Politika

Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi: Samo je skalina u Herceg Novom koliko kriminalaca u DPS-u

Partija koja je postala svjetski rekorder u broju kriminalaca u svojim redovima, što onih koji su priznali, što onih koji će tek priznati krivicu, završila je sa serijom saopštenja kojim su tokom posljednjih dvije nedjelje kampanje podsjetili Novljane koji su ih već bili zaboravili, na svoje postojanje, pri čemu tvrdnju da postoje treba uzimati sve uslovnije i uslovnije, s obzirom na to da već uveliko, u Herceg Novom – osobito postaju partija u nestajanju. Kako je kratak put od toga da si zaštićena vrsta zbog toga što si nedodirljiv za zakon i pravdu do toga da treba da si zaštićena vrsta jer nestaješ, zar ne? DPS, bez ikakve sumnje, dobro poznaje taj put, saopštili su večeras iz koalicije Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi.

<<<DPS Herceg Novi: Lokalna vlast za četiri godine nije uradila ništa – evo spiska neispunjenih obećanja<<<

Kako ističu, put DPS-ovih kriminalaca je nekad popločan depresijom i vodi do Beograda.

“To je put u jednom smjeru, zato je hercegnovski DPS ovog puta nastupio u izuzetno oslabljenom sastavu jer je ovu utakmicu morao da odigra bez glavnog organizatora igre u svim dosadašnjim utakmicama. Pa ipak, ne možemo da im ne odamo priznanje jer su i bez Svetozara Marovića pronašli način da na terenu djeluju smušeno”, navode iz koalicije Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi.

Marović, prema njihovim riječima, nije nikakav izuzetak, nego samo ogledni primjer kako je DPS pustošio budžet građana.

“Samo je skalina u Herceg Novom koliko je kriminalaca u DPS-u. Podsjetićemo na dio tog spiska: Direktor Morskog dobra i šef budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Jelušić i nekadašnji čelnik tog javnog preduzeća (JP) Rajko Barović privedeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje u navodne nezakonitosti koje su činjene u zoni Morskog dobra. Samo iz Morskog dobra privedeni su još i Aleksandar Tičić, Boro Lazović, Ivan Kalezić, Selim Resulbegović, Đuro Marić i Aleksandra Ivanović Kalezić. SDT ih sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, a privedeni su u nastavku akcije u kojoj je krajem decembra 2020. godine uhapšen direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević“, kažu iz koalicije Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi.

Poručuju da DPS-u da su kriminalno djelovali i na državnom nivou pa im je uhapšen i Budimir Šegrt nekadašnji ministar zdravlja i ambasador Crne Gore u Poljskoj.

“Je li vam ovoliko dovoljno ili da nabrajamo dalje? Sa druge strane, Hercegnovljanke i Hercegnovljani su tokom prethodnih četiri godine mogli biti sigurni da njihov predsjednik opštine neće biti ni uhapšen, ni osumnjičen za bilo koju aferu. Zato što je pošten čovjek”, naglašavaju u koaliciji Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi.

Kako dodaju, za svaku aferu predsjednika opština iz DPS-ovih redova, Stevan Katić je imao neki projekat koji je bio na korist građanima Herceg Novog, ali i cijele Crne Gore.

“Vaši poharaju Budvu, Katić ukloni rampu na putu Meljine-Petijevići. Vaši se okupe u kući Brana Mićunovića, Katić obnovi kuću Iva Andrića. Vaši sviraju klavire, Katić obnovi ruinirani objekat Gradske muzike. Pod vašom upravom se poharaju muzeji, Katić obnovi Njegoševu školu. Vi dodijelite stanove svojim funkcionerima, Katić osnovcima besplatne udžbenike… I tako redom – 200 projekata za prethodne četiri godine, 300 u naredne četiri, 400 u onih onamo četiri i tako redom”, zaključuju u koaliciji Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

ni lijevo ni desno pravac sunovrat u more!

.....
Gost
.....

Doći će vrijeme da i vi položite račune, itekako.

Send this to a friend