Politika

Nikolić: Razgovora o tehničkoj vladi ne može i neće biti

Miloš Nikolić

DPS je spreman za dijalog sa opozicijom i unapređenje izbornog zakonodavstva, ali razgovora o tehničkoj vladi ne može i neće biti kazao je, u intervjuu za Pobjedu, Miloš Nikolić, poslanik DPS-a.

Dio opozicije, ipak, vjeruje da će tehničke vlade biti. Iz DF-a je rečeno da će podržati produženje roka za rad Odbora za izborno zakonodavstvo pod uslovom da se prethodno donese odluka o tehničkoj vladi. Nikolić jasno poručuje da je DPS spreman za dijalog.

“Spremni smo da unapređujemo izborno zakonodavstvo i da radimo na svim segmentima od značaja za društvo i da nađemo sa opozicijom zajednička rješenja. Međutim, razgovora ili eventualnog dogovora o tehničkoj vladi ne može i neće biti. Kao što samjrekao ranije, odluke o tehničkoj vladi neće biti”, kazao je Nikolić.

Najavu Demokratskog fronta da će krenuti u nove proteste, Nikolić vidi kao iznuđen potez kako bi se izborili za lidersko mjesto u opoziciji.

“Nakon odbijanja da se uključe u rad Odbora, DF je pretrpio izvjesnu političku štetu i ovo je jedan od načina kojim to pokušavaju da saniraju. Dakle, u pitanju je običan politički marketing koji neće završiti bilo kakvim rezultatima”, ocijenio je Nikolić.

Dodaje i da mu niko, kao članu Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, u međunarodnim kontaktima nije rekao da se za zemlje Zapadnog Balkana planira novi pristup u pregovorima ili neko novo partnerstvo.

“Za sada takvih razgovora nije bilo. Na svim adresama potencirana je važnost integracije Zapadnog Balkana u EU kao dugoročnog rješenja za stabilnost i prosperitet regiona. Lično smatram da bi svaka druga vrsta partnerstva bila rizična, te da Crna Gora mora posvećeno nastaviti da radi u procesu integracija kako bi bila spremna za članstvo onda kada se za to stvore uslovi u samoj Evropskoj uniji”, zaključio je Nikolić.

29

avatar
1000
27
2
0
 
26
NikiLavMisicaOgnjenМудовиште
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Niki
Gost
Niki

Predsjednik vlade Marković je bezmalo puta pozivao opoziciju u vladu – nijesu htjeli; pozivao ih je u odbor o izbornom zakonu – nijesu htjeli,… sad bi i u odbor, i u vladu, i ovo i ono, al sad ne može, brzo će izbori pa će građani odlučiti.

Lav
Gost
Lav

Ne glasam za opoziciju jer nemam povjerenja u njih, a i vidim sta se desilo opstinama koje su ih podrzale. Iskreno smatram da mi nemamo buducnost uz njih, mozda za par godina, kad dodje neka nova opoziciona snaga.

Misica
Gost
Misica

Kakva crna tehnicka vlada

Ognjen
Gost
Ognjen

Primijetio sam da od svih iz opozicije Demokrata su namjenja trazile tehnicku vladu jer idu uz dlaku DPS-u, i da sve one proteste koji su otganizovali je Becic ugasio svojim “paralelnim” protestima, dokaza da je Becic igrac DPS-a!

Мудовиште
Gost
Мудовиште

Pilence???Nikada nećeš postati Kobac…!!!😎

Petar
Gost
Petar

Ja sam glasao Demokrate zato sto su potpisali deklaraciju da nikad sa DPS nece, a vidim da u poslednje vrijeme sve naginju put njih, a trebat ce im moj glas sjutra kad izbori budu.. nikad vise, bolji mi je DF nego oni!

Haris
Gost
Haris

Oko toga nema priče i ovo je mnogo, imaju izbori za manje od godine, pa kom NIKE patike, a kom srb opanki. Svi dobro znamo da je premijer Marković poslije izbora pozivao opoziciju u vladu minimalno 10 puta i niko nije htio, a sad kad vide da ih nitko ne podržava i da ostaju vječiti gubitnici, bi kao u vladu… Više »

Radenko
Gost
Radenko

Rekose li prije iz opozicije da se gnusno ogradjuju od DPS i da sa njima nika nista ne bi, a sad ih mole za tehnicni vladu da bi im bili blizi! E naivni narode koji misli da je opozicije nesto bolja, a oni gori od DPS sto puta.

Magistar
Gost
Magistar

Najjace bi bilo sad da Becic plagistar trazi da bude ministar obrazovanja, samo to cekam.

Kosta
Gost
Kosta

Ovi iz opozicije se ponasaju kao da je tehnicka vlada ono tipa “oces li mi pozajmiti 5 eura”..mislim smijesno, nemas glasacko tijelo ali oces da budes ministar, e ne ide nikako!

Marko
Gost
Marko

Kad bi im se dala tehnicka vlada ne bi se moglo zivjeti od njih i to bi znacilo onda se ne postuje nasa izbrona volja grdjana.

Voki toki
Gost
Voki toki

Crna opozicija, moze samo da razmislja o tome kako bi bilo da su na vlast, jer od toga nikad nista biti nece. To i oni znaju nego se zamlacuju

Ilija
Gost
Ilija

Kakva tehnicka vlada sad?? Tehnicnu vladu traze ovi iz opozicije zato sto bi da se smjeste u fotelje i da ne rade nista.

UDBA
Gost
UDBA

Stvarno mi je sad žao ovog momka. Djelovao je kao osvježenje u DPS-u. Mlad, pametan, smiren, drži riječ. Sad je ovom izjavom sve bacio u vodu. Jer ako vlast misli da bude regularnih izbora, mora biti tehničke vlade.

Mili
Gost
Mili

Treba opozicija pod hitno da se pomiri sa cinjenicom da od Tehnicke Vlade nece nista biti, gradjani su svoje davno rekli. Na celu drzave da nam bude Df koji je optuzen za terorizam e pa to samo kod nas moze

Send this to a friend