Politika

Nikolić: Srpski zvaničnici često zamjenjuju teze

Miloš Nikolić

Pogrešno je i površno tumačenje da se Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti bavi Srpskom pravoslavnom crkvom. On se odnosi na sve vjerske zajednice i uređuje jednu oblast u skladu sa najboljim evropskim zakonskim rješenjima. Zašto su finansije, odnosno imovina, pitanje nad pitanjima za predstavnike SPC, tema je zarazmišljanje,jertoje samo jedan aspekt ovog zakona, kazao je za Pobjedu Miloš Nikolić, poslanik DPS-a.

Nikolić je poručio da Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti “ne arbitrira između vjerskih zajednica, već uređuje jednu oblast koja zaslužuje dužnu pažnju, ali koja je bila u prilično haotičnom stanju”.

Komentarišući najavu okupljanja opozicionih pristalica na današnjem Trojčindanskom saboru, Nikolić je kazao da je vjersko okupljanje dobilo političku formu.

“Pozivom Demokratskog fronta da se njihove pristalice okupe na crkvenom saboru, i otvorenom politizacijom ovog događaja od političkih i crkvenih predstavnika, ovo po formi vjersko okupljanje, dobilo je par ekselans političku formu”, rekao je Nikolić.

Na pitanje da prokomentariše ocjene srpskih zvaničnika o ugroženosti Srba u Crnoj Gori, kao i o našoj zemlji kao klasičnoj srpskoj državi, Nikolić je rekao da se “u ocjenama srpskih zvaničnika često, slučajno ili namjerno, potkrada zamjena teza”.

“Najprije se zanemaruje činjenica da je Crna Gora građanska i multinacionalna država i da su svi narodi ravnopravni. Stav o ugroženosti jednog naroda, u ovom slučaju srpskog, politička je floskula i političari koji navodno predstavljaju srpski narod u Crnoj Gori koriste je da bi na taj način stvorili političku platformu sa koje mogu da ostvare svoje interese, koji su različite prirode, ali najmanje imaju dodira sa položajem srpskog naroda u Crnoj Gori i njegovim pravima”, dodao je Nikolić.

Srpski zvaničnici, od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovog generalnog sekretara Nikole Selakovića, do ministara u srpskoj vladi, posljednjih dana “bombarduju” izjavama u kojima se optužuje Crna Gora da predlaganjem zakona o vjeroispovijesti “otima svetinje Srba”, da se naša država miješa u unutrašnja pitanja Srbije, te da će to ugroziti odnose dvije zemlje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Moj Nikolicu ostavi te price za malu djecu, nikog vi vise ne mozete obmanuti jer svi mi vidimo cemu to vodi.Kad vam je gospodar odlucio da bude crnogorac i vi ste svi listom posli za njim da sutra predje u islam i vi bi.

Ljuta
Gost
Ljuta

To je njima isto samo ako koverte rade

Realno
Gost
Realno

Ti jos ni iz pelena nisi izasao a pricas nesto skalaj molim te

Djoma
Gost
Djoma

Narod ovakve pojave zove “rilota”..

OSTAVKE
Gost
OSTAVKE

OTVORITE JEDNU FABRIKU DA NAROD IMA DJE DA RADI

Ljuta
Gost
Ljuta

Pa otvorili su u Cetinje fabriku ukrajinske chocolade…
Evo se poubijase zbog nje…

Jelena
Gost
Jelena

Spremite mi Vase imivine ,i svu papirologiju , to je moje docu da mi date , sve osim dugova i kredita ,nece te da se ljutite sto ce vasa kuca biti moja , epa tako dragi gradjani i najceca svetinja ,koju ja sa postivanjem i spominjem i posmatram svetinja svih naroda koja je u CRNOJ GORI , A NE U… Više »

crnomace
Gost
crnomace

znam da su u tivat ugroženi crnogorci,srbi sigurno ne.zašto ispred svake crkve mora da stoji srpska zastava?

Nikola
Gost
Nikola

Zato što ispred hramova SPC stoji zastava SPC. Šta je tu čudno? Tu Crkvu je u Crnoj Gori utemeljio Sveti Sava. Pročitaj malo kad je to bilo, pa onda iznosi floskule komunističke partije.

gugi
Gost
gugi

posto se Sveti Sava rodio na prostorima danasnje CG onda su srbi nastali od crnogoraca a ne obratno…CG je stara drzava sa svojom starom crkvom a to sto su razni varvari i nebeski narodi kidisali na tudje i prisvajali isto vracalo im se kroz istiriju

...
Gost
...

Gugi, TO JE ISTINA.POTPISUJEM.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Pošto su po Porfirogenitu Balkan naselili Srbi i Hrvati i nijedno drugo slovensko pleme, to možeš biti samo jedno od to dvoje

DzonsPljevlja
Gost
DzonsPljevlja

Kada se Sveti Sava rodio nije postojala Crna Gora. To je isto kao da sad neko kaze da su 20 rimskih imperatora bili Srbi, samo jer su se rodili na tom prostoru. Cuj Srbi nastali od Crnogoraca hahahahhaha

crnomace
Gost
crnomace

malo bolje prouči istoriju a ne ono što ti reče mandić.ovo je crna gora,ona ista kojoj je oduzeta dekretom crkva.

Ljuta
Gost
Ljuta

Posle mitropolita bana i svog sveštenstva koje je priznalo da je pećka patrijaršija njihov temelj…..i kralj Nikola je dekretom 1905g proglasio autokefalnost…..milo🐉 je izmislio da i on to može…👾👾👾👾👾👾

Dokaz
Gost
Dokaz

@Nikola, nema tih zastava nidje sem u cg, i to od 90. Godine.
A s obzirom da se pozivas na sv savu, koji nije bio svestenik, da te podsjetim da je sv Sava rodjen kao katolik.

Mugi
Gost
Mugi

Nije srpska nego zastava koja ima krst sa ocilima koji pozivaju na slogu!

Ljuta
Gost
Ljuta

Zato što je takva bila crnogorska narodna zastava…

od-mila.
Gost
od-mila.

Bjež bestraga sinko,ti se još pošteno ni kruha ne najede,vjerujem i da neznaš sto jeto,kruh-hljeb-pane-bread.

kn
Gost
kn

Sta srbijanski zvanicnici imaju sa nama. Neka gledaju svoja posla . Dalje ruke od Crne Gore ,sram vas bilo ivas i one koji vas zovu upomc.

DzonsPljevlja
Gost
DzonsPljevlja

A vi montenegrini dalje ruke od Srpskih krajeva koji su trenutno u CG.

Miki
Gost
Miki

Sto znaju nacionalizmom zaludjeni sto je gradjanska drzava. Molim vas spremite im prirucnik i dijelite lekcije poput ove svaki dan. Opasno je na ovakve stvari biti inferioran zarad laznog mira u regionu.

Miki
Gost
Miki

Bravo Nikolicu sve je tacno samo nasa vlast na sve to mora odgovarati odlucnije i upoznavati EU jer moraju znati s kim imaju posla. Dje su god krenuli da brane toboze ugrozene srbe napravili su haos.

Send this to a friend