Politika

Nikolić: Mandić zloupotrijebio Skupštinu, opozicija će imati adekvatan odgovor

Foto: Pobjeda
Foto: Pobjeda

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić saopštio je da je Skupština Crne Gore potpuno zaključana i zloupotrebljena od strane njenog predsjednika Andrije Mandića. Najavio je adekvatan odgovor opozicije.

Nikolić je na pres konferenciji rekao da već peti dan parlamentarna većina ne obezbjeđuje rad parlamenta.

“Mnogo bitnije je zašto se uzurpira demokratsko pravo opoziciji i Skupštini, ko to radi, sa kojim ciljem i kome se čini usluga. Poznato je da nekada opozociija bojkotuje rad parlamenta, ali nije poznato da to čini skupštinska većina”, rekao je Nikolić, prenosi Pobjeda.

Prema njegovim riječima poznato je da je otkazano saslušanje premijera i ministra unutrašnjih poslova.

“U međuvremenu je bez konsultacije Kolegijuma pomjerena sjednica Premijerskog sata za subotu. Ova neozbiljnost predstavlja potpunu degradaciju parlamenta. Ako smo imali paf paf vladu, imamo truc truc parlament”, kazao je Nikolić.

On je najavio da će opozicija imati adekvatan odgovor.

“Mi smo i danas planirali da tražimo hitnu sjednicu parlamenta na kojoj bismo preispitivali dalje učešće opozicije u radu parlamenta”, rekao je.

Dodao je da će donijeti odluku o daljem načinu rada, jer se na Kolegijumima samo konsultuje parlamentarna većina i tako se donose odluke.

Nikolić: Ne brinu nas izjave Markovića, ima pravo da se oproba u političkoj utakmici

Nikolić je danas konstatovao – da gospodin Marković vidi političku perspektivu na sličan način kao DPS ne bi pravio partiju.

Nikolić je ovo kazao komentarišući izjavu Markovića na jutrošnjem predstavljanju njegove Stranke evropskog progresa da Crnu Goru ne vidi kao DPS i bivši lider te stranke Milo Đukanović.

“Ne bih tome pridavao poseban značaj. Gospodin Marković ima pravo da se politički oproba i njemu kao i svim drugim želimo sreću. Kao što vidite rejtinzi DPS-a na bazi istraživanja javnog mnjenja i rezultati izbora u Budvi i Andrijevici drže nas na stanovištu da je naša politika stabilna i da smo mi najsnažniji poltički subjekt u Crnoj Gori”, kazao je Nikolić.

Govoreći o potencijalnom partnerstvu, Nikolić je kazao da će sačekati da se Marković i njegov tim predstave.

Odgovarajući na pitanje da li smatra da će bivši premijer uzeti dio glasačkog tijela njegove partije, poslanik DPS je rekao da su prilično sigurni u svoju političku snagu, te da o tome govore rezultati izbora, ali da “neće nagađati ko će kome uzeti birače”.

Nikolić se osvrnuo i na to kako  je partija koja predstavlja okosnicu Vlade (PES) prošla na izborima u Andrijevici i Budvi.

”Taj čovjek bježi glavom bez obzira od izbora. To su ljudi koji će uraditi sve da ostanu što duže u fotelji predsjednika Vlade i predsjednika Skupštine”, rekao je Nikolić.

 

 

14

avatar
1000
11
3
0
 
13
mariusDragisaMNEIznogudZlocudna tetka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dragisa
Gost
Dragisa

Mudre izjave Nikolica u vezi sa Markovicemo strankom. Vidi se da nema nikakvog dogovora

MNE
Gost
MNE

Sto CG vise napreduje ovi iz dps-a sve jace lelecu I idu u zaborav

marius
Gost
marius

A u cemu to napredujemo tacno ?

Iznogud
Gost
Iznogud

Svratili svi do mora na kupanje i koljenicu

Sajo
Gost
Sajo

Taman da vas ne gledamo i ne slušamo

Klovn
Gost
Klovn

Micite mandica

Stevan
Gost
Stevan

Odlican Nikolic, zategnite malo

Zlocudna tetka
Gost
Zlocudna tetka

Hahahah nikolic odlican. Jes da ne moze bolji🤣🤣

marius
Gost
marius

Pokrenut proceduru za njegovu smjenu, pa neka ide u svoju državu , pa neka gazda ” namjesti” i neka tamo preshedava do mile volje. Inače je on njiov državljanin, I srbijanci ga prosto obožavaju .

Dex
Gost
Dex

pa vrijeme je više da se reaguje na njihovu samovolju i bezakonju…

ŠKRIPAR
Gost
ŠKRIPAR

A to je tako dragi Crnogorci kad vas je poklopio tzv” SRPSKI SVET”… Nažalost…

Miki
Gost
Miki

Neka oli,ne nerviraj se

Zlocudna tetka
Gost
Zlocudna tetka

Hahahahaha

Luka
Gost
Luka

Skupštinska većina sabotira rad parlamenta,jer im ne odgovara kontrolna uloga parlamenta.Treba odgovoriti na pametan način.

Send this to a friend