Politika

Nikolić: Trio u Tajvanu ne može predstavljati Crnu Goru

Nikolić

Crna Gora ima uspostavljene diplomatske odnose sa NR Kinom od sticanja nezavisnosti 2006. godine, međutim, poput većine država svijeta nema diplomatske odnose sa Tajvanom, kojeg zvanična crnogorska politika smatra sastavnim dijelom „jedne Kine“.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić  kaže da u skladu sa osnovnim principima Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, država  koja nema uspostavljene diplomatske veze sa drugom državom ili teritorijom koja pledira na međunarodno priznanje, ne ostvaruje međunarodne posjete preko svojih zvaničnih državnih predstavnika.

<<<Abazović se Tajvancima predstavio kao poslanik Skupštine u koju ne ulazi<<<

“Stoga je posjeta poslanika Skupštine Crne Gore Dritana Abazovića, Danila Šaranovića i Anke Vukićević Tajvanu, politički avanturizam u sklopu privatne ekskurzije, koja ni na koji način ne može odslikavati odnos države Crne Gore prema NR Kini, niti prema ostrvu Tajvan.  Kad se uzme u obzir da poslanici Abazović, Šaranović i Vukićević prije putovanja za Tajvan nijesu zatražili mišljenje Odbora nadležnog za međunarodne odnose, niti dozvolu Skupštine Crne Gore za organizaciju posjete, onda je jasno da pomenuta grupa ne može predstavljati ni Parlament, ni državu Crnu Goru”, naveo je Nikolić.

Prema njegovim riječima, bez obzira što se na unutrašnjem političkom planu, podrazumijeva konfrontacija stavova između vlasti i opozicije, u međunarodnim kontaktima sa inostranim predstavnicima, neprihvatljivo je djelovanje koje se temeljno protivi vanjsko – političkoj poziciji sopstvene države.

“Crna Gora i NR Kina imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose. Saradnja dvije države, konstantno se unapređuje u brojnim oblastima, uz kontinuirani politički dijalog na svim nivoima. Značajan prilog međudržavnim odnosima daje i parlamentarna saradnja, te formirana Grupa prijateljstva sa Svekineskim Narodnim Kongresom.  Ne isključujući mogućnost, da ova ili neka druga opoziciona poslanička grupa, osmisli i realizuje posjetu Luganjsku ili Donjecku, unaprijed se ograđujemo od svakog narednog diplomatsko-političkog avanturizma naših kolega poslanika”, zaključio je Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Danko
Gost
Danko

A sto se uopste govori o njima? Koga briga dje su oni posli, te da ce ostanut tamo!

Mne
Gost
Mne

Neko nekad lijepo rece – Rijetko kvalitatan poltron!

Crni
Gost
Crni

Samo si im zi jos falio

Petko
Gost
Petko

Nije mi lako da se slozim sa Nikolicem ali moracu. Onaj trio je dokaz da je opozicija prevara koja samo zivi na racun gradjana i vara svoje birace.

Razocarani
Gost
Razocarani

A umukni vide,ko tebe pita zasta

Niksic
Gost
Niksic

Nije ti zdrava tolika mrznja , pokazujes svima koliko ti je bitan , cim cucis pored compa i kuckas komentare na njegova reagovanja ☺️

durmitor
Gost
durmitor

jeli ovo onaj bivsi nezavisni novinar a sada losa kopija ?kako obraza ima da se pojavi u medije

Siki
Gost
Siki

Ne branite vi Abazovica od njega samoga. Naucili ste da u svasto zabodete svoj prst, pa se osjetili pozvani da branite Avganistance od Avganistanaca, da priznajete drzave iako znate da se 85 posto gradjana Crne Gore protivi tome, da se mimo protokola sepurite ispred Trampa kako bi vas u prvom redu uslikale svjetske televizije. E pa, zato Tramp vuce za… Više »

Nemam rijeci
Gost
Nemam rijeci

Gdje samo nađe 85 % izdajniče? A ovi baksuzi su to i uradili da bi naškodili diplomatskim odnosima sa kinom… ništa drugo.

Send this to a friend