Politika

Ni jedan pripadnik MUP-a Srbije ne kontroliše kretanje članova porodice Krivokapić i njihovog obezbjeđenja

Nije problem kada nekom treba ponovo objasniti ali jeste problem kada neko neće da čuje objašnjenje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije povodom sinoćnjeg incidenta u Beogradu, kada je pretresan sin premijera Zdravka Krivokapića.

<<<Krivokapićeva porodica napušta Srbiju: Policija navodno repetirala pištolj na premijerovog sina<<<

“Kao što se u svom radu pridržava zakona i procedura tako će MUP Srbije strplјivo još jednom objasniti cjelokupnoj javnosti, a posebno Vladi Crne Gore šta se desilo sinoć u Beogradu, i ponavlјaćemo objašnjenje koliko god bude bilo potrebno da se istina razumije i prihvati”, navodi MUP.

A zatim su ponovo objasnili.

“Nakon primlјenog obavještenja na sistemu 192, da se u vozilu marke „mercedes“ civilnih crnogorskih tablica nalaze lica od kojih je najmanje jedno naoružano, pripadnici MUP-a Srbije su se dali u potragu za vozilom i licem. U skladu sa procedurama sačekalo se da se vozilo samo zaustavi iz razloga izbjegavanja mogućnosti ugrožavanja bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju usljed mogućnosti bekstva ili upotrebe vatrenog oružja primijećenog u posjedu jednog od putnika. Kada se vozilo zaustavilo, postupajući policajci su, vodeći računa o sopstvenoj bezbjednosti, što jeste i mora biti prioritet u svakoj intervenciji policije, pokazali službeno oružje, identifikovali se i izvršili pretres”, ističe MUP.

Prema njihovim riječima, ne postoji policija na svijetu koja bi licu za koje se sumnja da ima oružje prišla bez ličnog naoružanja.

“Nestrplјivo čekamo da vidimo revolucionarne procedure crnogorske policije po kojima se bez oružja prilazi naoružanim licima”, ističe MUP Srbije.

Nakon legitimisanja lica u pratnji sina premijera Crne Gore i njegovog predstavlјanja kao pripadnika ličnog obezbjeđenja, intervencija je završena, a oružje ostavlјeno u posjedu pripadnika MUP-a CG.

“Naši pripadnici umiju da povise i ton dok prilaze naoružanim licima i nadamo se da to nije mnogo uznemirilo legitimisanu gospodu”, navodi MUP Srbije.

Pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, dodaju, ne znaju i ne treba da znaju da li je na njihovoj teritoriji sin predsjednika vlade Crne Gore, niti da li ima obezbjeđenje.

“Ni jedan pripadnik MUP-a Srbije takođe ne kontroliše kretanje članova porodice Krivokapić i njihovog obezbjeđenja. Niti imamo tu želјu, niti imamo to pravo. Da tako nešto radimo bez saglasnosti porodice Krivokapić bili bismo optuženi da ih uhodimo i ometamo”, navode iz MUP-a.

Dalje ističu da su pripadnici PU za grad Beograd postupili onako kako procedure nalažu, bez primjene sile i sredstava prinude, u skladu sa procjenom situacije.

“U pitanju je rutinsko postupanje koje je dokumentovano u skladu sa procedurama. Ovakvih intervencija dnevno imamo na desetine i da akter nije lice iz porodice Krivokapić, ne bi zaslužilo ni najmanju pažnju”, ističe MUP.

Još jednom podsjećaju da je ćerkama premijera Krivokapića ponuđeno obezbjeđenje čim im je otac postao štićena ličnost, a da su obezbjeđenje odbile.

“Ukoliko su promijenili mišlјenje naše obezbjeđenje im je na raspolaganju. Ko hoće da čuje, sve mu je objašnjeno, ko neće, objasnićemo koliko god puta bude bilo potrebno”, poručuje srpski MUP.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LSCG
Gost
LSCG

Evo vam brace, evo kakvi su.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Aha vazi

Vasojevići
Gost
Vasojevići

Zvacemo Sergeja

Gaeta
Gost
Gaeta

Ada Krivokapićke kad su išle nedavno u bg, rekiše sa idu kući.Njima je u genu da se blamiraju.

Mea-Culpa
Gost
Mea-Culpa

Pitam se hoće li i Vučiću premijer Krivokapić zapamtiti suze njegove djece?

Mila
Gost
Mila

Ma samo tako pokazujte bratsku ljubav

Viki
Gost
Viki

Ali zato kontrolišu pripadnici BIA-e.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Trebo je samo da viče,, Aperisan sam”

Neo
Gost
Neo

Sada ispada da su povisili ton, kasnije da su i repetirali, a onda i ko zna što…
Srbi su u prikrivanju istine šampioni

NK grad
Gost
NK grad

Ima se, moze se… Licno obezbjedjenje van granice Crne Gore.

Snjeg
Gost
Snjeg

Zalud im objasnjavate .Krivokapici skabo poznaju zakon i pravila posebno kad je policija u pitanju .Premijer je pokazao na CT kako postuje ustav .

Veesna
Gost
Veesna

E, eto tako, oni porucuju

Send this to a friend