Politika

Nikolić: Ujedinjeno Kraljevstvo snažan politički oslonac

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić poželio je uspjeh u radu novoimenovanoj ambasadorki Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Alison Kemp i zahvalio na kontinuiranoj podršci zvaničnog Londona, u svim etapama novije političke istorije Crne Gore.

Nikolić je podsjetio da Ujedinjeno Kraljevstvo nije bilo samo partner u boljem razumijevanju integracionih procesa, već i snažan politički oslonac u ukupnoj emancipaciji društava Zapadnog Balkana.

Iako se nalazi u procesu izlaska iz Evropske unije, Ujedinjeno kraljevstvo će prema riječima ambasadorke Kemp, i dalje biti snažan partner Uniji, ali i zemljama regiona na evropskom putu. U prilog tome je i najavljena organizacija Samita zemalja Zapadnog Balkana u Londonu 2018. godine, čime se učvršćuje politička podrška evropskoj budućnosti ovog regiona.

Predsjednik Odbora iznio je svoje viđenje aktuelne političke situacije, u kontekstu opozicionog bojkota parlamenta i informisao ambasadorku o radu i aktivnostima Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dzon Goti USA
Gost
Dzon Goti USA

Za KRALJA I Otadzbinu zivjelo Srbstvo

Djoko
Gost
Djoko

Nikolicu znas li onu staru izreku?
Englezi nemaju stalne partnere i prijatelje,Englezi imaju samo stalne interese

Send this to a friend