Politika

Nikolić poručio Abazoviću: Poređenje sa Sjevernom Korejom – sramno

Izjava kojom predsjednik GP Ura Dritan Abazović upoređuje Crnu Goru sa Sjevernom Korejom je politički neozbiljna, retorički neodmjerena a u ljudskom smislu i više nego sramna, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

„Upoređivati članicu NATO, koja privodi kraju pregovore sa Evropskom unijom i ima rast BDP-a među najvećim u Evropi sa Sjevernom Korejom, kako bi se na taj način prikupili neki sitni poeni za partiju od pola mandata, prije svega je ljudski, a zatim i politički, sramotno i neozbiljno“, dodaje on.

Nikolić podsjeća Abazovića da je upravo on sa svojim kolegama iz opozicije direktni krivac za sve ono što spočitava da su nedostatnosti sistema.

„Nakon gotovo godinu dana niko u Crnoj Gori ne zna šta je razlog bojkota Parlamenta, jer je valjda teza da je pokušaj teroristickog akta fingiran od strane vlasti,  pala u vodu izjavama potpredsjednika SAD-a Majka Pensa prilikom posjete Podgorici“, kazao je poslanik DPS-a.

Možda se, navodi Nikolić, jedino nespretno otkrio predsjednik SDP Krivokapić koji je, kako dodaje, poredivši bojkot u Crnoj Gori sa bojkotom u Makedoniji i Albaniji, saopštio da je cilj bojkota smjena vlasti bez izbora, a ne nikakvi novi izbori i ispunjavanje bilo kakvih uslova, što je još jedan pokazatelj nesposobnosti opozicije da na biralištima pobijedi DPS.

„Bojkot izbora u Nikšiću je takođe bio pokušaj destabilizacije sistema jer je Abazović sa svojim kolegama bio svjestan da ce pretrpjeti žestok poraz na izborima. Tome u prilog govori i činjenica da su svi oni uredno nastupili na lokalnim izborima u Herceg Novom jer su procijenili da tu imaju veće šanse da ostvare dobar izborni rezultat“, kazao je Nikolić.

Sve ove činjenice su po njegovim riječima jasan  pokazatelj Abazovićeve lične neodgovornosti i političke nezrelosti, kao i političkog kalkulantstva koje je, doduše on lično, odavno potvrdio neulaskom u Skupštinu prilikom glasanja za NATO.

„Time ste i dokazali da vam je lični i partijski interes znatno iznad državnog. Kada tu subordinaciju dovedete u pravilan redoslijed, možda vam građani i daju pravo da budete kreator državne politike“, poručio je Nikolić predsjedniku URA-e.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RTRG
Gost
RTRG

Urasi ako vam basta izadjite sami na sledece izbori i sve ce vam se samo kazati…

Monarch Highlan
Gost
Monarch Highlan

Stvarno sramno…a mi nemamo rakete hihihihi.Dritane svaka ti je zlatna.

Tijana
Gost
Tijana

Abazovic zna samo da vice i da na neprikladan nacin pokusava bukom da zamijeni politiku.

Jovana
Gost
Jovana

URA je sad krenula sa saopstenjima i Abazovic sad koristi ovo jer njima prikriva svoje nedostatke koje ima.

Lidija
Gost
Lidija

Licni i partijski interes Abazovic je stavio ispred svega i na stetu drzave CG koju on koristi za sebe.

Hellena
Gost
Hellena

Da je u Sjevernoj Koreji ne bi ni smio da prica ovo!

Janko
Gost
Janko

Abazovic se krije iza krize jer nema da ponudi jasnu politiku.

Ljuta
Gost
Ljuta

a sto se pravis pametan kad si dps okg ..kraj vas samo vi ne vidite…proslo je vrijeme komunjara i njihovih naslednika…

Mojsije
Gost
Mojsije

Abazovic poprima sve više destruktivnog i neodgovornog političara, ako je točno političar u slovio. Gdje je naučio govor mržnje i netolerancije.Nedostaje mu osnovno ljudsko ponasanje.On svolim ponastanjem pripada korejskom korpusu.9

Buda
Gost
Buda

Nikolicu, ne osvrci se na ove zlurade komentare,malicioznih ljudi.Kod nas se samo pamet,znanje i uspjeh ne prasta!Bravo za ovo saopstenje,a opozicionim komicarima preporuka da upisu glumu-daske koje zivot znace.

kerkez
Gost
kerkez

Dritan Abazović je budućnost ove zemlje a ovi nikoliči i razni nikogovići će brzo biti na birou rada .

kez
Gost
kez

kerkez, ne budali! Možda je u jednom trenutku, na početku karijere, i mogao biti , ali, on je dam sebe degradirao i otvorio sopstvenu praznu knjigu. Budi siguran da taj čovjek više nema nijednu šansu u politici

Stari
Gost
Stari

BDP Medju najacim u Evropi?????

Marko
Gost
Marko

Sramno je i politicki i ljudski da mladi ljudi poput ovog Nikolica podrzavaju sramni, kriminalni, poltronski rezim u Montenegru !

Mojsije
Gost
Mojsije

Svaki marko radi naopako,a ovoj bez zazora.

PG081
Gost
PG081

Ovaj Nikolic na sliku izgleda kao daunovac

imela
Gost
imela

URA ce uskoro biti uklonjena sa politicke scene jerne zasluzuju da budu dio iste ~ NIKOLICU BRAVO !

Profijesor
Gost
Profijesor

treba ti U na kraju potonje riječi

....
Gost
....

Profijesor, treba to U sačuvati za takve kao ti

coJek
Gost
coJek

Da li on zna da ga niko ne podrzava osim ono petoro naivne djece koje su ubacili u njihove krugove?

lola
Gost
lola

Sramno je sto Abazovic dobija ovoliko prostora u medijima…

kruela
Gost
kruela

partija sa pola mandata.. najjaci dio ove izjave ! aa uostalom oni nisu ni partija nego su osnovani kao nevladina organizacija.

mina
Gost
mina

Ma nemoj molim te reci da nam je BDP najveci u Evropi.jer debelo obmanjujes javnost.Ako je tako, kako mladi depeesovac,kadar koji obecava,objasnjava cinjenicu da imamo20 posto nezapolsenih lica,ili kako to da imamo samo dva skernera u drzavi,koja su stara i 17 godina i mogu da se presele u antikvarnicu tehnickih aparata,i kako objasnjava kadrovski cunami partija na bazi koalicionog sporazuma,negativnu… Više »

Uzus
Gost
Uzus

E zato sto nema mozga.

Sova
Gost
Sova

Rast BDP-a i BDP nijesu isto. Pažljivo čitaj prije komentarisanja. I ti i svi ostali na portalima. Imamo visok rast. To nije slagao. Napadajte ga za ono što slaže (a laže dosta).

Ljuta
Gost
Ljuta

imamo jos veliki porast ukradenih para i prve banke

Durmitor
Gost
Durmitor

Ne lupetaj Nikolicu obraza ti junačkoga

Send this to a friend