Politika

Nikolić: Novi protesti za stare ciljeve-učešće u vladi bez izbora i osvajanje RTCG

Nikolić

Protesti koji se žele predstaviti kao građanski, sve otvorenije u javnosti poprimaju partijski karakter. Opozicione partije su u tome zbog različitih interesa, iako proklamuju rušenje vlasti kao zajednički cilj. Opozicioni mediji i NVO su tu da svima pruže logistiku, ocijenio je danas poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

U krajnjem, kazao je, sve se svodi na želju onih koji su bili u „Vladi izbornog povjerenja“ da nekako dođu do „tehničke vlade“.

“I da se dočepaju Javnog servisa. Očekivano, najgrlatiji zagovornici tog scenarija su minorne partije kao URA, SDP i Ujedinjena Crna Gora. Oni se nadaju da će im Demokrate i DF, uz parapolitičku podlogu, završiti posao. Najagresivnije nastupa Bečić, koji umjesto Dritana ima dva nova autsajdera bez ikakve partijske potpore. Iako se odrekao crvene kravate da bi djelovao što građanskije, ne može da sakrije vidnu nervozu zbog neoborivih činjenica za plagijat”, rekao je Nikolić.

Pritom se Bečić, navodi on, nada da će nastaviti da pridobija dio biračkog tijela od DF-a.

“A Demokratski front ima primarni cilj da zaustavi sudski proces koji se vodi protiv njegovih lidera zbog pokušaja terorizma i izdaje zemlje. Poučeni neslavnim iskustvom iz 2015. i 2016, misle da će imati više uspjeha sa nešto urbanijom ikonografijom, bez četničkih kokardi, alkohola i prasetine na ražnju. Ali su se ipak postarali da javnost zna da oni drže autobuske linije”, naglasio je poslanik DPS.

Prema njegovim riječima, istureni organizatori i učesnici, koji se deklarišu kao “građani”, svjesno ili nesvjesno, samo su statisti u opozicionom političkom projektu, koji će završiti kao i svi raniji što su ih vodili ovi opozicioni lideri.

“Protesti u Crnoj Gori ne bi se razlikovali od sličnih u regionu i širem okruženju da ih nije inicirao odbjegli tajkun s potjernice. Istina, sad se od njega počinju ograđivati i organizatori protesta.  Ostaje da se vidi hoće li mu naklonjeni mediji poslije jutrošnjeg nastupa na jednoj beogradskoj televiziji, u kojem je novinarima sa ovih prostora dodijelio pridjev „balkanski“, i dalje biti uslužni servis”, poručio je Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

osnovno Sociološko pravilo je da se u društvu ništa, baš ništa, ne dešava slučajno ili spontano, već iza stoje precizna dugoročna planiranja sa donorom energije i odradnicima. Tako i ovi protesti i u Baru i u Podgorici imaju strategiju izvršioce i donora energije. Ako neka rijeka meandrira da bi ste pratili njen tok ne morate i vi meandrirat več uočiti… Više »

Sasa
Gost
Sasa

Kako te nije sramota da barjacis sa toliko godina,prije trideset koliko si imao ,kada je sve pocelo?

Fileopg
Gost
Fileopg

ne vidim zašto se protivite da momak koristi društveno śećanje i podastire današnjicu šnjim kao opomenu da ne nasijedamo na prevaru kao naši časni ali ipak neobaviješteni preci…..

Zensko oko
Gost
Zensko oko

Kako je lijepo osloboditi se politike na tren koji vjecnost traje
Kako je lijepo bilo gledati ove momke koji pokazase sto je boriti se
Gleda li ti utakmicu momce ili si se pripremao za politiku
OPUSTI SE
OSMJEH NABACI NA LICE

Kovertasi
Gost
Kovertasi

Odakle ovaj omladinac crpi pravo na skupstinsku stolicu. On nekoga da kritikuje. Kako drpsovce nije sramota uci u Skupstinu, nakon dokumentovane koverte kojom su se kupovala skupstinska mjesta. Jedino iza drpsovaca ne stoje glasovi gradjana nego snaga koverte. Da imaju sta cojsko, podnijeli bi ostavke i izasli na izbore bez koverti da se izmjere. Ali znaju da bez koverte ne… Više »

Fileopg
Gost
Fileopg

poslije izbora u zadnjih 30 godina gubitnici istu priču verglaju, kako bi opozicioni lideri zadržali svoje liderske pozicije i kako ne bi neko iz njihovih redova rekao dosta si bio predśednik aj budi malo podpredśednik…

dzonatan
Gost
dzonatan

Uzmi ti jednu pljeskavicu, ti si ipak odbornik

Komita
Gost
Komita

A da ne spominjem crnogoraku koja ne da nema glasace vise ,no je spala na predsjednika i potpresjednika

Komita
Gost
Komita

Ali stvarno sto kaze covjek ,zamisli ti pravi neko koaliciju sa dritanom pa sa miodragom lekicem ,pa oni vise slova u imenu imaju nego glasaca

Liberal
Gost
Liberal

A kakav je becic i njegovi otpisani

eva234
Gost
eva234

Ne dobija se vlast na ulicu i bojkotom parlamenta, nikako.

Pelin
Gost
Pelin

E ne moze se na vlast vez izbora nikako. Bili su izbori, gradjani su glasali kako su glasali. Opoziciju su kaznili za ono sto su pokusali da urade prije dvije god.

Masa
Gost
Masa

Uvijek ista prica opozicije, samo im je ovaj put inspiracija tajkun Dusko.

Ljubo
Gost
Ljubo

NE MLATI

Goran
Gost
Goran

Pusti mali politiku izlazi sa drustvom djevojkom samo si jednom u zivotu mlad.

Send this to a friend