Politika

Nikolić: Leposavić potvrdio da Krivokapićeva vlada ne priznaje genocid u Srebrenici

Član predsjedništva i poslanik  DPS-a Andrija Nikolić, kazao je da ministar Vladimir Leposavić po drugi put  relativizovao i negirao genocid u Srebrenici, i svojim licemjerjem ponovo udario na žrtve i njihove najbliže.  Nikolić navodi da u pokušaju da izbjegne političku kaznu, Leposavić izvrće sopstvene riječi i sa pozicije ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore, podstiče ekstremni šovinizam, saopšteno je iz DPS-a.

“Kao pravnik, Leposavić bi umjesto što u pojam zločina uvodi ravnotežu, morao da zna da je jedan od razloga za osnivanje sudova koji sude pojedincima, suprotstavljanje konceptu kolektivne krivice”, navodi poslanik DPS-a.

Nikolić ističe da ga ne čudi Leposavićev odnos prema genocidu u Srebrenici, dodajući da aktuelni crnogorski premijer pokazao još 1999. stav  po ovom pitanju.

“Nedopustiv odnos Leposavića prema najvećem zločinu poslije Drugog svjetskog rata ne čudi, jer je dotični ministar u vladi Zdravka Krivokapića koji je svoj odnos prema Srebrenici pokazao još 1999. godine kada je bio u špaliru za doček međunarodnog teroriste i nacionaliste Nikole Kavaje u kući Milete ,,Čiče” Pavićevića na Draču u Podgorici, kojem su prisustvovali članovi Šešeljeve Radikalne stranke i četničkih udruženja. Na zidu iza Krivokapića tada su bila istaknuta sva četnička znamenja, ali i velika slika Radovana Karadžića, osuđenog ratnog zločinca”, ističe u saopštenju.

Upravo u ideološkoj orijentaciji Krivokapića, dodaje poslanik DPS-a, nalazimo razlog zašto premijer već danima ne odgovara na poziv raznih političkih, društvenih i međunarodnih činilaca da se vlada jasno odredi prema stavovima svog ministra.

“Zato ne čudi zabrinutost i upitanost ključnih aktera međunarodne zajednice, kuda to ide Crna Gora sa ovakvom vladom”, zaključuje Nikolić.

Send this to a friend