Politika

Nije se štedjelo u HN: Demokrate potrošile 44.678, DPS 22.000 eura

Herceg Novi

Demokratska partija socijalista potrošila je za izbore u Herceg Novom 21.976 eura, dok su Demokrate potrošile duplo više 44.678 eura, pokazuju podaci o troškovima izborne kampanje objavljeni na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Prema izvještaju Agencije, DPS je za predizborne skupove potrošila 3.954 eura, dok su reklamni spotovi i reklamni materijal koštali ukupno 12.716 eura, pišu Dnevne novine.

Za oglašavanje u dnevnim novinama, ova partija izdvojila je 1.904 eura, a za medijsko predstavljanje na radiju i putem banera utrošeno je 2.178 eura.

Troškovi angažovanja za 102 opunomoćena predstavnika podnosilaca izbornih listi potrošeno je 2.550 eura. Režijski troškovi najmanje su koštali DPS i iznosili su 42 eura, dok je za fotografisanje ova partija izdvojila 536 eura.

Kad su u pitanju Demokrate, najviša novca otišlo je na reklamne spotove i reklamni materijal. Za te potrebe ova partija je potrošila 14.445 eura. Režijski i troškovi opšte administracije u koje između ostalog ulaze i čokočadice, vina, majice i kutijice koštali su 6.539, dok su troškovi reklamnih spotova iznosili 8.228 eura.

Na internet promocije na fejsbuku i insertacije Demokrate su dale 6.591 eura.

Nije se štedjelo ni na medijskom predstavljanju, pa je ova partija za tu svrhu izdvojila 14.445 eura. Režijski troškovi kao što su hrana i pice za terensku kampanju, smještaj i hrana koordinatora koštali su partiju 7.506 eura, dok je na prevoz potrošeno 591 eura. Za porez i prirez na naknade izdvojeno je 278 eura.

Kad su u pitanju prihodi, DPS je prijavila da je od prihoda fizičkih lica “zaradila” 14.980 eura. Za potrebe predizborne kampanje, imala je tri pozajmice i to u visini od 9.882, 1.411 i 8.471 eura. Iz lokalne samouprave prihodovala je 8.972 eura.

S druge strane, Demokrate su od prihoda fizičkih lica dobile 5.725 eua, od pravnog lica 350 eura, a iz budžeta lokalne samouprave 500 eura. Demokrate su se zadužile i 10.000 eura za dvije pozajmice koje su podigli u predizbornoj kampanjii.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
odmor
Gost
odmor

mozete li iznijet informaciju koliko DPS trosi u drugim gradovima na svojim kampanjama?

abc
Gost
abc

kad bi ovi politicari radili na vlasti kao sto rade u predizbornoj kampanji, dje bi nam kraj bio 🙂

cao
Gost
cao

sad ce dpsovci da moralisu i prosipaju ekonomicno postenje xD ko da se ne zna da se sipa iz “privatnih” dzepova 😀 al to agencija ne moze da evidentira heheeh

Pop Dukljanin
Gost
Pop Dukljanin

DPS je za 10 dana ovoliko potrosio a Demokrate za preko 2 mjeseca… Svaki cent se zna odakle je i dje je posao… Da imaju ista protiv njih pravno, vec bi ih napali i optuzili… Ovako, samo mogu da gledaju i prihvate poraz… A dje su ostale partije??? Je li podnio iko drugi izvjestaj, ili ovaj medij samo zanima jedan… Više »

Anominus
Gost
Anominus

Kakvo đetinje vađenje. Što će ti druge partije, dobio si DPS. Doduše, to je DPS potrošio za jedan ručak, a tzv demokrate su sabrali sve troškove još od pelena.. Ili je to sve zavjera DPSa, oće da unište tu grandioznu partiju? Ili je po srijedi obična istina.

....
Gost
....

U naslovu kazete jedan broj u daljem tekstu drugi…pa prijatelju poruku da pisete provjerite…

Dinno
Gost
Dinno

Kažete da su Demokrate potrošile 44.678 eura, a prihodovale 16.575 eura (5.725+350+ 500+10.000). Dje su nabavili ovih ostalih 28.103 eura?

Cedoviste1
Gost
Cedoviste1

Sve je transparentno. Bravo Demokrate. Svaki cent se zna odakle je.

Vojo
Gost
Vojo

Pa tesko ih zaradili .

cao
Gost
cao

hahah a dps kao skroman??? ili iz svojih dzepova dofinansira 😉

Cedo
Gost
Cedo

Ocete da budete kao Dps?!

Cedo
Gost
Cedo

Mislis bahato..

Sta se radi..
Gost
Sta se radi..

Vidi ti postene demokrate, dali duplo vise para na kampanju nego Dps..

cao
Gost
cao

hahah ma jel? a onaj privatni kes sto se ne evidentira xD

Eto
Gost
Eto

Dok se demokrate nemilice razbacuju u kampanji narod jedva sastavlja kraj s krajem..

z. d.
Gost
z. d.

Demokrate a sve nema se, ne može se. Koji ste vi foliranti. Da se nije tu našao i poneki dolar.

Andrija
Gost
Andrija

Pitaj Agenciju pametnjakoviću!!Vidiš li da je sve javno objavljeno!

Z. D.
Gost
Z. D.

E javno. Pašto javno ne kažu jesu li za ovu državu.

Send this to a friend