Politika

Nimanbegu uvjeren da će sva opozicija učestvovati na izborima

Potpredsjednik parlamenta Genci Nimanbegu na sastanku sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom poručio da će se parlamentarni izbori održati u dobroj atmosferi i i da će rezultirati nastavljanjem evro- atlantske politike u Crnoj Gori. Nimanbegu je izrazio stav da će sva opozicija učestvovati.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, potpredsjednik Nimanbegu je upoznao ambasadora sa izazovima koje ima crnogorsko društvo i ocijenio da je naša evroatlanstka perspektiva nesumnjiva.

Ambasadora Preskera su zanimali i izazovi koje ima albanska zajednica u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Nimanbegu ga je upoznao sa zakonskim odredbama u izbornom zakonodavstvu, cijeneći, da nije zadovljan sa njima, te da je on, kao jedini legitimni predstavnik Albanaca u Skupštini Crne Gore, stalno pokušavao da amandmanski djeluje na ispravljanju istih, ali nije bilo podrške drugim političkih partija.

Potpredsjednik Nimanbegu sa ambasadorom Preskerom su se složili, da mora Evropska unija biti agilnija u pogledu Zapadnog Balkana i njihovog jasno izraženog stava o evropskim integracijama..

Sagovornici su se dotakli i mogućnosti još bolje privredne saradnje, posebno na polju turizma i očuvanja životne sredine, gdje vide zajedničke interes dvije prijateljske države.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

Evo me jutros od sedam Zora po Internetu a ono dvoje ko da uzemlju propadoše što im bi ?da nijesu pošli da završe ono što onomad otvoriše ili pošli da kupe onih crvenih traka

Send this to a friend