Politika GRUPA GRAĐANA MZ SPIČ SUMNJA DA SU IM LIČNI PODACI ZLOUPOTRIJEBLJENI

Nijesmo potpisivali inicijativu da se Sutomoru vrati status opštine

Sutomore

Grupa građana Sutomora proslijedila je Dnevnim novinama pismo u kojem navode da su od komšija saznali da se nalaze na “nekakvom spisku” mještana Mjesne zajednice “Spič” koji su inicirali da Sutomore postane samostalna opština, te da se, ukoliko su njihova imena zaista tamo, radi o flasifikatu.

U pismu koje je potpisalo više od 20 građana, navodi se da ovih dana provjeravaju o čemu se radi, te da će dodatno reagovati kada utvrde o čemu se radi.

<<<I Sutomore postaje opština<<<

“Proteklih dana smo dobronamjernim prigovorima komšija saznali da se nalazimo na nekakvom spisku građana koji su navodno svojim imenom, prezimenom, matičnim brojem i potpisom verifikovali podršku ideji izdvajanja teritorije MZ “Spič” iz administrativnih okvira Opštine Bar. Sa pomenutom incijativom i stavovima njenih aktera, odnosno zagovarača smo već upoznati iz medija, ali od takve sulude inicijative želimo javno da se ogradimo ukoliko se naša imena stvarno nalaze među potpisnicima podrške odnosno zagovaračima iste. Zbog sumnje da su falsifikovanjem potpisa, osim naših, možda zloupotrijebljeni i lični podaci naših rođaka i sugrađana osjećamo moralnu obavezu i potrebu da vam se obratimo na ovaj način”, navodi se u pismu čiji potpisnici nijesu željeli da se njihova imena objavljuju, ali će se, ukoliko se zaista utvrdi da su njihovi lični podaci zloupotrijebljeni, javno, imenom i prezimenom, obratiti crnogorskoj javnosti.

Podsjetimo, mediji su objavili saopštenje Odbora za povraćaj statusa opštine Sutomoru, u kojem je bilo navedeno da je njihova inicijativa, podnijeta 2014. godine, naišla na podršku Ministarstva javne uprave.

<<<MJU: Nismo dali zeleno svjetlo da Sutomore bude opština<<<

Iz ovog vladinog resora je, međutim, istog dana stiglo je reagovanje u kojem demantuju tvrdnje da su dali podršku, poručujući da je riječ o netačnoj izjavi.

“Naime, u mišljenju koje je Ministarstvo javne uprave dostavilo MZ „Spič”, između ostalog, jasno je naveden stav Ministarstva javne uprave da u ovom trenutku nije racionalno povećavati broj jedinica lokalne samouprave u Crnoj Gori, imajući u vidu dosadašnje iskustvo sa formiranjem novih jedinica lokalne samouprave koje pokazuje da iste nijesu finansijski održive, odnosno da nijesu u mogućnosti da se finansiraju iz sopstvenih prihoda”, naveli su iz Ministarstva javne uprave, poručujući da bi “osnivanje jedinica lokalne samouprave zahtijevalo dodatno zapošljavanje u administraciji, a samim tim i dodatne troškove”.

Kada je o troškovima riječ, u slučaju izdvajanja iz administrativnih okvira barske opštine, svaki građanin novoosnovane optšine morao bi da plaća najmanje po 400 eura za nova dokumenta, za nove obaveze…

Inicijativu da se Sutomoru vrati status opštine podržala je Socijalistička narodna partija koja je u svom saopštenju navela da u odboru koji je pokrenuo ovo pitanje “nema podjela”, da su “svi jedinstveni”.

Pismo koje je grupa građana Sutomora uputila Dnevnim novinama međutim, pokazuje da je spisak građana koji podržavaju ovakvu inicijativu diskutabilan, te da će odbor koji je prije pet godina pokrenuo inicijativu za povraćaj statusa opštine Sutomoru, možda morati da dokazuje na koji su način obezbijedili podršku, odnosno da li među upisanim ima i onih koji nijesu dali svoje podatke, već ih je neko zloupotrijebio.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Moje ime
Gost
Moje ime

Nista se vi ne pitate jer ste tako svojim DrPS kolegama dozvolili da vas kontrolisu.
Sitni i nebitni (ne)ljudi.

Nikola
Gost
Nikola

Cdm, Crnogorska verzija kurira

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Sutomore, Petrovac i Lustica treba da imaju svoju opstinu.

Kapetan Leši
Gost
Kapetan Leši

Takodje gornji susanj,kuljace i dobrota!!

jovan šiptar
Gost
jovan šiptar

Sutomore bivša Općina Spič, Petreovac bivča Općina Kastel Lastva, vratiti status.

Send this to a friend