Politika

Nikolić: Bečić i Demokrate od sada potpuno pod kišobranom DF-a

Aleksa Bečić i Demokratska Crna Gora su sada potpuno pod kišobranom Demokratskog fronta i Andrije Mandića, odlučili da konačno priznaju ono što je njihova stvarna politika a sve u cilju odbrane vlasti i odbrane golog interesa.To je nešto na šta smo upozoravali prethodne tri, tri i po godine. Govorili smo da ne postoji suštinska razlika između Demokrata i Demokratskog fronta, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

<<<Probijen rok, Radović nije smijenjen<<<

Kako je istakao, Demokrate su neko vrijeme to pokušavale da skrivaju, ne saopštavajući svoje stavove o bilo kojoj temi, međutim ipak nakon nekog vremena ta činjenica i ta nesporna sada konstatacija je potpuno ogoljena da između ove dvije političke strukture nema nikakve razlike.

“Sve ono što se prethodnih dana desilo u Budvi a u režiji koalicije Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore predstavlja jednu svojevrsnu političku sramotu i političku blamažu. Ona je samim tim veća ukoliko znamo iz onoga što smo čuli prethodnih dana ali i iz onoga o čemu su jedni o drugima govorili tokom prethodnih tri i po godine konstituenti vlasti u Budvi, da odbrana vlasti je isključivo motivisana odbranom nepotizma, odbranom malverzacija i odbranom ličnih finansijskih interesa pojedinih aktera, a o čemu smo mogli da slušamo i čujemo detalje prethodnih dana”, poručio je on.

Kako je istakao, riječ je o jednom zbilja nezapamćenom pravnom nasilju koje kontinuirano traje već sedam ili osam dana, još od one prve sjednice za smjenu predsjednika Opštine Budve.

“Dakle imamo primjere flagrantnog kršenja Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta grada Budve, Poslovnika o radu Skupštine, nedozvoljavanje pojedinim odbornicima Demokratske partije socijalista da govore, maksimalna kršenja procedure neograničeno vrijeme trajanja rasprave, neograničeno vrijeme trajanje pojedinačnih diskusija i sve to u finalu vodilo je sada već drugi put kršenju Zakona o lokalnoj samoupravi, Statutu Budve, budući da nije stavljeno na glasanje predlog za razrješenje predsjednika skupštine, što je bilo zakonska obaveza predsjednika, odnosno predsjedavajućeg jučerašnjom skupštinom”, poručio je Nikolić.

On vjeruje da će ovakvo, zbilja nezapamćeno pravno nasilje u okviru jedne važne institucije, kakav je predstavnički dom građana u Budvi imati svoj adekvatan odgovor od strane nadležnih državnih organa, jer, kako dodaje, ukoliko dozvole da ovako ponašanje postane praksa imaćemo zbilja ozbiljan problem u političkom životu Crne Gore, imaće i politički ali i pravni problem.

“Zbog toga očekujem da reakcija bude brza, da bude efikasna, da bude jasna kako bi se ovom divljaštvu kako pravnom, tako jednom uličnom kojem smo takođe prisustvovali jasno stalo na kraj. Ono što je ipak dobro za politički život Crne Gore kao posledica svega ovoga jeste činjenica da više nemamo nikakvih dilema”, naglašava poslanik DPS-a.

Nikolić navodi da Demokratska Crna Gora se sada svjesno nakon tri i po godine i definitivno ogolila javnosti kao apsolutni partner Demokratskog fronta.

“Nakon svih ovih događaja između njih možemo staviti potpuni znak jednakosti i čak više ne možemo prepoznati ni u nijansama bilo kakvu razliku između ove dvije partije. Zbilja je bilo i komično po malo gledati nakon svega proslavu od strane ove dvije grupacije nakon svih događaja. Nije nam i dalje jasno šta su slavili da li odlaganje izvjesnog poraza, da li nepristojnost, nevaspitanje i sramotu koju su demonstrirali u prethodnih sedam dana i na svom ličnom nivou i na političkom nivou kao političke grupacije, ali u svakom slučaju im poručujemo da mjesta za slavlje nikakvog nema”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, posao koji su započeli u skladu sa zakonom, statutom, poslovnikom o radu i ostalim aktima ce biti dovršen do kraja i na jedan zakonski način će biti omogućeno da se ispoštuje volja trenutne većine u budvanskoj opštini.

“Dakle razloga za slavlje nema, naprotiv ima razloga za brigu, jer vjerujemo da će u narednom periodu isplivati baš sve one malverzacije za koje su i Front i Demokrate jedni druge optuživali u prethodnih tri i po godine i da će oni na adekvatan način biti procesuirane od nadležnih državnih organa uz krivične prijave i gospodinu Radoviću i svim ostalim učesnicima koji su grubo zloupotrijebili poslovnik, statut i zakon tokom prethodnih dana, odnosno grubo ga prekršili”, zaključio je Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
fajeer
Gost
fajeer

Ovo kao da ti neko da otkaz i ti neces da odes…bukvalno…ako su toliko sigurni u sebe,dostojanstveno se sklone,pa ce pobijediti opet,zar ne?

nedjo
Gost
nedjo

A becic i kompanija, nijesu svjesni koliko su se ovim satorom i ovim krsenjima smucili narodu i obrukali se!

backo
Gost
backo

ovaj bezobrazluk fronta i demokrata ce platiti samo gradjani Budve..nazalost! a pametnom dosta!

magnem
Gost
magnem

Moze im bit jos ovo malo,svjesni su da gube na sljedece izbore,pa nece iz tog razloga da se predaju,a gradjanima su pokazali pravo lice i bahatost svakako!

balsk
Gost
balsk

Ova sramota u Budvi se mora kazniti,jer zakon je zakon,a nama budvanima je ovo itekako otvorilo oci!!!

Jokso
Gost
Jokso

Sator u Budvi ce biti poznat kao simbol dominacije i pravne i intelektualne nadmoci demokrata nad dpsom

Cici
Gost
Cici

olicenje posela i obicaja srbijanske (ne)kulture

Budvo mati moja
Gost
Budvo mati moja

Ja koliko cujem ova vlast u Budvi je vratila dug predhodne od 30 miliona eura.To je dovoljno da ih narod opet glasa.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Da li si se ikad zapitao kojim povodom ti
roditelj dade to izvorno crnogorsko ime,Miloš? Ne brukaj se momčino. Pređi kod pobjednika na vrijeme.

Tanja
Gost
Tanja

Nećemo da ovi prelaze kod nas, neka ih gdje su. Jednom DPS, uvijek DPS. Znamo za šta je to sinonim.

Miki
Gost
Miki

Milos, Milo, Milivoje, Milan, Milosav, Milivoje…….. koja je razlika?

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Moj druže jednom sam ti pisao da si dobar. Ali prodaješ svoju mladost za tuđ račun. Misli jadan kako će te ljudi jednog brzog dana prezreno gledat. Život nije samo danas.

Masnica
Gost
Masnica

Tako je.

Budvanin
Gost
Budvanin

Moze li Marovic razrijesiti situaciju.

Sander
Gost
Sander

Hahaha, DPS prica o zakonu, ovo je smijurija.

Lljatifeta
Gost
Lljatifeta

Kako imas sljatka napucena usta ♥️♥️♥️

Prc CG
Gost
Prc CG

Kakva glava sto je ovo,Boze me sačuvaj samo.

Catania
Gost
Catania

A sto ste drugo i ocekivali od te druzine ista je to sorta

Sasa Bd
Gost
Sasa Bd

Dzaba ti sad prica mali, izigrali su vas filmski.

Aloinformer
Gost
Aloinformer

U Hrvatskoj,Bosni,Makedoniji,Sloveniji…evo i na Kosovu…svudje ima srba u Vladi…ovdje u CG iako nijesu na izborima dobili mandate,i pored desetina poziva da udju Vladu …oni nece…a onda iz svega mozga se deru da su obespravljeni…sto se desava sa njima to ni oni ne znaju…a ima srba dosta i u Vladi i u Skupstini i u drugim organima iz DPS-a….ali ovi drugi… Više »

Virus
Gost
Virus

Ajde mali idi radi nešto, neka ti lajanje

mrkela
Gost
mrkela

DPS je sačuvao ovu državu od ove opozicije da narod ne dobije tri u jedan – Srebrenica , Sarajevo, Vukovar .

Virus
Gost
Virus

Treba biti težak idiot pa u to povjerovati

Delboj
Gost
Delboj

Najgolemija istina koja postoji… Da dodje ova opozicija na vlasti momentalno slijedi etnicko ciscenje ili genocid.

Mujo Rafikin🇲🇪
Gost
Mujo Rafikin🇲🇪

Znas li ti momce sto je becic za tebe…on je svoj gazda a ti imas iznad sebe njih 100 iz tvoje stranke…uci od alekse sto ti ja lose ocu

Realnost
Gost
Realnost

Ne daje se nikome vlast. Ni opoziciji a za vlast da ne pricamo.Izgleda da je Budva novo leglo opozicije.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Klasično podmetanje i spinovanje javnosti.Želi se od strane dps partije koja je ovu zemlju dovela do nedemokratske države u kojoj vlada endemska korupcija sa razorenom ekonomijom i platama kadrova dps od po neklliko hiljada eura dok narod jedva krpi kraj s krajem, da se skrene pažnja na sve to i da se pažnja javnosti usmjeri na tobošnju opasnost po državu… Više »

boris
Gost
boris

tacno!!!

Antoan
Gost
Antoan

Zajednička je njima mržnja i netrepeljivost prema svemu što je crnogorsko

Bogdan
Gost
Bogdan

Tako je, Demokrate su njihov potrčko i sledbenici.

Ilija
Gost
Ilija

Onakvo postupanje i ponašanje u BD neka im sliži na čast i obraz ako ga Demokrate uopste i imaju

Marta
Gost
Marta

Ono sto su uradili je velika bruka i sramota, treba ih procesuirati i adekvatno kazniti

Kengur
Gost
Kengur

Nikad se njihovi funkcioneri nijesu pomirili sa nasom nezavisnošću i suverenošću i niti će

Djekna
Gost
Djekna

Za svo ono ponašanje koje ne dolikuje ljudima na funkcijama moraju snositi posledice, a to su ovi organizatori onog cirkusa

Rada
Gost
Rada

Jedan jedini je njihov cilj i san, a to je Velika Srbija, ni od toga nece odustati

Bojan I.
Gost
Bojan I.

Miki, bolje pogledaj sto ste ostavili iza sebe poslednjih 30godina, vi ste nekog upozoravali nesto

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Tu su praktično dvije patrije ali sa zajednickom i istom ideologijom kojoj teze

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Sve drugo razumijem osim satora,cemu onakvo ponizavanje grada ?

Kaktus
Gost
Kaktus

Otici ce i radovic i krapovic u spuz posle one bruke od sinoc

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Budvanska skupstina opstine je kao skolsko odeljenje,kriju stolice,galame,dobacuju… Ne lici to na 2 partije koje u nazivu imaju epitet demokratskih

Leart
Gost
Leart

Ono u budvi je vrhunac politickog nemorala,znaci sramota sta su od nje napravili

Komita
Gost
Komita

Pa mali aleksa je iz snpa obecao da ce okititi pg trobojkama

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

E strasne su ono partije,nemaju ni 20% bez ostalih kombi partijica a ovamo se duvaju kao oni su lideri opozicije ovo ono

Liberal
Gost
Liberal

Isto je to odavno,samo sto jedni ne dolaze na posao a drugi dodju da ometaju rad skupstine

Stefo12
Gost
Stefo12

Pa nije mali aleksa nista manji cetnik od vojvode nikad ni bio

Send this to a friend