Politika

Nikolić: DPS apsolutni pobjednik jučerašnjih izbora, osvojili 45 od 95 mandata, svako ko ne glasa za pad Vlade izdajnik je interesa građana

Miloš Nikolić

Na današnjoj pres konferenciji povodom juče održanih lokalnih izbora na Cetinju u Petnjici i Mojkovcu, portparol DPS Miloš Nikolić istakao je da je Demokratska partija socijalista apsolutni i ubjedljivi pobjednik juče održanih izbora.

To potvrđuje i činjenica, kako je istakao, da je Demokratska partija socijalista osvojila ukupno 45 odborničkih mandata u ove tri opštine, što od 95 koji su bili na raspolaganju predstavlja 47,3 odsto i to 14 na Cetinju i Mojkovcu i 17 u Petnjici, dok je vladajuća koalicija osvojila ukupno 26 odborničkih mandata što od 95 koji su bili na raspolaganju predstavlja 27,3 odsto i to sedam na Cetinju, dva u Petnjici i 17 u Mojkovcu.

Dakle, istakao je Nikolić “Demokratska partija socijalista samostalno je osvojila 19 mandata više nego kompletna parlamentarna većina zajedno”.

U glasovima, dodao je on DPS je osvojio 7.450 glasova dok su svi ostali iz parlamentarne većine zajedno osvojili 5.677 glasova, što dovoljno govori, kako kaže, o ubjedljivom porazu koji je ova aktuelna vlast doživjela na jučerašnjim izborima.

“Ukoliko se saberu rezultati u sve tri opštine DPS je ostvario rezultat od 42.9 odsto čime je potvrđeno, nakon Nikšića u kom smo ostvarili rezultat od 40 odsto da nema nikakvog pada DPS-a i da imamo ne isto povjerenje kao na Parlamentarnim izborima, već i trend rasta, što i sva naša istraživanja pokazuju. Jučerašnji izborni dan pokazao je još jednom besmislenost svih tvrdnji koje su godinama plasirane da rejting DPS je snažan zbog zloupotrebe državnih resursa. Nasuprot tome, aktuelna vlast u ovom izbornom ciklusu zastrašivala je građane, vodila funkcionerske kampanje, zloupotrebljavala resurse, prijetila i ucjenjivala, i pored svega toga, rezultat DPS-a je 42.9 odsto. Dakle, jučerašnji dan još jednom je demantovao i te besmislice”, rekao je Nikolić.

Odgovarajući na pitanje novinara Nikolić je kazao da je DPS sa 44 odsto ubjedljivi pobjednik izbora u Mojkovcu, a kakav je to rezultat najbolje govori činjenica da je, dodaje on, premijerova stranka osvojila jedva pet odsto, te da je DPS sa svojim partnerima SD i LP duplo jači od koalicije “Za budućnost” koja broji više od pet političkih partija.

“Sve što se desilo sinoć pokazuje inferiornost naših političkih konkurenata, koji slave kada osvoje dva ili tri mandata, odnosno, koji slave kad su samo pet, 10 ili 15 puta slabiji od Demokratske partije socijalista”, rekao je Nikolić.

Odgovarajući na pitanje od koga očekuje DPS podršku za rušenje Vlade, Nikolić je istakao da su sve stranke parlamentarne većine nezadovoljne ovom Vladom te istakao da vidi da je već prisutan trend lova na izdajnike i pitanje ko je taj koji će ,,izdati“.

“Ja ću vam to reći ovako: Svaki onaj ko ne glasa za pad ove i ovakve Vlade izdajnik je nacionalnih interesa i interesa građana Crne Gore”., zaključio je on.

41

avatar
1000
31
10
0
 
31
koleZabjeloDejanBokeljOrli-Ban
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zabjelo
Gost
Zabjelo

Ajte još malo napadajte Crkvu i Pravoslavlje pa se čudite što vas niko neče u Pravoslavnom Opštinama

Dejan
Gost
Dejan

Kakav vam se poraz sprema u Podgorici …. Jos Tuzi posebna opstina….. Necete uzeti preko 35 %

Bokelj
Gost
Bokelj

Poredis Cetinje i Petnjicu . Sto ne uporedis koliko ste uzeli u HN,Kotor, BD, NK ? Niste ni 30 % ukupno, a tek cete da padate. U HN imate 19 % sa svim koalicionim partnerima.

oooo
Gost
oooo

Po tome i na roslim izborima ste pobijedili pa izgubismo CG. I na ovim izborima u Mojkovcu ste brojcano pobijedili a izgubismo ga. Ista situacija je i do sad bila sa HN, NK, BD, …. od vasih pobjeda mi gubimo gradove po CG.

Fendi
Gost
Fendi

Nismo izgubili, no su oni izgubili…

Fkbalsic
Gost
Fkbalsic

Hahahahhaahhahaha

VukMandusic
Gost
VukMandusic

E jes nam milo !

Marko
Gost
Marko

Blago nama i sa vama i sa njima.Nikad veća kriza u zemlji a vi se još igrate partizana i četnika.Propali smo ekonomski,svi su gubitnici,najviše ovaj narod koji vas mora slušat

Rakun
Gost
Rakun

Vidimo se u Pg

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Pobijedio Bečko, pobijedio Kvarat od URE, pobijedio DPS… Bravo vam ga svima, otvorite zajedno šampanjac.

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Dzabe kad sistem dozvoljava da se prave koalicije od 45 partija koje imaju po jedan ili dva mandata. To je SPRDAČINA a ne demokratija!

Vlado
Gost
Vlado

PS jer to je jedina opština u CG koja nema pumpu za benzin

Vlado
Gost
Vlado

Evo vam sad mogućnost da u Petnjicu dignete standard života građana..za početak napravite jednu benzinsku pumpu..bolje nego mini hidroelektrane

Vesna
Gost
Vesna

Ovo je presmijesno…

Radius
Gost
Radius

Đe je Milo onda da proslavi

Jaca
Gost
Jaca

Zalosno je ako je ovo sto ovaj prica. Ne zbog same price, nego zbog toga sto jenovo pokazatelj da dps nema namjeru da se mijenja. Ovo je put bez povratka kojim su krenuli

Aooo
Gost
Aooo

Svi pobijedili

Ko je izgubio?

kole
Gost
kole

ti i ja

Levis
Gost
Levis

Račun je jasan.Opozicija je u ove tri opštine uzela 6000glasova više.Opozicija je pala po broju glasova u odnosu na 2020 za 1300,a vlast za 1400.DPS je pao za 25%,a DF za 50%.U Mojkovcu je skoro isto kao 2020 pa se može zaključiti da vlast za godinu dana nije napravila nikakvu prednost ,čak malo nazaduju u odnosu na opoziciju,a imali su… Više »

Rakun
Gost
Rakun

Pa po tvojoj racunici ko ce biti na vlast u Mojkovcu poslije 16 godina?

Hogar
Gost
Hogar

Dps je i dalje najjača stranka,što je u ovim okolnostima veliki uspjeh..treba li pominjati ko kontroliše državni aparat,javni servis,ko ima više resursa(novca prije svega) itd itd#što više raditi na pokretanju apstinenata..ne znam o čemu razmišljaju ti ljudi(pretpostavlja se da je najveći procenat suverenista),nijesu oni “ni za koga” nego pomažu četnicima ne glasajući.

Penzioner
Gost
Penzioner

Bravu Nikolicu!

Orli-Ban
Gost
Orli-Ban

Fenomenalno sabirate babe i žabe. Sabirate mandate u različitim gradovima, u Petnjici za koji je potrebno 86 glasova, Mojkovcu 220 i Cetinju 280… Sve u korist boljeg prikazivanja lošeg rezultata.

Njegoš
Gost
Njegoš

Najviše glasova dobiti svuda nije loš rezultat.

Orli-Ban
Gost
Orli-Ban

I DF se falio da su najjača opoziciona stranka

Lenka
Gost
Lenka

Bravo Nikoliću

Orli-Ban
Gost
Orli-Ban

Sve što je moglo sa vama u koaliciju ste asimilirali, a da ste izašli samostalno… i niste, DPS-SD-LP ne zvuči samostalno. vaše 42 ustvari znači protiv vas 58, i to u opštinama gdje ste imali apsolutnu većinu. Druga matematika ne pije vodu.

Njegoš
Gost
Njegoš

Jedna 1 partija, a ovamo 101.

Kokot
Gost
Kokot

Još sebe da ubijedite i to je super.Nego ako ste vi zadovoljni ja sam onda presrećan.

Milorad
Gost
Milorad

Ti danas jedeš priganice a?

Mitar
Gost
Mitar

Igra brojeva je lijepa ali na kraju cetnici se udruze i imaju vecinu tako da …

Gastos
Gost
Gastos

Bice tesko i na Cetinju da ostanete u vlasti. Ali, ostaje vam Petnjica, za utehu, tu ste ono bas sto bi rekli, rasturili.

Milorad
Gost
Milorad

Ne no će sdp sa urom 🤣🤣🤣🤣

Njegoš
Gost
Njegoš

Baš da vidimo SDP na Cetinje kako će sa urom i demokratama koji su ih tukli pendrecima gumenim mecima bojnim otrovima i Ranja šok bombama.

Serdar
Gost
Serdar

Pa kada ste pobjednici sto ne sastavite vlast u Mojkovcu Cetinju? Tješite sami sebe iz Mojkovac je bivši premijer i direktor policije i uginuli ste o čemu ti pričaš??! Kada tako kažeš vidjecemo vas u Berane Pljevlja Budvu Itd!

KapetanRitcudis
Gost
KapetanRitcudis

Vazda tako “pobjedjivali”!!!

Ekolog
Gost
Ekolog

Opet glasove Sdp-a racunate kao svoje?Draginjaaaaa , Raskoooo ima li vas ?

Tadija
Gost
Tadija

Samo neka oni laju iz publike!!!
Viđeće Mk prvi, a i Nk kad padne Vlada đe im je mjesto 💪

081
Gost
081

Neka, nagrdices ih… 🙌

Levis
Gost
Levis

Dobar rezultat ,s obzirom na opozicioni status.Izgubili ste Mojkovac,ali tu ste slabije stajali i na parlamentarnim.Na Cetinju ćete formirati vlast,a u Petnjici apsolutno.Opali su vam procenti,ali opali su DF u Mojkovcu,Demokratama u Cetinju,a oni su na vlasti

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Ovdje pisemo komentare slike ne mozemo poslati da vidite ko je sve bio u mojkovac ovih dana, mislim da naredne cetiri godine nikad vise nece ni pomenuti mojkovac a kamoli doci.

Send this to a friend