da ste da ste potpuno nebitni samo vama nije i onda vam prorade kompleksi niže vrijednosti….

Markisa1
Gost
Markisa1

Nema grdjih od vas. Gospoda za vas uvjek bili

I know
Gost
I know

Ne, niie to potreba A. Vucica nego Mila Djukanovica, u cemu mu bracala Aca zdusno pomaze. Da odrzava tenzije, zamlacuje narod mrznjom i glupostima da bi zaboravio na vitalne probleme.

Zeta
Gost
Zeta

U glavu se braco srbi I crnogorci

Wojwoda od neta
Gost
Wojwoda od neta

Imamo srece sto je na suprotnoj strani Srbija, da je Bosna ili Makedonija teze bi smo posao zavrsili. Ovi su slikovnica, farbamo ih po zelji.

Cipsy
Gost
Cipsy

Obnova autokefalne crnogorske crkve je logican slijed, nesto sto je i prije trebalo da se uradi, i nema tu sta da se iko iz Srbije mijesa.

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Juce izjava Selakovica je njegov licni stav, CG je ponosna na to sto je multikonfesionalna pa ko je kriv Srbiji sto nije ni ona.

zacanka
Gost
zacanka

Kad se rijesi pitanje Kosova konacno ce rijesiti stvari na Balkanu.

Ladybug
Gost
Ladybug

Ne zanima nas pitanje Kosova, neka olabave s nas jer nemamo veze ni s Kosovon ni sa Srbojom

Nenad
Gost
Nenad

Da..zato ce ga zapad rastegnuti sto duze..treba im tacka koju mogu da zapale za cas..mada evo imaju i cg sad , a milo radi za njih pa udario na crkvu

ines23
Gost
ines23

Crna Gora kad ima neki problem ona ga sama rijesi, ne rjesava ga tako sto napada druge drzave!

CDM
Gost
CDM

crna gora svaki problem pravda sa srbijom .

od-mila.
Gost
od-mila.

Vidi mi Ines23.Misliš riješili Crna Gora na prečac,EURO preko noći,postala članica NAT-a preko noći.Tko tako radi i misli,teško komšiji.

Avanturista
Gost
Avanturista

Montenegro koji postoji od 2006. godine nesto ce kao da se pita o Srbiji koja postoji preko hiljadu godina. Koji sou . Cime li vas DPS kljuka?

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

Serbia do Tokija a mozda cak i Milvokija 😉

Gvu
Gost
Gvu

Haha Crna Gora je bila drzava sa svojim jezikom, crkvom, stamparijama u vrijeme kad srbije i srpskog jezika nije bilo ni u naznakama. Dok je Crnom Gorom vladao Njegos, Srbijom je vladao Obrenovic, koji se potpisivao prstom jer je bio nepismen. E zato sad pokusavate da ukradete Njegosa jer se svoje istorije stidite.

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Sta procitah Strasno,Srbija pokusava da ukrade Njegosa,a CG ga izbacila iz svih skola.Ne ulazim vise na ovaj portal.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Cetinjanine, kako gledaju na Njegosa na Cetinju?

Ja sam
Gost
Ja sam

E moj druže, lijepo je imati takvo stanje u glavi, samo ga zadrži za sebe, budi vlasnik svojih misli, ne iznosi ih više jer će ljudi shvatiti da veze s mozgom nemaš.

Comi
Gost
Comi

Nit’ Srbija postoji hiljadu godina, nit’ Crna Gora od 2006, idi citaj malo 🙂

MAJOR
Gost
MAJOR

koja srbija – jedino raska? sta cemo sa zetom i dukljom, jeli srbalji? mi kad smo imali drzavu vi ste bili pod turcima, to zaboravljate?

Janko
Gost
Janko

Reci mi granice 1850

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Sta je sa Vlastimirovicima i Vojislavljevicima? Sta cemo sa srpskim knezevima Trauvunija Bosna Zahumlje Paganija i Zeta?

1878
Gost
1878

da se ne zaboravi 😉

Neko treci
Gost
Neko treci

Ne postojimo mi mozgu od 2006. isto kao ni druge članice 40-o godišnje Jugoslavije!

Leon
Gost
Leon

A Cg starija od tvoje umišljene Srbije… srbsko glavni moto “negiraj tudje da bi svoje istakao”

ND
Gost
ND

Ako malo znaš istoriju,taj Montenegro je stariji kao država od Srbije.

Marija Stjuart
Gost
Marija Stjuart

O cemu pricas..niko ih ne dira,oni su se nama nakacili..pokusavaju uporno da izazovu nemire u CG…!!!!!!!!!!!!

Vitinka
Gost
Vitinka

Da ce sw vise Srbija ostaviti Crne Gore pa da pocine covjek iskreno! Nece njima problem Kosova da rijesi sad prica o pitanju Srba u CG.

Željko
Gost
Željko

Bojim se rata u Crnoj Gori!! Gledam jučer prijenos iz Skupštine Crne Gore gdje Srbi iz DF otvoreno prijete crnogorskim Albancima i Bošnjacima na isti način kako je osuđeni ratni zločinac Karadžić prijetio tada Muslimanima, sada Bošnjacima, u BiH da će nestati! Ministar Albanac Zenka im je tako kulturno vratio! Čudi me da su Srbi iz DF izuzeli iz prijetnji… Više »

Nenad
Gost
Nenad

Da se oce cg vise ostaviti srbije..

Hello
Gost
Hello

Tito, druze stari. Smirio bi ti ovo za 15 dana.

oliver14
Gost
oliver14

Iskreno ovim navodima iz Srbije sto dolaze ne treba pridavati nikakvu paznju, jer to oni zele zapravo da se rasplamsaju ovu njihovu jeftinu pricu kako bi njihov trenutni problem rijesili.

Kosta
Gost
Kosta

Kako to da se Vucic i ostali nijesi sjetili Srba u CG prije nego sad bas?! Ovo je sve uigrano dobro da bi se probkem koji imaju sa Kosovom zamaskirao na kratko!

goran1978
Gost
goran1978

Pa nego, Vucic je svjestan da ima konkretan problem zvani Kosovo i da ne zna kako sad da ga rijesi, ocito nije stvorio sve potrebne uslove u Srbiji tj. nije pripremio gradjana za priznanje Kosova i onda sad se okomio na CG i na pitanje polozaja Srba u njoj!

Nina
Gost
Nina

Vjecito li su ugrozeni.

Dzikic
Gost
Dzikic

Sto oce srbi, svi ministri, pomocnici, direktori, sekretari, nacelnici, predsjednici raznih tijela, sve srbi porijeklom, doduse iz Petnjice, Rozaja, Gusinja, Ulcinja, sve su srbi porijeklom.
E sad bi srbi leba preko pogace, pokrili su sve funkcije i opet im nije dosta !

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Lijepo bi bilo da CDM odustane od govora mrznje

Neko treci
Gost
Neko treci

Ovo je,na žalost, realističan govor jer je srpska propaganda baš ovakva i previše joj se dalo prostora u Cg.

lajavi krelac
Gost
lajavi krelac

I tako , opet o Srbiji , iz dana u dan …

Ljubo
Gost
Ljubo

Gospodo ako vam je nejasno procitajte misljenje profesora MITRICA

Jadran
Gost
Jadran

Mocni ili nemocni, Kosovo je odavno “POSLO”, ko hoce da vidi

Neko treci
Gost
Neko treci

Zemlja optužena za terorizam se još nije opametila da treba da gledaju svoja posla i ne šire nacionalizam i ideju o velikoj Srb

Neko treci
Gost
Neko treci

Zemlja optužena za terorizam se još nije opametila da treba da gledaju svoja posla i ne šire nacionalizam i ideju u velikoj Srb.

Bar
Gost
Bar

Da Crna Gora ima i malo morala bila i na stranu Srbije sto se tice kosova ,ne ubijaju oni na kosovu samo srbe vec i crnogorce ne razdvajaju nas.

Neko treci
Gost
Neko treci

Zemlja optužena za terorizam s ejoš nije opametila da treva da gledaju svoja posla i ne šire nacionalizam i ideju u velikoj Srb.

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Srpska manjina treba da dobija ista prava kao ALbanska manjina u Makedoniji. TO je EU vrednost i realnost. Na tome trebaju da red predstavnici Srba u CG, a ne na pricama o NATO, i suverenitetu, Njegosu i glupstima o dva oka u glavi. Dok je DFa DPS moze da bude miran.

Željko
Gost
Željko

@Novosadjanin Educirajte se prvo pa onda napišite “komentar”! Država Crna Gora je sekularna, građanska država a nije samo država crnogorskog naroda! Dakle u državi Crnoj Gori svi smo mi isti, niko nije manjina! Ja, kao crnogorski katolik Hrvat imam ista prava kao i pravoslavni Crnogorci!!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Zeljko znaci ti si crnogorski katolik Hrvat, a pravoslavni Crnogorci nijesu Srbi?

joko
Gost
joko

Nijesu Srbi u Crnoj Gori ugroženi.U CG su najugroženiji CRNOGORCI KAKO GOD OKRENEŠ.

Željko
Gost
Željko

@joko Nijesam pripadnik crnogorskog naroda, državljanin sam države Crne Gore, ali nažalost u pravu ste jer svi imaju rezervne domovine osim Crnogoraca!

Magnifiko
Gost
Magnifiko

Limenernijeg teksta od ovog u zivotu citao nisam!

Svjefol
Gost
Svjefol

Srpska posla. Evo, sto godina ne znaju ni sto ce, ni kako ce. Bi oni, greote, da budu vazni ali im nesto ne uspijeva. Mali mravi

rajan
Gost
rajan

Pa ja bih prije rekao da su iz CG prvi naceli pricu.
Sve su to igre i dogovori, kao i skretanje pazenje sa neceg bitnog

Neko treci
Gost
Neko treci

Mi imamo prava da načnemo priču u Cg vezano za naša pitanja, a kakve veze ima Srbija,srpska manjina u Cg, Beograd – da se miješaju, e to je problematika.

Eo prčim
Gost
Eo prčim

U Lovcencu u Srbiji najavljeno da ce uskoro srusiti crnogorsku crkvu a planirano je i ukidanje skole na crnogorskom jeziku. Ne vidim bilo kakav razlog da se zvanicna Crna Gora oko toga mijesa kakvim saopstenjima poput Vucica.

dudu
Gost
dudu

Ovo je strasno sta se radi u dvadeset prvom vijeku.Klasicna diktatura.

Wilkins
Gost
Wilkins

Nikako da Srbi ukapiraju da, đe su god izmislili da su “UGROŽENI”, tamo više nema uveta srpskog.

Suljo Šehović
Gost
Suljo Šehović

Znaci da su bili ugrozeni dje god su rekli da su

Marv
Gost
Marv

Znaci da su bili u pravu?

Joksim
Gost
Joksim

Da iz tvojeg srbijanskog ugla gledanja.

Fika
Gost
Fika

Hahahahahahaha,ja kao Srbin iz CG sam zabrinut ovom tvojom izjavom.

Emi
Gost
Emi

Crna Gora je građanska, demokratska, ekološka i država socijalne pravde, zasnovana na vladavini prava. OVO JE USTAV CG. STA SE DALJE PRICA O KAKVIM CRKVAMA, BOGOMOLJAMA itd.? Sve poglavare vjerskih zajednica u CG udaljiti iz politike. Imaju oni dosta posla da se bave konekcijom izmedju naroda I Boga. A druzavu neka ostave na miru. U suprotnom neka drzava fino pohapsi… Više »

ИЗАЂИ МАЛА😆😆
Gost
ИЗАЂИ МАЛА😆😆

Izađi mala,izađi mala,izađi mala,izađi mala,izađi mala😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂idi kuvaj ručak,mada ne verujem da znaš😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Maja
Gost
Maja

Prosjecan navijac czv je poznat po omalovazavanju zena, ono cuti i kuvaj… E moj brale… Evo, ako nece Emi ja sam izasla, pa se junaci malo nad zenama. Mali … I bEdni.

Emi
Gost
Emi

Majo, hvala Vam na odgovoru doticnoj osobi. Svi smo mi ljudi a malo ko je covjek.

Mala mu
Gost
Mala mu

Zemlja koja zivi od rijalitija u kom sve otpad ljudski. Pametnom dosta

ИЗАЂИ МАЛА😆😆
Gost
ИЗАЂИ МАЛА😆😆

Taman si mala mu,sa mumijevih😂😂😂😂😂😂. Izađi mala

Ana
Gost
Ana

Pametnice ako Srbija zivi od rijalitija mozes li mi objasniti zasto je taj isti rijaliti najgledaniji u CG? Mora da smo mi iznad Srbije 😂😂

Mala mu
Gost
Mala mu

Bolje bi im bilo da sviju brigu brize

anonimni
Gost
anonimni

Prvo, Kosovo je oteto a ne izgubljeno. A kao drugo, ovo sa crkvom će se na kraju završiti kao rušenje krstionice, rušenje crkve na Rumiji ili kao rušenje one crkve na Svetom Stefanu. U prevodu biće izio vuk magarca.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Anonimni, moguće je da su u konstataciji u pravu. Samo da te podsjetim da smo mi Vuci gorski. Đe god ste ovako počinjali, na kraju ste bježali. U prvom ratu, iz Slovienije, iz Hrvatske i sa Kosova. E sad kako smo mi braća ne morate bježat. Možete nogu, pred nogu prema Brodarevu.

Paralelna S
Gost
Paralelna S

Zadnja tri dana u Crnoj Gori: bomba u kafiću u City Kvartu, ubistvo na Cetinju uz slučajno ranjavanje tri prolaznika, ugradnja najjačeg Nato radara čime postajemo meta ako Rusi i Nato nekad zarate, pobunjeni narod zbog mini elektrana Milovog sina, opština Tuzi vlasnik deponije kojoj opština Podgorica sada plaća, Ustavni sud odlučio da je puč u opštini Kotor neustavan bez… Više »

Gvu
Gost
Gvu

Pola si izmislio a pola nadodao. Nije bomba nego eksplozija (mozda i plinska boca), nije ustavni sud nego upravni, a sto se rata tice manja je sansa da ce zaratit nato i rusija nego da ce srbima pasti na pamet novi pokusaj da nas okupiraju.

Prolaznik
Gost
Prolaznik

“Nije bomba nego eksplozija” – zbog ovoga propadamo. Ozbiljno. Jedino što je zeznuo je ovo Ustavni sud/Upravni. A reći da si siguran da NATO nikad neće zaratiti sa Rusijom je potpuno suluda izjava.

Sigurica
Gost
Sigurica

Upravo je htio reći da Crna Gora dozvoljava da jo j međucrkveni odnosi određuju međudržavne….žalosno,…Podgorica je nervozna i udara na crkvu,…

Rade
Gost
Rade

Stvarno ne razumijem …..sta ce srpske crkve u CG?? Čemu to služi ?

Ljuta
Gost
Ljuta

A je li komunjare cg8sekularna drzava? Koliko se jeftino prodajete da niste vrijedni komentara

CG Boka
Gost
CG Boka

Još malo pa da se može ući u Sv Nikolu a da te iznad glave ne dočekuje zastava sa nekakvim kučicama koja nema veze sa Bokom i CG.

Drrrrrr
Gost
Drrrrrr

Bravo za naslov. Ziva istina

Pijo
Gost
Pijo

Bravo za nick!

z d
Gost
z d

Ovi su Srbi načisto prolupali. Žele da upravljaju svima a ako ne rade kako oni kažu onda su im neprijatelji.
Otkud srpske svetinje u Crnoj Gori kad su to CRNOGORSKE svetinje. I otkud to da njima treba da upravljaju oni iz Beograda a ne oni iz Crne Gore!!!

Miloje
Gost
Miloje

Nek srbijanci vladaju i upravljaju u svojoj državi, ne van svojih granica !!!!

kn
Gost
kn

Srbi nikad nijesu biliisreni prema Crnoj Gori ,uz poneko kukumakalo nase vazda su joj o glavi radili, ako su u necemu uvidjeli i najmanji svoj interes.Dzaba kukate mislim da se crnogorski narod opametio.Zivjela CG i CPC

Crni panter
Gost
Crni panter

Vazda ih neko ugrozava…uzas..

Milas
Gost
Milas

Srbi u Crnoj Gori jesu ugrozeni i zive u stanju aparthejda. Ako ste Srbin u Crnoj Gori zatvorena su vam vrata svih drzavnih institucija i onemoguceno zaposlenje u bilo kojem od njih. Od Srba se trazi da se odreknu svoje vjere i narodnosti ako zele da dobiju prava koja im po ustavu Crne Gore kao gradjanima pripadaju. Sta je to… Više »

kn
Gost
kn

Milasu to je nista a pitas li se kako bi bilo da je obrnuta situacija Sjedite tu zivite i radite kao i sav drugi narod.Interesantno samo su coce srbi toliko ugrozeni

Neko treci
Gost
Neko treci

Mi smo ugroženi od njih i njihovog nacionalizma!

Branko
Gost
Branko

Milas ne preteruj!!! To je LAŽ što si rekao i NIJE TAČNO! I ja sam iz Srbije i tu sam već dugi niz godina i NIKADA nisam imao problem zbog toga.
Ne širi NE ISTINU !!!

Marija Stjuart
Gost
Marija Stjuart

Srbi su poznati po tome da vole da otimaju i prisvajaju tudje..a bogami i da se sluze lazima

4 C
Gost
4 C

Ovakvim ponasanjem Srbija reinkarnira i ozivljava svoju gubitnicku politiku sa kraja 80-tih i pocetka 90-tih godina proslog vijeka, koja je dozivjela prvo moralni a zatim i vojno-politicki i pravni slom. Rastucim frustracijama sa infantilnim nacinom ophodjenja nedostojan odrasle osobe sa iluzijama o sebi i predrasudama i stereotipima o drugima, Srbija ne moze graditi bas nista a moze izgubiti bas sve.… Više »

BoboKocka
Gost
BoboKocka

4 C@Opet ti je majka pisala domaci?Ne kiti se tudjim perjem!

Patriota
Gost
Patriota

Istina živa,svako im je kriv samo su oni u pravu.

4 C
Gost
4 C

Glavne odlike aktuelne politike Srbije prema susjedima je paternalizam, izmisljena superiornost arogancija bez utemeljenja, tastina bez pokrica, samohvala bez osnova. Poza koja para nebo sa izlivima nevjerovatnog primitivizma i prostacke nadmenosti.

Milan BGD
Gost
Milan BGD

Super komentar! Pozdrav iz Beograda. Da nam je vječna CG

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Meni ovo upravo lici na CG politiku. Jedan covek vam vlada 30 godina, snimci o raznim aferama, krimosi vam se ubijaju svakodnevno, zaduzeni kod Kineza do vrha, uzimate crkvenu imovnu zakonima a vi delite pamet drugima o demokratiji i ljudskim pravima?

Joksim
Gost
Joksim

Neka ti iz Mađarske, što te stalo za aše rabote.

4 C
Gost
4 C

Srbija, odnosno njen establisment (Vlada, SANU, SPC, mediji, vecinska intelektualna elita, vojska i policija), vode dugogodisnji rat protiv stvarnosti uz upotrebu orudja za masovno zatupljivanje podanika i prostacko ponizavanje svih onih koji ne zele i odbijaju da budu dio te autisticne, anahrone i gubitnicke politike.

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Lako bi se oni odrekli Kosova ssmo da mogu pripojit Crnu Goru..priznali bi i veliku Albaniju..

Vjkk
Gost
Vjkk

Crna Gora vec priznala veliku albaniju

JovoK
Gost
JovoK

Slaba strategija i od strane beograda i od strane podgorice, vidi se da je skrojena od bivsih komunjara !!!!

SVASTA
Gost
SVASTA

NASTAVITE OCI DA NAM OTVARATE PROTIV KOMSIJA
DA BI NAROD OCI ZATVARAO JER SMO GLADNIIIII…
HOCU DA ZIVIM

Mala mu
Gost
Mala mu

Pa zivi

Sam
Gost
Sam

MALA MU
Zivjeti NE ZNACI oduzeti NAM BRATA SESTRU prijatelje zarad tvoje partije.
NAZALOST politika je usla u mnoge zivote

Fileopg
Gost
Fileopg

1. Čitajte Hitlerovu retoriku o ugroženosti Njemaca prije započinjanja bilo kojeg osvajanja. 2. Neće ni jednom jedinom popu ništa faliti, ka ni do sad što nije jer su vazda pred sobom gurali sirotinju da ne kažem ljude za čije živote misle da su manje vrijedni…. 3. Na SABOR će popovi doći džipovima sa klimama, da ih podgorička apa zadrigle od… Više »

Pravi CG
Gost
Pravi CG

1 Hitler je izvrsio vojni napad na okolne drzave dok se Jugoslavija(jedna od najpostovanijih i drzava sa dobrim zivotnim standardom) borila sa unutrasnjim problemima gdje su pojedinci pravili probleme zarad licnih interesa i ostvarivanja licnih dobiti. 2. Popovi ne pricaju da ce im ista faliti. Narod je svojevoljno branio crkvu kojoj pripada od pamtivijeka. 3.za broj tri nema potrebe da… Više »

Send this to a friend