Politika

Nikolić: Ova Vlada je pala, više ne postoji politički legitimitet u smislu podrške

Andrija Nikolić (Foto: Print screen)

Ova Vlada je pala, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić komentarišući najavu poslnika DF-a Milana Kneževića da će sjutra podnijeti inicijativu o izglasavanju nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića.

<<<Knežević najavio: DF sjutra podnosi inicijativu o smjeni Đurović i nepovjerenju Vladi Abazovića<<<

Nikolić je na sjednici parlamenta istakao da je DPS podrškom manjiskoj vladi, dostojanstvenim držanjem u opoziciji tokom prethodne dvije godine, dala primjer kako se može biti odgovoran prema nacionalnim interesima i onda kada niste neposredni akter vlasti.

“I ovdje će se vrlo brzo preispitati povjerenje aktuelnoj Vladi”, dodao je on.

Osvrćući se na najavu poslnika DF-a Milana Kneževića da će sjutra podnijeti inicijativu o izglasavanju nepovjerenja Vladi Abazovića, što, smatra Nikolić, sugeriše da je “ova Vlada pala”.

“Više apsolutno ne postoji politički legitimitet kod ove Vlade u smislu podrške koju treba da obezbijedi u parlamentu Crne Gore”, naglasio je poslanik DPS-a.

Kazao je da su za 100 dana rada Vlade “od velikih obećanja i obaveze da odblokiramo evropski put” došli u situaciju, ističe, da danas 46 poslanika koji su dali podršku 36 njih je otkazalo tu podršku.

“I najveći dio opoziije, od kojega se moglo očekivati da bi stao uz ovu Vladu zbog nekih prioiteta, je tu podršku otkazao. Mi smo u ozbiljnom političkom problemu. Država je ozbiljno politički destabilizovana i to će tražiti zajedničke odgovore u ovom domu”, ocijenio je Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavica
Gost
Slavica

Neka pada nije trebala ni da postoji sa svetosavcima

Micun🇲🇪
Gost
Micun🇲🇪

Sta to pada sta to pada pada cetnicka vlada ojhaa idemoooo 😂😂😂😂😂😂😂😂

Grof
Gost
Grof

Nije neije jos pala

Send this to a friend