Politika

Nikolić: Državni organi prijete dijaspori, podnijećemo krivične prijave ukoliko se histerija ne zaustavi

Andrija Nikolić

Stalni pritisci na dijasporu Crne Gore iza kojih stoje zvanični državni organi poprimaju obrise skandalozne histerije. Umjesto da pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Arben Jakupi izrazi zahvalnost dijaspori na tome što ne propušta priliku da pomogne svojoj domovini i njenim građanima, odvažio se da javno prijeti našim ljudima iz dijaspore da će biti obespravljeni, tako što im se u perpsektivi može oduzimati pravo glasa, saopštio je član Predsjedništva i poslanik DPS-a Andrija Nikolić.

“Nema tu ništa čudno, Jakupi radi po uputstvima ostataka apostolske Vlade Zdravka Krivokapića, u kojoj su sjedjeli i populisti iz Evrope sad i koja je na početku svog mandata pokušala da progura dokument kojim bi i formalno dijaspora bila diskriminisana i nepravedno odstranjena, i to čak pod prijetnjom oduzimanja crnogorskog državljanstva. To im tada nijesmo dozvolili, a ni sada nećemo dopustiti bilo kakav pokušaj obespravljivanja naših građana koji privremeno žive i rade u inostranstvu”, naveo je Nikolić.

Stoga, dodaje, poručuju i Milatoviću i Jakupiju da su ideje koje ovih dana zastupaju – od isljeđivanja dijaspore do ukidanja prava glasa – kažnjive zakonom i da neće oklijevati da podnesemo krivične prijave protiv inicijatora ako se prijetnje, govor mržnje i pokušaji diskriminacije nastave.

“Pozivamo sve ljude u našoj dijaspori da slobodno glasaju na ovim, i svim budućim izborima. Da svojim glasom odrede sudbinu svoje države i pravac njenog daljeg razvoja kako bismo Crnu Goru zajedničkim snagama pridružili demokratskim državama, baš onakvim u kojima trenuto živi i radi naša dijaspora”, zaključio je Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Laban
Gost
Laban

Očigledno su se prepali dijaspore.Izgleda da im računica nje dobra kada su spremni da rade ovakve stvari.

BosaNova
Gost
BosaNova

Ode ti na biro

Moka
Gost
Moka

Vi samo podnoaite tobos krivicne prijave a na terenu nista ne radite niko ne kontaktira sigurne glasove koji su apstinirali u prvom krugu Ako ste sve prepustili apostolima recite nam na vrijeme da se ne sekiramo i da ne izlazimo na izbore

Raki
Gost
Raki

Nikolicu stidite se,zovete ljude koje ste protjerali sa svojih ognjista da vam cuvaju fotelje

Mamina mama
Gost
Mamina mama

Protjerali su ih Milosevic i njegove sluge među kojima su i tvoj Manda i Jakob.

Janjo
Gost
Janjo

Tako je

Mirza
Gost
Mirza

Abazovicu, Djeljosaju i Jakupiju nije smetalo kada se iz dijaspore dolazilo za glasanje u Ulcinju i Tuzima. Sad kad im prijeti opasnost od stavranja velike Albanije i Velike Srbije, stavarju bunu i nesto se koprcaju.

Lipa
Gost
Lipa

A najbolje da mi svi koji živimo u našoj državi izađemo dok ovi sa raznih strana izglasaju o odluče kako će nama da bude i kako ostajemo…

MNE083
Gost
MNE083

ti treba prvi da izadjes sko uopste i zivis u CG bote!

Donji_Grbalj
Gost
Donji_Grbalj

Ko im prijeti, ne budi smiješan. Eto ste uzeli avione, pripremili dnevnice i završili s poslodavcima da ne rade 3 Aprila.

Mamina mama
Gost
Mamina mama

Mozes li da zamislis i sanjas platu koju imamo.u dijaspori?! Nama tvoje dnevnice ne trebaju, mi finansiramo CG dobrovoljno i iz prave ljubavi.

Donji_Grbalj
Gost
Donji_Grbalj

Nisam ja organuzovao i platio 7-8 čarter letova ma ni dnevnice pripremio no kandidat br.1. Znam da imate visoke plate i da ste pobjeglu odavde u bolji život pa bi bilo fer da nas pustite da odlučujemo bez vas jer mi ođe živimo a ne vi. Kako god naša pobjeda je 2 Aprila!

CUCA
Gost
CUCA

Ako ih je strah ne trba da dolaze!

Ivan
Gost
Ivan

Podnesite krivičnu prijavu! Nema čekanja!

Fossil
Gost
Fossil

Mozda je ovoni poslednji put da nas spasavaju, jer ukoliko padnemo, vise nemamo priliku za poveatak.

Dragho
Gost
Dragho

Boze zalosno je koliko ne shvatamo dovoljno tezinu rijeci i djela dijaspore! Uvijek su bili tu, pa ce i ovog puta!

Umbrella
Gost
Umbrella

Inat crnogorski je krupna stvar, necemo dat pa makar nas sve protjerali!

Naum
Gost
Naum

Demokratska drzava ne smije svojim građanima braniti bilo sta! Tako da ko ima pravo glasa neka dodje i glasa.

Ladno
Gost
Ladno

Dijaspora dolazi, nikad im nije trebao poseban poziv kada je drzava u pitanju, nego me strah koliko dijaspore ima u Srbiji.

Savo K
Gost
Savo K

Mi dolazimo , ne mogu nas zaustaviti , znamo sta nam misle

Pg.Tg.
Gost
Pg.Tg.

dobro rečeno…i neka prijave svaki oblik pritiska…vrijeme je da se nešto preduzme protiv svih nezakonitih radnji koje se preduzimaju protiv naših državljana.

Podgorica
Gost
Podgorica

Ha,ha,ha da im sudi Radovic i Novovovic!

Meho Keln
Gost
Meho Keln

Dzaba im je sve, stizemoooooo 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Send this to a friend