Politika

Nimanbegu poručio Leposaviću: Izjave se zasnivaju na činjenicama i materijalnim dokazima

Genci Nimanbegu

Poslanik Albanske liste Genci Nimanbegu reagovao je na izjavu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića da je otpuštanje dvojice funkcionera te partije, onako kako je rekao, “poznavajući” ministre riječju, “da je na sigurnom” što je u ovom slučaju otpuštanje bivših funkcionera nedolaskom na posao i kršenjem zakona o radu.

Ove izjave, kako je naglasio Nimanbegu, ne odgovaraju odlukama koje je Vlada donijela kada su dva direktora direktorata otpuštena i potpuno su u suprotnosti sa istinom.

“Svaki zvaničnik koji pokriva najviše državne funkcije, posebno u komunikaciji sa javnošću, mora biti izuzetno oprezan. Izjave se zasnivaju na činjenicama i materijalnim dokazima. Stoga smo duboko iznenađeni činjenicom da se ovim izjavama mogu izraziti i ocrniti dva zvaničnika koji su u prošlom mandatu radili savjesno i posvećeni zadacima datim na javnom konkursu. Činjenica je da šteta koja im je nanijeta izjavama ministra Leposavića kao ove nijesu istinite, pa stoga negiramo njegove izjave i tražimo da se ministar Leposavić i čitava vlada međusobno koordiniraju, iz kojih razloga i kako komuniciraju sa javnošću”, kazao je Nimanbegu reagujući na Leposavićevu izjavu izrečenu u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Leposavić je u emisiji, kako dodaje Nimanbegu, napomenuo i da su manjine pozvane da učestvuju u vladi, ali su imale zahtjeve koji su u suprotnosti sa ustavom.

“Ovdjee se radi o zahtjevimakoje je Albanska lista iznijela na jedinom sastanku sa mandatarom tog vremena Zdravkom Krivokapićem. Zahvaljujemo se što je Leposavić u svojstvu zvaničnika dao prvi objašnjenje javnosti zašto Albanska lista nikada nije dobila odgovor, a to samo po sebi svjedoči o iskrenosti njihovog ranije upućenog poziva”, rekao je Nimanbegu.

On dodaje da su njihovi zahtjevi bili jasni, kako oni najavljeni u medijima, tako i oni koji nijesu bili u fokusu javnosti.

“Ponavljam: kakve politike će vlada voditi, kakvi će biti unutrašnji odnosi na nivou Crne Gore i između naroda koji čine ovu državu, kakvi će biti odnosi ove vlade u provokacijama koje različite strukture mogu da naprave protiv naše albanske manjine. Na ovo posljednje nijesmo dobili odgovor i to su stvarni razlozi zašto Albanska lista nije dio većinski nametnute Vlade Skupštine Crne Gore. Uvjeravamo da ćemo kontinuirano reagovati na greške, ali pomoći ćemo i vladi ako preduzme dobre korake. Za sada očekujemo ove pozitivne korake uprkos obećanjima”, zaključio je Nimanbegu.

Send this to a friend