Politika On je predstavio ključna unapređenja medijskih zakona

Nikolić: Loptica je u dvorištu opozicije

Dakle, loptica je u dvorištu opozicije, a ukoliko opozicione kolege ne budu željele da podijele odgovornost sa nama, bićemo prinuđeni svakako da u saradnji sa nevladinim sektorom, akademskom zajednicom i međunarodnim ekspertima samoinicijativno predložimo ova reformska rješenja, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.

On je predstavio ključna unapredjenja medijskih zakona, ali i novo zakonsko rješenje, koje reguliše izvještavanje medija o političkim subjektima u toku izbornih kampanja.

“Radna grupa koja je analizirala i radila na pripremi prednacrta pojedinih medijskih zakona sa akademskom zajednicom, nevladinim sektorom i dijelom opozicije, na poslednjoj sjednici je dogovorila i usaglasila da se formira novo zakonsko rješenje kojim bi se regulisalo praćenje i izvještavanje o političkim subjektima za vrijeme izbornih kampanja. Radna grupa se rukovodila opredjeljenjem da svim političkim subjektima treba obezbijediti jednake šanse, bez obzira na njihovu političku snagu, a da mediji, sa druge strane, imaju obavezu profesionalnog izvještavanja”, objasnio je Nikolić.

https://www.youtube.com/watch?v=ieQVK4EvPV0

Takođe, kako je dodao, ovo zakonsko rješenje podrazumijeva formiranje posebnog odbora za praćenje i realizaciju ovog zakonskog rješenja.

“Na taj način, u Odboru za praćenje bi bili zastupljeni, pored poslanika, i nevladin sektor, akademska zajednica ali i predstavnici medijske zajednice takođe. A Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva imao bi poslednju riječ kada se radi o medijskim zakonima i o zakonu o javnom servisu. Ti zakoni, čiji je kreator Ministarstvo kulture kao resorni organ koji predlaže zakonska rješenja, trenutno su na trećem čitanju kod eksperata u Venecijanskoj komisiji u Savjetu Evrope”, naglašava on.

Nikolić navodi da su se dogovorili takođe da im ostaje obaveza da budemo strpljivi do poslednjeg trenutka u odnosu na potencijalnu kooperativnost kolega iz opozicije, te da potencijalno ne upadnu u zamku da možda zbog loše namjere ili objekivnog nesnalaženja uđemo u zonu da ne završe reformske zakone na vrijeme.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Obično se kaže lopta no za Demokrate je dovoljna i loptica…

Rade09
Gost
Rade09

Ko je sad ovaj?

Srna
Gost
Srna

Nece njima ni ovo odgovarati, jer ni sami vise ne znaju sta zapravo oce

marta
Gost
marta

Sa opozicijom nema nikakvog dogovora, jer je i vise nego ocigledno da oni ne zele da rade.

Planinka
Gost
Planinka

Ova nasa opozicija je nesposobna za bilo sta

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Iz tog odbora treba izbaciti sve politicare i dovesti neke edukovane ljude,strucnjake iz oblasti politikologije. Sta o izborima zna cetnicki vojvoda,fudbaler becic i ostali

Liberal
Gost
Liberal

Nema spasa tu,nezrela je nama opozicija previse

Stefo12
Gost
Stefo12

A cim su lopte u pitanju na becica se misli

Kleopatra
Gost
Kleopatra

E dzabe se vi Nikolicu uzdate u opoziciju

Morpheus
Gost
Morpheus

Loptica pominje lopticu haha

Send this to a friend