Politika

Nikolić: Ovo su politički protesti, opozicija se krije iza građana, svi peru ruke od Kneževića

Poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić u intervjuu portalu CdM tvrdi da su protesti koji se organizuju politički i usmjerenei ka tome da se vlast preuzme bez izbora. Poručuje da opozicija preko protesta pokušava da profitira, je, kako napominje, nijedna od tih partija nije imala snagu kod građana da ih pokrene.  Nikolić tvrdi da od odbjeglog Duška Kneževića sada peru ruke svi, i opozicija i organizatori protesta.

CdM: Kako Demokratska partija socijalista doživljava aktuelne proteste?

Nikolić: Više puta smo o tome govorili sa različitih nivoa u partiji. Za nas su to politički protesti, jer su svi zahtjevi isključivo politički, odnosno usmjereni su ka tome da uzmu vlast bez izbora. Podsjetiću da se u Crnoj Gori izbori organizuju na svim nivoima i da je to gotovo neprekidan proces, kada uzmemo u obzir lokalne, državne i predsjedničke izbore. Na svima opozicija gubi, mogu reći ubjedljivo, i periodično organizuje proteste, u saradnji da dijelom medija i dijelom NVO sektora, a zajednička nit je upravo zahtjev za ulazak u vlast na “mala vrata”. Takođe ću podsjetiti da smo u prethodnom mandatu imali tehničku vladu kao odgovor na zahtjeve opozicije, gdje su njihovi predstavnici bili na najodgovornijim mjestima u izvršnoj vlasti, i na izborni rezultat 2016. godine kada je DPS opet ubjedljivo pobijedila, uprkos pokušajima opstrukcije o kojima i danas nadležni organi vode procese. Demokratska partija socijalista je jedina partija u Crnoj Gori koja je uvijek pozivala na saradnju i mogu reći da gotovo da nema partije u državi koja na nekom nivou i u određenom vremenskom periodu nije bila u nekoj vrsti partnerskih odnosa sa nama. To pokazuje naš demokratski kapacitet i otvorenost za saradnju. Tome u prilog govori činjenica da smo u parlamentu Crne Gore počeli razgovore o izbornom zakonodavstvu u cilju da to pitanje uredimo na optimalan način, ali da opozicija i tu inicijativu bojkotuje.

CdM: Kažete da su protesti politički iako se kao organizator pojavljuje inicijativni odbor koji poziva na okupljanja bez stranačkih simbola? Na čemu temeljite svoju tvrdnju?

Nikolić: Rekao sam već, radi se o političkim zahtjevima i to je svima jasno. Osim toga, i organizatori sami kažu da svu logistiku crpe upravo iz političkih partija. Opozicija je sve svoje kapacitete usmjerila na proteste, organizovanjem prevoza, promotivnih materijala, infrastrukture, rada na terenu. I retorika je politička, gdje se recikliraju višegodišnje, mogu reći decenijske neistine koje opozicija bezuspješno ponavlja. Tu praktično nema nijedan novi zahtjev u odnosu na ono što opozicija godinama ponavlja u svojoj nemoći da osvoji vlast u regularnoj proceduri, na izborima. Što se tiče simbola, već možemo reći da se određene parije pozicioniraju kao vođe i pokušavaju da preuzmu lidersku ulogu, tako da i taj argument više nema težinu. Pojedine partije vode političke kampanje sa svim obilježjima takvog djelovanja, od slogana do retorike, organizovanjem sopstvenih skupova i radom na terenu. Sve je to legitimno, ali je potrebno i javnosti jasno saopštiti da se radi o političkom djelovanju.

CdM: Kakva je uloga opozicije, zbog čega su prihvatili da podrže inicijativni odbor?

Nikolić: Zato što su vidjeli svoju šansu da politički profitiraju. Jednostavno rečeno, nijedna od tih partija nije imala snagu kod građana da ih pokrene. Svjedoci smo javnog antagonizma u redovima opozicije, gdje teško uspijevaju da se dogovore i oko podjele vlasti u opštinama u kojima su osvojili izbore. Jedini zajednički imenitelj im je osvajanje vlasti,  oko svega ostalog se spore, u borbi za preuzimanje biračkog tijela jedni od drugih. Inicijativa za građanskim protestima je opoziciji dobar izgovor da se ujedine oko tog cilja i nađu minimum saglasnosti za zajedničkim djelovanjem. Pa i sami članovi inicijalnog odbora su svjesni činjenice da ih partije podržavaju kako bi ojačali svoje pozicije u budućem djelovanju. Tu im se stavovi poklapaju, jer po riječima organizatora protesta, i oni bi sebe voljeli da vide u nekoj tehničkoj vladi. Dakle, potpuno je jasno da je jedini cilj svima ulazak u vlast bez izbora, a sredstvo su protesti.

CdM: Rekli ste da su zahtjevi za smjenu vrha države politički. Kako komentarišete zahjete za ostavke u Javnom servisu?

Nikolić: Javni servis je u tom dijelu već dao svoj stav. Svakako je poznato da postoje propisane procedure za izbor čelnih funkcija u Javnom servisu. Ono što je potpuno jasno je da se radi o pritisku na Javni servis da izvještavaju po mjeri političkih partija koje podržavaju proteste, i to onih koji upadaju u prostorije medija čije izvještavanje im se ne dopada, otvoreno ih targetiraju, ne samo zaposlene nego i članove njihovih porodica. To je najbolji pokazatelj njihovog demokratskog kapaciteta, I potpuno suprotno načelima slobode za koje se deklarativno zalažu. Međutim, padaju na svakom ispitu, kao što je praksa pokazala.

CdM: Kakva je uloga Duška Kneževića u svemu tome?

Nikolić: Poptuno je jasno da se radi o ličnim interesima i sa jedne i sa druge strane. Opozicija je Duška Kneževića iskoristila da, makar u jednom dijelu, homogenizuje svoje redove i pokrene nove proteste, jer su ostali i bez ideja i bez podrške. Knežević je s druge strane iskoristio opoziciju ne bi li ga amnestirali od svih optužbi za koje ga terete nadležni državni organi. Svjedoci smo da sada od Kneževića peru ruke svi, i opozicija i organizatori protesta, što potvrđuje činjenicu da im je u kratkom roku poslužio kao izgovor u borbi za zauzimanje vlasti bez izbora. Ono što je aktuelna situacija jasno pokazala je da čitava opozicija nema kapaciteta kad im je odbjegli tajkun idejni vođa. Sada ga se odriču, a realno je očekivati da će isti takav scenario doživjeti i inicijativni odbor protesta.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jak
Gost
Jak

Ovaj Nikolic ako se uvede da se glasa za ime a ne za listu nikad nece dobit mandat! O tome DPS treba da brine, da se ovakvi mangovi bez ikakvog razloga pojave u politici, da oni nesto pricaju kao da neko zeli da cuje sto oni kazu! Maknite ove tipove nebitne, niko ih ne voli cut ni oni za DPS… Više »

Bosko
Gost
Bosko

Ne krije se opozicija iza gradjana vec iza vodja ovih protesta

državnik89
Gost
državnik89

Nikad ali nikad! Niko drugi nece biti nosilac vlasti bez ovih sto su oduvijek bili, funkcioneri se mogu mijenjati..ali se ime partije DPS nikad ali nikad promjeniti nece, i bice to sto treba da bude..onako kako su oduvijek znali. Jesu li grijesili ? Jesu. Oce li opet ? Oce. Ali zapamtite Milo Đukanović je priznat u svijetu.. inace pokusaj terorizma… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

Ono kad čitaš i ne vjeruješ da postoji čojek koji ovo napiše.

Ehhhh
Gost
Ehhhh

Toliko povjerenja mi uliva ovaj momak, svojom vizuelnom pojavom, prava slika danasnjeg Crnogorca.
Mozda zato ovi setaju, dok ce mo se mi Bosnjaci prikloniti pobjednickom carstvu !

Dragutin
Gost
Dragutin

16. put:
Nije sve jedno čim admin ne pusta ni najbezazlenije komentare. Samo sam reka da je ovo fin momak i nek su ga intervjuisali…
I kad je on ovako reka, protesti ladno mogu da idu kući. 🤣🤣
A Dule slobodno nek krene biciklom u Spuž.
🤣🤣

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Drugo me znaju, osim da burulikaju po ulicama

Osa
Gost
Osa

Izgleda da je moral “branitelja” na istom nivou kao i kod lidera. Pa da vam je po kuću napravio više bi progledali i uvidjeli očigledno – CRNA GORA SE NEĆE MOĆI 100 GODINA OPORAVITI OD KRAĐE PRVE FAMILIJE I PRIJATELJA !!! Ako je vas kupio šarmom, sendvičem, radnim mjestom, lažima o boljem sjutra – barem pomislite KAKO ĆE VAŠA DJECA… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

A koverte se nastavljaju…e kako ćete izaći sutra na ulicu kad vam milo smugne

Osa
Gost
Osa

Pogrešni si stranu odabrao da bi gradio političku karijeru. Iz očiju ti sija želja da se jednog dana dokopaš Milove fotelje i budeš novi “doživotni lider”! SAMO PRATI SUBOTOM KAKO TI SE SNOVI RUŠE !!!

Ilinois
Gost
Ilinois

Junoša, možda si sve u pravu, ali to nije iz tvoje glave, nauči prvo da letiš, pa onda u visine, da neđe ne tresneš na tvrdo !

Union Berlin
Gost
Union Berlin

Nocas se nece moc mrdnut, sve zakrcene ulice ne daj boze nekome da je spas zivota…protestuju a unaprijed znaju da nece bit nista

Gost
Gost
Gost

Džabe im ove “građanske” teledirigovane demontracije- jedino se na izborima može smijeniti vlast.Evo i Rusi su uložili veto kas su demonstranti potpomognuti od stranih sila htjeli da smijene predsednika Venecuele – “To bi bio prvi slučaj u istoriji da se u Ujedinjenim nacijama smenjuje legitimni predsjednik jedne zemlje“, izjavio je Nebenzja (ruski ambasador pri UN) na sjednici SB UN

Age70+MNE
Gost
Age70+MNE

Ne na proteste iza kojih stoje rusioci Drzave i akteri, srecom, neuspjelog drzavnog udara! Ne na proteste u organizaciji plagijatora i peraca ruskih rubalja…Ne na proteste skutonosa i badnjacara tudjih vladara. Ne na ptoteste prodatih ideala takozvane Crnogorske partije. Ne budite zloupotrijebljeni zato sto vam je ekonomski tesko, a kome nije, ali, OVO NIJESU PROTESTI EKONOMSKE NO POLITICKE PRIRODE, i… Više »

Begovi70+ Mee
Gost
Begovi70+ Mee

Mi smo institucije, od insana do šedrvana!

Mila K
Gost
Mila K

Junoše političari nikako da nauče šta znači poštovati građanke-ne Crne Gore. Ali, ne umije sakriti tešku paniku pa mu ni anređena potcjenjivanja i jalova etiketiranja nemaju nikakav, posebno ne željeni, efekat.

Svi smo mi Jovan i Jovan je sa nama. To je mladi čovjek od kojeg treba učiti.

Darkwood
Gost
Darkwood

Kad ovoga vidim iz australije bih dosao na proteste

Brat
Gost
Brat

Sve si rekao sa nikom, crn u duši, drvo u glavi. Ne mogu da vjerujem koliko su tačni ljudi kada izaberu nik za sebe.

Qrt
Gost
Qrt

Pojma nemaš omladinac što je Darkwood i ko živi tamo

Prijatelj
Gost
Prijatelj

Kako je dosadan ovaj mladi Miloš Nikolić aoooo. A makse iz politike čovječe! Nađi drugo zanimanje.

Sirena92
Gost
Sirena92

Svaka cast dps-u, sve vise mladih ljudi angazuje i daje im priliku da pokazu svoje sposobnosti i da izrastu u prave lidere. Ovo je partija koja ostaje na mladima i koja prepoznaje njihov potencijal.

Patriota
Gost
Patriota

Hahahahah a vidji komentar hhaha da umres

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Naravno da opozicija nece ne izbore, to nikako ne odgovara vjecitim gubitnicima,. Sigurno se i oni pitaju kako bi opravdali jos jedan poraz?

Rafaello
Gost
Rafaello

Opozicija ke jedno obicno rasulo koje pokusava preko gradjana da dodje na vlast. Svima nam je jasno da su u pitanju politicki protesti, jos kad uzmemo u obzir zahtjeve. Sramota me je ko nam je opozicija.

Crni
Gost
Crni

Ovaj je kao Tom Kruz iz mlydjih dana

Vaše ogledalo
Gost
Vaše ogledalo

Koji strah je ulivao kod dušmana nova garda crnogorskih političara poput Nikolića! Zaboravili su Mila. Sad na djelo satanizacija novih lidera progresivnih političkih snaga. Vidjeli da Nikolić i sličnih imaju kapacitet da vladaju narednih 30 godina.

JaviSe
Gost
JaviSe

Mislim da sad DPS, ili institucije uhapse i procesuiraju vinovnike ne bi postojali uslovi za proteste.
Do izbora imate godinu pa na posao.

JaviSe
Gost
JaviSe

Ponovicu….. Sta se mene tice DPS poslije DPS. Ali ovi sta su se nakrali u zatvor.

Sanja
Gost
Sanja

Ovo nije vidjelo politickih protesta no je narodu puna kapa svega , i tajkuna i rasprodaje imovine zarad svojih interesa i satova skupih i ljetovanja po majorkama i san tropeima a najvise je ovo zbog toga sto ne moze vise da se zivi ni od ovoliko malih plata ni znog toga sto se niko ne moze zaposlit ako nije glasac… Više »

Faul
Gost
Faul

Bogomi lazes i sebe samoga cinimi se.

VitniVoren
Gost
VitniVoren

VIDIMO SE NA REDOVNIM IZBORIMA, OSTALO JE FARSA OPOZICIJE.

Kinez
Gost
Kinez

Opozicija nikad nece imati moju podrsku! Jer njihova nesposobnost je i kljucni razlog nedostatka podrske od strane glasaca. Vjeciti gubitnici moraju da pokusaju da opravdaju svoje gubitke..

Enesa
Gost
Enesa

Knezevic je svojim lazima dao nadu opoziciji da mogu da ostvare svoj decenijski san, da smijene vlast i Mila izbrisu sa politicke scene. Opozicija nema podrsku naroda, iako pokusavaju u to na nas ubijede, jer i oni sami dobro znaju da su samo vjeciti gubitnici, koji svoje gubitke na sve nacine pokusavaju da opravdaju!!

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Ovo nijesu gradjanski protesti, vec politicki, organizovani i finansirani od strane opozicije zarad njihovih licnih ciljeva, jer je njihova bolna tacka Milo i pokusace na sve nacine da vanistitucionalno sruse vlast..

trebjesa nk
Gost
trebjesa nk

Protesti protiv lopova iz dps.ovac.itd pada komunizam89 se nastavlja.

Marelica
Gost
Marelica

Opozicija nikad nece imati moju podrsku! Jer njihova nesposobnost je i kljucni razlog nedostatka podrske od strane glasaca. Vjeciti gubitnici moraju da pokusaju da opravdaju svoje gubitke!

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Opozicija nije vrijedna nase paznje, a jos manje povjerenja, zele od nase drzave da naprave poligon za politicko suceljavanje. Gradjani ne trebaju da budu marionete nesposobne opozicije, koja ne moze da ostvari pobjedu na izborima, pa se okrece ulici.

Risto Penta
Gost
Risto Penta

Mladi i lijepi vol. 2. Povraća mi se.

Vaše ogledalo
Gost
Vaše ogledalo

Pređi, brate, na pravu stranu. Nikad nije kasno. Upravo vidiš ko će biti vlast narednih 30 godina i ko će ostati uličar za isti period. Bog nije napravio jednaka bića, nego svim bićima je dao jednakost u slobodi izbora. Izaberi pravi put! Pogrešan put vodi ka izumiranju (problem je da ta agonija traje, pa otvara se prostor da neki gaju… Više »

Gaeta
Gost
Gaeta

Nikoliću mislim da tako pametan momak debelo griješi braneći svoje partijske drugove koji su se debelo ogriješili .Naime tvoji DPS drugari su uvučeni u mnogo sumnjivih poslova i mislim da je suludo takve podržavati i biti sa njima. Trideset godina vladanja- treba položiti račune.Porijeklo imovine ,računi u ino-bankama .

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Gubi se poltronu

Dragan
Gost
Dragan

Nikolicu prvi put kada javno izneses ne slaganje sa svojom kontraverznom partijom mozes komentarisati druge partije i drustvene prilike,a do tada si poltron koji se debelo naplacuje i probija kako bi u buducnosti obavljao jos jacu funkciju od poslanika u skupstini Crne Gore!

Obrad Šiško
Gost
Obrad Šiško

Sanja Nikolić da postane Škrelja!

Vitamin C
Gost
Vitamin C

Crnogorci ne ljube LANCE!
Ako ćemo pošteno DOSTA je i bilo!
Evo TRIDESET ljeta….

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Crnogorci zaisto ne ljube lance , zato su se i iskobeljali iz srbijanskih lanaca, ali, ZAUVIJEK! Da nam nije lako pokazuju recidivi ljubitelja lanaca kojih ima jos po sokacima nasih gradova. Na zalost ! No, IDEMO DALJE, a ovi sto misle da cemo se spotaci o jednu kovertu neka se ne nadaju, ima opozicija brdo koverata, doci ce na red… Više »

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Još 30 ljeta ćeš boraviti u skladištu apoteke. Zdravi smo.

Petokraka TG
Gost
Petokraka TG

Batice glasa sam adps 20 i kusur godina i moje djete nemoze da radi a ovi iz Bosnjackenodma posao i SD idem na proteste da vas micem i tacka!

Emil
Gost
Emil

I ja dam glasa demokrate j df a sad kad vidim da ih predvodi Damir osman i enes a ti se navodno buniš protiv bosnjaka a ide za njih da protestujes. Providna ti je priča skroz

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

struja voda gorivo hrana …..plata mizerna …..sjetite se i izadjite na proteste…..a ti mladi pulenu drpsa neka si zdravo …dusko je tvoj slika i prilika vlasti u cg

Kotor66
Gost
Kotor66

Ma ajde da je to rekao neko ozbiljan pa i da kazes nesto ali ovaj znaci smjeh do suza…brisi sline sine

Obrad Škrelja
Gost
Obrad Škrelja

Isti ja!

Sanctum
Gost
Sanctum

A sto vi perete ruke od do jučerašnjeg prijatelja Di Keja? Malo li vam je para dao i malo li ste jada skupa priredili Crnoj Gori?!

Joo
Gost
Joo

najvise je dao opoziciji…..svi ti Ruski MILIONI dolara za rusenje CG……

Moo
Gost
Moo

Joo je moj drug!

Sanctum
Gost
Sanctum

Ma on je jedna blesa, koja mlati sa daleke distance.

Sanctum
Gost
Sanctum

Kakve gluposti… 30god. petljao sa DPSom i sad biće odjednom oce da nas priključi Srbiji, sta li oćeš reci 😂😂😂😂😂
Na stranu to što je mnogo “pomogao” oko referenduma 😂😂😂😂
Ali dobro, ti to pišeš zbog onih kojima je to “logicno” 😂😂😂😂

Djuro Prč
Gost
Djuro Prč

Vlast je najjaca droga,ko se navuce na nju taj tesko moze da sagleda stvarnost oko sebe.

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Znači Džemal i njegovi sljedbenici (džemallije) su kandidati za narkomane? Nemoj tako, Đuro, kumim te Bogom!

Joo
Gost
Joo

stvarnost srbijanski potkovane opozicije je…..da dobiju vlast u drzavi koju ne priznaju…..da ponove 1918-u, da uniste CG i naprave novi srbijanski pasaluk posto su Kosovo izgubili…..uskoro ce Zemun, Vojvodinu, Presevsku, NP…..pa im treba neko od koga ce se parazitski hraniti…..kao i njihova SPS u CG…..ali nikom nije do zoore gorela……a 2006 je srbijancima u CG konacno dogorela…….

Dragan
Gost
Dragan

Da ima normalne opozicije, protesta nebi ni bilo jer bi odavno na izborima pobijedila. Ovi protesti su besmisleni jer čak i da se naprave izbori pod kontrolom “tehničke vlade” opet bi DPS pobjedio, kao i prošli put. Ne zato jer su dobri već zato što je opozicija jadna da jadnija ne može biti , a mozak im ostao zarobljen u… Više »

StevanPG
Gost
StevanPG

Ovo je vise prevazislo svaku mjeru! Da nam osobe koje nijesu ni bile 2006.godine za nezavisnost, koji se javno predstavljau kao Srbi, koji nasu zastuvu grb drzavu ne postuju i oni oce da nam upravljaju drzavom koju sami ne priznaju??? Odje se vidi cisti interes i pohleda da se domognu funkcija, sto nikad nece i vjecito ce biti opozicija marginalizovana… Više »

irvas
Gost
irvas

Stevane, ovo je klasna borba a ne nacionalna !

Niko-lik
Gost
Niko-lik

Izgubljena mladost, loš uticaj, deluzivno stanje i problem sa dioptrijom. To bi ukratko bila dijagnoza ovoj pojavi.

Zakrečenje
Gost
Zakrečenje

Simptomatično je promišljanje ovog mladog čovjeka. Po njegovom mišljenju izgleda da su građani jedino oni koji podržavaju DPS. Ostali nijesu građani već pripadnici opozicije. Mladi gospodine “capi se jednom”. Sve dok pristalice opozicionih partija dolaze na proteste bez stranačkih i nacionalnih obilježja oni dolaze u svojstvu građana. A to što pomažu u prevozu, to je pohvalno i to rade otvoreno,… Više »

VitniVoren
Gost
VitniVoren

Zakreceni “pomazu u prevozu”…a prevoze defovce…i kupljene Crnogorce…ah!

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Juce sam citao zahtjeve Dzemala! Ko je Dzemal da ista odredjuje i da se neki zahtjevi postavljaju! Ne moze niko dodji na vlasta tako sto uslovljala!!! Ovo je demokratska drzava imate izbore pa da vidimo vas, lako je setati ulicom to svako zna nego da vidimo sta imate za dobro gradjana reci i CG!

Cipsy
Gost
Cipsy

Knezevic i opozicija su u dilu to je ocigledno! Knezevic konstantno poziva na proteste i sam najavljuje politicku borbu, i zato forsira pricu izadjite u subotu, jer u slucaju da dodje opozicija na vlast dogovor izmedju DK i opozicije je da on ne odgovara za ucinjeno i za sta se sumnjici u CG, a opoziciji su dobro dosle pare od… Više »

irvas
Gost
irvas

,,budi se istok i zapad, buudi se sjever i jug….”

JaviSe
Gost
JaviSe

Lopovi su lopovi. Nekome sefovi narodu jaram.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

admine sto ne objavis komentar nego ga brises da ovaj mali vozi c klasu i da dps bude jos na vlasti sto ce tek da ima.
svi danas NA TRG SLOBODE DO SLOBODNE CRNE GORE 18H

zacanka
Gost
zacanka

Mene samo interesuje u koji li ce kafanu nocas Mandic svratiti dok traju protesti? Prosli put u Buda bar e da vidimo dje ce nocas!

Zrno
Gost
Zrno

Dobices snimak,ne sjekiraj se. Vi Zecani volite kamere

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Na popeke u Radovce, veli zvace nas

ines23
Gost
ines23

Ja ne znam kako oni mogu da pricaju da su gradjanski protesti kad javno na svojim fb profilima obavljestavaju kad autobusi krecu iz kojeg grada za Podgoricu svake subote, i kad se na celu kolone nalaze dobro poznata lica cetnickog vojvode Mandica i ekipe?? Ovo je klasicno poigravanje sa tim narodom kojem daju novac da dodju na proteste kako bi… Više »

trebjesa nk
Gost
trebjesa nk

Kako dps uzima kuferte pa mnijesmo pa jesmo o jadu se zabavili sto veli moja baba.

nebojša
Gost
nebojša

Zovite ove proteste kako hoćete,ali ovaj narod napokon više zaustaviti ne možete.Morate svi iz ove vlasti koji su odgovorni i odgovarati za ovoliki kriminal i korupciju.Oduprimo se.

Vitinka
Gost
Vitinka

Da im dodjem na proteste? Da im ne dodjem bogami! Ne protestvuju oni da bi nama bilo bolje, nego radi sebe i to sto zele fotelje, a svaki od njih uredno prima platu skupstinsku a ne krocise u parlament? Pa dje to ima! To je cisti bezobrazluk!

Баранин
Gost
Баранин

Само лагано, превише ође буке дигло да би је угасили таквим коментарима. Ово је изашло из оквира ЦГ-ре.

oliver14
Gost
oliver14

Ovo su cisto politicki protesti jedne oronule opozicione strukture koja je na marginama politicne scene CG i dje unutra njih vlada raskol! Kao sto su radili 2015. tako sad rade, izbjegavaju institucije i izbore i misle da ce tako doci na vlast nekim bojkotom i uslovljavanjem?? E nece, jer ona saka ljudi koja dodje na proteste ne predstavlja volju nas… Više »

Union Berlin
Gost
Union Berlin

A tvoj sef se ne moze oprat ni da ga ubacis u presvetu rijeku Jordan !

Kosta
Gost
Kosta

Mislim da su protesti vise dosadili i Bogu i narodu! Ja ne znam sta oni pokusavaju vise iskreno! Ko ce njih da glasa?? Niko zivi, ja kad sam vidio kako oni upravljaju opstinom dje su dosli na vlast pa to je zastidje, a ne drzavom sjutra!

goran1978
Gost
goran1978

Opozicija zna svoju slabost odlicno, znaju da nemaju jacini nikakvu da dolju legitimnim putem na vlasti, pa sad sve da milione Rusija u njih sipa, i onda pribjegavaju protestima i u njima traze alternativu da bi dosli na vlast!? Sto je apsurd, jer njima na proteste dolazi ljudi koji njih glasaju i to im ne bi ni dosli da im… Više »

Ne dipr
Gost
Ne dipr

Tom pričom samo dižete tenzije i produbljujete bijes kod nas. Hvala vam bijednici. Taman sam raspoložen da malo šetam a povešću čitav komšiluk.

Dzoi Plameni
Gost
Dzoi Plameni

Ako je ovo buducnost DPS-a onda za opoziciju u buducnosti nema zime.

Age70+MNE
Gost
Age70+MNE

“doktorat”…uzalud ti zaludjivanje naroda, nemas ti taj shtih, Johne! Ulicni sviraci, tacnije, trubaci a la Guca…

Ehhhh
Gost
Ehhhh

Najavljeno drasticno poskupljenje vode od 1-og maja, jedva cekam, jos samo da poskupi gorivo, cijena minimalca ostaje ista, mozda bi je cak trebalo korigivat na dolje, zbog drzavnog prosjeka, da ne strci !

HorheLFC
Gost
HorheLFC

jadna je nama drzava kad ovakvi drze govore…

O Tempora
Gost
O Tempora

HorheLFC, bolje da nisi pisao. Tvoja autobiografija (sve što pišeš govori ko si, dakle termine koje koristiš su dio tvog bića koji odlučuju kako da se upravljaš) nije pozitivna. O Tempora o mores!

Ciceron
Gost
Ciceron

O tempora, o mores!

Roro
Gost
Roro

Ufff!Biće večeras krcato!Idemo slobodni građani i građanke!

UDG
Gost
UDG

Jedino što znaju je ta papagajska priča i ništa više. Novi kandidat za ideologa po štancu AB revolucije i “mladih, mudrih i lijepih” uzora. Samo ne znam kako bi se ovo zadnje na njega moglo primijeniti.

bihorac
Gost
bihorac

Sad nam je sasvim svejedno šta će biti,ko će biti,došao je kraj nadanjima.Samo patnja i patnja.Ko može neka bježi.Ovdje je svjetlo već ugašeno.Mrkli je mrak

DjuroVIVAX
Gost
DjuroVIVAX

Mali, uzivaj još malo u vlasti.Još malo.. Uskoro ces biti opozicija. Zato pažljivo biraj reči.

Dk
Gost
Dk

KUPUJEM PRODAJEM VRIJEME…

Sasa
Gost
Sasa

Dokle ovaj ,govor glava boli ,uši otpadaju.
.😆

brkoo
Gost
brkoo

Gledajući sa strane ovo su socijalni i politički protesti koje ste izazvali prvenstveno svojim radom i neradom.Zemlja je rasprodana i prezadužena,narod osiromašen ne može ekonomski podnjeti nova poskupljenja i namete.
Vlada kao u Alan Fordu , ponaša se kao “SUPER HIK” siromašnim otima a daje bogatima.

pixi
Gost
pixi

steta sto si od skoro u politiku usao…zamisli da si 20 godina bio u vlasti dps…zamisli umjesto Gvozdena…ihaa..

Da sanjamo
Gost
Da sanjamo

protesti politicki kazes, a koverta i kradje su vjerovatno gradjanski i civilizacijski cin….

razocarani
Gost
razocarani

Sa ovakvim ,,PODMLATKOM,, DPS nema sta da trazi .To je sansa opozicije,da sa pametnom kada o vam m politikom,vac na sledecim izborima posalju DPS u istoriju.
Glavni problem DPS podmlatka je nedostatak autoriteta,cak i u svojoj stranci.

JaviSe
Gost
JaviSe

Nazalost ovi koji daju izjave imaju istu retoriku, nacin, rad kao dps u 30 godina. Nista novo. Nikakvi Luksemburg, Andora, Linhenstajn, Malta….. No pravi Azejberdzan.

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Kad se dižu cijene, primjer su zemlje EU i njihovi standardi..kad spomenemo plate, onda idu poređenja sa crkavicama iz regiona i rast GDP-a.. ali briga tebe, naplatio si dobro sopstveni poltronizam. Pi.

pixi
Gost
pixi

pusti momce tu pricu…nema narod vise strpljenja,osiromasen je za sve ove decenije da bi vi a zajedno sa DK zivjeli bolje…dosta smo ovce bili…pa iako je politika…moraju politicari da vode drzavu nece valjda zemljoradnici…ne branite nikoga i dosta je narod CG bio urnisan od ove vlasti

O Tempora
Gost
O Tempora

Podlegao si prvoj fazi subverzije protiv CG-a, a to je demoralizacija stanovništva (dakle, svi da se osjećaju poniženi, sputavani i osiromašeni) target zemlje, odnosno tvoje zemlje.

pixi
Gost
pixi

ajde da vidimo ko je ponizio dicne crnigorce,ko ih je osiromasio,sputavao sve ove godine,ko nas je svjesno podijelio da se izmiriti ne mozemo ,.da bi oni zivljeli bolje i poharali sve..

O Tempora
Gost
O Tempora

Koliko vidim, fiksirali ste neke termine (dobra strana), ali još ste pod uticajem emocija (strana). Sad, guglajte o subverziji, fazama i akterima iste, i naučićete nešto (bi bilo perfektno da vodimo neku besedu). Znanje je, kao bilo koja druga stvar, neutralna (ni dobra, ni loša). Namjera korišćenja čini, na primjer, da nož bude alat ili oružje. Dakle, to što ćete… Više »

FSD
Gost
FSD

Tu subverziju vrši vlast ove države, odnosno DPS. Ne kapiram, “državni interes” je da se dozvoli sveopšta krađa, korupcija i kriminal? A krivi su ovi što se bune protiv toga, ne ovi što to čine? Nađi mi jednu bitnu razliku između Putinovog režima (koji sigurno kriviš za “subverziju”) i DPS režima u Crnoj Gori? Jedina bitna razlika je da su… Više »

Jovanka
Gost
Jovanka

Mlad momak, greote.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Ao ,micite se vise 30 godina jasete i to udarate na osiromasene i nemocne.to je najsvirepije ljudsko ponasanje.kako imaju obraza da se pojave i da lazu pred kamerama ,ko se jos peca na njihove price?

Darko
Gost
Darko

Da sve nemocni ,,,,,, ajde ne mlati !!

Jovanka
Gost
Jovanka

Ne mlati bogumi i nista slaga nije…

O Tempora
Gost
O Tempora

Majstore, glasaj “ZA” neku političku opciju! Ti i slični kao ti, kao da vam otrov teče u arterijama i venama, glasate samo “PROTIV” nekoga. I da te zamolim, batali tu konjičku retoriku, pošto nismo više u vremenu Toplice Milana i Kosančić Ivana. O Tempora o mores!

joko
Gost
joko

ovi medicinski fenomeni koji 30 godina žive bez mozga–koji ti lupaju /ili je dežurni bot za to zadužen/minuse na komentar.ULICA IH DOVELA ULICA ĆE IH ODVESTI U ISTORIJU ALI VRLO RUŽNUUU.ONI PRVI SU BILI GOSPODA .ĐŽEMPERAŠI KOJIMA JE SVE MALO …I DA IM JE MALOO!!!

Sjever
Gost
Sjever

Bolje da razmisljate kako da ocistite sopstvene redove i vrijeme je mi sa sjevera da preuzmemo vodjenje dps i drzave.

Lolo
Gost
Lolo

Mladi Gospodine, vaše vrijeme je nažalost prošlo što se tiče politike…
Idi uči školu i mani se ćorava posla… Još si zelen…

Onaj drugi
Gost
Onaj drugi

Lolo, stao ti je sat. Idi kod časovničara. Njegovo vrijeme tek dolazi, ali ti i budućnost ste daleko. Sjedi tu gdje si! Ovaj će voditi zemlju na naći da i ti imaš korist, budi siguran.

Sjever
Gost
Sjever

Uh, bez njega necemo moci zivjet. Ne lupaj.

HN-CG
Gost
HN-CG

Tako ste mlatili i za tada mlade Luksica i Boskovica i oni dogurase daleko zar ne….

Faro
Gost
Faro

Kazes “mladi gospodine vase vrijeme je proslo”…eto dokle ti seze IQ….

Jasnapoljana
Gost
Jasnapoljana

U slabo razvijenim demokratijama uvijek je opstanak drzave u pitanju. Realno u Crnoj Gori nije moguca skupstinska vecina koja bi mogla da dovede drzavni status u pitanje. Oni koji bi eventualno to i htjeli u velikoj su manjini. Osim toga Crna Gora je clanica nato saveza iz kojeg je teze izaci nego uci. Ubjedljiva vecina politickih partija i naroda je… Više »

Onaj drugi
Gost
Onaj drugi

Slažem se potpuno s tobom. Ako si iskren (ja lično vjerujem da jesi) brzo ćeš aderirati u politiku DPS-a, SD-a , SDP-a ili LP-a (Ako nisi već tu). Ti ne samo imaš slične stavove kao Nikolić, nego i volju i znanje za praktični napredak partija koja su za građansku, demokratsku, opšte prihvaćenu Crnu Goru. Samo tako!

Jasnapoljana
Gost
Jasnapoljana

Nijesam clan. Ne zivim od politike. Ni jedni izbori do sada u CG nijesu bili regularni. Pod tim uslovima ne izlazim na izbore jer na neregularne izbore biracko tijelo sluzi samo za legitimisnje unaprijed poznatog i projektovanog izbornog rezultata.

Onaj drugi
Gost
Onaj drugi

Ni ja! Radim i zaradim po učinku, tačno kako treba svi da radimo i zaradimo. Osnova mojih misli su: 1. Nisam stvorio ovaj Svijet. 2. Nisam stvorio ovaj politički i ekonomski sistem. 3. Nisam stvorio jezik i kulturu na koju se sporazumjevam sa drugim ljudima. Drugi su to uradili prije nego što sam se rodio. Moj zaključak: treba da što… Više »

Znate ga vi
Gost
Znate ga vi

1. Naravno da su politički protesti, čim se ispostavljaju politički zahtjevi.

2. Građani JESU opozicija, tako da je besmislena ova konstrukcija iz naslova.

Faro
Gost
Faro

Gradjani nijesu opozicija.Ja sam gradjanin koji ne glasa ni za jednu partiju ali necu da me stavljaju u isti kos sa opozicijom koja je retardirana,anti drzavna,koja bi nas preko noci zapalila. Necu na kraju krajeva sa cetnicima. Glasno i jasno.

trebjesa nk
Gost
trebjesa nk

Napustamo dps nema vise vajde mlatiti.

O Tempora
Gost
O Tempora

Dakle, mi koji smo privrženi Zakonu, javnom redu i miru, nismo građani? Mi + Zakon = loši. Vi + bezzakonje = dobri. Vagaš li ti riječi prije nego što ih puštaš? O Tempora o mores!

Send this to a friend